• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Ocak-Şubatta Tüp Bebek Tedavisi Yaptıracak Müstakbel Anneler... Hadi Toplanalım.

Icimi rahatlattin canim sagol.ama yinede tibbi olarak sanki okudugim sitelerde vajinal akinti hamileligin isareti olarak kabul ediliyor.bendeki kuruluk oyuzden korkuttu beni..
buarada senin test gunun nezaman canim? Benimki 20 subat

Canım bana 19 şubat da yaptır dediler ama sonuç 10. Gün de de 30-40 değerleri civarlarında bhcg ile gözükebikiyor belki yarın bile yaptırabilirim diyorum. İnan bana hamileliğin kesin hiç bir işareti yok benim tutan fakat 5.5 hafta sonra düşen hamileliğim de akıntım yoktu ama başarısız olan yani tutmayan denemelerimde akıntım oldu mesela bu tam tersi de olabiliyor. Sakın birşeylere takılma önemli olan bhcg sonucun sabır ile bekle ve bol bol dua et:)

Bu lenfosit asisi nedir? Intralipid gibi birseymi? Nerde tedavi oluyorsunuz? Bende ucu deneyecegim..
balım yazmıştım uzunca gönderemeden sayfa kapandı:)tekrar anlatayım doktorum seval taşdemir fertijin tbm de..intralipid bir serum lenfosit ise bir aşı..ürtikerim haşimato troidim olunca bağışıklık problemim var...ilki düşük diğer 2 si kimyasal olunca dedikki bebek heralde allerji yapıyor vücut atmaya çalışıyor,burdan topiklerden iki arkadaşımda ben ne yapacağım diye düşününce biri 4. tedavisinde biride 7 .tedavisinde bu aşılar sayesinde hamiş kaldılar hatta şuan bebekleri kucaklarında çok şükür...banada umut oldu başladım..eşimden kan alıp ayrıştırıp lenfositlerini bana enjekte ediyorlar,eşimde doktor onunda aklına yattı başladık...geçen tedavimde bir faydasını göremedim ama inşallah bu kez görürüm ,bu yolla birçok kişi bebeğini kucağına aldı darısı başımıza inşallah
Canım benim inşallah bu son olsun ve rabbim yüzünüzü güldürsün anladigim kadariyla gebelik oluyo ama tutunamiyor mu lenfosit dedigini biraz acarmisin canım anlayamadim kusura bakma
sağol cnm inşallah hepimizin dileği olur,her ay düzenli eşimden kan alıp aşı haline getirip bana enjekte ettiler,3 aşı dan sonra tedavi başlanıyor,yani tedaviden 3 ay önce aşılara başlanıyor,vücut bebeği atmasın diye cnm
Pazartesi transferim olacak saat 11:30 da. Ne kadar heyecanliyim anlatamam. 1 hafta izin aldim. Kislar tecrubeleriniz benim icin kiymetli. Neler tavsiye edersiniz. NEler yapmaliyim. Transfer ile ilgili tecrubeleriniz nelerdir.

Bu arada kisa bilgi vereyim. 32 yasindayim. Ilk deneyimim. Esimin sperm saysisi hareketliligi ve morfoloji sorunumuz var. bu arada bende pko luyum. Ama duzenli adet goruyorum.
Sikintim yok yani. 12 yumis toplandi. Ertesi gun dr 11 i dollendi dedi. 5. Gun transferi olcagim. Durum bundan ibaret.
canım hayırlısı olsun...durmun ve döllenme oranın maşallah maşallah çok çok iyi...demekki embriyolarınızda bir problem yok gayet kaliteliki 5. gün transferi öneriyor doktorun...benim döllenme oranım senin gibi olsa dans ederdim:1::1:bizim bir tedavi olacak kadar elde edilebiliyor bunada şükür tabiki ama sana moral olsun söylüyorum cnm...herşey yolunda olmaması için hiçbir sbep yok bence annelerine gayet tutunacaklar,sadece stres yapma rahat rahat dinlen cnm
Perşembe günü yumurta toplama işlemi olacak inş hayırlısıyla bebişimiz olur
hayırlı olsun canımcım umarım herşey yoluda olur:nazar:

