2014 Seçim Sonuçları

Gerçekten oldukça uzun bir gece oldu.

Sanırım seçimlerde ''burun farkıyla'' ve ''açık arayla'' sonuçların nasıl ve ne yönde habire değişebildiğini an be an büyük hayretle, şaşkınlıkla (belki de zaman zaman hiç de şaşırmadan) yaşadığımız bir geceydi.

Öncelikle; Çıkan tüm sonuçların ve neticelerin, vatana millete hayırlı olmasını diliyor, bu seçimler (hepimizin malumu olduğu üzere başta Sayın Başbakan olmak üzere ülke genelinde) yerel seçimden öte bir hal aldığı için o şekilde bir sonuç üzerinden bakıldığında, seçim galibiyetlerinden ötürü Adalet ve Kalkınma Partisini ve destekleyen arkadaşları da tebrik ediyorum.

Siyasi partiler, demokrasinin bel kemiği, omuriliği, şahdamarı vs.vs. kısaca neredeyse her bir şeyidir.

Hal böyle olunca; başta siyasi partilerin kendi içinde ve dahi parlamentoda demokrasi olmalı ki; demokrasi büyüyüp, gelişip, yayılabilsin.

Ha keza aynı şekilde gerek parlamento gerekse halk için;

Haklar, özgürlükler ve demokrasi sadece özellikle etnik kimlikler ve din kavramlarına sıkıştırılmış bir şey olmaktan çıkmadığı / çıkarılmadığı müddetçe, ne yazık ki hepimiz için çok çok önemli olan gerçek haklar, gerçek özgürlükler ve gerçek demokrasi gölgede kalmaya devam edecek, hakkettiği değeri görmeyecek, dolayısıyla bunlara sahip olabilmek de gittikçe çok daha güçleşecektir.

Örneğin; en basitinden, aslında her birimiz için aynı derecede ve çok çok önemli olması gereken - haber alma özgürlüğümüz- dahi, ne yazık ki hepimiz için aynı ölçüde bir değere sahip olmayabilecektir ya da hak veya özgürlük ya da demokrasi anlayışlarımız içinde dahi yer almayacaktır bile kimilerimiz için.

Özgürlüklerimizin hepimizin özgürlüğü ve yeni nesillerin geleceği olabilecek düzeyde, her bir vatandaşın hak ve özgürlüklerinin aynı kıymette olabildiği, sosyal farklılıkların eşitlenebildiği, örgütlü bir toplum ve hak - hukuk - adaletin yükseldiği, gerçek demokrasinin yaşandığı günlere ulaşabilmek umut ve temennisiyle.

Tekrar, sonuçlar Vatana millete hayırlar getirsin inşallah diyebiliyorum sadece.

Sevgi ve saygılarımla


 
Facebookuma bakiyorum da biri koyduk hepinize eğleniyoruz diyor öbürü hırsızlar ahlaksizlar diyor. Bunların farklı partiye oy vermis yakınlari yok mu yahu? Resmen savaş var hakaret savaşı.

Kanımca ben bu ülkeye çok fazlayim ya.
 
Denizli de seçim sonrası boş oy pusulalarına evet oyu basan akp li kadın yakalanmış.....suçunu itiraf etmiş.......hala nihai sonuçlar açıklanmış değil.....çalmalara çırpmalara iyice alıştık
 
ben Türkiye de bu kadar çok vicdansız insan olabileceğine inanmak istemiyorum..
 
Günaydınlar :

Çıkan tüm sonuçların vatana millete hayırlı olmasını diliyorum
 
Acaba chp önde olsaydı o zaman da chp oyları çalıyor olacak mıydı, nedir bu kabul edememezlik.
O zaman bana göre de chp oyları çalıyor çünkü % 20 ler de oy chp ye çok, çalmış olabilir mi?
yok elektirikler kesilmiş, yok oyları çalmışlar, yok sular kesilmiş, bu bahaneler ilkokulda kalmadı mı?
sizin ne kadar hür iradeniz varsa, sizin ne kadar aklınız varsa, sizin ne kadar hakkınız varsa,
akp ye oy verenlerinde o kadar aklı, hakkı, iradesi var.
bunu sorgulamak, yok öyle, yok böyle, yok elektirikler kesildi diye kendini kandırıp,
akp bu kadar oyu alamaz diyip, bu milleti bu oy verenleri, ne yerine koyuyorsunuz anlamadım.
chp önde olsaydı, ak pak bir seçim olurdu kesin.
kabul edelim, akp aldı yürüdü, bununda nedenleri var elbette kişiye göre.
 

