ben mecbur hergün yemek yapıyorum ha arada istisnalar oluyo dışarda yiyoruz falan ama işte iştahsız mutsuz uykusuz bebek annesi olan anlar bu durumuAynen gizo canım çünkü bazı şeyler ona uygun olmuyo.çok baharatlı oluyo acı oluyo...mesala et türü şeyler oluyo..yiyemiyo..hani bunlar dışında yapılan özel menüye giriyo sa yapıyorum evet.ha yapmayanda doru...bi şekilde büyüyorlar..mesala ben hergün bize çorba yapmıyorum.bazen oluyo ki hiç yemek yapamıyorum ama ogluma elinden geldiğince değişik çorbalar yapıyorum..çünkü memeyi biberonu bıraktı...mecburum iştahını açmaya..anlıyorum seni bende çok cektim iştah yonunden yeni yeni düzeldi çünkü çok vakit almiyo ki bi kucuk taslik çorba 10 dakika mi aliyo..
Allah kolaylik versin ins..ben mecbur hergün yemek yapıyorum ha arada istisnalar oluyo dışarda yiyoruz falan ama işte iştahsız mutsuz uykusuz bebek annesi olan anlar bu durumu
Geçmiş olsunslm kızlar nasılsınız?
bizi sorarsaız kızım hasta güya dışarı cıkartmadık gene hasta oldu hep aynı hastalıgı burnu akıyo sonra bogazı balgam oluyo öksürüyo anlamıyorum hep aynı4-5 keredir böyle agrı kesici balgam sökücü ve burnuna fıs kulanıyorum ... geçnki ilaclarımızı çünkü gene aynısı doktora gitmeden kullanıyorum bişey olurmu ki?
bide kendime kadın doguma randovu aldım carsamba 3te gidicem kayınvaldme bakar zeynebe bakalım ne var içimdeadet olmuyorum ve mantar oldum sanırım poff (
dogum günü için hevesim kaçtı herşeyden canım hiçbişey istemiyo kimi açrcam çarcak insanda bulamıyorum aile arasında yapıcam sanırım annemler kayınvaldemler ablamlar görümcem 2şer çocukları zaten kalabalıgız bide eskisehirden teyzemizi carıcam dayımlar var belkionları carırım zeynebi çok seviyolar zeynepte onlara bayılır ailecek onalrda bi tılsım var kızm asık resmen kırk yılda bi görüyo şebek gb oluyo onalrda :))) öyle yani bilmiyorum ailecek olunca çokta şatavata gerek kalmıcak fırınım bozuk zaten pasta denemem fiyasko oldu sinirim bozuk(
8gün sonra benim dogum günüm eşim galba telefon alcak zorla süpriz yap bana diye diye bakalım nabıcak bu hafta sonu gezdik yemege gittik dogum günü yemegim olsun dedim cünkü 27sinden beri evde 15 gün oldu calışmıyo yıl başı sonrad ahavalar yüüznden yollar kapalıydı malum eşime vdeydi onada yazık telefonumdabouldu zeynep ata ata bataryasının giriş yeri kopmuş bazen kapanıyo kendi kendine bozuldu yani ondan alcak ama düşünülmek önemsenmek istiyorum yıllardır herşeyin isteyerek olmasından yoruldum hep bi caba sarfetmekten yoruldum
havada tam kasvet havası çok sıkıcı yaz gelsede park bahce gezsek kızımla ...
Cok gecmis olsun..bizde ayni durumdayiz..haksever inan iki aydır bizde sürekli burun akıntısı genizde balgam 3-4 gün iyi tekrar doktora götürüyorum aynı son bir haftada 4 diş birden patladı zaten mızmız huysuz uykusuz ve iştahsızdı şimdi görme işhal ateş burun akıntısı gözler akıyo doktora tekrar gittik dişten dediler 1-2 gündür biraz rahatladı ama hala iştah yok
Tabikide hatirladikk..ama siz bizi unuttunuz..kızlar uzun aradan sonra buraya yazmak çok heyacanlandırdı beni:) nasılsınız beni hatırlayan oldu mu?
