• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Şubat Anneleri

Selamlar kızlar.. Giremiyorum bayadır. Bebişler de sizler de iyisinizdir umarìm..
Biz iyiyiz oğlumla şükür. Fakat şu son zamanlarda el parmaklarımda ufak ufak şişmeler fark ettim.
Alyansın izi çıkmazdı hiç, şimdi çıkıyor. Aşırı bir şişme olursa elbette ki hemen doktoruma giderim fakat normal diye biliyorum.
Sizlerde de oluyor mu?..
Bir de ben daha yaptırmadım şeke yüklememi. Geç kalınsa bile yapıyor mu doktor acaba?
Offf...

Gayet normal canım şişkinlik tuzlu yememeye çalış bildiğim kadarıyla yaptırabiliyosun sen kaçıncı haftadasın göremedim ama dr una danış oluyor diye biliyorum

Günaydın herkeseeee:16: umarım iyisinizdir:16:

sağol canım sen nasılsın?

iyiyim ben de canım sağol.

Tuzlu olarak bir hellimli kek yaptım. hatta fırındaydı, çıkarmam gerekiyordu. buraya yazarken aklıma geldi:1::1: allahtan zamanında yetiştim:1: aslında onu sabaha diye düşündüm kalacak arkadaşlarım da. sabah pek kahvaltı yapmaya fırsatımız olmayacak. bak kolay bir şey bu kek. eğer kolay bir şey arıyorsan tavsiye ederim.

tatlı olarak yalancı profiterol yapayım dedim. evde en zor bulunan malzemesi tuzsuz etimek ya da kedidili. ben de ikisi de var. kremşanti vardı evde son kullanma tarihi geçmiş:( markete de çıkamadım tekrardan. yemekleri de zaten yarın işten gelince yaparım diyordum. ama tatlının olmayışı moralimi bozdu. başkada bir şey gelmemişti aklıma ama tavuk göğsü iyi fikirmiş. yapabilirim onu. sağol canım.

yemek için de salata zaten olur. dalyan köfte yapayım diyorum. yanına kadayıf böreği yapacağım (bak bu da çok kolay:34:). gelecek arkadaşlardan birine daha önceden söz vermiştim:49: bir de annem karışık kızartmalar hazırlayıp konserve yapmıştı bir kavanoz onlardan açarım diyorum yeter herhalde.

ne kadar güzel ya evinde aşure pişecek işte. ben de yapmak istiyorum ama hiç tecrübem yok. eşim de bilmiyorsun şimdi ziyan etme malzemeleri diyor. ama çok da istiyorum yapmak. ay sonunda annem gelecek. hala yapılabiliyor olacak mı aşure o zaman? sanırım anneminkinin lezzetine alışmışım eşimin anneannesi yapmış, hiç beğenmedim:50: bir akrabanınkini daha yedim. o da benim bildiğim aşurelerden değil. ben anneminkini istiyorum:5::5:

bir de annenin öyle bir günde yanında olması çok güzel. büyük yardımcı gerçekten. sen de kendini çok yorma o gün.

benim arkadaşım sardı canım. sıkı sıkıya hem de böyle zor nefes alıyordu. zaten çok kilo almamıştı ama hemen gitti o doğumdan sonraki göbeği. normal doğumdu tabii.

maşallah canım,cok yorma kendini dedim ama neler yapıyosun sen:nazar::16:hellim peynirine bayılırımmmm:56:bi ara kekini de denemek isterim.alırım senden tarifini:34:

benim de aşure tecrübem yok....ilk kez yapılacak evimde....ben malzemelerini hazırlıcam bi gün önceden....bir de ben az yapcam...yani annemden öğrencem yapmayı...sana da tarif verebilirim yapınca....sen de yaparsın evde:34:

Son düzenleme:
Günaydın kuzucuklarımın anacıkları,

Sanırım benim KK ofisin internete çullanması yüzünden açılmıyor. Henüz kimse yok ve girebiliyorum.
Nasılsınız bakalım?
:54::54:

