• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Şubat Anneleri

eylulost: 38781581 .!.:
E="Taube, post: 38781366, member: 458123"]EYLÜL 37 aramıza hosgeldin.ben kizima kahvaltı da peynir yumurta tereyağı ceviz ve pekmez veriyorum.
Hosbulduk
karışıkmı veriyorsun yoksa ayrı ayrimi[/QUOTE]
Canim bazen karisik bazende ayrı veriyorum..

canım benim de kızım olsa bende süslü püslü giydirirdim ama erkeğe fazla seçenek yok :) bence de çocuk hiç eğlenmiyor ben 10 aydır sürekli misafir ağırlıyorum gelenler hep toplanarak geliyor muhammed onları görünce uyumuyor sonra uykusuzluktan huysuzlanıyor en iyisi 1 mum ve anne baba özel olarak sadece fotoğrafçıya gidicez biz allahım ömür verirse bu arada sizde iyi ki varsınız hepinizden bir şey öğreniyorum

Ay bende mi öyle yapsam ki. Kv ler sehir disindalar.. annem babam esim ben ve kizim.. :D ya zaten cocuk eglensin diye yapılıyo. Ama çocuktan cok baskalari eglenecek. 2. Yasini detayli kalabalik yapacam bende :))) bu sefer çekirdek aile kutlaması yapicam.reyyan sendenim canim. Ama kizima herseyi yapcam yinede. Kiyafeti anne kiz alicam. Pastamiz klasik 1 seklinde kus temali. Butik kurabiye, cup cake, kisir, zeytinyagli sarma.. bu 4 kisiye yeter de artar bilem :) süsler masa takimi ve ortusu nette buldum. Onlardan alicam.. ohh kendi kendimize kutlucaz. Ay reyyan iyi ki varsin. Cocukta bende yorulmamis olucaz... artik 2. Yilin da arkadaslariyla falan cümbüş cemaat kutlariz ins

canım ben daha önceden teyzeme sormuştum eskiler hep kendi yaparmış pirincin çok kuru olması lazımmış kesinle yaş olmayacakmış hatta eskiler onu ya şişe ile yada havan ile dövermiş iyice kurumasını bekle.
Kızlar ilk pirinç unu yapma deneyimim hüsran ıslak ıslak çekilmedi rondodan Komsu dan daha güçlü bir Rondo aldım ondada unufak olmadı balkona yaydim kurursa bi daha çekicem denicem inşallah olur hiç yapan birinden duyan yokmu bana yok gösterin

Kızlar ilk pirinç unu yapma deneyimim hüsran ıslak ıslak çekilmedi rondodan Komsu dan daha güçlü bir Rondo aldım ondada unufak olmadı balkona yaydim kurursa bi daha çekicem denicem inşallah olur hiç yapan birinden duyan yokmu bana yok gösterin
selinceylin ıslalak olmaz pirinç yıkamıp kurutulucal yıkayıp kurutunca zeten pirinç çizgi çizgi oluyor robotta nasıl olur bilmem ama kara biber kahve çeken robotta olur bende yapıyrum kendi pirinç unumu ama annem üsulu yıkayıp kuruttugum piringi fırın tepsisine döküyorum 1 kg lik cam kavanozu alıp ustunden merdane gibi geçiyorum zaten baya ezilir bir tur ele birdaha yap oluyor

selinceylin ıslalak olmaz pirinç yıkamıp kurutulucal yıkayıp kurutunca zeten pirinç çizgi çizgi oluyor robotta nasıl olur bilmem ama kara biber kahve çeken robotta olur bende yapıyrum kendi pirinç unumu ama annem üsulu yıkayıp kuruttugum piringi fırın tepsisine döküyorum 1 kg lik cam kavanozu alıp ustunden merdane gibi geçiyorum zaten baya ezilir bir tur ele birdaha yap oluyor
Sağol canım sonuç olarak iyice kuracak yani suan kurumada belki bi tür daha rondodan çekip bidaha sererim kurumaya daha iyi kurur

