2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
karna bende de bastılar nasıl çiğlik atmıştım ama baş ağrım pek olmadı bi de ben narkozdan ayılmam dahil hepsini hatırlıyorum o ağrıyı etrafımda ki koşuşturmayı kızımı hatırlıyorum ona kurduğum ilk cümleyi ela su ağlama meleğim demiştim
Spinalmı oldunuz genelde bastırmıyorlsrmıs dıye bılıyorum benımde cok acımıstı bas agrısı boyle bırsey olamaz allah kımseye vernesın o agrıyı

kızlar lcw online alışverişe baktım harika indirimler var bi bakın derim...

Ohh ohh masallah disler cikmis anne baba demeler baslamis masallah bebelere:)
Biz bugun tam 7.5 ayligiz. Bir haftaya yakin bir suredir eller ve dizler uzerinde emeklemeye basladik. Oncesinde surune surune gidiyordu ve elleri dizlerin uzerinde ileri geri sallanma hareketi yapiyordu:) simdi aktif emekliyor fildir fildir ordan oraya gidiyor.
Alt iki disimiz cikali neredeyse 1 ay olcak. Artik isirarak yiyebiliyor. Henuz anne baba dede vs yok. Ciglik atiyor he heee diye sesler cikariyor. Meme muptelasi oldu yabancilama basladi kimseye gitmiyor ben varsam babaya bile gitmiyor o kadar yani. Sorun etmiyorum ama 2-3 ay sonra işe baslamayi dusunuyorum o zaman nasil olur bilmiyorum.
Ek gida duzenimiz de oturmadi oyle cesitli yemiyoruz yogurt ve meyve seviyoruz bazen de bizim yemeklerimizden yiyor azcik azcik o kadar. Uyku desen cok sık uyanmaya basladi kizlar bebeklerine uyku egitimi vermeyi deneyen var mi ise baslayinca çok sıkıntı olacak bensiz uyuyamiyor annem bakarsa kadin perisan olur geceleri de cok sık uyanmalar devam ederse işe ölü gibi giderim ben de.. valla baska bir seyi o kadar dert etmiyorum da bu bensiz uyuyamama olayi cok düşündürüyor tüm onerilere acigim kizlarr imdatttt

kızlar cuma aksamı diş bugdayını yapıyoruz..komşuları çagırdım birkaç süsleme yaptım.. yanlız daha önce yazdıgım menü olmayacak.. çünki herkes bişey yapmak istedi bende tamam dedim.
babaanne mercimek köftesı
hala kakaolu kek
yenge irmik tatlısı
arkadaşım un kurabiyesi
ben midye börek .321 poğaca ve diş pastası + diş buğdayı yapılacak...
benim çin daha iyi oldu. yüküm hafifledi doğrusu.akşam olacagı için de ekstra rahatım. bi süpürüp toz alıcam temizliği millet gidince yapacam :)

kızlar cuma aksamı diş bugdayını yapıyoruz..komşuları çagırdım birkaç süsleme yaptım.. yanlız daha önce yazdıgım menü olmayacak.. çünki herkes bişey yapmak istedi bende tamam dedim.
babaanne mercimek köftesı
hala kakaolu kek
yenge irmik tatlısı
arkadaşım un kurabiyesi
ben midye börek .321 poğaca ve diş pastası + diş buğdayı yapılacak...
benim çin daha iyi oldu. yüküm hafifledi doğrusu.akşam olacagı için de ekstra rahatım. bi süpürüp toz alıcam temizliği millet gidince yapacam :)
benim ki de yarın olcak canım diş pastam 3kızkardeşim 2 eltim annem k.valide gelirse 2 de teyzem gelcek öğleden sonra yapcam.diş buğdayı diş pastası kısır kurabiye mısır vbi de elma dilim payayes yapayım diyorum belki bi de börek