Ben her zaman hükümete yönelik eleştiriler yapmışımdır hiçbir zaman kişisel olarak kimseye hırsızlar karşı tarafa da bak nasıl koyduk çatlayın patlayın demem çünkü herkes istediğine oy verme özgürlüğüne sahip ama sadece facebookta değil burada da gördük yani bunları. Kişisel olarak alma olayını. Ben en fazla bu olayları yapan insanlara nasıl oy veriyorsunuz demişimdir şaşırmışımdır ama direkt kişilere de vatan haini vs. dememişimdir. Her neyse sonuç olarak bir seçim daha bitti. Bana göre illa 1. olan haklıdır diye bir sonuç çıkarılamaz. Bazı kişilere göre elzem şekilde önemli olan teml hak ve özgürlükler, düşünceleri söyleme ve yayma hürriyeti, hükümet tarafından oy vereyim ya da vermeyeyim diğer insanlarla eşit muamele görmek, yapılan haksızlıklara başkaldırı yapmak bunun sonucunda birçok gencimizi kaybetmek ve bedelinin bu kadar ağır olmasını kabullenememek gibi şeyler, yolsuzluk kayıtlarının hiçbir şekilde hiçbir belgeyle ispat edilememesi, kendi ülkemize kendi kendimizi füze atmayı, ölebilecek askerlerimizin vebalini taşımak ama savaş stratejisi ve olasılıkları koymak bunun adını ki nasıl kirli bir stratejidir evlatlarımızın canını öne koyan savaş çıksa can feda ama savaşı bahaneler kendi ülken çıkarıyorsa ve onların attığı füzelerle beslediğimiz insanlar yüzünden evlatlarımız ölecekse o stratateji pis bir stratetejidir. Daha birçok konu başkaları için önemli olmayabiliyor. Yol, köprü, metro, bunlar önemli olabilir ama bazı metalardan daha önemli şeyler olması gerektiğini düşünüyorum bir olmak, millet olmak, bize aşılanan nefret duygularından etkilenmemek, aynı vatanı savunmak zorunda olduğumuzu idrak etmek. Ama elbette başbakam kitlelere çok etkili seslendiği için ve bu seçimleri genel seçim havasında cemaatten dem vurup sürekli cemaat bize bunu yaptı, şunu yaptı havasında bir mağdurluk çıkardığı için ortaya çıkanlar üzerinden insanların bazı şeyleri sorgulamadan acaba doğru olabilr mi demeden başbakanın ağzından ne çıkarsa onu doğru kabul etmeleri hatta burada bile başbakan gibi kafa tutarak konuşmalara hiç şaşırmadım. Bazı için bambaşka şeyler önemliyken bu ülkede bir başkaları için kişisel olarak başbakanı sevmek hatta tapmak çok daha önemli oluyor her neyse. Vatana millete hayırlı olsun.
 
Daha ne yapsın bu adam seçilmemek için? K.çımızdaki don kaldı bi tek çalıp götürmediği..
Adam kendini parçaladı seçmeyin len beni diye.. Yine anlamadınız, yine anlamadınız.. :)
 
Güzelim ülkede satacak birşey kaldımııı artık kalanlarada veda etme zamanı dönüşü olmaz yola girildi çok üzgünüm çok
 
10 seneyi aşkın bir süredir sürekli ''KOYUN'' diye tabir ettiğiniz,elit görmediğiniz,zekasıyla ciddi anlamda alay ettiğiniz insanlar tarafından yönetilmek gerçekten acı olsa gerek

Yani bu memleketin yüzde bilmem kaçına aziz nesin ağzı ile ''salak'' diyeceksiniz..Sonra bir umit bu zekasıyla ciddi anlamda alay ettiginiz miletten sizi zirveye taşımasını bekleyeceksiniz (!)

