2014 Seçim Sonuçları

Birileri daha çok, daha çok, daha da çok kazanıyor ama biz işte birbirimize düştük.

İçimizde böyle bir kin var mıydı birbirimize karşı yoksa bu nefret birilerinin eliyle mi içlerimize yerleştirildi, daha da artmasına neden olundu bilemiyorum. İnanmak istediğim çok üzülerek söylüyorum ki birilerinin oyununa geldiğimiz. Birbirimize karşı bu kadar nefret dolu bir millet olduğumuza inanmak istemiyorum ben :KK50:

Eşim Akpye ben Mhpye verdim oyumu. Ufak tefek satasmalar dışında gayet güzel izledik seçimi. Hatta eşime de dedim kpss olayını bilmene rağmen oy veriyorsun sana hakkimi helal etmicem haklısın dedi. Sanirim tartışmalar Su götürmez konularda bile iki tarafında körü körüne kendi tarafını savunmasından kaynaklaniyor. Ya bu gerçekleri nasıl görmez diye kinleniliyor. Ömrümde kimseye kin tutmadım. Bence yüreği bunlara musait olanlar vardı biraz desteklenince ortaya çıktı iclerindekiler.
 
Birileri daha çok, daha çok, daha da çok kazanıyor ama biz işte birbirimize düştük.

İçimizde böyle bir kin var mıydı birbirimize karşı yoksa bu nefret birilerinin eliyle mi içlerimize yerleştirildi, daha da artmasına neden olundu bilemiyorum. İnanmak istediğim çok üzülerek söylüyorum ki birilerinin oyununa geldiğimiz. Birbirimize karşı bu kadar nefret dolu bir millet olduğumuza inanmak istemiyorum ben :KK50:

Ben hatırlamıyorum bu kadar birbirimize kin nefret yüklü olduğumuzu özellikle kutuplaşmanın bu kadar ağır olduğunu. Özellikle bilerek bu yapılıyor ve kişiler atasında bir kazanma savaşı çıkarılıyor ortaya akpye oy verenler chp ye oy verenlere karı zafer kazanmış edasını bürünüyorlar. Burada da görüyoruz bunları akp aldı diye çatlayacağımızı filan savunanlar oysa ki bizim kimseye açıkça kinimiz kendi adıma konuşuyorum sadece ülkemi düşünüyorum böyle düşünsek aynı yola çıkarız aslında. Bizi birbirimize kırdırıp kendi aramızda rekabet yaratıp bundan nemalanmaya çalışıyorlar meydan da alenen d bunu yapıyorlar teröist ilan edilmedik mi, yuhalanmadık mı herşey yapıldı. Yani onlara göre akp ye oy vermediğimiz için vatan hainiyiz bunu akıllara sokan kim başbakan elbette.
 
aynen öleeee...ve ne yazıkki en yüksek oranda seçilen ilde ben oturuyorumm yaaaaa :KK19::KK19::KK19: benim memleketlim bu kadarmı kör anlatamıyorum çok güzel galyana geliyorlar ne yazıkki...
bu hafta içi teşekkür mitingi varmış...hay Yarabbimmm...ben yedim içtim ama siz beni seçtiniz diye tşk edecek adammmm :KK19::KK19:

boşver canım ya bunca insanın ahı var adamda imandan dinden bahsediyorlar ama günahları çok fazla
 
arkadaşlar istanbul,ankara,eskişehir ve benim memleketim antalya kim kazandı bilenler lütfen acil yazsın,gece 4 te yattım hala sonuçlar belli değildi.

İstanbul ve Ankara AKP, Antalyada baş başa henüz belli değil.
Eskişehirde de BÜYÜKERŞEN.
 