balım yazmıştım uzunca gönderemeden sayfa kapandı:)tekrar anlatayım doktorum seval taşdemir fertijin tbm de..intralipid bir serum lenfosit ise bir aşı..ürtikerim haşimato troidim olunca bağışıklık problemim var...ilki düşük diğer 2 si kimyasal olunca dedikki bebek heralde allerji yapıyor vücut atmaya çalışıyor,burdan topiklerden iki arkadaşımda ben ne yapacağım diye düşününce biri 4. tedavisinde biride 7 .tedavisinde bu aşılar sayesinde hamiş kaldılar hatta şuan bebekleri kucaklarında çok şükür...banada umut oldu başladım..eşimden kan alıp ayrıştırıp lenfositlerini bana enjekte ediyorlar,eşimde doktor onunda aklına yattı başladık...geçen tedavimde bir faydasını göremedim ama inşallah bu kez görürüm ,bu yolla birçok kişi bebeğini kucağına aldı darısı başımıza inşallah

sağol cnm inşallah hepimizin dileği olur,her ay düzenli eşimden kan alıp aşı haline getirip bana enjekte ettiler,3 aşı dan sonra tedavi başlanıyor,yani tedaviden 3 ay önce aşılara başlanıyor,vücut bebeği atmasın diye cnm

canım hayırlısı olsun...durmun ve döllenme oranın maşallah maşallah çok çok iyi...demekki embriyolarınızda bir problem yok gayet kaliteliki 5. gün transferi öneriyor doktorun...benim döllenme oranım senin gibi olsa dans ederdim:1::1:bizim bir tedavi olacak kadar elde edilebiliyor bunada şükür tabiki ama sana moral olsun söylüyorum cnm...herşey yolunda olmaması için hiçbir sbep yok bence annelerine gayet tutunacaklar,sadece stres yapma rahat rahat

Cok cok tesekkur ederim:)) insallah dediginiz gibi olur:))

Daha once denemelerinde nasildi? Kiyaslama yapabilirsin belki. Herkes degisik cunku? Crinone mu kullaniyorsun oda kuratabilirmi diye dusundum?
Daha onceki denememde 9.gun gelen kanamayla test gununu bile bekleyememistim..oyuzden Kiyaslama yapamiyorum:(
Evet crinone jel kullaniyorum canim. Oyaparmi kuruluk?

Ikiside SISLI Memorial'de. Ilk basladigimda 43'dum zaman gecti dusuk ve kimyasallarla ugrasirken. Simdi alternatif seyler dikkatimi cekiyor.[/QUOTE
cnm bahsettiğin yaşın ise kafana takma tedavi olabiliyorsan sıkıntı yok ,her türlü tetkikin yapıldı değilmi???

valla daha once kalem olanini kullanmistim. bu sefer igneleri doktorum verdi. kalem olsun da demedim acikcasi. dik tutunca yapamadim kalemdeki gibi hapmaya calistkm olmadi. esim biraz egik aciyla tutunca zoraki yapabildi. alisirim herhalde bir kac gune kadar. meryem suresini biliyorum canim. 41 gun 41 kere okumustum. anlami da cok derin biliyorum. su an hastayim zaten ama bitince 41 kere olmasa da okuyabildigim kadar okurum. cok sagol hatirlattigin icin. bu arada annem tefriciye okuttu. yer gok dua ile. Rabbim ol desin olacak insallah.
geçen tedavimde 41 meryemi bende okudum ,eşim ve ablamın desteğiyle bitirmiştik,bu kezde tefriciye yaptık hayırlısı olsun bakalım:)))
Daha onceki denememde 9.gun gelen kanamayla test gununu bile bekleyememistim..oyuzden Kiyaslama yapamiyorum:(
Evet crinone jel kullaniyorum canim. Oyaparmi kuruluk?
crinone jel den memnun değilsen iğnelere geç canım...ben o jeli hiç sevmiyorum toplu toplu elime gelirdi ödümü koparırdı,içerde birikiyor sanki nereye gidcekki

canım hayırlısı olsun...durmun ve döllenme oranın maşallah maşallah çok çok iyi...demekki embriyolarınızda bir problem yok gayet kaliteliki 5. gün transferi öneriyor doktorun...benim döllenme oranım senin gibi olsa dans ederdim:1::1:bizim bir tedavi olacak kadar elde edilebiliyor bunada şükür tabiki ama sana moral olsun söylüyorum cnm...herşey yolunda olmaması için hiçbir sbep yok bence annelerine gayet tutunacaklar,sadece stres yapma rahat rahat

