selam arkadaşlar bu topik ilk açıldığında takip ediyordum sonra koptum hiç mesaj yazamadım ama arada bir arkadaşların mesajlarını okuyordum..şimdi sizlere kısaca geçtiğim aşamaları yazayım da belki aynı durumda olan arkadaşlar varsa içleri ferahlasın..Bizdeki sıkıntı sperm sayı,hız ve morfoloji sorunu..hepside çok kötüydü yani..
16 acak tadaviye başlama tarihimdi.300 gonal- F ile başladım hep ohhs olacam diye korktum ama olmadı hepi topu 9 yumurta çıktı..28 ocak opu oldum..5 embriyom döllendi sadece 2 tanesi orta kalitedeydi iyi kalitede embriyom olmadı spermler çok kötü demişti doktorum..31 ocakta transferim oldu.transfer sırasında bile doktorum okadar ümitsiz konuştu ki moralim bozulmuştu ama ümidimi hiç kaybetmedim..yaşım tutmamasına rağmen 2 embriyo koydu ki biri tutmazsa diğeri tutunur belki dedi..tabi bu arada ben iş yerinden ve akrabalardan kimseye söylememişim tüp bebeği

v iş yerinden ara ara kaçamaklarımda ne yalanlar ne yalanlar Allahım affetsin beni
transfer sonrası 3 gün hiç kalkmadım yemeği bile yatakta annem yedirdi.. sonraları artık ev içindeydim iş yerinden de yıllık izin almıştım..evde kitap okudum dua edip duruyordum. 10. gün işe başladım ve o gün biraz fazla ayakta kaldım sanırım bi baktım kanama oldu hemen hastaneye koştum bhcg yaptırdım.değer 41 çıktı ama sevinemiyorum çünkü kanama var.doktor aspirin ile hıbor göbek iğnesini kesti progesteron iğnesi verdi 2 gün onu yaptım 12. gün ki değerim 88 olmuştu artık kanamam da bitmişti..bu sefer 2 gün sonra bidaha gel kanda yine bakcaz dedi doktor.. çok şükür ki 14. gün değerim 182 çıktı..şu an evimde dinleniyorum rapor aldım çünkü çalışma şartlarım çok ağır biliyorum ki işe gitsem beni hiç oturtmayacaklar..5 martt da ultrason muayenem var..
Demek isteyeceğim şu ki hiç bir zaman ümidinizi kesmeyin..Rabbim ol demişse önünde hiç bir engel duramaz..benim ilk denememdi ve çok şükür ki bebeğim bana tutundu.ama o kanama ile diğeri tutunamamış heralde, doktorum kan değerime göre ikiz gebelik olmadığını söyledi..hiç önemli değil rabbim inşallah bunu bana bağışlar..burda senlerdir çocuk özlemi çeken nice anne adaylarımız var Allah onlarında bu özlemini gidersin burdaki tüm arkadaşlarımın gönlüne göre versin..Allah benim de tüm bu yolda eziyet ve cefa çeken arkadaşlarımızın da gönlüne göre versin..