2014 Şubat Anneleri

Canim sizide cok gecmis olsun..katiliyorum sana..sen disten bahsettin hic aklima dis gelmemisti..hemen kizimin dislerine baktim..meger yavrumda dis cikarmis...

Slm esracim nasilsin..hamilelik nasil gidiyor..artik gun sayiyorsun..insallah sag salim oglusunu kucagina alirsin..

Sağol çok teşekkurler... Şimdilik gayet iyi. 20 nisan için gün aldık. Ama daha erken de gelebilir dedi doktor. Olmazsa en geç 20 nisan. Yani 15 gün kaldı. Evet gün sayıyorum . :) bugun konttolum vardı. Doktor her şey gayet iyi bebek kilolu ama sınırlar içinde dedi. Yarın doğumgunum :) bakalım kızım nasıl tepki verecek? @hasanpınar benim kadar dert etmesin sanırım. Ben şimdiden nasıl denge kurarım telaşındayım. Zaten tam 2 yaş sendromu yaşıyoruz. Ne kıyafetini değiştirir ne laf dinler... Ben de saldım artık.

Canim iyi olmana cok sevindim.canim simdiden dogum gunun kutlu olsun..nice mutlu yilllara... bebek dogdugunda insallah zeynep bi sikitti cikarmaz..

Canım doğum günün kutlu olsun. Nice güzel, mutlu yıllara.

Yeni yaşınız hayırlı olsn

Kızlar Nasılsıniz biz iyi değiliz is hayatımız iyi gitmedi ceyline hiç iyi gelmedi beni kıskandı bakislari huyu davranışları değişti cümle kursun diye beklerken 'anne beni babama götür 'dedi ilk uzun cümlesi bu mu olacaktı? Yavrum mutsuz beraber kreş ortamı bozdu onu ayrılmaya karar verdim hersey onlar için degilmi onların psikolojisi ni hangi para karşılayabilir? 40 gün eziyet ettim kızıma bos yere

HAYIRLISI olsun cnm kendin için iyisini yapmışsın.
ilerde yine çalışır kariyere devam edersin.

Aceleci davranma derim. Çünkü çocuklar çabuk alışır. Burada daha önce yazmıştım. Kızım 5 aylıktı ben çalışmaya başladım. Bakıcımız var. Bakıcı gitti yenisi geldi. Eskisi nerde diye sormadı bile. Ancaaaak daha önce de yazdığım gibi tepkisel hareketleri var tabi. Mesela benleyken çok şımarık. Bana işkence eder. Bakıcı ne derse yapar. Sanki başka iki çocuk gibi. Şimdi doğum izni nedeniyle evdeyim. Ne altını değiştirtir ne uyur ne yemek yer... Hiçbirşeyi yapmıyor. Ama annem de normal dedi. Çünkü anneye nazlanır dedi. Bir de ben işten eve gelince ben ona yemek yedirmeye çalışırdım yok teyze yedirsin derdi. Ben de çok kafama taktım ama şimdi alıştım. Olacak o kadar. Kayınvalidem diyor ki tüm çocuklar anneye acımasızdır. Oğlum 40 yaşında hala bana karşı acımasız diyor. :) haklı da... Hepimiz oyle değil miyiz? O yüzden uzme kendini bence. Her şeyimiz çocuklarımız tabi. Uzme demekle olmuyor ama ne dertler var. Derdin bu olsun boşver. Ben şimdi 10 gün sonra doğum yapacağım. Bakalım kızım ne tepki verecek? Uzaklaşır mı yoksa tersi mi olur bilmiyorum

memetali koluma sarildi ve o sözü söyledi " SENI COK SEVIYORUM "
su anda hayatinda ilk defa aşık olmuş aptal kizlar gibiyim kanatlarim olsa ucacagim. oglum beni cok seviyor ve ben soylememisken bana sarilip dedi.

Hasanpınar nasıl yavrularının arası? Ağabey kıskançlık yapıyor mu? Yetişebiliyor musun? Bizim de 10 gunumuz kaldı inşallah...

