2014 Şubat Anneleri

nasıl oluyor canım iki küççük bebekle... ben çok endişeliyim... mesela şimdi kim bakıyor? ikisini birden tek kişi nasıl idare ediyorsun? abi kıskanıyor mu? uykun nasıl? biri uyanınca diğeri de uyanıyor mu... vs vs... bir anlatırsan sevinirim... kulak çubbuğuna zeytinyağı sür. uyar biraz. o zaman genelde yapıyor. bizde de aynı sorun vardı. olmazsa fitil kullanacaksın... o rahatlatır. zararı da yok merak etme.

Canım ben oraya başladım işte arkadaşının kizinin adı Asya mi ?temmuzda baslicak 9 aylıkken cumartesi görüşmeye geldiler ayy nerden nereye sende getir kızını ben varım nasilsa

hayırlı uğurlu olsun canım, evet tatlım doğru, geçen de bize geldiler hatta. kısmet ben de tuvalet işini halledeyim, yaz sonu başlatmayı düşünüyorum yazın zaten tatilde, köyde, bayram tatili falan derken idare ederiz herhalde...ben de insta ki mavibebeğimi takip ediyorum, memeden bırakma sürecini çok güzel halletmiş benim gibi 1-2 ay içinde bıraktırmayı düşünen varsa blogundan okuyabilir.

selincim bir de benim sormak istediğim bir şey var, bazı çocuklar kreşe başlayınca öyle pek de hasta olmuyormuş, ama bazıları resmen her ay hasta oluyorlar. bunun sebebi nedir acaba, ben hastalıktan korkarım hem kendim hem çocuğum için. kreşlerde temizlik koşullarına dikkat ediliyor mu,bunun için neler yapılıyor, örneğin havalandırma, genel alanlar ve oyuncakların temizliği, hasta çocukların tespit edilip birkaç gün kreşe kabul edilmemesi gibi uygulamalar var mı acaba.çünkü bizim çocuklar el mahkum, tek büyüdü, pek kalabalık ortam görmediler. ben ne yalan söyleyim avm ye bile götürmüyorum. yani özellikle kış aylarında azami dikkat gösteriyorum. yine de ufak soğuk algınlıkları atlattı ama doktora gitmeden evde doğal çözümlerle hallettik. sadece geçen yaz ciddi bir mikrobik ishal atlattı ki bir gece hastanede kalmıştık, o 2-3 gribe bedeldi herhalde, serum ve antibiyotiği ilk kez almıştı. çok korkulu günlerdi, Allah kimseye vermesin, düşmanıma dahi.

yani bu hastalık olayından korkuyorum ben bir tek, yoksa hem kalabalığı hem aktiviteyi oyunu çok seviyor kızım, bizi gözügörmez oyun olunca.çabuk adapte olur diye tahmin ediyorum bakalım,
ama ben de vitamin takviyesi yaparım herhalde kreşe başlayınca, bu kış bir şişe almıştım ama şükür ki gerek kalmadı, meyvesini sebzesini köftesini kuruyemişini yedirmeye çalışıyoruz.

bir de kreşlerde yemekler nasıl, benimki beğendiği bir şey olursa kendi başına yer ama bazen çok çabuk dikkati dağılıyor yemeğini bitirmiyor, artık oynarken biz yemeğini tamamlamasını sağlıyoruz. orada dikkat ederler mi yemeğini yemesine falan. çünkü benim kız malum şubat bebelerinin en çirozlarından.:) hatta benim moralim bozulmasın diye geçen aşı olduğunda annemler tarttırmamış...o derece

sagol canim. uzun zamandir yoktun. abi kiskaniyor ama seviyorda. sevmesinin sebebi abiyle daha cok vakit geciriyorum ve sutumden ona da sabahlari veriyorum.her gun vermeye calisiyorum. ayrica yemek yaparken bile abiyle yapiyorum. cok sukur kizim emip yatiyor. problemi mide gazi oluyor onu da abisiyle saklanbac oynayarak cikariyorum. surekli kardes seni cok seviyor, sen gittin agladi kardes sana guluyor gibi olumlu cumleler kullaniyorum. onun isteklerini yapip sonra kardesle ilgileniyorum. cok sukur iki evladim da akilli. tek kusurlu taraflari yemiyorlar zayiflar. o da benim pimpirikligim. iki gun ilgilenmedim oglumla yemekten gobegi cikmisti.zor ikisi ayni anda. ama tadini cikarmaya bak. beraber top oynamak araba yaristirmak yapboz yapmak cok zevkli. birde buyugune hep gulumse. istediklerini yap demiyorum kurallarin devam etsin. ona gulumseyerek gozlerinin icine bakarak ve yere comelerek cevap ver. ayrica hep onu sevdigini söyle.