Günaydııın,

aşurede ben de tecrübesizim ama yaptım hem de hiç zor değil inan ki.. yapabilirsin sen de :34: yiyen herkes de bayıldı çok beğendiler bundan sonra her sene yaparım artık

Bak bu umut oldu, olmadı ben de haftasonu bi deneyeyim;)

Günaydın herkeseeee:16: umarım iyisinizdir:16:

maşallah canım,cok yorma kendini dedim ama neler yapıyosun sen:nazar::16:hellim peynirine bayılırımmmm:56:bi ara kekini de denemek isterim.alırım senden tarifini:34:

benim de aşure tecrübem yok....ilk kez yapılacak evimde....ben malzemelerini hazırlıcam bi gün önceden....bir de ben az yapcam...yani annemden öğrencem yapmayı...sana da tarif verebilirim yapınca....sen de yaparsın evde:34:

Tarifi vereyim canım. 3 yumurta, 1su bardağı süt, 2.5 su bardağı un (biraz daha az da koyabilirsin), bir tutam tuz, 1 yemek kaşığı nane, kabartma tozu, 0.75 su bardağı sıvı yağ, 200-250 gr hellim küp küp doğranacak, üzeri için de susam. Bütün malzemeyi karıştırıp yağlı kalıba döküyorsun. Fırının diline göre pişiriyorsun kek gibi:) çok kolay.

O zaman aşure deneyimlerinizi de bekliyorum;)

Günaydın kuzucuklarımın anacıkları,

Sanırım benim KK ofisin internete çullanması yüzünden açılmıyor. Henüz kimse yok ve girebiliyorum.
Nasılsınız bakalım?
:54::54:
Günaydın canım,
Arada da olda böyle girebilecek olmana sevindim.

Günaydın :34:

akşam olsa da eve gitsek

75 Ardahan 'a selamlar :30::30:
Günaydın canım, valla plakalar başlamış süper:))

Günaydııın,

Tarifi vereyim canım. 3 yumurta, 1su bardağı süt, 2.5 su bardağı un (biraz daha az da koyabilirsin), bir tutam tuz, 1 yemek kaşığı nane, kabartma tozu, 0.75 su bardağı sıvı yağ, 200-250 gr hellim küp küp doğranacak, üzeri için de susam. Bütün malzemeyi karıştırıp yağlı kalıba döküyorsun. Fırının diline göre pişiriyorsun kek gibi:) çok kolay.

Günaydın canım,

saol tatlım.ellerine sağlık...en kısa zamanda yapcam inşallahh:34:

perşembe ya da cuma aşure tarifimi veririm bende:1:

saol tatlım.ellerine sağlık...en kısa zamanda yapcam inşallahh:34:

perşembe ya da cuma aşure tarifimi veririm bende:1:
35761789.gif
:16::16::16:

gunaydın kızlar nehabersiniz biz iyiyiz çok şükür

pijamam vardı hurçta lohusalıkta giymek için çıkardım sandık lekesi olmuş kızlar sarı bir leke
nasıl çıkarabilirim bir fikri olan varmı ?

Günaydın kızlar:) kahvaltı yapıp geliyorum inşallah hamilelegimfen beri ilk defa yumurta yiyeceğim korkunun gözünü seveyim:)

