• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Şubat Anneleri

="Taube, post: 38800698, member: 458123"]Canim kizim iki gundur hastadir atesi 39 cikiyor burnu akiyor cok kötü öksürüyor.dün hastaneye goturduk bogazi iltihaplamis ilac verdi.bu sabahta atesi 39 yukselmisti..simdi 37 dustu.kizimi o halde gorunce cok uzuluyorum..
Kizina çok geçmiş olsun
umarım kısa zamanda geçer[/QUOTE]
Sagol canim insllah..

Eylül kendin bilirsin ama kesje yurutec kullanmasan.o bazı bebekleri tembellige alistiriyor ve geç yurumesine sebep oluyo..emeklemesin emeklemeyen daha çabuk yürür derler..Ama şimdi yurutece guveniyo kendi başına yürümek bile istemez...ben hiç yurutec kullanmadım..7 aylikken emekledi.10 aylikken yürümeye basladi.17 subat dogumlu.hiç emeklemese bıle yurutec almazdim ama..:KK51::eek:

Kızimdada yurutec kullanmıştım ama oda 10 aylık olmadan yürüdü
oda emeklemedi
buda oyle olur dedim yanildim galiba
dediginde hakli olabilirsin tembellestiriyor galiba

Ispanak ve karnibahar corbasina ne koyuyorsun

Canim kizim iki gundur hastadir atesi 39 cikiyor burnu akiyor cok kötü öksürüyor.dün hastaneye goturduk bogazi iltihaplamis ilac verdi.bu sabahta atesi 39 yukselmisti..simdi 37 dustu.kizimi o halde gorunce cok uzuluyorum..
canım benim Allah acil şifalar versin..inşallah en kısa zamanda atlatırsınız..bizde hastalıktan yeni çıktık.çok zor oluyor,kuzumun dilide yokki anlatamıyor halini ama şu var iyileşince hemen toparlanıyorlar..annem hep derki bebekler çiçek gibi bir bakarsın solar bir bakarsın açar..tekrar geçmiş olsun canım

canım benim Allah acil şifalar versin..inşallah en kısa zamanda atlatırsınız..bizde hastalıktan yeni çıktık.çok zor oluyor,kuzumun dilide yokki anlatamıyor halini ama şu var iyileşince hemen toparlanıyorlar..annem hep derki bebekler çiçek gibi bir bakarsın solar bir bakarsın açar..tekrar geçmiş olsun canım
Sagol canim insallah hemen iylesir.yemekyemiyor sut icmiyor ilaclarin cok zor veriyorum.

Selam herkese bugün kızıma doğum günü cicilerini aldık tutulu elbise abiye gibi ama çok şeker pembe babet ve saç bandi aldık takım güzel oldu birde winnie tabak bardak masa örtüsü balon winnie li balon pipetler 1 rakam mum aldık. pasta araştırması yaptık en uygun nur Pastanesi .kızlar heryerde 1 rakamli mumlar bitmiş şimdiden bakın derim öyle mum isteyenler birde tahtakalede 1.75 pasta nelere 3 4 5 tl fiyat çok farklı ama tahtakalenin balonları güzel değil yamuk şişiyor patliyo benim fikirlerim paylaştım isteyen dinlesin:KK54::KK73::-):KK71::KK50:

Eylül 37 buyur canım tatif bunlar.gurme bebekten aldım yapmistim:KK53::KK45:
Kolay ıspanak çorbası

1 demet ıspanak
1 kırmızı biber
1 soğan
1 yemek kaşığı pirinç
zeytinyağı veya tereyağ
Doğranmış ıspanak, soğan ve biberi ister kavurarak isterseniz kavurmadan yaklaşık yarım litre suda pirinci de ekleyerek pişiriyorsunuz. Piştikten sonra blendarla püre haline getiriyorsunuz. Fazla sulu gelirse pirincin miktarını artırabilirsiniz. Bebeğiniz alışıksa cok az karabiber de ekleyebilirsiniz.