Cok cok tesekkur ederim:)) insallah dediginiz gibi olur:))[/QUOTE]

olur olur sen merak etme...çay kahve azalt hatta içme..antioksida etkili maydonoz türevi şeyler yeme,karışık bitki çayları içme,uzun süre ayakta kalma,bol sıvı tüket kabız kalma..sürekli yatma barsak hareketlerin için nasıl diyim doktorumun önerisi bir saat yatış sonra 10 dk gezinti bu şekilde ilk 3 gün önemli...duşa ilk 5 gün girmemeye çalış girdiğin zamanda çok soğuk sıcak olmasın...onun haricinde dinlen ama 10 günüde sürekli yatarak geçirme canım,zaten doktorunda sna agereken açıklamayı yapacaktır rahat ol keyifli şeyler yap

arkadaşlar beta hcg değeri sonradan yükselirmi?bebeği sonradan tutunan varmı?transfer sonrası 12 gün 25 14 gün 65 ve 18 gün 300 20 gün 420 çıkan değerlerim dr u endişendirdi tabi benide olmayacak galiba ama kasıklarımda özellikle hapşurduğumda ağrı şişkinlik herşey mevcut yarın ultrasona bakılacak ..yaklaşık bu değerlere sahip olup gebe kalan arkadaşlar var mı yardımcı olursanız sevinirim

Merhabalar
Ben 3 asilama yaptirdim. Son asilamamin sonucunu bekliyorum ama doktorumda ümitli olmadigi icin bende degilim :(. Rahim duvarim cok inceymis ve erken ovulasyon oluyorum. Asilamalarin hepsini pes pese yaptim. Bu asilamamda tutmazsa hemen tüp bebege gecmemin bir zarari olur mu yada beklemek mi gerek? Doktoruma sordum tutmazsa hemen tüp yapacakmiyiz diye bana telefonlasiriz dedi. Sizin tavsiyeniz nedir? Lütfen yardimci olun.

Anladım cnmm inş. en kısa zamanda sağlıklı bi gebelik geçirirsin hayırlısıyla

Amin arkadasim. Icimde hep umut var..

canım hayırlısı olsun...durmun ve döllenme oranın maşallah maşallah çok çok iyi...demekki embriyolarınızda bir problem yok gayet kaliteliki 5. gün transferi öneriyor doktorun...benim döllenme oranım senin gibi olsa dans ederdim:1::1:bizim bir tedavi olacak kadar elde edilebiliyor bunada şükür tabiki ama sana moral olsun söylüyorum cnm...herşey yolunda olmaması için hiçbir sbep yok bence annelerine gayet tutunacaklar,sadece stres yapma rahat rahat dinlen cnm

hayırlı olsun canımcım umarım herşey yoluda olur:nazar:

Bayagi degisik birseymis bu. Bende de hashimito oldugunu daha gecen cuma ogrendim. Hani troit vardi hashimotosunu bilmiyordum. Kesin bende de olan sey bu ozaman. Yanliz hazir ilac olan intralipid ve senin esinin kanindan hazirlanan serum ayni amaca hizmet etmezmi. Ben biraz hijyenliginden supheliyim. BU konuyu arastirasacagim kesinlikle. Nezaman bir sonraki denemen merakla bekleyecegim sonuclarini. Nasil maliyeti bu isin.

Daha onceki denememde 9.gun gelen kanamayla test gununu bile bekleyememistim..oyuzden Kiyaslama yapamiyorum:( Evet crinone jel kullaniyorum canim. Oyaparmi kuruluk?

Evet yapiyor hemde nasil? Kac gunun kaldi test gunune? Ben bu jeli hic sevemedim zaten. Kanamada yapiyor. Igne kullansan nasil olur. Gerci oda bana iyi gelmemistide?