Günaydın kızlar:) kahvaltı yapıp geliyorum inşallah hamilelegimfen beri ilk defa yumurta yiyeceğim korkunun gözünü seveyim:)

günaydın canım,

seni yumurtanın neyi rahatsız eder bilmiyorum ama ben de yiyemezdim. ben görüntüsü ve kokusundan dolayı sevmezdim. sonra soğan ve biberle omlet yapmaya başladım. hem kokusu hem kötü görüntüsü gidiyor omlet olunca ve bir de lezzetli oldu ki artık onlarsız da çok rahat yiyebilir oldum. sabahları 2 yumurta kırıp yiyorum yani sade sade o kadar :56::56:

günaydın canım,

seni yumurtanın neyi rahatsız eder bilmiyorum ama ben de yiyemezdim. ben görüntüsü ve kokusundan dolayı sevmezdim. sonra soğan ve biberle omlet yapmaya başladım. hem kokusu hem kötü görüntüsü gidiyor omlet olunca ve bir de lezzetli oldu ki artık onlarsız da çok rahat yiyebilir oldum. sabahları 2 yumurta kırıp yiyorum yani sade sade o kadar :56::56:

benım gozumdekı gbı anlatırsam sızınkıde bunalır en ıyısı anlatmayım kuzum napalım artık gozumu kapatıp yuttum:=) oglusum ıcın napayım artık onu cok ıyı beslemem lazım olası erken doguma karsı ıyı besleyımkı buyusun kuuzm:)

Günaydııın,

Günaydın canım,

Sağol canım. Bende. :1:

kızlar bu arada bende artık su face gurubune gıreyım dıyorum ne yapayım nasıl olcak

Canım özel mesaj olarak adını soyadını ya da profilinin linkini at bana ekliyim seni. :54:

kızlar lohusa pıjamamı yıkadım kurudu sımdı ınsallah bebısın kıyafetlerını yıkıycam dalın almıstım ama sankı guzel kokmuyor gıbı az bır ymusatıcı koysammı acaba yumusatırmıkı dalın tek basına

kızlar lohusa pıjamamı yıkadım kurudu sımdı ınsallah bebısın kıyafetlerını yıkıycam dalın almıstım ama sankı guzel kokmuyor gıbı az bır ymusatıcı koysammı acaba yumusatırmıkı dalın tek basına

Canım biraz araştırdım. Yumuşatıcıyı battaniyelerde v.s kullanıyor yazmış herkes. Normal bebişin kıyafetlerine gerek yok demişler.
Yine de sen bilirsin.

Canım biraz araştırdım. Yumuşatıcıyı battaniyelerde v.s kullanıyor yazmış herkes. Normal bebişin kıyafetlerine gerek yok demişler.
Yine de sen bilirsin.

hımmmm bı deneyelım bakalım ya zaten hepsı kutularındaydı aksam cıkardık hepsını dolaba koydum olece 15 dakıkalık programda yıasam yeter dımı yıpranmasınıda ıstemıyorum :)

Selamlar kızlar.. Giremiyorum bayadır. Bebişler de sizler de iyisinizdir umarìm..
Biz iyiyiz oğlumla şükür. Fakat şu son zamanlarda el parmaklarımda ufak ufak şişmeler fark ettim.
Alyansın izi çıkmazdı hiç, şimdi çıkıyor. Aşırı bir şişme olursa elbette ki hemen doktoruma giderim fakat normal diye biliyorum.
Sizlerde de oluyor mu?..
Bir de ben daha yaptırmadım şeke yüklememi. Geç kalınsa bile yapıyor mu doktor acaba?
Offf...

selam canım, iyi olmaya çalışıyoruz. günler geçsin artık diye gün sayıyorum ben de. ben alyansımı tee yazın çıkarmıştım, yazın ödem vardı. daha o gün bugündür de takmadım. şu an elimde ayayğımda şişlik yok ama yine de korkumdan sadece tektaşımı takıyorum, o önceden biraz bol geliyordu zaten. bence sen de çıkar artık canım. şeker yüklemesini de mutlaka yaptır. bak benim ailemde de şeker hastalığı yok,aşırı kilom da yok, beslenmem de gayet sağlıklıydı. buna rağmen gebelik şekeri teşhisi konuldu. doğuma kadar diyet yapıcam ve her ay kan alınıp şekerim kontrol edilecek. Allah korusun sonradan sıkıntı yaşamamak için testini yaptır, kafan rahat olsun.

Back
X