Bencede endişelenme
benim kızım 1 yaşında çıkardı ilk dişini
hepside bian da çıktı
oğlum 9subat doğumlu ama emeklemiyor
2 dışi var
yurutecle evi talan ediyor
geç yürüyecek belli.

sizleri hep takip ediyordum ama yazmamıştim
kahvaltıda neler yiyor bebekler yazarmisiniz
benim oglum çok iştahsız o yüzden hep çeşidi bol yutuyorum hepsindem bir parmak yese yeter diyorum ama yemez umarım bebeyin yer ara ara birini çıkart birini koy şeklinde ceviz-pekmez-labne peyniri-tahin helvası-tahin tereyagı-bezen krep yapıyorum kaşarları ekmeyin üstüne koyup ızgarada eritip vermeyi deniyorum rafadan yumurta bazen patates haslıyorum yumurtalı ekmek yapıyorum avakado ezmesi omlet daha yapıyorum ama aklımdakiler bunlar
ama şunu belirtim bunların hepsini aynı günde yapmıyorum
bebeyim zayıf o yuzden az lokmada daha yogum kalorili şeyler yapmaya çalışıyorum
bebeyi normal kiloda yada tombiş olanlar bu ne demesin
mesela peynir yumurta pekmez yanına ek bişey zaten bizimle kahvaltı ediyor
ama bir yumurta sarısıyla sabah 8 den ögleden sonra 3 kadar duruyor ha o zaman gene açıkmıyor oynatarak zorla yedirmeye ugraşıyorum

zo21, post: 38789003, member: 547980"]benim oglum çok iştahsız o yüzden hep çeşidi bol yutuyorum hepsindem bir parmak yese yeter diyorum ama yemez umarım bebeyin yer ara ara birini çıkart birini koy şeklinde ceviz-pekmez-labne peyniri-tahin helvası-tahin tereyagı-bezen krep yapıyorum kaşarları ekmeyin üstüne koyup ızgarada eritip vermeyi deniyorum rafadan yumurta bazen patates haslıyorum yumurtalı ekmek yapıyorum avakado ezmesi omlet daha yapıyorum ama aklımdakiler bunlar
bebeyim zayıf o yuzden az lokmada daha yogum kalorili şeyler yapmaya çalışıyorum
ama bir yumurta sarısıyla sabah 8 den ögleden sonra 3 kadar duruyor ha o zaman gene açıkmıyor oynatarak zorla yedirmeye ugraşıyorum[/QUOTE]

Teşekkürler
istahsiz bebek çok sıkıntı oluyor
iki lokmayi iştahlı yese dünyalar senin oluyor.
kıymetli hicbirseyi değişmem o ana
Karistirip verdiğimde yiyor
ama ayrı ayrı pekgonlu olmuyor

arkadaşlar siz bebeklerinizin günlük menülerini nasıl ayarlıyorsunuz benim bebeyim iştahsız acaba benmi yanlış yapıyorum yemiyor sabak bizle kahvaltı ediyor sonra kan ilacını veriyorum 1 saat sonra 1 portakalın suyunu sıkıp veriyorum tam bitirdigi çok nadir genelde kalır sonra uyur oda yarım saat kızım öglen okuldan gelince çorba yada evde ne pişirmişsem bakliyat sebze et
çorbalarda ogluma yönelik olmasına günlük olmasına dikkat ediyorum
örneyin bugun tarhana yapmışsam yarın köfeli çorba sonra un çorbası yayla çorbası falan deyiştiriyorum ne hergün sebze çorbası ne hergün etli tavuklu yapmıyorum
ana yemekte yine çeşitli besleyici sonra emiyor biraz uyuyor sonra oyun akşam üstü evde kendi yaptıgım yogurt onuda bazen yer bazen yemez bazen yine kendi yaptıgım reçellerin suyuyla danino falan yapıyorum kendimce sonra akşam yine bizle öglen yemekten yemişse akşam çorba çorba yemisse yemek veriyorum aralarda bazen emiyo ama daha çok gece emiyo

