2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
Kızlar uzun zamandır giremiyordum neler oldu neler kızımı yataktan düşürdüm aklımı oynatıyorum esim evde yoktu Allah'tan annem vardı 5 dakka icinde hastanede buldum kendimi pijamalarla Allah'tan minigime bişey olmadı aman dikkat edin hersey 10 saniye icinde oldu arkamı dönmemle.2 gün öncede bir arkadasim bu aralar dikkat et benim oğlum koltuktan düşmüştü diye uyarmıştı üstelik.neyseki allahım korudu yavrumu. Sonra doktorumuz süt alerjisi olabilir dedi kolları pütür pütür ve kuru ayrıca çenesinin iki tarafındada küçük kirmiziliklar olusup kayboluyor şimdi emzirdigim icin süt ve süt ürünleri yemiyorum malesef ayın 30 unda alerji testimiz yapılacak inşallah süt alerjisi yoktur cok üzülüyor ve kafaya takiyorum ne zor bişey büyümeye başladıkta ona dondurmayı çikolatayı sütü ve peyniri yasaklamak.ve son olarak bronsit olduk babamızdan kaptık 1 hafta evde günde 3 defa buhar makinasiyla solunum yaptık dün doktor kontrolümüz vardı Allah'tan atlatmisiz. Bizde durumlar şimdilik bu kadar... Geceleri uykuda cok sıçramaya başladık doktora dedim düştüğü icin olabilir mı diye evet büyük ihtimalle dedi bekleyelim 3-4 haftaya anlatır dedi. Buarada ağzımızdan cok su akıtmaya başladık biz sizlerde durumlar nasil???

Bir çocuğun yürümesine kadar geçen dönemini 4 kısma ayırabiliriz:

** 0-4 ay arasında primitif reflekslerin hakim olduğu dönemdir.Yani çocuk ayakları üzerine bastırıldığında istem dışı bacaklarını sertleştirerek dik durabilir. Bu dönem gerçek ayakta durma değildir.
** 4-7. ay arasında ise çökme periodudur. Biz tıp dilinde bu döneme abazi fazı deriz. Bu dönem ailelerin, çocuklarının ayağı üzerinde duramadığı için panikledikleri dönemdir. Bu nedenle çoğu aile çocuklarını yürütece koyarlar. Halbuki yürütece bindirmelerinin hiçbir faydası yoktur. Çünkü bu dönemde çocuk ayaklarına basamaz ve yere yığılır.
** 7-12. aylar arasında ise istemli ayağa kalkma dönemidir. Bu dönemde çocuk tekrar ayakları üzerine basmaya başlar.
** 12-15. ay arasında ise yürüme gerçekleşir.

0-12 ay arasındaki omurga gelişimini de gözden geçiricek olursak:
3. ayda ön kollarına kalkarak omurga dikleşmeye başlar. 5.ayda elleri üzerine kalkmaya başlar. 6. ayda döner. Böylece vücudun sağa ve sola dönebilme kabiliyeti gelişir. 7. ayda sürünme başlar. Vücudun öne arkaya hareketi ortaya çıkar. 8. ayda emekleme başlar. Böylece vücut yer çekimine karşı en önemli hareketini yapmış olur. 9-12. aylar arasında dikleşme başlar. Diz üstü kalkabilir. 12-15 ay arasında ise uzayda üç boyutlu hareket yani yürüme başlar.

Bütün bu gelişimleri neden anlattım? Aileler çocuklarının belirli dönemlerinde, özellikle 4-7. aylar arasında, biraz da çevrenin baskısıyla çocuklarına YÜRÜTEÇ alırlar ve kullandırırlar. Halbuki yukarıda gördüğünüz çocuğun gelişiminin herhangi bir devresinde yürüteç kullanılırsa doğal yapıyı zorlayacağı için aşağıdaki problemlerle karşılaşabilirsiniz :

Ø Ayak yapısı daha hazır olmadan bastırıldığı için ayak deformiteleri oluşabilir.
Ø Kalça yapıları tam gelişmeden, tüm vücut ağırlığının simetrik yada asimetrik olarak kalçalara yüklenmesi sonucu kalça problemleri oluşabilir.
Ø Yine vücudu daha yerçekimine karşı dik durmaya hazırlıklı olmadığından yığılarak duracağı için kifoz yada skolyoz gibi vücut bozukluklarına neden olabilir.