Karnıbahar çorbası

6 bardak tavuk suyu ya da su
1 orta boy karnıbahar
2 havuç
½ bardak kıyılmış soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak (Dilerseniz)
Dilerseniz bir çimdik muskat, tarçın ve karabiber tuz
Havuçları doğrayın. Karnıbaharın da yeşil yapraklarını koparıp, saplarını ayırın.
Büyük bir tencerede sarımsak ve soğanı yağ ile soteleyin.
Baharatları da ekleyip tavuk suyunu boşaltın.
Karnıbaharı ve havuçları ekleyip hafifçe kaynatın.
Yaklaşık 30 dakika içinde karnıbahar ve havuçlar yumuşak bir hale gelecek.
Karnıbahar ve havuç yumuşayana kadar karıştırarak kaynatın. Yumuşayınca altını kapatın. Bir on dakika kadar bekletin.
Blendırdan geçirin.
Daha kremamsı bir tat elde etmek istiyorsanız, çorbaya eklediğiniz tavuk suyunun iki bardağını sütle değiştirebilirsiniz. Yani dört bardak tavuk suyu, iki bardak süt koyabilirsiniz.

Canim kizim iki gundur hastadir atesi 39 cikiyor burnu akiyor cok kötü öksürüyor.dün hastaneye goturduk bogazi iltihaplamis ilac verdi.bu sabahta atesi 39 yukselmisti..simdi 37 dustu.kizimi o halde gorunce cok uzuluyorum..
Çok geçmiş olsun inş bi an once atlatiro_O

kızlar bu arada ben hiç özel bir menü oluşturmadım oğluma hatta yavaştan bal bile veriyorum. çok yorucu değil mi yahu ben ne yersek veriyorum hatta dün bizimle sahlep bile içti ben mi çok rahatım acaba ?:KK50:

rabbim tez zamanda şifa versin çok geçmiş olsun

ben hatırlıyorum hatta hamleliğiniz biraz sorunlu geçmişti şimdi nasılsınız...

kızlar uzun aradan sonra buraya yazmak çok heyacanlandırdı beni:) nasılsınız beni hatırlayan oldu mu?
bende özel menu yapmıyorum,sahlebi muhammed de çok seviyor :) ama bal vermiyorum ağır gelir diye biliyorum dikkatli ol o konuda ben sadece her gün yoğurt vermeye dikkat ediyorum....bende çok rahatım.

kızlar bu arada ben hiç özel bir menü oluşturmadım oğluma hatta yavaştan bal bile veriyorum. çok yorucu değil mi yahu ben ne yersek veriyorum hatta dün bizimle sahlep bile içti ben mi çok rahatım acaba ?:KK50:

kızlar oğlan gece çığlık kıyamet uyanıyor ve uyumuyor sakinleştiremiyoruz bide istediği bir şey olmazsa çığlık atmaya başlıyor sizinkilerde çığlık atıyor mu dişten mi acaba bilmiyorum bide deneme olsun diye eline kaşık çatal veriyordum yavaş yavaş kendi kendine yemek yemeye başladı bazende önüne ufak ufak doğruyorum iki parmağı ile yakalayıp yiyor...bu arada kilo 10 boy 76 cm bayadır kilo alımı durdu 5 dakika popusunun üzerinde durmazsa olacagı bu diyorum...

Özel menu derken hiç ayrı bi çorba yapmadin mi..mesala biz çok baharatlı Salcali yiyoruz...Bunlardan her zaman vermek istemiyorum..yada biftek yaptığımda ondan veremem..yıyemem...o günlerde ona özel çorba pure vs...şeyler yapıyorum....bi çorbası sadece 10 dk mi aliyor...yada sabah biz salam sucuk yerken ona ayri bişeyler hazırlıyorum.mesala muz rosem 7 tahilli karışım süt ve bi kaç hipp in bisküvisi...buda bi kaç dk alıyor..zahmetli değil...:KK58:

slm kızlar nasılsınız?

