2014 yazı gelinleri hazırlıkları (tecrübeli hanımlardan da yardım bekliyoruz)

canım ailen de haklı sende.. sütten ağzınız yanmış bi kere. ama bu kadar kuruyor olmanda bence şu anki kayınvalide adayının tutumları da var. bu konuda kendini biraz rahatlatmaya çalışmalısın. çünkü sen ne kadar kurarsan ve kendini gerersen o kadar aksilik çıkar (ben buna inanıyorum) sen ne kadar sempatik ne kadar cana yakın durursan o kadar gönülün hoş tutmaya çalışırlar.
şu an için benim nişanlımın ailesiyle aramız çok iyi gittiği için kıyamıyorum açıkçası. çünkü tek emekli maaşı var babasının ve okuyan bir kardeşi var. nişan yapmak için bile nişanlım bi dünya kredi çekti. bilmiyorum ne olacak bakalım. çok zor işler bunlar

insan sevdigi adamın canının sıkılmasına kıyamaz ki zaten, ailesini bile düşünmesen onu düşünürsün yani

işte geçmişten kalma korkularm yzünden böle oluyorm ben, geçmiyor bi türlü.. tanışmayı hiç istemiyor olmama ragmen tanışsam olumlu ya da olumsuz rahatlayacam sanki tanışırsam.. kendimi övüp yanlış anlaşılmak istemem ama sempatikligime güvenirim ben bitek, yoksa ne güzelligm var ne de düzgün bi fizigim. ama işte eski korkularm hortluyor sanırım bu durumda. geriliyorm çok fena :18:

canım benim anlıyorum ben seni. bende nişanlımdan önce zor zamanlar çok çok kötü şeyler yaşadım ama şöyle düşün. o başka biriydi bu başka biri. o sana kendinden önceki bayanların günahını (sana yada ailene) ödetsin istemessin değil mi? ailesi ve onun içinde aynısı geçerli. eğer hiç aşamıyorsan bi yardım al. ben psikiyatra falan gitmiştim çok rahatladım faydasını gördüm. eğer bu korkuyla devam edersen bi süre sonra ilişkinde huzursuzluklar başlar. ama şimdi ama evlenince..

sezoşum sana alınan altınların parasını neden sen ödüyorsun ki? düğüne kadar para biriktirilir veya alınır düğüne kadar ödenir biter. evlendikten sonraya altının borcu kalması ayıp bişey bence.
eşyanızı tamam beraber alırsınız orası ayrı.
altın konusunda çok abartmaya ben de karşıyım ama karşı tarafı çok ince düşünüp kendini hafife aldırmaya da karşıyım. benim hep gördüğüm böyle karşıyı gereğinden fazla düşünüyorsan değerini bilmiyolar daha çok şey bekliyorlar.

ceşminazım sen de kendini çok yıpratıyorsun canım bunları düşüne düşüne. su akar yolunu bulur diye boşuna demiyolar. sezoşun dediği gibi herkes aynı değil. tanıştığında düzene girecek inşallah her şey tüm korkuların gidecek

anammm jado gelmiş. :) iskambil lütfen ikimizde kumral ben daha koyu

slmm canmm :) bende 2 ay önce nişanlandım.. ama düğüne daha çok war 2014 yaza inşalahh :) ben hazırlıklara çoktan başladım vala canm yavaş yavaş anca alınıyo yani

çok haklısın canm, genelde böyle düşünmeye çalışıyorm, onun bi suçu yok die ama aile söz konusu olunca biraz mantıksızlaşıyorm galiba.. ben daha önce 3 sene panik atak tedavisi gördm, daha 6 ay oluyo biteli tedavim, kontrole gitmem lazm aslında ama erteliyorm hep, sanırım ertelemesem daha iyi olacak

inşallah canm inşalah, aceleciyim galiba biraz ben, biraz sakinleşmem lazım

aslında bu altın konusunda jadaloz un dediklerine katılıyorm, düğüne daha yaklaşık 1 sene var sizin, o zamana kadar en azından altınların borçları halledilmiş olur, ailesi ona göre ayarlar sanırım kendini sen böle desen sezos cum, ama tabi durumları gerçekten çok mu kötü, yoksa toparlayabilirler mi o da önemli .

hoşbuldum canm :)
baktım hepside çok hoş tatlımm gerçekten güzel günlerde kullan inşlhh :)
bende karacadan aldım takımlarımı canm :)
çatal bıçak setin kahvaltı setın çok gzell

hoşbuldum canm :)
baktım hepside çok hoş tatlımm gerçekten güzel günlerde kullan inşlhh :)
bende karacadan aldım takımlarımı canm :)
çatal bıçak setin kahvaltı setın çok gzell

teşekkür ederim canım sen de koy bakalım :) insan hevesleniyor herkese göstermek istiyor eşyalarını :)

ben aslında bernardonun yemek takımını çok beğenmiştim ama biraz pahalı geldi o yüzden almadım onu da göstereyim almak isteyen olur belki