Ø Bacak boyları tam basmaya yetmediği ve tam basmayı bilemediği için parmak ucu basar. Bu da onda alışkanlık yapabilir ve yürüdüğü zaman parmak uçlarında yürüyebilir.
Ø Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılan araştırmalarda 1-12 ay arasında geçirilen kafa travmalarının nedeni %90 oranında YÜRÜTEÇ KAZALARI olarak tesbit edilmiştir.
Ø Kısıtlı bir mekanda kaldığı için de psikolojik gelişimini olumsuz yönde etkiliyebilmektedir.

İşte bu nedenlerden dolayı bebeğinizin fiziksel, zihinsel ve psikolojik açıdan sağlıklı bir yapıya sahip olmasını istiyorsanız çocuklarınıza YÜRÜTEÇ KULLANDIRMAMANIZI tavsiye ederiz. Yere konulan bir serginin üzerinde özgürce oynamasına ve gelişmesine yardımcı olun.

Kızlar uzun zamandır giremiyordum neler oldu neler kızımı yataktan düşürdüm aklımı oynatıyorum esim evde yoktu Allah'tan annem vardı 5 dakka icinde hastanede buldum kendimi pijamalarla Allah'tan minigime bişey olmadı aman dikkat edin hersey 10 saniye icinde oldu arkamı dönmemle.2 gün öncede bir arkadasim bu aralar dikkat et benim oğlum koltuktan düşmüştü diye uyarmıştı üstelik.neyseki allahım korudu yavrumu. Sonra doktorumuz süt alerjisi olabilir dedi kolları pütür pütür ve kuru ayrıca çenesinin iki tarafındada küçük kirmiziliklar olusup kayboluyor şimdi emzirdigim icin süt ve süt ürünleri yemiyorum malesef ayın 30 unda alerji testimiz yapılacak inşallah süt alerjisi yoktur cok üzülüyor ve kafaya takiyorum ne zor bişey büyümeye başladıkta ona dondurmayı çikolatayı sütü ve peyniri yasaklamak.ve son olarak bronsit olduk babamızdan kaptık 1 hafta evde günde 3 defa buhar makinasiyla solunum yaptık dün doktor kontrolümüz vardı Allah'tan atlatmisiz. Bizde durumlar şimdilik bu kadar... Geceleri uykuda cok sıçramaya başladık doktora dedim düştüğü icin olabilir mı diye evet büyük ihtimalle dedi bekleyelim 3-4 haftaya anlatır dedi. Buarada ağzımızdan cok su akıtmaya başladık biz sizlerde durumlar nasil???

Ah canim ya çok cok geçmiş olsun coo şükür birsey olmamis daha daha dikkatli olacagiz demekki. Inşallah süt alerjisi yoktur canim guzel haber alirsiniz konttoldede. Agiz suyu da dişe alamet diyorlar bizik bebisler erken cikaracak galiba.
Bizde bisi yok bi burnu surekli tikali cozemedik gitti. Ilk defa dun iyice donebildi lavaboya gitmistim döndüm yan donmus c harfi gibi olmuş. Bi de agiz suyundan ote köpük yapiyor oglum sinirlenince ozellikle

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

bebiş dediğin uyuya uyuya büyür benimki pek gündüz uyumuyordu bugün her uyanmasında pişpişledim çok aglarsa emzirip tekrer pişpişledim uyudu ama keramet bende mi yoksa banyo yaptırdık sabah onun yorgunluğumu bilemiyorummm

çok geçmiş olsun.