bizi sorarsaız kızım hasta güya dışarı cıkartmadık gene hasta oldu hep aynı hastalıgı burnu akıyo sonra bogazı balgam oluyo öksürüyo anlamıyorum hep aynı :( 4-5 keredir böyle agrı kesici balgam sökücü ve burnuna fıs kulanıyorum ... geçnki ilaclarımızı çünkü gene aynısı doktora gitmeden kullanıyorum bişey olurmu ki?

bide kendime kadın doguma randovu aldım carsamba 3te gidicem kayınvaldme bakar zeynebe bakalım ne var içimde :D adet olmuyorum ve mantar oldum sanırım poff:((

dogum günü için hevesim kaçtı herşeyden canım hiçbişey istemiyo kimi açrcam çarcak insanda bulamıyorum aile arasında yapıcam sanırım annemler kayınvaldemler ablamlar görümcem 2şer çocukları zaten kalabalıgız bide eskisehirden teyzemizi carıcam dayımlar var belkionları carırım zeynebi çok seviyolar zeynepte onlara bayılır ailecek onalrda bi tılsım var kızm asık resmen kırk yılda bi görüyo şebek gb oluyo onalrda :))) öyle yani bilmiyorum ailecek olunca çokta şatavata gerek kalmıcak fırınım bozuk zaten pasta denemem fiyasko oldu sinirim bozuk :((

8gün sonra benim dogum günüm eşim galba telefon alcak zorla süpriz yap bana diye diye bakalım nabıcak bu hafta sonu gezdik yemege gittik dogum günü yemegim olsun dedim cünkü 27sinden beri evde 15 gün oldu calışmıyo yıl başı sonrad ahavalar yüüznden yollar kapalıydı malum eşime vdeydi onada yazık telefonumdabouldu zeynep ata ata bataryasının giriş yeri kopmuş bazen kapanıyo kendi kendine bozuldu yani ondan alcak ama düşünülmek önemsenmek istiyorum yıllardır herşeyin isteyerek olmasından yoruldum hep bi caba sarfetmekten yoruldum :(

havada tam kasvet havası çok sıkıcı yaz gelsede park bahce gezsek kızımla ...

Özel menu derken hiç ayrı bi çorba yapmadin mi..mesala biz çok baharatlı Salcali yiyoruz...Bunlardan her zaman vermek istemiyorum..yada biftek yaptığımda ondan veremem..yıyemem...o günlerde ona özel çorba pure vs...şeyler yapıyorum....bi çorbası sadece 10 dk mi aliyor...yada sabah biz salam sucuk yerken ona ayri bişeyler hazırlıyorum.mesala muz rosem 7 tahilli karışım süt ve bi kaç hipp in bisküvisi...buda bi kaç dk alıyor..zahmetli değil...:KK58:
bu dediklerini hiç yapmadım. sadece kışlı sosus pıtırcığımı hesaba katmadan yapmıştım onu katmadan ona biraz ayırıyorum o yemeklerden o kadar :)

bu dediklerini hiç yapmadım. sadece kışlı sosus pıtırcığımı hesaba katmadan yapmıştım onu katmadan ona biraz ayırıyorum o yemeklerden o kadar :)
yasakhayal sonuna kadar katılıyorum benim yaptıgımda zaten özel menu sayılmaz kızım okulda öglen eve geliyor dolayısıyla yemek saatlerimiz kahvaltımız aynı oluyor oglumla bizle bizim yediklerimizden yiyor çorbaları çok yapıyorum bizde yiyoruz ama benim oglum çok iştahsız kilo alımı çok yavaş 3. ayından beri sadece 1.5 kilo aldı bu yüzden ana ögünlere ek ara ögünler koyuyorum yasak hayalin dedigi gibi yemekte bizim yiyipte onun yiyemice bişey varsa ona özel bişey ozaman yapıyorum yoksa biz yemek yersek onada veriyorum biz meyve yersek oda yiyo biz bişeyler içiyorsak oda bişeyler içiyor

slm kızlar nasılsınız?