Cok gecmis olsun..bizde dogum gununu aile arasi yapicaz.slm kızlar nasılsınız?
bizi sorarsaız kızım hasta güya dışarı cıkartmadık gene hasta oldu hep aynı hastalıgı burnu akıyo sonra bogazı balgam oluyo öksürüyo anlamıyorum hep aynı4-5 keredir böyle agrı kesici balgam sökücü ve burnuna fıs kulanıyorum ... geçnki ilaclarımızı çünkü gene aynısı doktora gitmeden kullanıyorum bişey olurmu ki?
bide kendime kadın doguma randovu aldım carsamba 3te gidicem kayınvaldme bakar zeynebe bakalım ne var içimdeadet olmuyorum ve mantar oldum sanırım poff (
dogum günü için hevesim kaçtı herşeyden canım hiçbişey istemiyo kimi açrcam çarcak insanda bulamıyorum aile arasında yapıcam sanırım annemler kayınvaldemler ablamlar görümcem 2şer çocukları zaten kalabalıgız bide eskisehirden teyzemizi carıcam dayımlar var belkionları carırım zeynebi çok seviyolar zeynepte onlara bayılır ailecek onalrda bi tılsım var kızm asık resmen kırk yılda bi görüyo şebek gb oluyo onalrda :))) öyle yani bilmiyorum ailecek olunca çokta şatavata gerek kalmıcak fırınım bozuk zaten pasta denemem fiyasko oldu sinirim bozuk(
8gün sonra benim dogum günüm eşim galba telefon alcak zorla süpriz yap bana diye diye bakalım nabıcak bu hafta sonu gezdik yemege gittik dogum günü yemegim olsun dedim cünkü 27sinden beri evde 15 gün oldu calışmıyo yıl başı sonrad ahavalar yüüznden yollar kapalıydı malum eşime vdeydi onada yazık telefonumdabouldu zeynep ata ata bataryasının giriş yeri kopmuş bazen kapanıyo kendi kendine bozuldu yani ondan alcak ama düşünülmek önemsenmek istiyorum yıllardır herşeyin isteyerek olmasından yoruldum hep bi caba sarfetmekten yoruldum
havada tam kasvet havası çok sıkıcı yaz gelsede park bahce gezsek kızımla ...
Peynirde süt yokmu onu kasdettim benmedcezir16 sen benim msj tam okumamışsın galiba ben süt koyuyorum filanda demedim sana tekrar yazim 1 yumurtayı rafadan yapıyorum labne peyniri birde pekmez yumurtayı çay kaşıgınla sade veriyorum yoksa yemiyor bir içi minicik ekmeye batırıp labne bir çay kaşigıda pekmez onuda kandırarak agzına zor veriyorum ben karışım yapmıyorum diger yazdıklarımıda oglumunda yiyebilecegini düşünerek yapıyorum oda hepsi aynı anda diyil bu yediklerine ek bir tane tarif ondanda ya bir ya iki elimizle kopardımız nr tanesi kadar 2-3 lokmayı zorla yiyor o kadar bizimle kahvaltı ettigi için kalanını büyük olan kızım eşim ben yiyoruz ben bunların hepsini aynı anda yapıyorum diye diyil soran arkadaşa alternatif olsun diye yazdım
Kime sinirlendin özgem kim kızdırdı seni anlat IstersenKirk yilda bi gelip birini seçip yaptiklarizi kinayip yadirgayip gidenede uyuz oluyorum !
yaskhayal ben de oğluma özel yemekler yapıyorum ama bizim yemeklerimizi babasının elinden yemeği tercih ediyo . ama ben ısrarla hala yapıyorum ne yazık ki çogunu kuşlar yiyiyorAynen gizo canım çünkü bazı şeyler ona uygun olmuyo.çok baharatlı oluyo acı oluyo...mesala et türü şeyler oluyo..yiyemiyo..hani bunlar dışında yapılan özel menüye giriyo sa yapıyorum evet.ha yapmayanda doru...bi şekilde büyüyorlar..mesala ben hergün bize çorba yapmıyorum.bazen oluyo ki hiç yemek yapamıyorum ama ogluma elinden geldiğince değişik çorbalar yapıyorum..çünkü memeyi biberonu bıraktı...mecburum iştahını açmaya..anlıyorum seni bende çok cektim iştah yonunden yeni yeni düzeldi çünkü çok vakit almiyo ki bi kucuk taslik çorba 10 dakika mi aliyo..