bebiş dediğin uyuya uyuya büyür benimki pek gündüz uyumuyordu bugün her uyanmasında pişpişledim çok aglarsa emzirip tekrer pişpişledim uyudu ama keramet bende mi yoksa banyo yaptırdık sabah onun yorgunluğumu bilemiyorummm

ilk ay çok uyudu, 2.ay düzenli gündüz uykusu yoktu. 20dk uyuyo kalkıyo. ama uzun zamandır öğlen 12de odaya çekilip perdeyi çekiyorum. ya emzirerek ya da sallayarak-emzikle uyutuyorum. ilk başta fazla zaman harcıyodum. bi kaç gğn içinde daha kolay uykuya geçmeye başladı. ortamı karanlık yapmak. konuşmamak ve yılmamak lazım. artık 2-3 saat öğlen uykusu yapıyoruz. ben de yanına yatıyorum hatta. uyandımı hemen pışpışlamak içinn. geri dalıyor. ayrıca sabah 7de kalkar bizimki ve 8bck -9 gibi 1 saatlik bi sabah şekerlemesi yapar. gece 9da da aynı şekilde yatırıyorum. bizim uyku rutinimiz bu oldu.

ilk ay çok uyudu, 2.ay düzenli gündüz uykusu yoktu. 20dk uyuyo kalkıyo. ama uzun zamandır öğlen 12de odaya çekilip perdeyi çekiyorum. ya emzirerek ya da sallayarak-emzikle uyutuyorum. ilk başta fazla zaman harcıyodum. bi kaç gğn içinde daha kolay uykuya geçmeye başladı. ortamı karanlık yapmak. konuşmamak ve yılmamak lazım. artık 2-3 saat öğlen uykusu yapıyoruz. ben de yanına yatıyorum hatta. uyandımı hemen pışpışlamak içinn. geri dalıyor. ayrıca sabah 7de kalkar bizimki ve 8bck -9 gibi 1 saatlik bi sabah şekerlemesi yapar. gece 9da da aynı şekilde yatırıyorum. bizim uyku rutinimiz bu oldu.

gece 12 ye kadar uyuymuyodu uyumamamsı bişey değil mız mız dı artık 9 da 10 uayutmaya çalışıyorum çok uyanıyo ama sürekli pışpışlayınca uykuya geçiyor gündüz uyuyacağı aklıma gelmezdi en fazla 30 dk uyuyo ama dediğin gbi serin odada karanlık ortamda pişpişlemeyi denicem rutin olusturmak isityorum çünkü ukuuszluktan herhalde hep huysuzluk yapıyor bide yemek ti temizlikti zamana ihtiyacım var ilk uyuyttum uyusunda halı sileyim dedim sildim uyandı tekrar uyuyunca çorba yapayım dedim o da tamam bak nete girecek bile zamanım oldu ama bilemiyorum rutin oluşurmu inş olur

internetinmiz büzuk 3 4 gündür girememiştim grup kurmuşsunuz beni de alın nolur ya ben aktif faceboook kullanıyorum daha rahat girerim

ne biliyim sonradan geldim buraya herkez birbirini tanıyo ben yabancı olurum diye öyle dedim..

:) slm canim yok burdan hic yazmayan arkadaslar bile geldi keyifli geciyor

ayy canıım şu aç lafına bende sinir oluyorum kv yanımda değil ama telefonda bile azıcık sesini duysa açmı yoksa diyo kendimi tutuyorum bişey dememek için aslında iyi biri kadın ama bi de boş konuşmasa

Hic ya ac olmasalar ses cikarmayacak surekli uyuyacak sanıyorlar yok anam zamane bebekleri akilli ilgi istiyor konusmani istiyor eli kolu rahat olsun istiyor

internetinmiz büzuk 3 4 gündür girememiştim grup kurmuşsunuz beni de alın nolur ya ben aktif faceboook kullanıyorum daha rahat girerim

Istek gonder canim kabul ederler gelde gorelim yavrucugunu :))

Gunaydin kizlar nasil bebisler..
Benim kizimda pek gunduz uykusu yok.hrmen uyaniyor ,emerken daliyor birakinca kucaktsn uyaniyor.off oglumda ayniydi,uykusuz benimkiler..
Havalar da isiniyor artik,gunese cikaririz kuzulari,parklara gideriz insallah..