Hasanpınar nasıl yavrularının arası? Ağabey kıskançlık yapıyor mu? Yetişebiliyor musun? Bizim de 10 gunumuz kaldı inşallah...
canim cok sukur iyiyiz.kıskançlık yok gibi bişey. kayinvalidem biraz körüklüyor. bu memetali yi gecti bu daha tatli bunu daha cok seviyorum diye konusuyor. memetali duyunca tabiki kiskanir. allahtan yaninda soylemiyor uzulmesin diye. ben acikcasi kizi sevmeyi sadece mehmet ali yatiyorken veya parka gitmisse yapiyorum. cunku benim kardesiyle cok ilgilenmeme onunla ilgilenmememe cok kiziyor. zaten zamanla sevmeyede basladi. mesela mehmet ali hala bizim odamizda yatiyor sabahlari ve aksamlari koyun koyuna yatiyoruz. sonra besigine koyuyoruz. ilk uyaninca mehmetali yi yeme oyunu oynuyoruz. evde saklanbac yakalamaca falan oynuyoruz. yapboz yapiyoruz legolarla oynuyoruz. işimi o uyuyunxa yada kayinvalidemle oynayinca yada tv izleyince yapiyorum. esim ve kayinvalidem cok yardimcudir. ama oncelikle sunu unutmuyorum bütün bunlarla bas edebilmemin yolu ruh ve beden sagligim. örneğin saat onda uyuyorum. cocuklar daha uyanikken cunku rutin olusturdum sabah alti da uyanip sut sagip internetten film seyredip oyle ise gidiyorum. birde biraz akillandim. mükemmel anne ve eş ancak kendime zaman ayirmama kendimi sevmeme bagli.

esra dogum gunun gecmis. kusura bakma dogum gunun kutlu olsun.
annekizaski olaya iyi tarafindan bak bu basarisiz bir deneyim oldu. bu olmadaydi hep yapma istegi beyninde olacakti ve acabalarla yasayacaktin. demekki bize gore degilmis dersin.
okuyamiyorum cogu zaman. böyle firsat bulunca artik.
bu arada hakseverin kizi gittikce iyi durumda( diger topigide arada bir yokluyorum) ( ama orasi pek sarmiyor )

kızlar selamlar ve iyi haftalar herkese...
size iki sorum olacak, ben tuvalet eğitimine henüz başlamadım yakında da şehirdışına tatile gideceğiz orada şimdi başka başka tuvaletlere falan götrürmek hijyen açısından zor olur ya da gezdiğimiz yerlerde altına filan kaçırırsa ya da yatağa ne bileyim başkasının evinde zor olur yıka as kurut...diye düşünüyorum sizce seyahat sonrasına mı bırakıyım tuvalet işini?

ikinci sorum ise sütten kesme olayı ne zamandır aklımda ama şu hastalıktı diş çıkarmaydı derken yine askıya aldık.
konuşarak anlatmaya çalışıyorum ama olmuyor başarı sağlayamadım. bazen unutuyor istemiyor gece yatana kadar. tabi ki ihtiyacı yok sadece huzur bulmak için ya da diş acısını hafifletmek için istediğini biliyorum. ben de artık birkaç gün anneme bırakıp unutturmak istiyorum. evde ağlata ağlata mı sütten kesmek mantıklı, yoksa anneme bırakıp sütün kesilmesini beklemek mi?
eşim de emzirmeye devam etmemi, kendisinin yakın zamanda bir anda bırakacağını söylüyor.

en önemli eksisi de normal süt içmemesi...napıyım ne önerirsiniz?
bu arada memeye bir şeyler sürüp de tiksindirmek istemiyorum.

Her iki konuyu da çocuğun isteğine bırakman gerektiğini düşünüyorum. Tabi bu benim şahsi fikrim. Tuvaleti çocuk kendi söylemeden ne sen sıkıntı çek ne de o... Kimse hayatı boyunca bezli gezmiyor... :) sut meselesi konusunda çok tecrübeli değilim. Ben zaten çok az emzirebilmiştim. Ancak ağlatmanın doğru bir yöntem olmadığı fikrindeyim. Kendisi bıraksın. Şükret ki bu zamana kadar sütün oldu.

Bırakın emsin çocuk yahu sudan iyidir doğal akışına bırakın doğal sakinleştirici hem... anne sütüne devam kimseyi dinlemeyin... bizde de öyle illede...

esraya katiliyorum canim bebegine bırak her ikisinide. gecen avmde uc yasindaki bir kiz bezleniyordu. annesi yeni yeni rahatsiz olmaya basladi ona biraktim dedi. zamani gelince birakir dedi. uzmanlarda ayni şeyi söylüyor. emme konusuna gelince daya memeyi cuk cuk cuk yapsin.emme sadece süt degildir ki.eger gunde bir tabak yogurt yada peynir yiyebiliyorsa sute gerek yok. zaten son arastirmalar sutun zararlarini ortaya cikariyor. bu arada keçi sütünü dene belki onu içer ve o daha saglikli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…