2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
He canim şey dedi mesela, gece araliklarla toplamda 10-11 saat uyuyoruz ama gündüz hic uykumuz yok nerdeyse, 3 sefer fln taş catlasa yrm saat uyuyor dedim de, gece o kadar uyuyorsa gündüz cok uyumasina gerek yok zaten dedi, iki saat falan da yeterli olur dedi. Ayrica ufaktan gece beslenmelerini azaltmaya baslayabilirsiniz dedi.

gerekli bilgi bu sağol canım

kız bebekler 6 ayını doldurduğu zaman evde bebeğe bindallı giydirerek kına yakılır ister kuranlı ister oyunlu kına sonrası ikramlıklar doğum günü gibi...

cnm üniversite has olduğu için çok inceliyolar dimi o zmn aşılarda orda yapılıyodur.

ne diyim süpersin:KK9: ah bnde versem o kadar:KK50:

burda da pek yapılmıyo ama ben hevesleniyom napıyım:KK16:

sen anlatınca hoşuma gitti ama bizde yapilmıyor yapsam mı ki :KK52:

Aralık annelerini ve burayı takip ediyorum. Herkesin bi dr u var. Ben her ay asıya götürüyorum sağlık ocağina, bi de aile hekimine görünüyorum , iki sohbet o kadar. Ben mi çok gelenekçiyim anlamadım. Çocuğunuz hastalandığı için mi dr a gidiyosunuz yoksa takip amaçlı mı ? Ne bilim her ay tahliller usgler tuhaf geldi bana :/

Canım kendi adima konusmam gerekirse, biz sadece kontrol amacli goturuyoruz uni. Hastanesine. Ama bebis hastalandigi icin degil de hani suphelendikleri bi durum olursa bi sikinti var mi diye tahlil usg falan istiyorlar. Mesela benim oglanin bas cevresi gecen ay 3 cm buyudugu icin nolur nolmaz kafa icinde bi problem olmasin? Diye kranial ultrason istediler. Ya da mesela doğumda sakral gamzesi vardi tam poposunun uzerinde. Bel omurlarinda açıklık olmasin varsa onlem alinsin diye beline spinal usg yapildi. Sonuc olarak hicbirisinde bir sey cikmadi ama durduk yere de istemiyorlar yani. Bi sikintiyi isaret edebilecek seyler gorunce istiyorlar

Aralık annelerini ve burayı takip ediyorum. Herkesin bi dr u var. Ben her ay asıya götürüyorum sağlık ocağina, bi de aile hekimine görünüyorum , iki sohbet o kadar. Ben mi çok gelenekçiyim anlamadım. Çocuğunuz hastalandığı için mi dr a gidiyosunuz yoksa takip amaçlı mı ? Ne bilim her ay tahliller usgler tuhaf geldi bana :/

bende aylık kontrollerine sağlık ocağına gidiyorum canım bi sorunumuzda yok şükür

Evet canim epey ciddi bakiyorlar. Sadece kontrole gelen sağlıklı cocuklar icin ayri poliklinik var. Her seyi yapiliyo orda boy kilo bascevresi aşılar genel muayene. Bi sikinti gorurlerse ilgili yere yonlendiriyorlar
anladım cnm bnm kızımında kalbinde üfürme var aslında önmli bişey değil ama tedbir amaçlı gidiyoz bizde eskişehir ünv hastanesine gidiyoz çok takip ediyolar cidden..
sen anlatınca hoşuma gitti ama bizde yapilmıyor yapsam mı ki :KK52:
valla canişkom adetiniz olmayabilir bilmeyede bilirsin ama hoşuna gittiyse yap derim ben :KK64:
ben yapıcam burdada adet değil çok eski bi gelenekmiş aslında nette araştır bak neler var neler 6 ay kınası hakkında..

anladım cnm bnm kızımında kalbinde üfürme var aslında önmli bişey değil ama tedbir amaçlı gidiyoz bizde eskişehir ünv hastanesine gidiyoz çok takip ediyolar cidden..

valla canişkom adetiniz olmayabilir bilmeyede bilirsin ama hoşuna gittiyse yap derim ben :KK64:
ben yapıcam burdada adet değil çok eski bi gelenekmiş aslında nette araştır bak neler var neler 6 ay kınası hakkında..

teyzeleriyle yapayım bari ama ben de kına kokusu sevmiyorum
:KK25:

bizde her ay aşısına sağlık ocağına birde her ay drumuza gidiyoz kontrol amaçlı dr genel durumuna bakıyo boğazlarına,sırtına,göğsüne felan aslında her ay gitmek lazımmış bebekler çok küçük anlamayız diye..