Sözüm ona partilerin yapay koalisyon girişimleri bile sonuç vermedi..N'aaber diyesi geliyor insanın..

Birleşmelerin bile sonuç vermediği şu tabloya bakıp hâlâ çalmadığımız için kazanamadık demeniz cıkssss işte burada bir sorun var

Neyse düşünmek için uzunca vaktiniz/vaktimiz var.

Hayırlı olsun TÜRKİYE'm

paza(RTE)si sabahı zaferinle uyanmak ayrı bir güzel oluyormuş be UZUN ADAM !
 

Pardon ama akp den de oyların tekrar sayılmasını isteyenler var. Kabul edemeyenler var. Kaldı ki eğer fark fazla olsa zaten kimse bunu istemez, kabul de edilmez ama ara çok az burun farkı dedikleri olay. Eee peki Gökçek'in daha oyların %50 si bile açılmamışken bu kadar kendine güvenip chp % 39 da kalacak biz aldık deyip dereyi görmeden ppaçayı sıvamasına ne diyorsunuz sonuçta gece boyu kıran kırana gitti ben uyuduktan sonra önle bile geçmiş Mansur Yavaş ve seçim Gökçek'in dediği gibi bitmedi arada 1 puan bile fark yok aynı durumda Gökçek olsaydı emin olun o da bunu yapacaktı. İradeye bir şey demiyoruz herkes tabii ki istediği kişiye oy verme hakkına sahip ama Eskişehir'de ki başbakan alacağından çok emindi bu sefer çok güçlü bir aday vardı, burada tam 5-6 ilçede elektirikler kesildi hem de seçim zamanı manidar değil mi. Peki Salih Zeki lisesinde birinin oyları çalarken yakalanmasına ne diyeceksiniz. Elektrik kesintisinin nedenini sorduğunda Büyükerşen yanıt bile verememişler. Ama çok şükür 6 puan farkla aldık. Ayrıca Odunpazarı da AKP elindeydi ama onu da aldık fazladan yani. Akp nin nasıl aldığını yukarıda yazdım tekrar yazmıcam dediğim gibi bizim elzem şekilde önemli kabul ettiğimiz değerler ile başkalarının ki aynı değil. Tek düşüncede birleşemiyoruz sizin Erdoğan hakkında çıkan herşeye Erdoğan söylemleriyle dakikasında inanma olayınız var, bizim olan olayları sorgulama olayımız var. Belgelerle kanıt edilemeyen hiçbirşey benim gözümde doğru değildir mesela. Mesela temel hak ve özgürlüklerim, haber alma ve yayma özgürlüğüm elimden alındıktan sonra yolun köprünün önemi kalmıyor benim için. Ortada bir durum varsa ve biri haklı olduğunu o tapelerde sorun olmadığını gayet doğal bir savaş stratatejisi ve olasılığpı konuşmasıysa halkın duymasını ve kararını ona göre vermesini engellememeliydi ulusal güvenlik filan demeyin bize kapalı olan youtube diğer ülkeler zaten açık erişim var herkes öğrendi zaten. Yine de vatana millete hayırlı olsun inşallah Gökçek beyefendi bu sonuçtan ders çıkarır biraz çalışır Ankara'da.
 


nedense bu tarz üsluplar hepte sizlere ait oluyor
Allah ıslah etsin vicdanınız rahat mı gerçekten yahu
 
Akp seçimi kazanmış olabilir ama onların ayakkabı kutusu partisi olduğunu hiçbirşey değiştiremez.Akp=ayakkabı kutusu.Tarih bunu 2014'e not düştü.Yıllar geçse de bu değişmez,değiştirilemez.
 

Tahminimce yok ya da çok çok az.

