2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
benim oğlanı anlatmışsın. 9 gün sonra tam 7 aylık olucaz.ama ek gıda adına bi düzenimiz yok. sebzeyi yemiyor en fazla iki kaşık o da belki. yoğurt hiç istemedi, zaten alerjisi var inek sütünden olsun keçiden olsun hemen surat kıpkırmızı oluyor. ne vereceğimi şaşırıyorum.,
4 aylıkken 8,5 kiloydu. 6 aylıkken 9 kilo. iki ayda yarım kilo ancak aldı. şu an resmen kilo alımı durdu. hiçbir şey yemiyor çünkü. hurma ve birkaç meyve dışında. varsa yoksa meme. hayır yani aç gibi de durmuyor. oyununu oynuyor gülüyor vs.
tahıllı kaşık mamalarından vereyim dedim, herhalde onun içindeki sütten midir nedir yine fos fos kabardı yüzü. en basitinden arı mama yaptım verdim onda bile kabardı.
işin ilginci alerji testlerinde de anlamlı bir şey çıkmadı. sinir oluyorum. ne olacak bilmiyorum. eskisi gibi sütümüz de yok ki bol bol içsin. ama o hayatından memnun gibi duruyor nedense. bütün gün memede kalsa hayır demeyecek o kadar düşkün. dudak tiryakisi oldu adam.

kızlar bizde de sorun var... üc kaşıktan fazla ek gıda yemiyo ne meyve ne yogurt nede sebze... ama ben kahvaltı yaparken ekmeğimden istiyo çayımdan istiyo...merak ediyo galiba...ama ona özel hazırlayınca yemiyo kaşıgı ittiriyo....
birde yoğurt yiyince yoğurdun değdiği her yer kızarıyo... cildine damladı bu gün.. kıpkırmızı oldu... alerji böyle mi olur bilemedim...

ben yoğurtta ısrar etmiyorum, meyve muz sevdi onu veriyorum.sebze bir kaç sefer denedim almadı şuan beklemeye aldım.

ben bebelac toz mama kullanıyorum.armutlu, meyveli, tahıllı, sütlü pirinçli hepsinden denedim.onu yiyor şuan.
başlarda bu mamayı da kabul etmedi.kıvamını iyice sulu yaptım yavaş yavaş alıştı.hafta sonu öğlen ve akşam mama verdim ve nasıl yediğini hayretle izledim.birde hafta sonu yumurta sarısı verdim.yumurtanın sarısını çatalla ezdim biraz zeytinyağı ekledim ve gayet yedi.

ama kilomuz hala artmıyor.cumartesi kontrol var dr bize kızacak :KK43:

merhaba, tahıllı mama olarak hipp organik deneyin isterseniz, onun içinde süt yok. anne sütü veya formül sütle (mamayla) yapılıyor. yatmadan önce verince de çok daha rahat ve uzun uyuyorlar. bir de belki denemişsinizdir ama yine de yazmak istedim. bizimki de bazen yeni bir şey yerken sorun çıkarıyor, onun sevdiği bi reklam var, pompomgiller, onu açıyoruz hemen yiyor :) onun dışında pek fazla tv vs izletmediğimiz için çok heycanlanıyor. belki siz de o tarz bişeyle dikkatini dağıtırsanız fayda eder. Bu arada bizimki ilginç bir şekilde daha karışık çorbaları seviyor. Genelde patates, kabak, havuç ve kıyma kesin olmak üzere ben ayrıca semizotu dereotu ıspanak maydonoz, varsa çok az avakado, bir de pirinç veya bulgur ekliyorum. doktorumuz bir fincan kadar da kemik suyu koymamızı söyledi. onu da muhakkak ekliyoruz. bu şekilde ilk birkaç kaşıktan sonra tadına alışıp 150 - 200 gr kadar yiyor. yalnız doktorumuz bize 8-9 aydan önce yoğurt vermememizi söyledi, o yüzden yoğurdu denemedik bile henüz.

meyveleri de içine iki tatlı kaşığı tahıl ve bir tatlı kaşığı dövülmüş cevizle karıştırarak veriyoruz. bu da doktor tavsiyesi ve epey ise yaradı. bu şekilde verince elma ve muzu çok güzel yiyor. şeftali, armut gibi biraz ekşi olanları da sade halinden daha kolay yiyor. (ilk birkaç kaşık yine zor ama pes etmiyoruz; en kötü ihtimalle pompomlar açılıyor :) meyveyi kuşluk öğünü olarak veriyoruz. sebze çorbasını da öğle yemeği olarak...

bir de yazmadığınız için emin olamadım ama eklemek isterim ki katı mamayı çok açken vermeyin. öyle yapınca sinirleniyor ve itiraz edebiliyorlar. ben emzirdikten sonra verdiğimde çok daha rahat yedirebiliyorum. sanırım çok açken bir an önce ve alıştıkları şekilde beslenmek istiyorlar.