Eki Görüntüle 787180

ewet aynen canm nasıl heveslenı insan :) bnde koyarım canm bakarsınız fikir oluyo gerçkten :)
aa o takımda gzelmiş gerçkten dediğin gibi pahalı herhlde :)

yaww sen ne mantıklı bi hatunsun yaa =) birktirdiği kadar alalım doğru diyosun. eşyaları beraber öderiz sadece... gerçi şimdide bizim tüm giderlerimiz ortak. hatta ben çalışmadığım için daha çok o harcama yapıyo diyebilirim. bakalım zamanla ne olup bitiyo görücez...

slmm canmm :) bende 2 ay önce nişanlandım.. ama düğüne daha çok war 2014 yaza inşalahh :) ben hazırlıklara çoktan başladım vala canm yavaş yavaş anca alınıyo yani

hoş geldin canımmm =) sen nelerini aldın ne hazırlıklar yaptın?

tedavine tekrar devam et kaldığın yerden canım. kimse için değil kendi huzurun için !!! (gerçi söyleyene bak bende yarım bıraktım)

bence sen de devam et canım, huzurlu olalım evliliğimizde ve hayatımızda

ewet aynen canm nasıl heveslenı insan :) bnde koyarım canm bakarsınız fikir oluyo gerçkten :)
aa o takımda gzelmiş gerçkten dediğin gibi pahalı herhlde :)

o takıma bayıldım ben ama 2000 tlydi. çatal kaşık bıçak takımı hediyeliydi. ben o koyduğum eşyaların hepsini 2500 tlye aldım.

aklın yolu birdir canım altınlar onların yapacağı şey öyle bişeyin altına girme bence. biriktirdiğin kadar alalım dersen de biriktirmezse görürsün kız ben şu kadar altın istiyorum ona göre hesabını yap paranı ayarla dersin ayarlar heralde. ev için yapılan harcamalar göze batmaz zaten canım o sizin bileceğiniz iş ama erkek tarafının sana alacağı şeyleri senin ödemen doğru olmaz. nişanlına alacağınız şeyleri nişanlın ödemek ister mi?
valla canım herkes aynı değildir ama bak ben kendi durumumu anlatayım sana. benim kayınvalidemlerin durumu pek iyi değil. karı koca çalışıyolar ama toplam aldıkları para 1500 ü bulmaz. ev aldılar ev borcu ödüyolar. nişan yaptık geçen sene nişanda durumumuz iyi değil şimdi hiçbişey istemeyin düğünde isteyin dediler ben sadece yüzükler küpe ve basit bir kelepçeyle nişanlandım. nişanda düğüne dair hiçbişey konuşulmadı. aradan bir yıl geçti ve iki bayram geçti bana hiçbişey alınmadı. bi bohça dahi yapılmadı düşün yani. bu yaz geldiler düğün tarihi kesinleştirelim neler alınacak diye konuşalım dendi. benim evim kurulu olduğu için bi çok eşyam zaten var. büyük eşyalar kalmıştı sadece. beyaz eşyalarımı da almıştım zaten. salon takımı yemek masası tv ünitesi ve yatak odası kaldı geriye. benim nişanlım çalışmadığı için aileler alacak geriye kalan eşyaları. yatak odasını benim ailem alacak geri kalanını onlar. diğer ev eşyalarını (beyaz eşya mutfak eşyalarının tamamı oturma odası) ben aldım. bunları alacaksınız diye şart koştum ben tek başıma ödeyemem dedim. altınları da söyledim biz 4 bilezik düşünüyoduk dediler. 6 ya çok istiyosun dediler. 2 yıl nişanlılık dönemimiz vardı alsaydınız dedim. 4 bayram geçirmiş olcaz her bayram bilezik isteseydim napcaktınız dedim. evimin eşyalarının hiçbirini almasaydım napcaktınız dedim. nişanlım biz evlendiğimizde hala işe girmemiş olacak büyük ihtimalle. evlendikten sonra ne zmaan girer işe bilemiyorum. borç altına girmeyi göze alamazdım bu yüzden. onlar da bu nişanlılık süreci içinde kendi maddiyatlarını ayarlamak zorundalardı.
aynı zamanda bi görümcem var allah düşmanıma vermesin. benden 4 yaş falan küçük. ama evli ve çocuğu var. kendini bi halt zannediyo. nişanlıma abi derken bana ismimle hitap ediyo falan. o anne babasını elinde oynatıyo onlara harcatmadığı para yok yeni ev kuracakmış hanımefendi eşyalarını anne babasına aldırcakmış. ben de durur muyum cıngar çıkardım yeni evlenecek olan biziz diye. çok uzattım ama herkes bi şekilde yolunu buluyo elinde para olmasa da. ben sesimi çıkarmasam görümcem eşya yenilicekti ben borç ödemekten iflahım kuruyacaktı. onların da ellerinde para yok ama baktığımız zaman! anlatabildim mi bilmiyorum ama böyle işte :)