Allah razı olsun canım. Gerçekten halk onu bir baba, bir evlat gibi sever kimse belediye başkanı gibi görmez, asla kibri yoktur halkın içindedir. Bu ülkeye kattıkları yurtdışında bile ün yapmıştır. Anadolu Üniversitesi ve açıköğretimi kalkındıran odur eskişehirin kültür seviyesini arttırmak için elinden geleni yapar, insanlara yaşam alanları, parklar yapar, ulaşımı demiyorum bile Eskişehir'in her yan tramvayla kaplı son aşamada daha da uzadı. İstediğin yere rahatlıkla gidersin hızlıca. Hemen atla çarşının göbeğindesin. Tavsiyem geldiğinde uzun süreli gelip gezmendir. Müzeleri, parkları, el işçiliği yerlerini, balmumu müzesi mesela kendi elleriyle yapmıştır. Böyle adamlar lazım Türkiye'ye ki ödenek verilmiyor engelleniyor yoksa neler olur neler.


Güzel insan, güzel insan gerçekten.

Pek çok ilkleri ülkeme yaşatan, uluslar arası kabul görmüş bir hizmet adamı.

Ne mutlu O'na ve tabii ki sizlere. Kendisini örnek almayı düşünenler ve örnek alanların sayıca çoğalması dilek ve temennilerimle, darısı tüm politikacıların başına. :))
 
Eşim Akpye ben Mhpye verdim oyumu. Ufak tefek satasmalar dışında gayet güzel izledik seçimi. Hatta eşime de dedim kpss olayını bilmene rağmen oy veriyorsun sana hakkimi helal etmicem haklısın dedi. Sanirim tartışmalar Su götürmez konularda bile iki tarafında körü körüne kendi tarafını savunmasından kaynaklaniyor. Ya bu gerçekleri nasıl görmez diye kinleniliyor. Ömrümde kimseye kin tutmadım. Bence yüreği bunlara musait olanlar vardı biraz desteklenince ortaya çıktı iclerindekiler.

Benim eşim ben ve annemle kardeşim chp ye verdi onun haricinde tüm sülale ak partiye verdi napıyım kendi aileme hakaret mi edeyim, konuşamayayım mı ben düşündüklerimi söylerim her zaman karar onların sonuçta. Ve böyle şeylerden tartışma çıkmaz aramızda onlar kapalı biz açık dayımınların eşleri, yengelerim hep kapalı ama ben istediğim şekilde giyinip gidiyorum hiçbir eleştiri almadım onlardan almam da benim kendi düşüncem çünkü. Dayımın kızları da açık asla örtünmeleri için baskı yapılmadı hür iradelerine bırakıldı.
 
10 seneyi aşkın bir süredir sürekli ''KOYUN'' diye tabir ettiğiniz,elit görmediğiniz,zekasıyla ciddi anlamda alay ettiğiniz insanlar tarafından yönetilmek gerçekten acı olsa gerek :KK14:

Yani bu memleketin yüzde bilmem kaçına aziz nesin ağzı ile ''salak'' diyeceksiniz..Sonra bir umit bu zekasıyla ciddi anlamda alay ettiginiz miletten sizi zirveye taşımasını bekleyeceksiniz (!)

Sözüm ona partilerin yapay koalisyon girişimleri bile sonuç vermedi..N'aaber diyesi geliyor insanın..

Birleşmelerin bile sonuç vermediği şu tabloya bakıp hâlâ çalmadığımız için kazanamadık demeniz cıkssss işte burada bir sorun var :KK31:

Neyse düşünmek için uzunca vaktiniz/vaktimiz var.