Tuana simdi baktim bu konuya biraz daha. Aslinda bayagi onceden baslanmasi iyi fikirmis. Ama bu uygulama yani esten alinip transfer edilmesi olayi Amerikada yasakmis. Tehlikeli bir uygulamaymis. Intralipid denen sey'de ayni seyi yapiyor sanirim bagisiklik azaltiyor. Ama tehlikeli degilmis. Sen gerci uygulamissin galiba daha once vucut herhangi bir tepki verdimi? Ozamanda uc ay oncedenmi baslamistin. Biraz kafam karisti. benim yasim bayagi ileri okadar 3 ay zaman yok yani. her ay onemli. hizli bir sonuc icin galiba su intralipid 1 haftada sonuc veriyor diyor.

Doktorum bana PGT yapalim diyor ama bende tranfere icin 2 yada 3 embriyo oluyor simdi bu durumda PGT yapmak mantiklimi?

Birde dondurulmus embriyo mu transfer icin daha sansli yoksa canli olanmi? Bu konuda yorumlarinizi bekliyorum arkadaslar. Yasimileri oldugu icin pek zaman yok. O yuzde bu yollardan gecen arkadaslarin tavsiyesi cok onemli. Mart ayinda tup yapayim diyorum ama bu kez dondurup bir sonraki aydami transfer edeyim. :nazar:

Hayırlı olsun canimmm rabbim sorunsuz bir hamilelik gecirmeyi sag salim bir avazda kucağına almayı nasip etsin :)) ne güzel böyle haberler almak bende beklemedeyim 3. Günü transferimin rabbim inşallah bizlerede nasip eder o mutluluğu sen tecrubelisin canim daha üçüncü günüm ama bugun sabahtan beri batmalar var normalmi acaba

Çok teşekkür ederim canım benim darısı senin ve tüm arkadaşların başına inşaallah..valla canım o batmalar aynen benimde 3. günü başlamıştı ve hala da arada sırada devam ediyor..Doktoruma sordum her hastada farklı oluyor ama kasıklarda ağrı ve batma olması gayet normal demişti.. Biraz geç yazdım cevap kusuruma bakma. yine biraz kanamam oldu çok panik yaptım bu bebeğimide kaybedicem diye ama hemen progestan iğnesi vurulmamı söyledi doktorum anında kesildi cok şükür..niye böyle oluyor anlamıyorum..ama şunu fark ettim benim gerçekten bu süreci dinlenerek geçirmem gerekiyor.geçen sefer de iş yerinde çok ayakta kaldığım için kanamam olmuştu şimdi de evde biraz iş yaptım ondan oldu heralde artık daha çok dikkat ediyorum..doktorlar artık günlük hayatınıza devam edebilirsiniz diyor ama çok çok dikkat etmemiz gerekiyor...inşaallah hamiş haberini alırız canım yeterki psikolojini hiç bozma

Ayy gercektende dedigin dogru olabilir.bizimki normal gebelik degil:) belki bu etkide vardir. Ve sizlerden bunu duymak icimi rahatllati ya.
sagsalim kucagina almayida nasip eder insaallah. .

amin canım çok sağolasın inşaallah senden de güzel haberler alırız...Hiç stres yapma ve kendinde hiç belirti arama canım...

Amin arkadasim. Icimde hep umut var..

Bayagi degisik birseymis bu. Bende de hashimito oldugunu daha gecen cuma ogrendim. Hani troit vardi hashimotosunu bilmiyordum. Kesin bende de olan sey bu ozaman. Yanliz hazir ilac olan intralipid ve senin esinin kanindan hazirlanan serum ayni amaca hizmet etmezmi. Ben biraz hijyenliginden supheliyim. BU konuyu arastirasacagim kesinlikle. Nezaman bir sonraki denemen merakla bekleyecegim sonuclarini. Nasil maliyeti bu isin.

hijyenik değil derken????ben sağlıkçıyım canım dönem dönem kendim çalışanlara hijyen eğitimi veriorum sertifika programı dahilinde,eşimde doktor zaten hijyen dışı birşey olsa öncelikle kendime yaptırmam,önermem...hazır ilaçla eşinden alınan tabiki farklı...bencede araştırmalısın ,aynı şekilde transfer öncesi rahimde yıkandı bu serumla,iyi tutunsun die embriyoya çentikte atıyor seval hanım,maaliyeti hakkında sana bilgi veririm ilaçlardan daha pahalı değiller,tiroidler aslında gebelikte sıkıntı değil farkedilmezse sıkıntı oluyor ancak haşimato biraz farklı bağışıklık problemi yapabiliyor,neyin ne olduğunu bilemediğimizden araştırarak deneyerek bebişimize kavuşmaya çalışacağız:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

Doktorum bana PGT yapalim diyor ama bende tranfere icin 2 yada 3 embriyo oluyor simdi bu durumda PGT yapmak mantiklimi?

