İyi akşamlar hanımlarr:) Uzun zamandır takip ediyorum sizleri ancak yazmaya yeni başladım. Buralarda yeniyim yani. Bugün 2. şeker yüklemem yapıldı şükür bu sefer sonucum güzel çıktı. Epey strese girmiştim bir önceki yüksek çıkınca neyse ki geçti.
Çatlak kremiyle ilgili yazdıklarınızı okudum da karnı çatlamaya başlayan var mı? Bende henüz bir şey yok da erken mi yoksa olmayacak mı bilemiyorum.
Bir de bebek şekeriyle ilgili farklı düşüncesi olan var mı? Buzdolabı süslerinden sıkıldım artık farklı bir şey yapmak istiyorum lakin aklıma bir şey gelmiyor. Sizler ne yapacaksınız?
Olabilir canım ama sor tabii doktoruna, için rahat etsin.yaa benim öyle ağrım sızım yok ta şu iki gündür batma oluyor vajinamda ve nette herkes bu duruma normal demiş vajina büyümesine bağlı ya da damar genişlemesi felan demiş ama bir doktora sorcam....off hakkaten şimdiden penguen gibi yürüyorum sonra napcam daha 2,5 ay varrr
Gözün aydın canım, sevindim temiz çıkmasına.İyi akşamlar hanımlarr:) Uzun zamandır takip ediyorum sizleri ancak yazmaya yeni başladım. Buralarda yeniyim yani. Bugün 2. şeker yüklemem yapıldı şükür bu sefer sonucum güzel çıktı. Epey strese girmiştim bir önceki yüksek çıkınca neyse ki geçti.
Çatlak kremiyle ilgili yazdıklarınızı okudum da karnı çatlamaya başlayan var mı? Bende henüz bir şey yok da erken mi yoksa olmayacak mı bilemiyorum.
Bir de bebek şekeriyle ilgili farklı düşüncesi olan var mı? Buzdolabı süslerinden sıkıldım artık farklı bir şey yapmak istiyorum lakin aklıma bir şey gelmiyor. Sizler ne yapacaksınız?
Olabilir canım ama sor tabii doktoruna, için rahat etsin.
Gözün aydın canım, sevindim temiz çıkmasına.
Hamileliğe bağlı çatlağım yok canım benim de henüz. Ama 4. Aydan beri kullanıyorum ben de biooil. Cildi nemlendirmekte fayda var. Çatlamayı beklememek lazım. Eğer başlamadıysan bir şey kullanmaya başlamanı tavsiye ederim. Bazıları son ayda patır patır çatlıyormuş. Yani hiç belli olmuyor sanırım bu işler.
Valla şeker konusunda da ben yine buzdolabı süsü şeklinde yapmayı düşünüyorum çünkü en kalıcı olanı oymuş gibime geliyor. Henüz tam karar veremedim nasıl bir şey istediğime. Ama bir de daha yakın çevre için birer foto bastırıp doğumdan sonra, adını, boyunu, kilosunu, doğum tarihini falan yazdığımız bir kart yaptırmayı düşünüyoruz. Daha da düşünüyoruz bakalım farklı bir şeyler bulur muyuz diye.
İyi akşamlar hanımlarr:) Uzun zamandır takip ediyorum sizleri ancak yazmaya yeni başladım. Buralarda yeniyim yani. Bugün 2. şeker yüklemem yapıldı şükür bu sefer sonucum güzel çıktı. Epey strese girmiştim bir önceki yüksek çıkınca neyse ki geçti.