arkadaşlar siz bebeklerinizin günlük menülerini nasıl ayarlıyorsunuz benim bebeyim iştahsız acaba benmi yanlış yapıyorum yemiyor sabak bizle kahvaltı ediyor sonra kan ilacını veriyorum 1 saat sonra 1 portakalın suyunu sıkıp veriyorum tam bitirdigi çok nadir genelde kalır sonra uyur oda yarım saat kızım öglen okuldan gelince çorba yada evde ne pişirmişsem bakliyat sebze et
örneyin bugun tarhana yapmışsam yarın köfeli çorba sonra un çorbası yayla çorbası falan deyiştiriyorum ne hergün sebze çorbası ne hergün etli tavuklu yapmıyorum
ana yemekte yine çeşitli besleyici sonra emiyor biraz uyuyor sonra oyun akşam üstü evde kendi yaptıgım yogurt onuda bazen yer bazen yemez bazen yine kendi yaptıgım reçellerin suyuyla danino falan yapıyorum kendimce sonra akşam yine bizle öglen yemekten yemişse akşam çorba çorba yemisse yemek veriyorum aralarda bazen emiyo ama daha çok gece emiyo

Meyveyi nezaman veriyorsun?
Bende yazıyım ilkbasta oğlum iştahlı ydi nezaman díşı çıkmaya başladı yemez oldu
sabah kahvaltı karışımı
genelde ıhlamur az ekmek içi bebe biskuvisi yumurta sarısı labne tereyağ
ara
meyve yarım elma yarım kivi
uyku saati
öglen çorba ve yanına yogurt
öğle dediysek ikindi oluyor yediği zaman
evde kek falan varsa arada bi iki lokma yer
akşam bizle masaya oturur normal yemeklerden ekmek bandırip yada corba dan yer
akşam yeme miktarına göre
gece yatmadan önce irmik pişirip içine tatlandırıcı diye ya meyve yada Bikactane bebe biskuvisi eklerim.
Uyku öncesi emzirme ve gece
enazindan 7 kere kalkar

Oğlum yogurt çorbası Şehriye çorbası çok seviyor. ..
ama mercimek tarhana ağzına sürmuyor
sebze çorbasını da ben beceremiyorum
besleyici çorba tarifleriniz varmi

Oğlum yogurt çorbası Şehriye çorbası çok seviyor. ..
ama mercimek tarhana ağzına sürmuyor
sebze çorbasını da ben beceremiyorum
besleyici çorba tarifleriniz varmi
Ben bu zamana kadar balkabağı,bulgur,brokoli,patates,sehriye,ıspanak,karnıbahar çorbası ndan yaptım...:KK52:

Bencede endişelenme
benim kızım 1 yaşında çıkardı ilk dişini
hepside bian da çıktı
oğlum 9subat doğumlu ama emeklemiyor
2 dışi var
yurutecle evi talan ediyor
geç yürüyecek belli.

sizleri hep takip ediyordum ama yazmamıştim
kahvaltıda neler yiyor bebekler yazarmisiniz
Eylül kendin bilirsin ama kesje yurutec kullanmasan.o bazı bebekleri tembellige alistiriyor ve geç yurumesine sebep oluyo..emeklemesin emeklemeyen daha çabuk yürür derler..Ama şimdi yurutece guveniyo kendi başına yürümek bile istemez...ben hiç yurutec kullanmadım..7 aylikken emekledi.10 aylikken yürümeye basladi.17 subat dogumlu.hiç emeklemese bıle yurutec almazdim ama..:KK51::eek:

