- 4 Temmuz 2013
- 153
- 7
benim oğlanı anlatmışsın. 9 gün sonra tam 7 aylık olucaz.ama ek gıda adına bi düzenimiz yok. sebzeyi yemiyor en fazla iki kaşık o da belki. yoğurt hiç istemedi, zaten alerjisi var inek sütünden olsun keçiden olsun hemen surat kıpkırmızı oluyor. ne vereceğimi şaşırıyorum.,
4 aylıkken 8,5 kiloydu. 6 aylıkken 9 kilo. iki ayda yarım kilo ancak aldı. şu an resmen kilo alımı durdu. hiçbir şey yemiyor çünkü. hurma ve birkaç meyve dışında. varsa yoksa meme. hayır yani aç gibi de durmuyor. oyununu oynuyor gülüyor vs.
tahıllı kaşık mamalarından vereyim dedim, herhalde onun içindeki sütten midir nedir yine fos fos kabardı yüzü. en basitinden arı mama yaptım verdim onda bile kabardı.
işin ilginci alerji testlerinde de anlamlı bir şey çıkmadı. sinir oluyorum. ne olacak bilmiyorum. eskisi gibi sütümüz de yok ki bol bol içsin. ama o hayatından memnun gibi duruyor nedense. bütün gün memede kalsa hayır demeyecek o kadar düşkün. dudak tiryakisi oldu adam.
kızlar bizde de sorun var... üc kaşıktan fazla ek gıda yemiyo ne meyve ne yogurt nede sebze... ama ben kahvaltı yaparken ekmeğimden istiyo çayımdan istiyo...merak ediyo galiba...ama ona özel hazırlayınca yemiyo kaşıgı ittiriyo....
birde yoğurt yiyince yoğurdun değdiği her yer kızarıyo... cildine damladı bu gün.. kıpkırmızı oldu... alerji böyle mi olur bilemedim...
ben yoğurtta ısrar etmiyorum, meyve muz sevdi onu veriyorum.sebze bir kaç sefer denedim almadı şuan beklemeye aldım.
ben bebelac toz mama kullanıyorum.armutlu, meyveli, tahıllı, sütlü pirinçli hepsinden denedim.onu yiyor şuan.
başlarda bu mamayı da kabul etmedi.kıvamını iyice sulu yaptım yavaş yavaş alıştı.hafta sonu öğlen ve akşam mama verdim ve nasıl yediğini hayretle izledim.birde hafta sonu yumurta sarısı verdim.yumurtanın sarısını çatalla ezdim biraz zeytinyağı ekledim ve gayet yedi.
ama kilomuz hala artmıyor.cumartesi kontrol var dr bize kızacak