canım çok çok geçmiş olsun umarım bir daha yaşamazsınız böyle aksilikler :KK43: benim kızım da su akıtıyo bozuk çeşme gibi :) kendi kendine baloncuklar falan yapıyo :) Rabbim hepimizin evlatlarını korusun :)

merhaba kızlar. nasılsınız siz ve kuzucuklarınız..uzun zamandır giremiyordum. baya bişey yazılmış okumadım henüz. kısaca bizden bahsedeyim.biz iyiyiz şükür. bu aralar iştah kaybı var. ilk uyandığında emzirirsem emiyor. uykusu açılınca ağlıyor ve emmek istemiyor. bolca salya akıtıp baloncuk yapıyoruz bir de :KK1:
banyo sonrası üstünü giydirmek tam bir işkence. okadar çok ağlyor ki yavrum. komşular bebeği dövüp işkence ettiğimizi sanacak :KK53:
havalar ısınsa bi, sadece bebek beziyle gezdiricem yaaa:KK9:
en sevdiği oyuncağıda 3-4 yapraklı bez kitabı. bayılıyor ona. içindeki hayvanlar rengarenk. hem görsel, hem dokunsal hem de işitsel uyaranları olan güzel bir kitap. tavsiye ederim. bizede hediye gelmişti.

merhaba kızlar. nasılsınız siz ve kuzucuklarınız..uzun zamandır giremiyordum. baya bişey yazılmış okumadım henüz. kısaca bizden bahsedeyim.biz iyiyiz şükür. bu aralar iştah kaybı var. ilk uyandığında emzirirsem emiyor. uykusu açılınca ağlıyor ve emmek istemiyor. bolca salya akıtıp baloncuk yapıyoruz bir de :KK1:
banyo sonrası üstünü giydirmek tam bir işkence. okadar çok ağlyor ki yavrum. komşular bebeği dövüp işkence ettiğimizi sanacak :KK53:
havalar ısınsa bi, sadece bebek beziyle gezdiricem yaaa:KK9:
en sevdiği oyuncağıda 3-4 yapraklı bez kitabı. bayılıyor ona. içindeki hayvanlar rengarenk. hem görsel, hem dokunsal hem de işitsel uyaranları olan güzel bir kitap. tavsiye ederim. bizede hediye gelmişti.

Canim bizdede giyinme sorunu var demin banyo yaptirdik esimle giyindiriken bi bagirdiki anlatamam guya rahatlar diye yikadim o rahatlicak bende ortaligi toplucaktim o bagirma hengamesi ile yorgunluktan oluyorum simdi karar aldik esimle haftada bir yikicaz cekilmez bu.cok korkttuk:KK50:

Bizimki ilk banyosundan beri öyle. Ama biz yılmadan günaşırı yıkamaya çalışıyoruz. Giydirme aşsmasında benide terler basıyor ve çok geriliyorum. Banyodan ayrılmak istemeyen bebekler çok ağlarmış. Bizde daha havlusundayken biraz kucaklayıp sakinleştiriyoruz. Sonra giydirmeye devam.. Ama genelde bebek kaldığı yerden ağğlamaya devam ediyor :KK43:(

Ah canim ya çok cok geçmiş olsun coo şükür birsey olmamis daha daha dikkatli olacagiz demekki. Inşallah süt alerjisi yoktur canim guzel haber alirsiniz konttoldede. Agiz suyu da dişe alamet diyorlar bizik bebisler erken cikaracak galiba.
Bizde bisi yok bi burnu surekli tikali cozemedik gitti. Ilk defa dun iyice donebildi lavaboya gitmistim döndüm yan donmus c harfi gibi olmuş. Bi de agiz suyundan ote köpük yapiyor oglum sinirlenince ozellikle

Canım benim cok sagol inşallah birdaha yasamayız öyle bir olay çünkü cok korktum.o burun tıkanıklığı bizde doğduğundan beri en güzel çözüm hergün en azından 1 saat temiz hava burnunu bol bol temizlemek ve gece yatarken yastığına 1-2 damla burun açıcı damlatmak bilmiyorum Türkiye'de var mı ama kesinlikle vardır diye düşünüyorum bize cok iyi geldi bı araştır istersen

canım çok geçmiş olsun. inşallah alerjinizde yoktur. gerçekten zor dediğin gibi. nasıl düştü? döndü mü? yatağın ucundamıydı bebeğin? ayy inşallah bi daha yaşanmaz. çok korkmuşsundur. bizde uğraşıyoruz işte ne yapalım.