Hayırlı olsun TÜRKİYE'm En Büyük TÜRKİYE

paza(RTE)si sabahı zaferinle uyanmak ayrı bir güzel oluyormuş be UZUN ADAM !
:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:
 
evet. çok kritik bir seçim ve büyük bir hile oldu ankara için. baştan başlayayım.

oylar ilk sayılmaya başlandığında bir ara melih gökçek'e, bir ara mansur yavaş'a geldi başkanlık (henüz %10 sayılmamıştı bile) ve biyerden sonra melih gökçek 70 bine kadar çıkardı oy farkını uzak ilçelerden yapılan sayımlarla. (toplam sayımın %50'sine kadar) bu saate kadar chp ve akp'nin yakınlaşması zor gözüküyordu. ancak chp'nin kalesi olan çankaya'da henüz %10 sayılmıştı ve %60'a %20 civarı chp önde götürüyordu. çankaya'da oylar sayılmaya başlandığında, 70 bin olan fark önce 60'a, daha sonra 50-40-30-20 derken saat 1 sularında 3 bine kadar düştü.

evet ne olduysa burada oldu. o saatte melih gökçek'in karayolları müdürlüğüne (ysk ilgili kurum) gittiği bilgisi geldi. hemen ardınsa içişleri bakanı efkan ala'nın nazım hikmet kültür merkezi'ndeki seçim merkezine. orada olan arkadaşlarım iki saat boyunca içeriye kimsenin alınmadığını ve bakanın içeride olduğunu söylüyor.

http://i.hizliresim.com/exv69o.jpg

herkes ne oluyor ne bitiyor derken o 3 bin oy yaklaşık bir saat boyunca aynı kaldı. hiçbir veri girilmedi sisteme. daha sonra bir saatin ardından sistem geri geldiğinde toplam 20 dakikada 3bin olan oy farkı tekrar 20bine çıktı. bundan sonra oylar yavaş yavaş sayılmaya başladı. akp'nin kalesi sayılacak altındağ, keçiören'de oy sayımları sona ermek üzereydi ve çankaya'da hala sayılacak 200'e yakın sandık vardı. (56 bin oy ediyor) bu 20 binlik oy farkı bir ara tekrar 10bine kadar düştü ve çankaya'da sayılmayan 200 sandık vardı hala. (toplamda %87.85) 56bin oyun o ana kadar %72 chp aldığını düşünürsek, 35-40 binini chp alması gerekiyordu ve akp'nin alacağı 10bin oyla büyükşehir mansur yavaş'a geliyordu. o anda sistem yine durdu ve çalışmaya başladığında şöyle bir usulsüzlük görüldü.

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/…29687_n.jpg

ne kadar ilginç dimi, koy iki adaya da 300 oy, öyle devam etsin..

buradan bir kıllık olduğu belliydi ama hala çankaya'nın oyları duruyordu ve umutluydum. 10bin gibi bir fark vardı ve çankaya'dan gelecek o oylardan mansur yavaş'ın başkan olacağı açıktı.

daha sonra akp merkezi'nde bir hareketlilik yaşandı ve melih gökçek'in zafer konuşması yapacağı duyuruldu ama ortada bir zafer yoktu. çankaya oyları hala gelmemişti ve o oylarla mansur yavaş başkan olacaktı. saatler 6.30'u gösteriyordu.

zafer konuşmasına adalet bakanıyla katılması da bir ayrı olaydı zaten. o konuşmasını yaparken %99.5 açıldı ve biz kazandık hayırlı olsun dedi. herkes şaşırmıştı, çünkü o zaman çankaya'da henüz 200 sandık (cnn ve hürriyet) duruyordu. neye dayanarak bu açıklamayı yapıyor derken, çankaya'da %87 olan açılan sandık bir anda %99.5'a çıktı ve ankara genelinde de %96.5'ten %99.5'a çıktı. o konuşmayı yaptıktan sonra 200 sandık bir anda açıldı.

peki sandıklar hemen okunmuş olabilir, ne var derseniz?

