Merhaba kızlar,
Ben 2013 mayıs annesiyim. Bebeklerinize aldığınız kıyafetler çok güzel. Allah güzel günlerde giydirmeyi ve giymeyi nasip etsin inşallah. Herkesin kıyafet konusunda farklı tecrübeleri oluyor. Bana son aya kadar iç-dış zıbın takımların çok işe yaradığını bir sürü almamı söylemişlerdi. Ben de ilk heves aldım tabi. Son ay doğum yapacağım hastanenin eğitimine katıldım ve doğum listesini aldım. Burada göbek kordonunu zedelememek ve bebeği daha rahat tutmak için çıtlı çıtlı badi ve tulum önerdiler. Tabi bir kaç tane tulum filan aldık. Doğumdan sonra iç dış zıbınları hiç kullanmadım desem yeridir. İki parça olan takımları da 1-2 kez anca kullanmışımdır. Ben daha çok ayaklı tulum kullandım. Benim ilk bebeğim olduğu için ve de bebeğim zayıf olduğu için eşimle tutmaya çekiniyorduk. İnsan tek parça kıyafetlerle beli filan açılmadan daha rahat tutuyor. Dediğim gibi herkesin tecrübesi farklı oluyor, zıbın takımları daha rahat kullananlar da var. İlk ay için bir kaç tane tulum bulundursanız iyi olabilir.
Doğum eğitimine katılacaksanız veya doğum yapacağınız hastane belli ise mutlaka bu aylarda gidip görüşün. Doğum listeleri varsa alın bence. Ben son aya bıraktığıma çok pişman olmuştum.
Doğumdan 2-3 hafta önce meme ucu kremi kulanmak bana iyi gelmişti, meme ucu çatlağım olmuştu ama emziremeyecek kadar acı çekmemiştim. Bir de ilk zamanlar göğüs pedi yerine göğüs kalkanı kullanmak daha iyi. Krem sürdüğünüzde hem çamaşırınıza sürülmüyor hem de memeden akan sütler kalkana doluyor.
En önemlisi doğumdan sonra yanınızda sürekli pozitif olan size moral veren birisinin olması. Böyle birisi yoksa moraliniz çok bozuluyorsa gönderin herkesi. Ben yalnız başıma bakıyorum bebeğime, bazen çok zor oluyor ama doğum sonrası insan en çok morale ihtiyaç duyuyor.
Neyse çok yazmışım, hepinize kolay gelsin, durumunuz varsa çok abartmamak şartıyla tabi istediğinizi alın. Aman o gelir bu gelir diye düşünmeyin, hevesinizi alın canım