herkese merhaba, ben aslında bir şubat annesi olacaktım, ama mecburi nedenlerden dolayı ocak annesi oldum, kk ya da artık pek giremiyorum oğlum sağolsun sürekli kucak isteidği için, ama artık aydaş olduğumuz için takip etmek istiyorum neler yapıyorsunuz diye biz bu hafta 4 aylık olduk, pazartesi günü 4. ay aşımız var. 3 hafta önce en büyük derdim olan sünnet işini hallettik, çok güzel, tertemiz , mis gibi bir iş oldu. hala yaptırmamış olan varsa tavsiye ederim, ben çok memnun kaldım.:KK34:

herkese merhaba, ben aslında bir şubat annesi olacaktım, ama mecburi nedenlerden dolayı ocak annesi oldum, kk ya da artık pek giremiyorum oğlum sağolsun sürekli kucak isteidği için, ama artık aydaş olduğumuz için takip etmek istiyorum neler yapıyorsunuz diye biz bu hafta 4 aylık olduk, pazartesi günü 4. ay aşımız var. 3 hafta önce en büyük derdim olan sünnet işini hallettik, çok güzel, tertemiz , mis gibi bir iş oldu. hala yaptırmamış olan varsa tavsiye ederim, ben çok memnun kaldım.:KK34:

hoşgeldin aybüke :)
anlaşılan oğlun aceleci davranmış aslında bebişler olduktan sonra daha ihtiyaç duyuyom bende mağlum ufak tefek sorular fikir alışverişinde bulunmak gibi

hoşgeldin aybüke :)
anlaşılan oğlun aceleci davranmış aslında bebişler olduktan sonra daha ihtiyaç duyuyom bende mağlum ufak tefek sorular fikir alışverişinde bulunmak gibi

HOŞBULDUK, aceleci davranmadı aslında, suyu bitmişti yavrumun:KK14::KK14: hamileliğimde ikimiz de çok çektik amaa nihayetinde sağlıklıca doğdu, 33. haftada alınacaktı ama çok şükür doktorumun titizliği sayesinde 36. haftaya kadar dayandık 36. haftada alındı. sağ salim dünyaya geldi çok şükür. o günleri unuttuk bile

HOŞBULDUK, aceleci davranmadı aslında, suyu bitmişti yavrumun:KK14::KK14: hamileliğimde ikimiz de çok çektik amaa nihayetinde sağlıklıca doğdu, 33. haftada alınacaktı ama çok şükür doktorumun titizliği sayesinde 36. haftaya kadar dayandık 36. haftada alındı. sağ salim dünyaya geldi çok şükür. o günleri unuttuk bile

hmm anladım cnm en güzeli sağlıklı dünyaya gelmeleri bnmde doğum zor oldu ama sonumuza çok şükür :)

geçmiş olsun canım canım bende 6 şubat görünüyodu doğumum 38.haftada doğum oldu ocak annesi oldum :)

benm de suyum sızmaya başlamış 36. haftada su akınca kontrol altına alındım sıvı seviye azalma olmadığı için kontrol altında 38. haftaya kadar geldik ama sonra sancı geldi doğum oldu

Meraba kızlar uzun zaman sonra tekrar giriyorum.aranızda işe dönmek zorunda kalanınız var mı?çok az kaldı ve ben kendimi çok kötü hissediyorum çalışmak zorundayım ;(((

Ben basladm işe. 5 aylık olck oğlum. 3 haftadr çalişiorum. Öğretmenm. Emin ol allh yardum edio. Benmki çok yapişikti bana. Baba dahil kime gitse ağlardı. Walla babayla çok ii anlaşiolar. Beni almaya geliolar sallsmio bile beni bazen :-D ben hep emzirerek uyuturum. Eşim ayağinda sallio bi de fön makinasi, bizimki iptal :-D bi de şu önemli, ben okula gidene kadar uyutmuyorum ki ben gidince uyusun ;-) idare edilio işte hiç merak etme

allah yardımcınız olsun kızlar ben evdeyim evlendiğimden beri hiç iş hayatım olmadı bebeğim konusunda eşimin kardeşine güvenirim.
başka kimseye bırakamam bi ona güvenirim aklım kalır başkasında
önmli olan bebişlerin güvende olduğu yerde olması eminim sizinde aklınız kalmaz rabbim korur onları :KK66:)

huuuuuuuuuuuuuu kızlar nerdesin yawwwwwwwwwwwwwww :KK3::KK3::KK3::KK3:
tutkulu.birikibir,y-klbk ve diğer arkidişler :KK1::KK1:
ben yarın itibarı temizliğe başlıyorum hemde büyük temizlik anca yaparım yavrumla halamız yardıma gelicek
kızlar papatya suyunu yaptım ama güneş yok ki havalar bulutlu gidiyo artık başka mevsime..:KK23:

X