o ana kadar chp'nin çankaya'da %72, akp'nin %15 civarında oyu vardı. sandıklar açıldıktan sonra chp'nin oyu %64'e düştü, akp'nin oyu %21'e çıktı. düşünün, üç saat boyunca oynamayan bir istatistik ve bir anda bir parti %7 oy kaybederken diğeri %7 oy kazandı. sadece son 300 sandıktan %55 akp çıktı (çankaya için bu aşırı bir durum)

ve seçim böyle oldu bittiye getirilerek kazanıldı. seçimden sonra chp'yi arayan arkadaşlarıma orada çalışan kadın, onun dediğine inanmayın saydırmaya çalışıyoruz saydıracağız dedi. yarın mansur yavaş'tan atak bekliyorum. kendisi tayyip erdoğan'a, efkan ala'ya, bekir bozdağ'a, devlete karşı çalıştı ama henüz kazanamadı. lütfen bu olayları duyurun. özellikle herkesin uyuduğu saat olan 6'ya getirdiler açıklamayı. çünkü insanlar 4-5'te aktifti seçim merkezleri önünde ancak saat 6'da sosyal medyada bile kimse yoktu.

bu seçim böyle bitmemeli. lütfen, araştırın ve duyurun.


https://eksisozluk.com/entry/41622641
 
Gün 30 Mart, konuşuyor hakikat
Yalanlar kaybetti, Millet kazandı
Bundan böyle unutulmaz bu tokat
Planlar kaybetti, Millet kazandı
İnsanı hor gören her fikri yerdik
Barış düsturuyla huzura erdik
Hak için bir olduk, el ele verdik
Bölenler kaybetti, Millet kazandı
Ortadoğu için coştuk çağladık
Gazze için karaları bağladık
Hem Suriye, hem Mısır için ağladık
Gülenler kaybetti, Millet kazandı
Kimi Hak yoluna sundu canını
Kimi de gösterdi sinsi yanını
Paralel yapının borazanını
Çalanlar kaybetti, Millet kazandı
Atıp tutanların çok telaşesi
Fitneci beylerin kaçtı neşesi
Beynelmilel çetelerin maşası
Olanlar kaybetti millet kazandı
Hem beşyüzelli bin insanı dinle
Hem de tut bağdaştır imanla dinle
Bu kadar ihanet, nefret ve kinle
Dolanlar kaybetti, Millet kazandı
Memlekete zeval gelmesin diye
Cevap buldu bizde nasıl ve niye
İki yüz senedir milleti tiye
Alanlar kaybetti, Millet kazandı
Kartala saldıran "doğan" kuşuna
Gülüp geçtik, çünkü emek boşuna
"Koç"um diyenlerin dolduruşuna
Gelenler kaybetti, Millet kazandı
En zor zamanlarda çıktı her yerden
Hak dedi, ak dedi geçerek serden
Anadolu insanını defterden
Silenler kaybetti, Millet kazandı
Uğur Işıla
 
İstanbul ve Ankara AKP, Antalyada baş başa henüz belli değil.
Eskişehirde de BÜYÜKERŞEN.

eğer istanbul ve ankarada birşeyler karıştırılmadıysa ben birşey bilmiyorum,uzunca saatler her iki ildede chp öndeyken nasıl olurda gece yarısından sonra akp yükselir,baktı akp iller elden gidiyor,hemen bir alave dalavere yaptılar,ama onlar alışkınlar bu işe bu yaptıkları devede kulak kalır.

antalya nasıl belli değil anlamadım bu saatte,eğer yeniden sayılacaksa dilerim chp kazanır.

yalnız Türkiye haritasındaki sarıları görünce inanamadım,oysaki ülkemden ümitliydim,bu kadar olay oldu,yolsuzluklar ortaya çıktı,adam diktatörlüğün alasını yapıyor,dini siyasete alet edip akp lileri dini bütün geri kalanları dinsiz gibi gösteriyor oysa inanç insanın kalbindedir.halkı halka kırdırdı düşman etti ve insanlar hala kör,gerçekten inanamıyorum ve hakkım varsa helal etmiyorum.

ne diyeyim şimdi ben ,bu halk gitgide cahilleşiyor,oysa ben gelecekten gençlerden umutlu olmak istiyordum.
 