canm yemek takımları tencere flan hepsini aldım karacadan :) küçük ew aletlerininde yarısını aldım ama al al bitmiyokı mutlaka bişiler çıkıyo. sen canm neler aldın

anladım canm benım aldığımda öle kampanya wardı bütün takımlarımı 2000 tl civarında aldım gyette uygundu :) inşlhh gzel günlerde kullanırız

valla ailen seninle gurur duymalı. çok mantıklı bi kızsın maşallah. nişanlın da çok şanslı. bende sana biizm durumları anlatayım. nişanlımın babası 3 aylık alıyor ve hem ev borcu hemde nisan ayında bitecek bi kredileri var. bi de okuyan kardeşi var. babası arzuhalcilik yapıyor halen. zaten maaşı kendisine yetiyor anlayacağın.
benim ailem de ev kiramın bi kısmını ödüyo üstünü nişanlım tamamlıyo beraber kaldığımız için. mutfak alışverişi de ona ait. bankacı maaşı da malum.
beyaz eşyalarımın büyük kısmı hazır benim. bi bulaşık makinası eksik bi de mobilyalar. her şey tamam. ama ailesinin maaşı kendisine yetiyo.bi de o kadar iyi insanlar ki... . burda da nişanlım ancak bizi geçindiriyo. o yüzden çok düşünüyorum belki ben olmasam o birikim bile yapabilirdi diye. ama çok düşünmesem mi bilmiyorum... sonuçta sen daha tecrübelisin bilirsin.
dün düşündüm yazışmalarımızdan sonra. bi su yolu set,bi ince kelepçe,bi kaburga kelepçe (kalın olanlardan),3 bilezik. az mıdır çok mudur sence?

anladım canm benım aldığımda öle kampanya wardı bütün takımlarımı 2000 tl civarında aldım gyette uygundu :) inşlhh gzel günlerde kullanırız

inşllah canım

insanlar benim arkamdan çok cazgır gelin olduğumu söylüyorlar mutlaka ama buna beni mecbur eden onlardı
canım senin düşünceni de anlıyorum ailelere yük olmak istemiyorsun ama şöyle düşün. onlar sizi dünyaya getirmiş belli bi yaşa getirmiş. evlilik zamanınız gelmiş. bunun planını yapmak zorunda değiller mi? senin çocuğun olduğu zaman sen "aman bana ne ben büyüttüm okuttum iş sahibi yaptım gerisini kendisi yapsın ben uzaktan bakayım" mı diyceksin? elinden geleni yapacaksın değil mi özellikle de aile olarak yapman gereken şeyleri. bu kadar düşünüp kafana takma bence canım eşya zamanla alınır ona da çok takılma ama altın konusunda kesinlikle taviz verme derim ben. sayısı şunu bunu değil ama borcunu asla kendin ödeme.
canım benim araştırmama göre 120 gr altın yapılırmış geline en az. ben ona göre hesapladım setim hariç tabi. bilezikler 120 gr edecek toplamda dedim. 20şer gramdan 6 bilezik. çok bişey tutmuyo zaten bilezikler. sordum ben fiyatlarını da bi tanesi 1500 civarı tutuyo 9-10 bin tüm bilezik. millet bileziklerini bozdurup araba alıyo 10bine araba da alınmaz demek ki az istemişim haha :)
kelepçe çok mu seviyorsun :) kaburga kelepçeler iyiymiş kalın kalın :) bilezik de mega bilezikler var baktın mı hiç onlara.
olmadı bi fiyat araştırması yap canım bi kuyumcuya gidip sorabilirsin fiyatları. bakarsın fiyat olarak çok da aşırı olmuyor ekleme yaparsın çok fazla geldiğini düşünürsen çıkarırsın veya değiştirirsin isteklerini

kızlar merhaba ben yeni üyeyim ve ilk mesajım :) kısmetse 2014 Nisan da evlenicem 2 aylık nişanlıyız :) korkmaz in çeyiz seti hakkında bilgisi olan var mı diye sormak istiyorum. birde düğün mekanı önerilerinize açığım :) şimdiden teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…