2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
kilomuz 8300.boyu geçen ay ile aynı 69 ölçtü.ama geçen ay ki kıyafetleri küçük geliyor :KK19:
Baş çevresi 43. Bıngıldağı kapanmaya az kalmış.erken mi dedim 9 ay dan önce kapanmasını istemeyiz ama kafa çapı büyürse sorun yok dedi.
Ama biz baktığımızda dr un dediği gibi az bi boşluk kalmış değil.
Geçen ay fazla oturtmayın destekli oturtun vs dedi.bugün tartarken oturttu.aaaa daha desteksiz duramıyo mu dedi :KK19:

Ek gıdaya geçebilirsiniz dedi.önce meyve püresi olsun 1 tatlı kaşığı yetermiş.
Yoğurt 2-3 günlük mayalayabilirsin dedi.günlük olmasına gerek yokmuş.
Sebze çorba ve püresi var. Havuç patates ve pirinçli bir çorba tarifi var ilk yarım çay bardağı ile başlanıcakmış.
Böyle işte pek memnun kalmadım dr geç geldi çok aceleye geldi vs...

Bir de dr un verdiği listede şeker gördüm. Muhallebi için.pekmez olurmu dedim olurmuş.

Bizimde şişti kabardı,dr a bugün gösterdik iyi dedi.akabilir normaldir dedi.daha akmadı
maşaallah bebeğine boyunu belki yanlış ölçmüştür sende ölçtünmü fark çıkıyomu kimisi 7. Aya kadar desteksiz oturtmayın diyo muhallebide şeker mi sanırım o bebeğin sevsin reddetmesin diye azbişey önemiştir ama sen yinede koyma şeker canım pekmezi bende katıyorum ama şeker niyetine değil faydalı diye 1 tatlı kaşığı kadar meyve püresini 1 tatlı kaşığı yeter demiş ama artık 6 aylık oldu bebeğin sen kahve fincanı kadar ver bence

maşallah fidan boylum benim :nazar: canım 800 gr iyi değilmi bu ay kaç almaları gerekiyomuş ki

800gr iyi dedi hemşire 600gr. ın altına düşmemeliymiş kilo alımı canım kafan çevreniz büyümemiş ama problem yok zaten bu aydan sonra büyümesi yavaşlar dedi

800gr iyi dedi hemşire 600gr. ın altına düşmemeliymiş kilo alımı canım kafan çevreniz büyümemiş ama problem yok zaten bu aydan sonra büyümesi yavaşlar dedi

Masallah kizlar bebisler gayet iyi kilo almis, benim oglan 5.ay kontrolünde sadece 200 gr almisti, ama doktor ek gida ya da mama onermedi cunku zaten kilosu fazlaydi ayrica cok hareketli bi cocuk genel durumu ve nesesi de yerinde. Bakalim 6.ayda ne kadar alacak.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

maşaallah bebeğine boyunu belki yanlış ölçmüştür sende ölçtünmü fark çıkıyomu kimisi 7. Aya kadar desteksiz oturtmayın diyo muhallebide şeker mi sanırım o bebeğin sevsin reddetmesin diye azbişey önemiştir ama sen yinede koyma şeker canım pekmezi bende katıyorum ama şeker niyetine değil faydalı diye 1 tatlı kaşığı kadar meyve püresini 1 tatlı kaşığı yeter demiş ama artık 6 aylık oldu bebeğin sen kahve fincanı kadar ver bence

Insanlara surekli doktorun dedigi disinda seyler oneriyosunuz,, bence cok yanlis. Doktor bi tatli kasigi demisse oyle verilmeli elbette. Bakin her cocuk sizin cocugunuzla bir olmak zorunda degil. Benim doktorum da bu ay cok iyi gelismis, ek gidaya baslamayalim yazik cocuga dedi. Yani bol bol kati gida vermek marifet degil, aklinizda olsun.

kızlar merabalar. size bir sorum olcak bebeğim 5.5 aylık göz teması kuruyor çok güleç bir bebek değil ama onunla oynadığımda sesli gülüyor ona birşey uzattığımda hemen değil ama elimden alabiliyor ayaklarının üstüne tuttuğumda basabiliyor hatta birkaç saniye ölece kalabiliyor yere yatırdığımda geri geri gidebiliyor karnının üzerine yatırdığımda ayağında destek varsa sürüneniliyor desteksiz oturamıyor.5 aylık kontrole gittiğimizde 71 cm 6850 gr dı. doktor hareketlerini yeterli bulmadı yaşıtlarından geri dedi. çok üzgünüm:KK43: sizinkiler neler yapabiliyor.birde gel anneciğim dediğimde gelmiyo.