Birde dondurulmus embriyo mu transfer icin daha sansli yoksa canli olanmi? Bu konuda yorumlarinizi bekliyorum arkadaslar. Yasimileri oldugu icin pek zaman yok. O yuzde bu yollardan gecen arkadaslarin tavsiyesi cok onemli. Mart ayinda tup yapayim diyorum ama bu kez dondurup bir sonraki aydami transfer edeyim. :nazar:

canım embriyon az ise zaten doktorun kendi yapmaz pgt hepsini transfer eder...3 embriyo olursa hepsini koysun,dondurulmuşun çözülememe ihtimalide var canım garantisi yok onun,başıma geldi,iki emriyo dondurmuştuk,hazırlandım transfer günü çözülemediler bozuldular maalesef...böyle şeylerde oluyor ,tavsiyem riske atmaman canlı olan

Tuana simdi baktim bu konuya biraz daha. Aslinda bayagi onceden baslanmasi iyi fikirmis. Ama bu uygulama yani esten alinip transfer edilmesi olayi Amerikada yasakmis. Tehlikeli bir uygulamaymis. Intralipid denen sey'de ayni seyi yapiyor sanirim bagisiklik azaltiyor. Ama tehlikeli degilmis. Sen gerci uygulamissin galiba daha once vucut herhangi bir tepki verdimi? Ozamanda uc ay oncedenmi baslamistin. Biraz kafam karisti. benim yasim bayagi ileri okadar 3 ay zaman yok yani. her ay onemli. hizli bir sonuc icin galiba su intralipid 1 haftada sonuc veriyor diyor.

cnm sen boşver amerikayı:1::1:amerikadaki kuzenim tedavi için türkiyeye geliyor..birçok konuda olduğu gibi bu konudada türkiyedeki doktorlar çok daha iyi...unutmaki buda bir sektör,bir ticaret,aşı yaptırmak,kan vermek ,ne kadar riskliyse buda okadar riskli,bilmediğin biryerden gelmiyor sonuçta eşinin kanı,bağışık olmak istediğin şey eşinle senin ortak embriyonuz sizin canınız,aşı öncesi kan tetkikleri yapılıyor zaten bulaşıcı hastalık olarak..yani gayet normal bişey aslında grip aşısı gibi düşün.evet canım 3 ay önceden başlamıştık tedaviye,ama bu kez öyle olmadı tedaviye başladığım ay ,yani bu ay gittiğimde tek doz aşı yaptık,her tedavide 3 doz aşı yapılmıyor,6 aya kadar yeni tedavide yeniden aşı yapmıyor,ben 8 ay ara verdiğimden bir doz uyguladı aşı bekleme süresi olmadı...nasip canım hepimiz için hayırlısı olsun:emir_bebek::emir_bebek:

Evet transfere son 10 saat:))) allahin izni ile bebegime kavusacagim. Ama bazi endiselerim var. 5 gun oncetoplama yapilmasina ragmen hala kasiklarim cok hassas ve agrim var. o kadar serumyedim ama karnimda da sislik var. umarim ertelenmez:(( cook heyecanliyim bana bu gece uyku haram.

Evet transfere son 10 saat:))) allahin izni ile bebegime kavusacagim. Ama bazi endiselerim var. 5 gun oncetoplama yapilmasina ragmen hala kasiklarim cok hassas ve agrim var. o kadar serumyedim ama karnimda da sislik var. umarim ertelenmez:(( cook heyecanliyim bana bu gece uyku haram.

Allah senin ve tum bebis sahibi olmak isteyenlere yardim etsin ve en kisa zamanda da nasip etsin. 12 gun sonra bize guzel haberler verirsib ins

Back
X