K kirmizibalik

canım geçmiş olsun, öksürük demişsin, şurup verdi mi doktor bilmiyorum ama sakın öksürük şurubu kullanma, ben de önceden bilmiyorum doktor vermeden sadece öksürük var diye 1 defa kullanmıştım da hiç gerek yokmuş, bu konuda kadir tuğcu nun makalelerini okuyorum hep, öksürüğü kesmek iyi olmazmış.

haksever canim kayisiya vurdum kendimi. bende de problem vardi. iki gundur sporda yapiyorum bakalim...sanirim sutum azaldi beslenemedi birde stresim ona gecti. yoksa hep pirt pirtti yani...

K kirmizibalik_ söyledikelrine katılıyorum, bir çocuğun sağlıklı büyümesi için aile koşulları çok önemli, mesela ben çok sürper bir aile hayatımız vardı diyemem, babam çok eziyet ederdi, küçükken çok içine kapanık çekingen güvensizdim, sonraları aştım...

dikiş olayına çok üzüldüm ama bununla geçmiş olsun şükür başka yerine bir şey olmamış, Allah hepimizin çocuklarını nazarlardan korusun...

selamlar speedy, adaşımız nisa 'nın selfileri beni benden almıştı geçenlerde,
muzur kuzular:)

:) :) AYHH inan hiç sorma beni de benden aldı çok güldüm görünce

bu arada kızlar bizim kız bildiğin papağan
bir kere seni boklu dedim bok kelimesini kaptı kuzeni de popo yu öğretmiş unutturamıyorum çıldırıcam..

bizmkide dun bana gotumu ye bokumu ye dedi. dondum kaldim. sabahta esekoglu esek dedi. kizdik oyle soylenmez dedik ama devam eder gibi geliyor. cunku bu aralar herseye muhalefet. sanirim bizimki parktan ogrendi cunku bu aralar parkta bolca vakit geciriyor.parkta da cocuk bollugu var.

sorma ya sinir oldum hareketlerimi tekrarlıyor

Öksürük icin prospan adinda dogal bi surup verdi.devlet odemiyor.almanyada uretimi.uzum suyu ile pekmez karışımı bi tadi var.kesme degil rahatlatma amaciyla verdi.antibiyotige de basladim bugün. Ates hala hafif seyrediyor gecmedi.inatci grip.korkumdan antibiyotige de sarildim.hic istemiyorum, cocukta agliyor siringayla zorla veriyorum. Oof of hemen gecse su grip..

Piti cok tesekkurler. Mavibebegimi okudum. Pedagog adem güneşi takip etmeye çalışıyorum. O da bu sekilde tavsiye ediyordu.sonra vazgectim nane yagi alip surecektim birden kesecektim.ama icim rahat degildi bu konuda. Insallah su hastaligi atlatalim onumuzdeki hafta yavastan baslayim bende. Mavibebegim basardiysa bizede bi ışık göründü.

İki çocuk bir de yemek yapıyorum diyorsun. Valla bravo. Ben bırak iki çocuğu, kızımla tek olunca tuvalete bile zor gidiyorum. Arkamdan bir muzurluk mutlaka yapıyor. Bir de ikisini düşünemiyorum. Ablamla aramda 17 ay var. Ablam ben küçükken kaka yaptım pis kokuyorum diye çamaşır makinesine sokmaya kalkmış. Bir kere de ağlıyorum diye ustume yastık basmış. Allah korusun yani de çocuk aklı işte... Şimdi bile 5 saat uyku bana lüks. İkisi olunca dusunmiyorum. Ben mi abartıyorum acaba?

Bizimki konuşmadığından, böyle dertlerimiz hiiiiiç yok

Az önce yazdım ama yazdığım çıkmamış anlamadım. Valla geçen bizimki de dimimi deyip duruyor. Ne demek anlamadım. Günler sonra anladım kırmızı demek istiyormuş. Anlamayınca çok sinirleniyor. Ya kendisini yoluyor ya da benim saçımı başımı yoluyor. Konuşunca da ben anlamıyorum işte. Bak görürsün seninki bir başlayacak susmayacak :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…