Taubecm kuzucuğun iyileşti mi .benm oğlumun da dünden beri boğazından balgam sesi geliyoCanlarim iyi dilekleriniz icin cok tskler..canim kizim hicbirsey yemiyor..ilaclarini cok zor veriyoruz...
hepimiz burada bildiklerimizi paylaşmaya çalışıyoruz hiçkimse de çocuk gelişimi ve beslenmesi uzmanı değil hatalar ve yanlışlar olabilir .ama bu uygun bir üslupla ifade edilmeli kimse kimseyi kınamamalı. herkes kendi çocuğu için uygun olanı yapıyo bir diğeri bunu yapmak zorunda olamdığı gibi sert bir şekilde eleştirmemeliKirk yilda bi gelip birini seçip yaptiklarizi kinayip yadirgayip gidenede uyuz oluyorum !
un çorbasını bende ara ara yapıyorum tarifi bu sen nasıl yaptın acaba,selam kızlar ve minik melekleri nasılsınız . biz kaç gündür uyku eğitimi ile uğraşıyoruz tamam artık gece 3 lere kadar oturmadığımız kesin ama canımı çıkarıyo veled. ben de ağlatarak uyutmaya başlamıştım hani demiştim ya nefesi kesiliyo morarıyo bunu yutmadığımı anlayınca yeni bişe geliştirdi ....artık biraz fazla ağlayınca kusuyosonra hemen memeye alıyorum biraz uğraştırıp uyyo.valla çok akıllılar
bu arada arkadaşlar un çorbası yaptım ama benmki resmen muhallebi oldu un kokusu da gitmedi zaten oğlum da 3 kaşık zor yedi g
geceleri sabaha kadar huzursuzluk malesef devam ediyo acaba yine diş mi gelecek
bir yemek kaşıgı zeytin yağına bir yemek kaşığı ama baya dolu, un ekledim kavurmaya çalıştım oladı tavaya ve birbirine yapıştı mecburen hemen bir bardak su döktm karıştırarak kaynattm kötü oldu amaun çorbasını bende ara ara yapıyorum tarifi bu sen nasıl yaptın acaba,
1.5 yemek kaşığı un kavrulacak pembe olacak soğuyunca içine 1 su bardağından biraz fazla su eklenecek ve topaklanmasın diye sürekli karıştırılacak bir yada iki kez tıklasın ocaktan al isteğe bağlı zeytin yağı yada tereyağ erit afiyet olsun kuzulara....
tenceye al ve orta ateşte kaşıkla yanmamasına dikkat ederek sürekli karıştır zaten kokusu çıkıyor ve rengi dönüyor biraz ılısın soğuk su ekliyorsun sürekli karıştırıyorsun hemencik oluyor...bir yemek kaşıgı zeytin yağına bir yemek kaşığı ama baya dolu, un ekledim kavurmaya çalıştım oladı tavaya ve birbirine yapıştı mecburen hemen bir bardak su döktm karıştırarak kaynattm kötü oldu ama
sen nasıl kavuruyorsn ayrıntılı anlatabilir misn
Oğlumun da çok kalın değil bacağı aslında biraz bol tip şeyler giydirmeliBenim kızımın da yemesi eskiye göre biraz düzeldi aslında hala reklamla yiyor ama en azından eskisi gibi kusma yok ama nedense sanki hiç buyumuyo kilosu nu da tarttıramadim havalardan dolayi yeni yeni adım atıyor hareketli olduğu için mi acaba gören de zayıf diyo zaten bacakları da ince elbise giyddiremeyecem heralde ben bu kıza benim bacaklarda incedir bana mı çekti neoysa aynı babasına benziyo bacakları niye bana benzediyse
Canim sizide cok gecmis olsun..kizim diger gunlere nazaran daha iyi...yaskhayal ben de oğluma özel yemekler yapıyorum ama bizim yemeklerimizi babasının elinden yemeği tercih ediyo . ama ben ısrarla hala yapıyorum ne yazık ki çogunu kuşlar yiyiyor
Taubecm kuzucuğun iyileşti mi .benm oğlumun da dünden beri boğazından balgam sesi geliyo
hepimiz burada bildiklerimizi paylaşmaya çalışıyoruz hiçkimse de çocuk gelişimi ve beslenmesi uzmanı değil hatalar ve yanlışlar olabilir .ama bu uygun bir üslupla ifade edilmeli kimse kimseyi kınamamalı. herkes kendi çocuğu için uygun olanı yapıyo bir diğeri bunu yapmak zorunda olamdığı gibi sert bir şekilde eleştirmemeli
velhasıl daha yapıcı olabilriz kırıp dökmek kolay önemli olan onarabilmek
o yüzden boşver kızma haksever
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?