benim oglum çok iştahsız o yüzden hep çeşidi bol yutuyorum hepsindem bir parmak yese yeter diyorum ama yemez umarım bebeyin yer ara ara birini çıkart birini koy şeklinde ceviz-pekmez-labne peyniri-tahin helvası-tahin tereyagı-bezen krep yapıyorum kaşarları ekmeyin üstüne koyup ızgarada eritip vermeyi deniyorum rafadan yumurta bazen patates haslıyorum yumurtalı ekmek yapıyorum avakado ezmesi omlet daha yapıyorum ama aklımdakiler bunlar
ama bir yumurta sarısıyla sabah 8 den ögleden sonra 3 kadar duruyor ha o zaman gene açıkmıyor oynatarak zorla yedirmeye ugraşıyorum
Çok karışık geldi bana daha az şeyler koymalisiniz tadı hiçte güzel olmaz bebeginiz yememekle haklı ayrıca süt koydugunuz bişeye pekmez koyarsanız vitamin değeri oluyo demir kalmıyor aklınızda olsun

Canim kizim iki gundur hastadir atesi 39 cikiyor burnu akiyor cok kötü öksürüyor.dün hastaneye goturduk bogazi iltihaplamis ilac verdi.bu sabahta atesi 39 yukselmisti..simdi 37 dustu.kizimi o halde gorunce cok uzuluyorum..

Un çorbasini nasıl yapiyorsun
tereyagını eritiyorum içine unu ekleyip un kokusu çıkana kadar çeviriyorum sonra içine biraz tatlı toz biber ekleyip soguk su koyuyorum /sıçak koyorsan topaklanır/karıştırarak kaynıyor 15-20 dakka kaynatınca olur
birde açıklama yapim her yörenin bir usulu var kimi biber kimi domates salça koyar yemeklerine bizim buralardada yemekler tarlı toz biberle renklendirilir istersen koyma beyez renkte olur aynı tarifi et suyu yada tavuk suyuyla yaparsan daha besleyici olur içine et misket köfte falan atabilirsin

Çok karışık geldi bana daha az şeyler koymalisiniz tadı hiçte güzel olmaz bebeginiz yememekle haklı ayrıca süt koydugunuz bişeye pekmez koyarsanız vitamin değeri oluyo demir kalmıyor aklınızda olsun
medcezir16 sen benim msj tam okumamışsın galiba ben süt koyuyorum filanda demedim sana tekrar yazim 1 yumurtayı rafadan yapıyorum labne peyniri birde pekmez yumurtayı çay kaşıgınla sade veriyorum yoksa yemiyor bir içi minicik ekmeye batırıp labne bir çay kaşigıda pekmez onuda kandırarak agzına zor veriyorum ben karışım yapmıyorum diger yazdıklarımıda oglumunda yiyebilecegini düşünerek yapıyorum oda hepsi aynı anda diyil bu yediklerine ek bir tane tarif ondanda ya bir ya iki elimizle kopardımız nr tanesi kadar 2-3 lokmayı zorla yiyor o kadar bizimle kahvaltı ettigi için kalanını büyük olan kızım eşim ben yiyoruz ben bunların hepsini aynı anda yapıyorum diye diyil soran arkadaşa alternatif olsun diye yazdım

="Taube, post: 38800698, member: 458123"]Canim kizim iki gundur hastadir atesi 39 cikiyor burnu akiyor cok kötü öksürüyor.dün hastaneye goturduk bogazi iltihaplamis ilac verdi.bu sabahta atesi 39 yukselmisti..simdi 37 dustu.kizimi o halde gorunce cok uzuluyorum..[/QUOTE]
Kizina çok geçmiş olsun
umarım kısa zamanda geçer

tereyagını eritiyorum içine unu ekleyip un kokusu çıkana kadar çeviriyorum sonra içine biraz tatlı toz biber ekleyip soguk su koyuyorum /sıçak koyorsan topaklanır/karıştırarak kaynıyor 15-20 dakka kaynatınca olur
birde açıklama yapim her yörenin bir usulu var kimi biber kimi domates salça koyar yemeklerine bizim buralardada yemekler tarlı toz biberle renklendirilir istersen koyma beyez renkte olur aynı tarifi et suyu yada tavuk suyuyla yaparsan daha besleyici olur içine et misket köfte falan atabilirsin

Teşekkürler tarif için buna benzer bende yapıyorum

Back
X