sizinki de yavaş yavaş alışacaktır inşallah, canınızı sıkmayın, inatlaşmayın ama bebişe de teslim olmayın derim ben :) sevgiler...

formül mama vermek istemiyorum, o dediğiniz mamayı yapmaya yetecek kadar da anne sütü çıkmaz. alerji testlerimiz negatif çıktı delme testine ek olarak yama testi de yapıldı ona sinir oluyorum ya zaten bu çocuğun süte alerjisi yoksa neden kabarıyor yüzü hemen anlamıyorum. artık sütlere koruyucu katkı maddeleri ekleniyor ya acaba ona mı alerjisi var diye düşünmeye başladım.. çünkü köyden bildiğimiz direkt inekten sağılıp da gelen sütle yapılan yoğurtta kabarmadı hiçbir yeri.. bizim başka alerjik semptomumuz yok kızarıklıklar dışında sırf bu yüzden süt ve süt ürünlerinden mahrum etmek de istemiyorum oğlanı. napcaz bakalım zaman gösterecek

bizim tvmiz yok zaten. gördüğü göreceği pcden bazen açtığım üç beş çocuk şarkısı ile bizim ninniler. o da çok ilgisini çekmiyor ama. zaten çekse de bu sefer ileride bir şey izlemeden yemek yiyemeyen bir çocuk olmasını istemediğim için izletmem sanırım.. aç olsa elbet yer yani, genel durumumuzda, neşemizde bir sıkıntı yok allaha şükür çünkü.

meyvelerle bizim hiç sıkıntımız olmadı. hatta armut elma gibi dokusu sert olanlar dışında ben direkt elimle tutup verıyorum rende falan yapmıyorum. bazen onun da eline veriyorum kendi kendine hem oyalanıyor hem de kemiriyor. benim sorunum daha doyurucu şeyler noktasında. sebze püresi gibi mesela. şuana kadar patates havuç kabak pirinç irmik vs denedim ama istemiyor. kendisine özel yapılan şeyleri yemiyor. ama sofrada bizimle ezilmiş iyice ufaltılmış tavuk ciğer yiyebiliyor mesela:)

hiç açken de vermedim aslında. çünkü bizim için ilk yediği her şey bir merasim. mümkünse altımız temız, karnımız nispeten tok, uykumuzu almış ve keyfimiz yerindeyken deniyoruz.
eninde sonunda alışacak tabii ki,bilmem kaç yaşına gelip de hala anne sütüyle beslenen çocuk olmadığına göre:) bir şekilde alışacak. ben zaten iyice gevşettim artık yediklerimden tattırıyorum kahvaltıda peynirimiz yumurtamız yemekte çorbamız vs zaten henüz iki çay bardağını geçmemeli ek gıdası diye tattırdıklarımla yetinmeye çalışıyorum, fazlası olmazsa zorlamıyorum, çok şükür sağlığımız yerinde, boyumuz kilomuz şimdilik iyi,daha ne isteyeyim..

slm arkadaşlar.2008 mayıs ve 2014 ağustos annesiyim.ilk kızımda yaşadığımız ilk günleri tamamen unutmuşum.sizlerin bilgileri daha taze diye sormak istedim.36 haftalık doğum yaptım.kızım 12 günlük.sarılık yok.çok fazla uyuyor ve nerdeyse hiç ağlamıyor.çok az ınga diyor arkası yok.40ına kadar uyuyacak diyorlar ama ben biraz pimpiriklendim .Allahım korusun ama tuhaflık mı var diye.gelen giden çok sakin dedikçe.sizlerden benim gibi durum yaşayan oldu mu?cevaplarsanız çok sevinirim.Allah herkesin hepimizin evladını korusun inşallah
benim oğlu da hıç aglayamıyordu.. ık ık ık diye ses çıkarıyordu o kadar.. ama şimdi çığlıkla ağlıyo. merak etme bişi yoktur.

ben yoğurtta ısrar etmiyorum, meyve muz sevdi onu veriyorum.sebze bir kaç sefer denedim almadı şuan beklemeye aldım.

ben bebelac toz mama kullanıyorum.armutlu, meyveli, tahıllı, sütlü pirinçli hepsinden denedim.onu yiyor şuan.
başlarda bu mamayı da kabul etmedi.kıvamını iyice sulu yaptım yavaş yavaş alıştı.hafta sonu öğlen ve akşam mama verdim ve nasıl yediğini hayretle izledim.birde hafta sonu yumurta sarısı verdim.yumurtanın sarısını çatalla ezdim biraz zeytinyağı ekledim ve gayet yedi.