bizi sorarsaız kızım hasta güya dışarı cıkartmadık gene hasta oldu hep aynı hastalıgı burnu akıyo sonra bogazı balgam oluyo öksürüyo anlamıyorum hep aynı :KK43: 4-5 keredir böyle agrı kesici balgam sökücü ve burnuna fıs kulanıyorum ... geçnki ilaclarımızı çünkü gene aynısı doktora gitmeden kullanıyorum bişey olurmu ki?

bide kendime kadın doguma randovu aldım carsamba 3te gidicem kayınvaldme bakar zeynebe bakalım ne var içimde :D adet olmuyorum ve mantar oldum sanırım poff:KK43:(

dogum günü için hevesim kaçtı herşeyden canım hiçbişey istemiyo kimi açrcam çarcak insanda bulamıyorum aile arasında yapıcam sanırım annemler kayınvaldemler ablamlar görümcem 2şer çocukları zaten kalabalıgız bide eskisehirden teyzemizi carıcam dayımlar var belkionları carırım zeynebi çok seviyolar zeynepte onlara bayılır ailecek onalrda bi tılsım var kızm asık resmen kırk yılda bi görüyo şebek gb oluyo onalrda :))) öyle yani bilmiyorum ailecek olunca çokta şatavata gerek kalmıcak fırınım bozuk zaten pasta denemem fiyasko oldu sinirim bozuk :KK43:(

8gün sonra benim dogum günüm eşim galba telefon alcak zorla süpriz yap bana diye diye bakalım nabıcak bu hafta sonu gezdik yemege gittik dogum günü yemegim olsun dedim cünkü 27sinden beri evde 15 gün oldu calışmıyo yıl başı sonrad ahavalar yüüznden yollar kapalıydı malum eşime vdeydi onada yazık telefonumdabouldu zeynep ata ata bataryasının giriş yeri kopmuş bazen kapanıyo kendi kendine bozuldu yani ondan alcak ama düşünülmek önemsenmek istiyorum yıllardır herşeyin isteyerek olmasından yoruldum hep bi caba sarfetmekten yoruldum :KK43:

havada tam kasvet havası çok sıkıcı yaz gelsede park bahce gezsek kızımla ...
haksever inan iki aydır bizde sürekli burun akıntısı genizde balgam 3-4 gün iyi tekrar doktora götürüyorum aynı son bir haftada 4 diş birden patladı zaten mızmız huysuz uykusuz ve iştahsızdı şimdi görme işhal ateş burun akıntısı gözler akıyo doktora tekrar gittik dişten dediler 1-2 gündür biraz rahatladı ama hala iştah yok

yasakhayal sonuna kadar katılıyorum benim yaptıgımda zaten özel menu sayılmaz kızım okulda öglen eve geliyor dolayısıyla yemek saatlerimiz kahvaltımız aynı oluyor oglumla bizle bizim yediklerimizden yiyor çorbaları çok yapıyorum bizde yiyoruz ama benim oglum çok iştahsız kilo alımı çok yavaş 3. ayından beri sadece 1.5 kilo aldı bu yüzden ana ögünlere ek ara ögünler koyuyorum yasak hayalin dedigi gibi yemekte bizim yiyipte onun yiyemice bişey varsa ona özel bişey ozaman yapıyorum yoksa biz yemek yersek onada veriyorum biz meyve yersek oda yiyo biz bişeyler içiyorsak oda bişeyler içiyor
Aynen gizo canım çünkü bazı şeyler ona uygun olmuyo.çok baharatlı oluyo acı oluyo...mesala et türü şeyler oluyo..yiyemiyo..hani bunlar dışında yapılan özel menüye giriyo sa yapıyorum evet.ha yapmayanda doru...bi şekilde büyüyorlar..:KK16:mesala ben hergün bize çorba yapmıyorum.bazen oluyo ki hiç yemek yapamıyorum:KK53:ama ogluma elinden geldiğince değişik çorbalar yapıyorum..çünkü memeyi biberonu bıraktı...mecburum iştahını açmaya..anlıyorum seni bende çok cektim iştah yonunden:KK51:yeni yeni düzeldi:KK19:çünkü çok vakit almiyo ki bi kucuk taslik çorba 10 dakika mi aliyo..

Back
X