benim ki de yarın olcak canım diş pastam 3kızkardeşim 2 eltim annem k.valide gelirse 2 de teyzem gelcek öğleden sonra yapcam.diş buğdayı diş pastası kısır kurabiye mısır vbi de elma dilim payayes yapayım diyorum belki bi de börek
hadi hayırlı olsun:) güzel menü bence. az kişi gelecekse gayet ıyı.. ben 20 kişi çagırdım... gelirse tabi... ama hepsinin de cocugu var kalabalık olacak yanı. var mı bi onerin. ekleyeyım menuye.. o gece kalacak bir karı koca arkadaş bile var çocuklu. tek düsündüğüm onlara yemek olarak ne yapsam. adam patlıcan ve yavuk yemiyo..... izmir kofte yada lahmacun düşünüyorum..... olumu kı :)))))

hadi hayırlı olsun:) güzel menü bence. az kişi gelecekse gayet ıyı.. ben 20 kişi çagırdım... gelirse tabi... ama hepsinin de cocugu var kalabalık olacak yanı. var mı bi onerin. ekleyeyım menuye.. o gece kalacak bir karı koca arkadaş bile var çocuklu. tek düsündüğüm onlara yemek olarak ne yapsam. adam patlıcan ve yavuk yemiyo..... izmir kofte yada lahmacun düşünüyorum..... olumu kı :)))))
izmir köfte ye bayılırım canım çekti bak 20 kişiye ideal senin menü de bi de her gelen bişey getircek olunca

kızlar diş buğdayını da yaptık çoluk çocuk toplam 15 kişiydik baya eğlendik.kızım bile es geçti öğle uykusunu ama ne cok yorulmuşum yaaa

HOŞBULDUK, aceleci davranmadı aslında, suyu bitmişti yavrumun:KK14::KK14: hamileliğimde ikimiz de çok çektik amaa nihayetinde sağlıklıca doğdu, 33. haftada alınacaktı ama çok şükür doktorumun titizliği sayesinde 36. haftaya kadar dayandık 36. haftada alındı. sağ salim dünyaya geldi çok şükür. o günleri unuttuk bile
merhaba gözünüzaydın bebeğinizi erken dünyaya getirmişsiniz amniyon sıvınız nasıl çoğalmaya başladı acaba birde kime gittiniz paylaşırsanız sevinirim bu konuyu araştırıyorum çünkü bende erken dönemde bu sıkıntıyı yaşadım ama malesefki daha da erken doğum olduğu için bebeklerimi kaybettim cevaplarsanız sevinirim

Oooo..... maşallah partiler yapılmış ne güzel :KK70::KK75:epey eğlenmişsiniz oh...bizde bi haftalık gezme yaptık anneannemize gittik gezme bize yaradı oğlum kanepeden tutunarak kalkıyor iki kez sıraladı ama bi daha yapmadı de-de demeye başladı veee en güzeli pütürlü şeyleri öğürüyodu şimdi yemek suyuna ekmek banıp yediriyorum diliyle evire çevire çiğniyor :KK73:en çok buna seviniyorum bayram edesim var :rolleyes:üçüncü dişimizde geliyor ama bi türlü gözükmedi memeyi çok ısırmaya başladı ahh diye bağırıyorum bırakıyo ama ilerde fena ısırmasından korkuyorum :KK53: bebişlerinize bol öpücükler :KK36:

Slm güzel annler.. Bende inş 2015 ocak ennesi olucam.. Aslında bi kızım daha var ama yaz cocugu agustosta dogum yaotım.. Pek bişey kullanamdım..biraz tecrübesizlikde vardı tabi..
Bikaç sorum olucak size mesela port bebe bebe cantasımı oto koltugu ana kıcagı mı...anadizi kullanandınızmı..
Yani bak arkadasım sunlar sunlar olmassa olmas beb cok kullandım cok rahat oldu dedıgınız i eşya varmı??
Bunlar arasında kalıyoum.. Bana yardım edebilirmisiniz