Gerçekten değişik ve güzellermiş bu da değerlendirilebilir teşekkürlercnm ben çubuklu bebek şekeri almayı planlıyorum daha değişik daha güzel Google yazınca çıkıyor zaten bakabilirsin)
cnm ben çubuklu bebek şekeri almayı planlıyorum daha değişik daha güzel Google yazınca çıkıyor zaten bakabilirsin)
Özel mesaj atabilmem iç,n 12 mesaj daha atmam lazımmış kusura bakma o yüzden cevaplayamadım özelden. Doktorum 28'İnde 9 ay 10 günlük olacaksın dedi ama internet hesaplayıcısına göre 25'i gözüküyor. Bakalım artık aynı anda mı olur birimiz önden mi gider[/
hayırlısı bakalımmben internete pek güvenmiyorum ultroson kesin sonuç veriyor
Ultrason kilosuna göre karar veriyormuş drum öyle söyledi bu gidişimde..Çünkü benim ultrasonda görünen tarihim her ay değişiyor. Geçen ay 19 Şubat çıktı bu ay 9 Mart. Kuzenim internetteki tarihin daha doğru olduğunu söylüyor. Bir iki gün oynamış onunkindeÖzel mesaj atabilmem iç,n 12 mesaj daha atmam lazımmış kusura bakma o yüzden cevaplayamadım özelden. Doktorum 28'İnde 9 ay 10 günlük olacaksın dedi ama internet hesaplayıcısına göre 25'i gözüküyor. Bakalım artık aynı anda mı olur birimiz önden mi gider[/
hayırlısı bakalımmben internete pek güvenmiyorum ultroson kesin sonuç veriyor
kesiikle artik daha asiri tatli tüketmiyorum. Mesela.sabahlari birkac dilim ekmege bal tereyag sürer yerdim simdi bi dilim sürüyorum cikolatayi da azalttim zor oluyor ama.vazgecilmicek gibi degil. Elbette ki seker cikarsa dünyanin sonu degil. Diyetlere de zorlamalara da katlanirim. Mesela.ben sana birsey anlatayim; kizim dogdugunda fazladan 20 kilom vardi. Bunalimdaydim ama emiyor diye diyet yapamiyordum. 4 aylikken sütüm kesildi ve hemen diyete basladim. Beni görenler "yazik.sana, nasil kestin yemeyi, vücuduna eziyet etme" derlerdi. Dinlemedim. İnanir misin turk kahvesini bile sekersiz icerdim. Ekmek makarna pilav hele ki tatli asla yemezdim. Sonra alistim bu düzene ve 75 kilodan 52 kiloya kadar zayiflamistim. Üstelik hergün 1 saat egzersiz de yapiyordum. Manken gibi olmustum kimse inanmiyordu. Yani nefsim kuvvetlidir. Eger bebegime ve bana zarar veriyorsa yediklerim, ölsem de yemem. Dedigin gibi bir kucaklasak saglicakla.. Bak sen de alismissin.. Annelik fedakarlik demek herseyden önce.. Anneyiz biz. Allah saglik versin yeter ki katlanilmicak sey yok. Kesinlikle yaptiricam ayin 1'inde. Aile hekimine itimat yok acikcasi. Cok tesekkurler cevaplarin icin.. İnsallah bir zan sonra burada "bebegimin cok gazi oluyor ne yapabilirim" :) diye yazip dertlesicez :))günaydın canım,
bebek demek masraf demek tabi, daha doğmadan başlıyor...ama inşallah çocuklarımız hep güldürürler bizi...
canım 1 aralık'ta gideceksen yine şeker testi yapılabilir bence, ama doktor kontrolüne gidene kadar en azından hamurişi, kızartma ve tatlıdan uzak durman olası bir şeker problemi varsa da aşırı glikozun bebeği bu dönemde çok fazla etkilememesini sağlayabilirsin.test yapılınca da için rahat eder zaten. bir de bazı arkadaşlar aile hekimliğinde de bu testi yaptırdılar diye biliyorum. belki orada da yaptırabilirsin.
bende boğaz kuruluğu değil de aşırı bir terleme vardı canım.o terlemelerim şimdi azaldı.biz gebelik diyabetini diyetle kontrol altına altık, inşallah doğuma kadar böyle idare edicez canım. yine de gün aşırı, sabah-öğlen ya da sabah-akşam öğünlerden önce ve sonra ölçüm alıyorum ben evde cihazla.
diyetle aram iyi ama gözümün önünde sevdiğim bir şey geldiğinde ve kokusu geldiğinde agresifleşiyorum:) böyle durumlarda bir lokma tadına bakıyorum sadece. bu yüzden evde artık ben ne yiyorsam o pişiyor:) her gün bol bol yeşil salata yapıyoruz, sebze yapıyoruz. yağsız bir çorba, et,balık, bazen de baklagil yiyorum. hepsinin ölçüleri var. ara öğünlerde meyve yiyorum, yoğurt yiyorum. sabahları haşlanmış yumurta, zeytin, az yağlı peynir, salatalık ve domates oluyor. yanında 1.5 dilim ekmek ve yarım bardak süt ile.hazırlaması da basit. böyle böyle alıştım canım.
bebişleri sağlıkla kucağımıza alsaydık, ben bazen emzirdiğimi hayal ediyorum, bazen de doğum yaparken onu gördüğüm anı hayal ediyorum.
normalde bizimki akşamları yerinde durmaz ama dün akşam hareketsizdi, babası karnıma dokununca hemen uyanıverdi sıpa, tekmeleri iç karnıma hatta mesaneye doğruydu, "demek bu yüzden pek hissetmiyormuşum" dedim. insan korkuyor da bazen, Allah korusun. haftalar geçtikçe seviniyorsun, "oh 1 hafta daha geçirdi karnımda, biraz daha büyüdü" diye. artık heyecan basmaya başladı çünkü.
kızlar çatlak önleyici krem olarak ne kullanıyorsunuz??