kızlar merabalar. size bir sorum olcak bebeğim 5.5 aylık göz teması kuruyor çok güleç bir bebek değil ama onunla oynadığımda sesli gülüyor ona birşey uzattığımda hemen değil ama elimden alabiliyor ayaklarının üstüne tuttuğumda basabiliyor hatta birkaç saniye ölece kalabiliyor yere yatırdığımda geri geri gidebiliyor karnının üzerine yatırdığımda ayağında destek varsa sürüneniliyor desteksiz oturamıyor.5 aylık kontrole gittiğimizde 71 cm 6850 gr dı. doktor hareketlerini yeterli bulmadı yaşıtlarından geri dedi. çok üzgünüm:KK43: sizinkiler neler yapabiliyor.birde gel anneciğim dediğimde gelmiyo.

Bence endiselenmeyin, ayse de desteksiz oturmuyor. Zaten doktoru da kucaginizda ve anakucaginda oturtun onun disinda oturtmayin dedi. Erken dedi. Biz de bes bucuk ayligiz. Tek farkimiz bizimki surekli guluyor. O da ben calismayi biraktigim ve butun gunu onunla dir dir ederek gecirdigim icindir heralde :)

Insanlara surekli doktorun dedigi disinda seyler oneriyosunuz,, bence cok yanlis. Doktor bi tatli kasigi demisse oyle verilmeli elbette. Bakin her cocuk sizin cocugunuzla bir olmak zorunda degil. Benim doktorum da bu ay cok iyi gelismis, ek gidaya baslamayalim yazik cocuga dedi. Yani bol bol kati gida vermek marifet degil, aklinizda olsun.

benimle muhatap olma bi zahmet cnım lütfen bebeğinede maşaalah ama 6. aydan sonra bir tatlı kaşığından fazlası da dokunmaz ek gıdaya alışması kolay olur artık bebişlerimiz herşeyin farkında seçmeye başlıyolar bazı şeyleri

benim oğlumda desteksiz oturamıyor emekleme hareketleri yapmaya başladı iki dizinin üstüne durmaya çalışıyor tavşan gibi çok tatlı oluyor bebeğinin gelişimi gayet iyi maşallah canım gel gel konusunda bizimki de gelden anlamıyo ben öğretmeye çalışıyorum gel babası gel gel yapıyorum elimi açıp kapatıyorum ama henüz sadece izleme aşamasında :KK9::emir_bebek:

benimle muhatap olma bi zahmet cnım lütfen bebeğinede maşaalah ama 6. aydan sonra bir tatlı kaşığından fazlası da dokunmaz ek gıdaya alışması kolay olur artık bebişlerimiz herşeyin farkında seçmeye başlıyolar bazı şeyleri

Tıp falan okudunuz herhalde,, bu kadar emin konusmalar falan... nerden biliyosunuz dokunmayacagini? Kabiza hazimsizliga ve ciddi kronik hastaliklara sebep olabilir, alerjik reaksiyonlari tetikleyebilir ve ek gidaya alistiemak bir yana itici gelmesine sebep olabilir. Internetin bilgi coplugunden edindiginiz fikirlerle ahkam kesmeyin lutfen. Burada simdiye kadar hickimse sizin gibi bosver doktoru sen beni dinle tavrinda konusmadi. Neyse, diger arkadaslar artik basliga ugramamakta haksiz degil demek ki. Iyi aksamlar.

Tıp falan okudunuz herhalde,, bu kadar emin konusmalar falan... nerden biliyosunuz dokunmayacagini? Kabiza hazimsizliga ve ciddi kronik hastaliklara sebep olabilir, alerjik reaksiyonlari tetikleyebilir ve ek gidaya alistiemak bir yana itici gelmesine sebep olabilir. Internetin bilgi coplugunden edindiginiz fikirlerle ahkam kesmeyin lutfen. Burada simdiye kadar hickimse sizin gibi bosver doktoru sen beni dinle tavrinda konusmadi. Neyse, diger arkadaslar artik basliga ugramamakta haksiz degil demek ki. Iyi aksamlar.