ama kilomuz hala artmıyor.cumartesi kontrol var dr bize kızacak :KK43:
ben de mama vermek istemeyenlerdenim... yumurta denedim ağzına koydugum gibi foooşşşş diye kustu valla...kilomuz 9.700 ama ek gıdaya alışması lazım nolcak bilmiyorum yaaaaa :KK43:

dün kötü bi olay geçirdik kızlar ALAAH beterinden korusun oğlumu giydirirken çok hareketliydi kolunu giydirirken parmağım gözüne geldi o zman bişi yoktu iki saat kadar sonra gözü şapır şapır akmaya başladı burun akıntısı da var anlayamadım nezlemi yoksa gözüne bişimi oldu hemen acile gittik orda şimdilik sadece damla verebiliriz görme izlenimi yapılamaz dedi damla merhem verdi inş. bişey yoktur nezledendir diye dua ediyorum bugün akma falan yokta azıcık ağlamaklı olsa ilk o gözden yaş geliyor acaba ben korktuğum içinmi tedirginim normalmi bilmiyorum
geçmiş olsun canım....ben de bi gün benim oğlanın kolunu çıkarıcam diye korkuyorum... kıyafet değiştirmek işkence ...

kızlar yaaa hakkaten burası başkaydı, güzel günlerdi :)
tamara61, erikcilekkiraz nasılsınız kızlar? Benim Zeyno büyüyo 3 gün sonra 7 ayı bitecek ellerinizden öper:)

slm arkadaşlar.2008 mayıs ve 2014 ağustos annesiyim.ilk kızımda yaşadığımız ilk günleri tamamen unutmuşum.sizlerin bilgileri daha taze diye sormak istedim.36 haftalık doğum yaptım.kızım 12 günlük.sarılık yok.çok fazla uyuyor ve nerdeyse hiç ağlamıyor.çok az ınga diyor arkası yok.40ına kadar uyuyacak diyorlar ama ben biraz pimpiriklendim .Allahım korusun ama tuhaflık mı var diye.gelen giden çok sakin dedikçe.sizlerden benim gibi durum yaşayan oldu mu?cevaplarsanız çok sevinirim.Allah herkesin hepimizin evladını korusun inşallah

selam Aozli ,

Benim oglanda 38 gunlukken cok uyumaya az beslenmeye başlamıstı.. Hic gaz sancısı falanda olmamıstı.. Yapılan muayeneler de hersey cok iyi dendi ama kan testinde notrofilleri dusuk cıktı.. bir sure daha gozlemledik , en son antibiyotik Verdi bir doktor. Antibiyotikten sonra duzeldi, biz bir enfeksiyon gecirdik. Siz metabolik tarama testlerini falan yaptırdınız mı? Ayrıca emmesi nasıl? Kafasını tutabilyor mu? Doktorların genel kanısı su sırt ustu yatar pozisyondayken ellerinden tutup kaldırdıgınızda kafasını tutabiliyorsa sorun yoktur.
Sakinlik konusunda ise evet benim oglumda cok sakindi, simdi 7,5 aylık ve sakin bir cocuk. Sanırım yapısı bu. Su anda lohusasın, hormnlarının hepsi ayakta.Dikkat et kendine.

kızlar yaaa hakkaten burası başkaydı, güzel günlerdi :)
tamara61, erikcilekkiraz nasılsınız kızlar? Benim Zeyno büyüyo 3 gün sonra 7 ayı bitecek ellerinizden öper:)
canım yaaaa iyiyiz biz çok şükür... erikçilekle de gecenlerde yazıştık. epey oldu. sen napıyosun nerelerdesin. biz de yarın dolduruyoruz 7. ayımızı...çok huysuz bi çocuk ama çooook sevimli :) işte böyle ... özledim sizi..yeniden gelin buraya...dertleşelim..:KK61::KK61::KK61::mad::mad::mad::mad:

herkese soruyorum.....
kızlar benim oğlum artık kan ilacını yemeyi reddediyor. zorla sokuyorum ağzına. heryer ilac lekesi oldu. siz nasıl yedirıyorsunuz bu ilacı.

herkese soruyorum.....
kızlar benim oğlum artık kan ilacını yemeyi reddediyor. zorla sokuyorum ağzına. heryer ilac lekesi oldu. siz nasıl yedirıyorsunuz bu ilacı.
Ben kan ilacinin hemen arkasından hazirlamis oldugum meyve puresini veriyorum. Ne oldugunu anlamadan icmis bulunuyor ama zorlaniyoruz tabi ki. Metalik igrenc bir tadi var yazik bebeklere. ..