Kızlar ben yine hastalandım ama bu sefer başka...idrar yolu enfeksiyonu olmuşumantibiyotik içiyorum istemesede...çok ağrı çektim dün bütün gün ruh gibiydim...salı gecesi başladı zaten bende bi iştahsızlık bi kusmalar..eyvah dedim geri mi döndü bulantı ..eşim de karnını sıktın belki ondan çok ağrıyı filan dedi ama ben dün dayanamadım dedim gel geçte olsa saat gidelim hastaneye nöbetçi Dr. Vardır dedim.ultrSonla baktı, Nst!ye girdim ..ağrılar normal dedi.sonra da idrar tahlili orada çıktı işte +++keton ve bol lökosit ..doktorum arandı o da kalsın demiş
Ardından 3 saat serum ve antibiyotik ..
Bugün öğlen de çıktım işte böyle kızlar
Kızlar ben yine hastalandım ama bu sefer başka...idrar yolu enfeksiyonu olmuşumantibiyotik içiyorum istemesede...çok ağrı çektim dün bütün gün ruh gibiydim...salı gecesi başladı zaten bende bi iştahsızlık bi kusmalar..eyvah dedim geri mi döndü bulantı ..eşim de karnını sıktın belki ondan çok ağrıyı filan dedi ama ben dün dayanamadım dedim gel geçte olsa saat gidelim hastaneye nöbetçi Dr. Vardır dedim.ultrSonla baktı, Nst!ye girdim ..ağrılar normal dedi.sonra da idrar tahlili orada çıktı işte +++keton ve bol lökosit ..doktorum arandı o da kalsın demiş
Canım bende de oluyor batma arada öEllikle kendimi yorduysam bu haftalardan sonra normal diyorlar..kızlar yaa bende 2 gündür batma var,sanki biri rahmimin içine iğne batırıyor gibi( o batma hissi gelince kıpırdıyamıyorum kasılıp kalıyorum hangi pozisyondaysam ( önce idrardan mı acep diye düşündüm ama idrarımı yaparken ağrım sızım yok,bol su içen biriyim ama idrarımı yaptıktan sonra oluyor genelde günde 2 kez felan o daa yani her idrar sonrası da değil offf nerden çıktı bu batma yaaa ((((((((
Lierac kullanıyorum ben ama hergün sürmeyi unutuyorum şimdilik yok ama aynen genetik biraz olacağı varsa ne sürülürse sürülsün oluyo..kızlar çatlak önleyici krem olarak ne kullanıyorsunuz??
Çok geçmiş olsun canım sık oluyormuş idrar yolu enfeksiyonu hamilelikte..biran önce atlatırsın inş..Kızlar ben yine hastalandım ama bu sefer başka...idrar yolu enfeksiyonu olmuşumantibiyotik içiyorum istemesede...çok ağrı çektim dün bütün gün ruh gibiydim...salı gecesi başladı zaten bende bi iştahsızlık bi kusmalar..eyvah dedim geri mi döndü bulantı ..eşim de karnını sıktın belki ondan çok ağrıyı filan dedi ama ben dün dayanamadım dedim gel geçte olsa saat gidelim hastaneye nöbetçi Dr. Vardır dedim.ultrSonla baktı, Nst!ye girdim ..ağrılar normal dedi.sonra da idrar tahlili orada çıktı işte +++keton ve bol lökosit ..doktorum arandı o da kalsın demiş
çok haklısın bende inanamıyorum 28haftalık hamile olduğuma.ne çabuk geçti. kızım kıpırdandıkça onu daha çok seviyorum ama.
Geçmiş olsun. Tez zamanda şifa bulun inşallah
Bi göbiki catlayan ben varim sanirimnormal diye düsünmüstüm ama kimse catlamamis napalim artik ... annemde yok oysaki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?