çok mu merak ettin tıp falan okumadım canım ilahiyat okuyorum ahkam falan kestiğim yok kimseye "aman haa beni dinle "tavrıda sergilemiyorum nedense benim mesajlarım hep battı sana anlamadım neyse idare ediyoruz senide böyle diğer arkadaşlar da topiğe benim yüzümden mi uğramıyorlarmış haberim yoktu :KK52:

muhallebiyi pirinç unuyla yapıyorum hazır ürünleri kullanmiyim dedim bir buçuk çorba kaşığı pirinç unu bir su bardağı su ile yapıyorum biraz soğuduktan sonra bir tatlı kaşığı dut pekmezi katıyorum genellikle suyun 3/1 i süt olacak şekilde yapıyorum süt bir yaşından önce yasak ama su ile karıştırdığım için ağır olmazz diye düşünerek yaptım bi sorunda olmadı şükür eğer muhallebi koyu kıvamlı olursa sütünden sağ biraz karıştır yada formül süt kulanıyosan ondan karıştır soğuyunca tabii hemen cıvır mama bebişin yemesi daha kolay olur
canım sen çorbadan önce sebze ile başla sebzeyi de ilk kabak ile başladım az bi suda kabağı pişirdim içine biraz pirinç ve irmikde koydum pişmenin sonuna doğru halis zeytin yağı kattım bundan sonra kabak ile havucu birleştirdim sonra bunlara patatesde kattım bunları tel süzekten geçirerek veriyorum hiç pütür kalmıyor o şekilde benim oğlum azcık pütür olsun öğürüyor daha alışamadı o da normal herhalde bi altı ayı dolduralım bakalım :KK56:kafana yatarsa yaparsın canım heryerden araştırıyorum neler yapabilirim diye bu ek gıdaya geçme sürecinde bi hafta uykularım kaçtı resmen ne yapabilirm ne verebilirim diye kolay gelsin :)

aynen yaa benimde uykularım kaçtı:44:tarifler için teşekkürler ayrıca kilo olarak 100gram almışız o yüzden peşine düşüyorum tariflerin bayağı:KK43:

Kızlar bu arada vrem aşılarınız ne durumda bizim kabuklandı şişti kabuğu kendikendine attı sonra içi iltihap oldu bugün o iltihap baya yoğun bi biçimde aktı kendikendine iltihab akması normal mi sizinkiler nasıl

bizimkide sürekli iltihaplı akıyo her banyoda sordum doktoru olabilecek şey dedi

aynen yaa benimde uykularım kaçtı:44:tarifler için teşekkürler ayrıca kilo olarak 100gram almışız o yüzden peşine düşüyorum tariflerin bayağı:KK43:

bizimkide sürekli iltihaplı akıyo her banyoda sordum doktoru olabilecek şey dedi

tekrar kabuk oluştu bizimki bende korktum acaba mikrop falan mı kaptı diyede buraya sordum --netin bilgi çöplüğünden:KK52:- araştırdım senn dediğin gibiymiş

masallah oglum biraz once kendiliginden uyudu gozlerini ovaliyordu ayakta salladim istemedi memede uyusun dedim istemedi yatakta dondu dotunubuyudu canim oglum benim bu arada ek gidadan beri elhamdullah gunduz uykumuz var

masallah oglum biraz once kendiliginden uyudu gozlerini ovaliyordu ayakta salladim istemedi memede uyusun dedim istemedi yatakta dondu dotunubuyudu canim oglum benim bu arada ek gidadan beri elhamdullah gunduz uykumuz var

maşallah maşallah aman nazar değmesin :nazar: nş. hep böyle olur düzeni ayy kendikendine uyusun istiyorum bende ama nerdeeee:KK36: bizimki de beni otomatik sallanan beşiik olarak kullanıyor canım sallıyorm beşiğine koyuyorum 5 dk sonra e ee ee ee sesleniyo yaramaz ama neyseki en azından gece uykusuna erken başlıyoruz bizde ek gıdaya geçeliden beri...gece 12 den sonrayı buluyodu şimdi akşam muhalllebisini yiyiyor 10 da uyku saati geliyor tabi tam oturmadı düzen ama olsun eskiden iyi

sabahtan beri her emzirmede isirik krizi yasiyoruZ ilk gunlere geri donucez. herhalde ciglik cigliga emziricem

X