2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

Canım bizdede oldu vajinal yapışık lık bir kere açtılar dr tekrarlamasın diye her banyodan sonrâ ellerinle yanlara doğru hafif aç bir birine tekrar kaynamasın dedi yapıyorum Hamdolsun tekrar olmadı. Sende yapa bilirsin..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kizlar biz bugün 4.ay kontrolumuze gittik. Çok şükür boyumuz kilomuz yerinde ama alerjiden suphelendiler alerjik şikayetlerimiz vardi çünkü. Bu sefer denk gelen doktorumuz epey pimpirikli idi, epey bi tahlil falan istedi, hic aklima gelmeyen konularda onerilerde bulundu falan felan. Epey iyiydi yani. Ama bize demir damlasi onerilmedi. Burda okuyorum da herkese verilmis sanirim. Hayir yani siradan bir yere de gitmiyorum unlu bir fakulte hastanesinin saglam cocuk poliklinigine gidiyorum. Unutacaklarini sanmıyorum çünkü çok sistematik bi yer. Demir damlasi verilmeyen var mi?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

doktorunuz farklı olarak ne anlattı canım :26:

doktorunuz farklı olarak ne anlattı canım :26:

Ya bizim çocuğa has seyler biraz, genelde boynunun sag tarafina yatiyo solunu daha az kullaniyo bizi pek rahatsiz etmemisti de işte tortikollis falan olmasin diye boyun usg istedi, fizik tedaviye yonlendirdi falan. Uyku duzeni ile ilgili bir seyler anlatti benim sipanin gunduz pek uyumadigindan sikayet edince. Ekzemamiz var bir sürü tahlil istedi alerji poliklinigine yonlendirdi kremler vs vs. Bir de israrla her gittigimizde benim d vitamini kullanip kullnmadigimi soruyorlar, ben de utanarak kullanmadigimi soyluyorum, aslinda cok onemli bizim icin de. Bu tip seyler canim.

cnm alerji belirtileri nasıl bişey valla hiç bilmiyom bizim demir damlasını dr vermedi herkeze ücretsiz sağlık ocağı veriyo 4 aylık olunca
ben kullanmaya başladım damlayı yan etki yaptı bnde vermedim drumuza göründük etki yaptı diye biraz ara verelim tekrar başlatalım dedi baktım ki kurtuluş yok bnde bugun çay kaşığı kadar meyva suyuyla verdim araştırdığım kadarıyla kullanmak gerekiyo önmliymiş...

ok canım ben genel sandım bilgi olur diye sormuştm öpüyorum bebeğinin minik ayaklarından

kız anaları 6 ay kınası yapmayı düşünen varmı??
varsa birbirimize fikir olalım ben yapmayı düşünüymda

Canim biz ekstradan saglik ocagina gitmiyoruz. Sadece uni. Hastanesine kontrole gidiyoruz o kadar.

ok canım ben genel sandım bilgi olur diye sormuştm öpüyorum bebeğinin minik ayaklarından

He canim şey dedi mesela, gece araliklarla toplamda 10-11 saat uyuyoruz ama gündüz hic uykumuz yok nerdeyse, 3 sefer fln taş catlasa yrm saat uyuyor dedim de, gece o kadar uyuyorsa gündüz cok uyumasina gerek yok zaten dedi, iki saat falan da yeterli olur dedi. Ayrica ufaktan gece beslenmelerini azaltmaya baslayabilirsiniz dedi.

kan damlasını belki hastanede söylemiyolardır sağlık ocaklarında dağıtıldığından aşı vuruldunuz mu

kan damlasını belki hastanede söylemiyolardır sağlık ocaklarında dağıtıldığından aşı vuruldunuz mu

Evet tabii ki de. Ayni mantikla d vitamini de vermemeleri gerekirdi, halbuki saglik ocaklari 15.gunde baslarken bize "bu konuda suregelen bi yanlis var d vit dogumdan sonra baslanmali hemen"dendi ve ilk kontrolumuzde hemen verildi.

o ne canım bi anlatır mısın ben yeni duydum da
kız bebekler 6 ayını doldurduğu zaman evde bebeğe bindallı giydirerek kına yakılır ister kuranlı ister oyunlu kına sonrası ikramlıklar doğum günü gibi...
Canim biz ekstradan saglik ocagina gitmiyoruz. Sadece uni. Hastanesine kontrole gidiyoruz o kadar.
cnm üniversite has olduğu için çok inceliyolar dimi o zmn aşılarda orda yapılıyodur.
tabi bi de ekmeği kestim canım günlükte 1 saat yürüyorum aynı zamanda emziriyoruz ya iki saat yürüyüş yerine geçiyomuş :) oldu sana 3 saat
ne diyim süpersin ah bnde versem o kadar
bizde o bilinmiyor ben yapmıyorum
burda da pek yapılmıyo ama ben hevesleniyom napıyım

Evet canim epey ciddi bakiyorlar. Sadece kontrole gelen sağlıklı cocuklar icin ayri poliklinik var. Her seyi yapiliyo orda boy kilo bascevresi aşılar genel muayene. Bi sikinti gorurlerse ilgili yere yonlendiriyorlar

Aralık annelerini ve burayı takip ediyorum. Herkesin bi dr u var. Ben her ay asıya götürüyorum sağlık ocağina, bi de aile hekimine görünüyorum , iki sohbet o kadar. Ben mi çok gelenekçiyim anlamadım. Çocuğunuz hastalandığı için mi dr a gidiyosunuz yoksa takip amaçlı mı ? Ne bilim her ay tahliller usgler tuhaf geldi bana :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…