eğer istanbul ve ankarada birşeyler karıştırılmadıysa ben birşey bilmiyorum,uzunca saatler her iki ildede chp öndeyken nasıl olurda gece yarısından sonra akp yükselir,baktı akp iller elden gidiyor,hemen bir alave dalavere yaptılar,ama onlar alışkınlar bu işe bu yaptıkları devede kulak kalır.

antalya nasıl belli değil anlamadım bu saatte,eğer yeniden sayılacaksa dilerim chp kazanır.

yalnız Türkiye haritasındaki sarıları görünce inanamadım,oysaki ülkemden ümitliydim,bu kadar olay oldu,yolsuzluklar ortaya çıktı,adam diktatörlüğün alasını yapıyor,dini siyasete alet edip akp lileri dini bütün geri kalanları dinsiz gibi gösteriyor oysa inanç insanın kalbindedir.halkı halka kırdırdı düşman etti ve insanlar hala kör,gerçekten inanamıyorum ve hakkım varsa helal etmiyorum.

ne diyeyim şimdi ben ,bu halk gitgide cahilleşiyor,oysa ben gelecekten gençlerden umutlu olmak istiyordum.

Yalova'da bir oy fark olması çok acayip değil mi?:KK14:
 
page_hangi-ilde-belediye-baskanligini-kim-kazandi_274750104.jpg


Sabah saat 07:00 itibarıyla resmi olmayan sonuçlara göre belediye başkanlıklarını kazanan partiler ve adayları, illere göre alfabetik sırayla şöyle:
Adana: Hüseyin Sözlü (MHP)
Adıyaman: Fehmi Hüsrev Kutlu (AKP)
Afyonkarahisar: Burhanettin Çoban (AKP)
Ağrı: Sırrı Sakık (BDP)
Aksaray: Haluk Şahin Yazgı (AKP)
Amasya: Cafer Özdemir (AKP)
Ankara: Melih Gökçek (AKP)
Antalya: Menderes Türel (AKP)
Ardahan: Farut Köksoy (AKP)
Artvin: Mehmet Kocatepe (AKP)
Aydın: Özlem Çerçioğlu (CHP)
Balıkesir: Ahmet Edip Uğur (AKP)
Bartın: Cemal Akın (MHP)
Batman: Sabri Özdemir (BDP)
Bayburt: Mete Memiş (AKP)
Bilecik: Selim Yağcı (AKP)
Bingöl: Yücel Barakazi (AKP)
Bitlis: Hüseyin Olan (BDP)
Bolu: Alaaddin Yılmaz (AKP)
Burdur: Ali Orkun Ercengiz (CHP)
Bursa: Recep Altepe (AKP)
Çanakkale: Ülgür Gökhan (CHP)
Çankırı: İrfan Dinç (AKP)
Çorum: Muzaffer Külcü (AKP)
Denizli: Osman Zolan (AKP)
Diyarbakır: Gültan Kışanak (BDP)
Düzce: Mehmet Keleş (AKP)
Edirne: Recep Gürkan (CHP)
Elazığ: Mücahit Yanılmaz (AKP)
Erzincan: Cemalettin Başsoy (AKP)
Erzurum: Mehmet Sekmen (AKP)
Eskişehir: Yılmaz Büyükerşen (CHP)
Gaziantep: Fatma Şahin (AKP)
Giresun: Kerim Aksu (CHP)
Gümüşhane: Ercan Çimen (AKP)
Hakkari: Dilek Hatipoğlu (BDP)
Hatay: Lütfü Savaş (CHP)
Iğdır: Murat Yikit (BDP)
Isparta: Yusuf Zuya Günaydın (MHP)
İstanbul: Kadir Topbaş (AKP)
İzmir: Aziz Kocaoğlu (CHP)
K.Maraş: Fatih Mehmet Erkoç (AKP)
Karabük: Rafet Vergili (MHP)
Karaman: Ertuğrul Çalışkan (AKP)
Kars: Murtaza Karaçanta (MHP)
Kastamonu: Tahsin Babaş (AKP)
Kayseri: Mehmet Özhaseki (AKP)
Kırıkkale: Mehmet Saygılı (AKP)
Kırklareli: Mehmet Siyam Kesimoğlu (CHP)
Kırşehir: Yaşar Bahçeci (AKP)
Kilis: Hasan Kara (AKP)
Kocaeli: İbrahim Karaosmanoğlu (AKP)
Konya: Tahir Akyürek (AKP)
Kütahya: Kamil Saraçoğlu (AKP)
Malatya: Ahmet Çakır (AKP)
Manisa: Cengiz Ergün (MHP)
Mardin: Ahmet Türk (Bağımsız)
Mersin: Burhanettin Kocamaz (MHP)
Muğla: Osman Gürün (CHP)
Muş: Feyat Asya (AKP)
Nevşehir: Hasan Ünver (AKP)
Niğde: Faruk Akdoğan (AKP)
Ordu: Enver Yılmaz (AKP)
Osmaniye: Kadir Kara (MHP)
Rize: Reşat Kasap (AKP)
Sakarya: Zeki Toçoğlu (AKP)
Samsun: Yusuf Ziya Yılmaz (AKP)
Siirt: Tuncer Bakırhan (BDP)
Sinop: Baki Ergül (CHP)
Sivas: Sami Aydın (AKP)
Şanlıurfa: Celalettin Güvenç (AKP)
Şırnak: Serhat Kadirhan (BDP)
Tekirdağ: Kadir Albayrak (CHP)
Tokat: Eyüp Eroğlu (AKP)
Trabzon: Fevzi Gümrükçüoğlu (AKP)
Tunceli: Mehmet Ali Bul (BDP)
Uşak: Nurullah Cahan (AKP)
Van: Bekir Kaya (BDP)
Yozgat: Kazım Arslan (AKP)
Yalova: Yakup Koçal (AKP)
Zonguldak: Muharrem Akdemir (CHP)
 