Saol canım Allah bidaha göstermesin sizde dikkat edin.nasil oldu anlamadım yatmaya hazırlanıyorduk kendi yatağıma bıraktım odasına birşey almaya gidiyordum arkami dönmemle küüütttt diye sesi duymam bir oldu yüz üstü yere çakıldı yavrum onu öyle görünce aklımı kaybediyordum çünkü yüz üstü yerdeydi aglamadida annem hemen kucağına aldı yazık yavrum ben panik yapıp barınmaya başlayınca korkudan ağlamaya başladı zaten hemen hastaneye götürdük o gece sabaha kadar basında bekledik iki saatte bir kontrol ettik zaten doktorda dedi eğer kusarsa hiç zaman kaybetmeden hastaneye getirin diye allahıma şükürler olsun hiç birşey olmadı yatağın kenarindada degildi nasil oldu halen anlam veremiyorum daha dönemiyor ama kalkmaya çalışıyor one doğru kendini kaldırıyor sadece.

canım çok çok geçmiş olsun umarım bir daha yaşamazsınız böyle aksilikler :KK43: benim kızım da su akıtıyo bozuk çeşme gibi :) kendi kendine baloncuklar falan yapıyo :) Rabbim hepimizin evlatlarını korusun :)

Sagol canım âmin inşallah ucuz kurtulduk artık 1 dakka bile yalnız bırakamıyorum psikolojikman cok etkilendim Allah bidaha göstermesin hepimizin yavrusunu korusun

Kizlarr nasilsiniz??benim gogus agrim gecti cok sukur sanirim mastitti. Doktora gitmedim ama ateslendim cok fena titreme nobeti geli gecenin bi yarisi vucudum kasildi oluyorum sandim. Sabaha kadar iyi ter attim sabah bi uyandim hic biseyim kalmamis cok sukur. Ya benim kizim uc gundur gunduz uykusu diye bisey uyumuyo gun icinde parca parca bir saat anca uyuyo cok yoruluyorum. Gece de sik uyanmaya basladi. Uyanik ldugu zamanda hic yatmiyo hep kucakta yaa

Canım benim cok sagol inşallah birdaha yasamayız öyle bir olay çünkü cok korktum.o burun tıkanıklığı bizde doğduğundan beri en güzel çözüm hergün en azından 1 saat temiz hava burnunu bol bol temizlemek ve gece yatarken yastığına 1-2 damla burun açıcı damlatmak bilmiyorum Türkiye'de var mı ama kesinlikle vardır diye düşünüyorum bize cok iyi geldi bı araştır istersen

Cok sagol canim bugün aldirdim esime burun aciciyi insallah ise yarar teyzesi

Kizlarr nasilsiniz??benim gogus agrim gecti cok sukur sanirim mastitti. Doktora gitmedim ama ateslendim cok fena titreme nobeti geli gecenin bi yarisi vucudum kasildi oluyorum sandim. Sabaha kadar iyi ter attim sabah bi uyandim hic biseyim kalmamis cok sukur. Ya benim kizim uc gundur gunduz uykusu diye bisey uyumuyo gun icinde parca parca bir saat anca uyuyo cok yoruluyorum. Gece de sik uyanmaya basladi. Uyanik ldugu zamanda hic yatmiyo hep kucakta yaa

Cok geçmiş olsun canim ben hiç bilmiyorum mastiti şükür ki geçmiş. Hani şu buyume atagi diyorlar ya ondan olabilir canim. Kucak hepsinin sevgilisi kucaktaykende gezecekler oyle oturma olmaz :) insallah biraz buyusunlrt geçecek yani umudum o yönde zira kilo aldikca cok zor olacak.

X