merhaba, tahıllı mama olarak hipp organik deneyin isterseniz, onun içinde süt yok. anne sütü veya formül sütle (mamayla) yapılıyor. yatmadan önce verince de çok daha rahat ve uzun uyuyorlar. bir de belki denemişsinizdir ama yine de yazmak istedim. bizimki de bazen yeni bir şey yerken sorun çıkarıyor, onun sevdiği bi reklam var, pompomgiller, onu açıyoruz hemen yiyor :) onun dışında pek fazla tv vs izletmediğimiz için çok heycanlanıyor. belki siz de o tarz bişeyle dikkatini dağıtırsanız fayda eder. Bu arada bizimki ilginç bir şekilde daha karışık çorbaları seviyor. Genelde patates, kabak, havuç ve kıyma kesin olmak üzere ben ayrıca semizotu dereotu ıspanak maydonoz, varsa çok az avakado, bir de pirinç veya bulgur ekliyorum. doktorumuz bir fincan kadar da kemik suyu koymamızı söyledi. onu da muhakkak ekliyoruz. bu şekilde ilk birkaç kaşıktan sonra tadına alışıp 150 - 200 gr kadar yiyor. yalnız doktorumuz bize 8-9 aydan önce yoğurt vermememizi söyledi, o yüzden yoğurdu denemedik bile henüz.

meyveleri de içine iki tatlı kaşığı tahıl ve bir tatlı kaşığı dövülmüş cevizle karıştırarak veriyoruz. bu da doktor tavsiyesi ve epey ise yaradı. bu şekilde verince elma ve muzu çok güzel yiyor. şeftali, armut gibi biraz ekşi olanları da sade halinden daha kolay yiyor. (ilk birkaç kaşık yine zor ama pes etmiyoruz; en kötü ihtimalle pompomlar açılıyor :) meyveyi kuşluk öğünü olarak veriyoruz. sebze çorbasını da öğle yemeği olarak...

bir de yazmadığınız için emin olamadım ama eklemek isterim ki katı mamayı çok açken vermeyin. öyle yapınca sinirleniyor ve itiraz edebiliyorlar. ben emzirdikten sonra verdiğimde çok daha rahat yedirebiliyorum. sanırım çok açken bir an önce ve alıştıkları şekilde beslenmek istiyorlar.

sizinki de yavaş yavaş alışacaktır inşallah, canınızı sıkmayın, inatlaşmayın ama bebişe de teslim olmayın derim ben :) sevgiler...
Mrb meyveyi tahılla karistiriyor um demissiniz ne tahıli bu? Bildiğmiz tahilli mama mi yoksa ayrica tahil satılıyor mu. Bir de semizotu uspanak ekkiyorum demissiniz bunları hep bir arada mi kaynatiyorsunuz yoksa pisme suresine göre sirayla mi ekliyorsunuz. Oldukca faydali olmus yaziniz ek gida icin... oyle guzel oberiler veren doktorlari bi biZ bulamadik zaten. Baska ne onerdi doktorunuz hepsini yazin lütfen

Kizlar yukarıda oglumun hicbir sey yemeyisinden dert yanmistim. Biraz huy da degistirir gibi olmuştu. Bugun su bardagiyla su icirirken tak tak bi ses geldi:) hic kabarma kizarma ateş olmadan alt kesicilerimiz yarmis damagi. Sadece biraz huysuzluk ve istahsizlik yapti.Uclari gorunuyor inci gibi:) diş cikaran bebisler var mi? Merak ettigim şey şu andan sonra ne kadar süre geçer tam cikmasi icin? O tak tak ses beni mest etti yaaa:)

Kizlar yukarıda oglumun hicbir sey yemeyisinden dert yanmistim. Biraz huy da degistirir gibi olmuştu. Bugun su bardagiyla su icirirken tak tak bi ses geldi:) hic kabarma kizarma ateş olmadan alt kesicilerimiz yarmis damagi. Sadece biraz huysuzluk ve istahsizlik yapti.Uclari gorunuyor inci gibi:) diş cikaran bebisler var mi? Merak ettigim şey şu andan sonra ne kadar süre geçer tam cikmasi icin? O tak tak ses beni mest etti yaaa:)
bizim alttan iki tane yardı canım üstlerde baya belli.diş çıkarma süresi bebeğe göre değişiyor

bizde dört gözle bekliyoruz ama tık yok. bu gün diş gördüm sandım çıglık attım ama baloncuk :eek:

herkese soruyorum.....
bizimki alıştı devitten,ağzına yaklaştırınca acıyo ağzını,ardı ardına damlıyo zaten anlamadan içmiş oluyo.dr içmek istemezse meyvelerle karıştırabilirsin demişti.
bizimde dişimiz yok henüz her gün heyecanlanarak bakıyorum :KK16:

Bizimkinin disleri 1 hafta once cikti yavas yavas buyudu... cok mutlu olduk ilk gordugunuzde. kelimelerle anlatamam alti ustu bir dis sankii neyse:)

kızlar doğru görmüşüm dişimiz geliyoooo:KK71:yıkılsın diş buğdayları alllahhhallllaaahhhhh...çok güzel birşety yaaaa. cam kırıgı batmış gibi şeffaf ....

X