Benim de karşılaştığım durum pek farklı değil, genelde "hırsızlar" diyen bir kitleyi görüyorum listemde ama kesinlikle bu tavırları desteklemiyorum. Herkes önce kendisine bakmalı, kaybettiğinde acaba neden olmadı demesini bilmeli. Hak ve özgürlüklerden en çok dem vuran kitlenin birilerinin tercihine saygı duymaması, dinden Müslümanlıktan en çok bahsedenlerin bu kavramlara yakışmayacak tavılar sergilemesi kadar bana garip geliyor, daha az değil. Her iki kesimden de çok sevdiğim insanlar var, sanırım bu biraz bahsettiğiniz gibi bu taraflardan her biriyle günlük yaşamında ilişki içerisinde olmakla alakalı. Benim gördüğüm o ki hayatında farklı düşünen yakınları olmayan kişilerin diğer gruba/gruplara tahammülsüzlüğü en üst seviyede oluyor.

"Koyduk hepinize" ya da "Hırsızlar, ahlaksızlar" sözleri tereddütsüz benim için aynı derecede vahim ama daha da vahim olan bir şey var ki o da bu sözlerin/bu mantığın sürdürülen politikanın gerçekten çalıştığını kanıtlar nitelikte olması
 

Kim kiminle alay ediyor acaba kendi adıma akp seçmemine koyun demedim hiçbir zaman alayda etmedim sadece bunca şeye rağmen neden hiçbirşeyi sorgulamıyorsunuz başbakan ne dese doğru kabul ediyorsunuz dedim. Nitekim burada akp ye oy veren ama ailesinde başı kapalı olan kişiler var benimde arkadaşlarım var dayım engem akp ye oy verdi mesela napayım küseyim mi.

Siz bir de Başbakanın bize söylediklerine bakın hani hep kendiniz koyun yerine konduk zekasız dendik diyorsunuz ya. Bir akp ye oy veren kesime bakın bir de vermeyen kesime bakın. Oy vermeyener hep birşeyleri sorgulayan, dinleyen kesim ama burada tapeleri bile dinlemeden direkt başbakanı savunan insanlar gördüm.

Başbakan kendine oy vermeyen % 50 yi çoktan sildi attı, ötekileştirdi maalesef ben bana oy vermeyenlerinde başbakanıyım söylemini çürüttü. Kızlı erkekşi evde kalmaya kadar namus bekçiliğine savundu oysa bu onun değil ailemizin görevi ne demek bu kişileri şikayet edin demek ne yerine koyduğunun farkındasınzdır herhalde. Giyim kuşamımıza karışıp, başörtüsüz kadın perdesiz eve benzer demesi, gözlemciliğe savunup vapurdan inen kızlara bakıp utanıyorum demesi, gezi parkı olaylarına katılan herkesi istanasız marjinal terörist ilan etmesi, taş atmış kaldırım taşı sökmüş diye ölmeyi hakettiklerini alenene söylemesi, yanında olmadığı halde küçücük çocuğun cebinden patlayacılar demir bilyeler çıktığını iddia etmesi, mezarına konulan bilyelere bile laf söylemesi, annesini millete yuhalatması bu mu tüm halkı kucaklamak. Ama doğuda aleni kürt bayrakları apo posterleri açılıyor ağzından teröristler lafını duymuyoruz orada şenlikle yapanların içinde şehitlerimizin katili de var içiniz ne kadar rahat. Bdp nasıl güçlendi bu kadar. Aleni Kürdistan tabirleri kullanıyor Gülten Kışanak. Yazık ki ne yazık.. Kutlayın zaferinizi inanın kimsenin ne gözü var ne de çatladı patladı sadece ülkenin bu duruma gelmesine üzülüyotuz kişisel değil vatansal yani tamamen. Yakında andımız gibi istiklal marşı da kalkar, Atatürk'ün halkına bakın türk halkına miras bıraktığı alana başbakanlık konutu yapacak kadar düşman kesilenler balkon konuşmalarında istiklal marşı dizeleri söylüyor. Bu insan 10. yl marşı karın doymuyor derken. Sizce ne kadar samimi?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…