Eşim Akpye ben Mhpye verdim oyumu. Ufak tefek satasmalar dışında gayet güzel izledik seçimi. Hatta eşime de dedim kpss olayını bilmene rağmen oy veriyorsun sana hakkimi helal etmicem haklısın dedi. Sanirim tartışmalar Su götürmez konularda bile iki tarafında körü körüne kendi tarafını savunmasından kaynaklaniyor. Ya bu gerçekleri nasıl görmez diye kinleniliyor. Ömrümde kimseye kin tutmadım. Bence yüreği bunlara musait olanlar vardı biraz desteklenince ortaya çıktı iclerindekiler.

Bence bu dönemde en temiz siyaseti (kısmen) MHP lideri Bahçeli yaptı.
Duruşunu ve sakinliğini pek bozmadı. Seçim kaygısından ziyade ülke menfaatlerini daha çok düşünen bir siyaset yaptı.
Bu yüzden kendisini takdir ettim. Bu sebeple büyükşehirde başarısız olacağını bile bile ondan yana kullandım oyumu.
Yaşadığım ilçede de oyumu hali hazırdaki başkandan yana kullandım CHP'yi tercih ettim.
Ama bence bu ülke artık daha güçlü bir muhalefeti hakkediyor. CHP de MHP de çok yıprandılar bir anlamda eskidiler.
Geçen zamanda insanların güvenleri azaldı bu partilere yinede kalelerini korumaları da başarı bence onlar için.
AKP'ye gelince bu seçimde bütün o yolsuzluk iddialarıi sınavlarda yapılan bütün haksızlıklar ve diğer tüm hukuksal mevzular halk tarafından tamamen aklanmış oldu.
Bütün bunlara göz yumduğumuz karşısında duramadığımız için aslında hepimiz kaybettik.
O yüzden şu saatten sonra kimin kime oy verip vermediğinin hiç bir önemi yok diye düşünüyorum. Birbirimize düşmemiz anlamsız.
 
X