Oooo..... maşallah partiler yapılmış ne güzel :KK70::KK75:epey eğlenmişsiniz oh...bizde bi haftalık gezme yaptık anneannemize gittik gezme bize yaradı oğlum kanepeden tutunarak kalkıyor iki kez sıraladı ama bi daha yapmadı de-de demeye başladı veee en güzeli pütürlü şeyleri öğürüyodu şimdi yemek suyuna ekmek banıp yediriyorum diliyle evire çevire çiğniyor :KK73:en çok buna seviniyorum bayram edesim var :rolleyes:üçüncü dişimizde geliyor ama bi türlü gözükmedi memeyi çok ısırmaya başladı ahh diye bağırıyorum bırakıyo ama ilerde fena ısırmasından korkuyorum :KK53: bebişlerinize bol öpücükler :KK36:
canım benim kızım arka arkaya ısırdı bak bi daha ki sefere ben de seni ısırırım dedim ve ısırınca hafifçe ısırdım canını çok yakmadan daha da ısırmıyo şükürler olsun

Slm güzel annler.. Bende inş 2015 ocak ennesi olucam.. Aslında bi kızım daha var ama yaz cocugu agustosta dogum yaotım.. Pek bişey kullanamdım..biraz tecrübesizlikde vardı tabi..
Bikaç sorum olucak size mesela port bebe bebe cantasımı oto koltugu ana kıcagı mı...anadizi kullanandınızmı..
Yani bak arkadasım sunlar sunlar olmassa olmas beb cok kullandım cok rahat oldu dedıgınız i eşya varmı??
canım ben port bebeyi çok kullandım sıcacık oluyodu hastaneye aşıya gezmelere giderken fln

bu sorular aslında benimde çok kafamı kurcalıyodu.kış bebeği olacağından dolayı port bebe kışın işime yarayacağını söyleyenler oldu.o yüzden tercihimi ondan kullandım.Park yatak aldım ama şimdide ana kucağı tarzı birşey alsammı diyede düşünmüyor değilim.normalde portatif beşik düşünüyodum park yatak görümcemden alıcaktım ama annem almak istedi ilk bebeğim olduğundan aldık yeni olsun istedik.eğer uyutmakta zorluk çekersem uygunlardan bi portatif beşik alırız diye düşündük.ana kucaklarıda işimize yararmı pratik olarak yanımda olabilir mutfakta işim olduğunda en azından eminde olduğunu bilirim.gerçi kv alt katımda oturuyo yalnız bırakmayacağını biliyorum ama.Anlıcağınız kafamda deli sorular :KK53::KK43::KK15:

bende hep port bebe kullandım 3 aylığı geçene kadar çok rahat oldu hiç rüzgar falan almadı bebişim oto koltuğu gibi olanlar ilk aylar için kullanışsız araban olsa bile çünkü bebeğin kemik yapısı için uygun değil içini falan dolduruyolarda bana mantıklı gelmiyor - sallanan beşiğimiz vardı onda sürekli salladım uyusun diye evet uyudu rahat oldu ama 3 aydan sonra kullanma bence benimki hala sallanmadan uyumuyor- kıyafet olarakta iç zıbın takımlarını önermem bağrı hep açık kalıyor içine hep çıtçıtlı badi giydirdim giydirmesi zor olmuyo sende bilirsin muhtemelen aklıma gelenler şimdilik bunlar sennde şu kullanışlımı diye merak ettiğin olursa sor cevaplarız ALLAH sağlıkla kucağına almak nasip etsin teni doğanlar ayrı bi tatlı oluyolar benim ki 7 buçuk aylık ama ilk doğduğu anlar başka bi tatlı ikinciyi emzirmeyi kestikten sonra yapsam mı ki diyorum bazen ciddi ciddi :KK70:

Merhaba 2014 ocak anneleri bebeklerinizi sağlıkla huzurla güle güle büyütün inşallah bende nasipse ocak 2015 annesi olucam inşallah ikinci defa spinal anestezi olan varsa aranızda ne kadar zamanda iyileştiniz ve ilkine göre daha zormu kolaymıydı cevap yazarsanız sevinirim baya okudum forumu ama dikkatimi çekmedi.

X