arkadaşlar tuvalet eğitimini biz temmuz da denedik, sonra olmadı ara verdik, ağustos ta tekrar denedik. ben artık bi akşam çıldırıcaktım, evde temiz iç çamaşırı ve şort kalmamıştı hava da çok nemli olduğundan yıkadıklarım kurumamıştı. onun stresi bastı beni. çocuğa da ters davrandım biraz. yapı olarak asabi ve aceleciyim. sonra külotsuz sadece bir tayt giydirdim yatırdım. çok şükür gece yatağı ıslatmıyordu. sonra o sıralar anneannnesi bakıyordu onun ve babasının desteğiyle tuvaleti öğrendi kuzum. tuvalet derken lazımlığa yapıyor. ama kreşte küçük tuvaletleri var ona yaptırıyorlar.
kakasını da hep söyledi, sadece geçenlerde iki kez külotuna yapmış, gece yatmadan çok sıvı alırsa yatağı ıslatıyor ona önlem almak için ya gece kaldırılacak (ki huysuzlanıyor) ya da sıvı alımı olmayacak yatmadan 2 saat öncesine kadar.
benim asıl konum kreş bu aralar.ekim başında başladı, 3 hafta gitti, 2 defa hasta oldu. ilkinde doktora götürmedim, ilaçsız geçti. bu sefer öksürüğe çevirdi, bugün doktora gittik, ciddi değilmiş çok şükür.1-2 güne geçecek inşallah
hastalıklardan korumak için ne yapıyorsunuz?
beslenmede vitaminli meyve sebze dışında her gün yoğurt, 1 tatlı kaşığı bal, pekmez ya da keçiboynuzu pekmezi
ıhlamur çayı, yemeklerde soğan-sarımsak, bağışıklık güçlendirici immu...x diye bir şurup,
balık yağı da aldım ihtiyaç olursa kullanırım diye ama haftada 2 kez balık yiyoruz bu yüzden açmadım daha.ama bu gidişe ona da başlayacağım...
aklıma gelen bir şey de ekmek ve pirinç pilavı dahil bütün paketli gıda,bisküvi, çikolata türevi besinleri kesmek. çünkü bu besinler bağışıklı sistemini çökerterek hastalıklara zemin hazırlıyor. kreşte zaten makarna, pilav, kek yiyor her gün, daha doğrusu bunlar dışında bir şey yemiyor
![KK43 :KK43: :KK43:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk43.gif)
((
böyle 1 hafta iyi bir hafta kötü olursa işimiz var...daha ekim ayındayız bunu kışı var, grip mevsimi var...bunun geçirdikleri daha basit viral enfeksiyonlar...hafif ateş ve burun akıntısı falan yapıyor