- 2 Temmuz 2013
- 16.466
- 12.868
- 498
- Konu Sahibi Novamber wind
-
Canım çok teşekkür ederim, yardımın için. Tabi ki anlattın, o kadar uğraşmışsın. Yalnız burada 2. açıklamayı anlamadım. İki meridyen arası mesafeyi soran soruydu. Bir de heyelan olayı sorusunda, senin dediğin gibi ben de "Yalnız 3" demiştim. Ama yanlış çıktı. Çünkü, cevap şıkkına göre "bitki örtüsünün gür olduğunu" da söyleyemeyiz demek istemiş.
Bu heyelan konusunda yardımcı olmak istedim bildiğim kadarıyla.
Heyelan olan bir yerde bitki örtüsünün gür olduğu söylenemez.
Doğu Karadeniz de heyelan sık yaşanıyor evet bitki örtüsü de gür.
Ama karadeniz de heyelana sebep olan şey bitki örtüsünün gürlüğü mü?
Tabiki de değil.
Karadeniz de eğim çok fazla eğime bağlı heyelan olabilir.
Karadeniz de yağış çok fazla yağışa bağlı heyelan olabilir.
Karadenizde bitki örtüsü gür heyelana sebep olur mu bitki örtüsünün olması olmaz.Aksine azaltır.
Karadenizde bitki örtüsü gür olmasa belki çok daha fazla heyelan olacaktı.
ya heyelana yağış ve eğim sebep olmuyor mu? oluyor. soruda "sık" yaşandığı bir bölge için diyor sık yaşanan tek bir bölgeyi soruyor oda doğu karadeniz
yağış fazla ise bitki örtüsü gürdür
soruda nedenini sormuyor hangi yorumlar yapılamaz diyor
Canımm çok çok teşekkür ederim. Sağolasın, Allah razı olsun.
5. soru, yani oba sorusu ile ilgili google'a baktım biraz. Şu açıklamayı vermiş:
Ekonomisi hayvancılığa dayanan. Birkaç çadırdan ya da evden oluşan yerleşmelerdir. Doğu ve Orta Karadeniz bölümleri, Torosların uzandığı bölgeler ile Ege ve Güney Marmara bölümlerinde bu tür yerleşmelere rastlanır.
Soruya baktığımızda V. seçenek de uygun. Yani, çok caydırıcı bir soru. Cevap şıkkı III'ü söylemiş. Ve bu bölge Antalya bölgesi. Antalya'da hayvancılıkla uğraşıldığı benim aklıma gelmezdi, ki gelmedi de zaten.
Çok ayrıntıcıyım dimi
7. soruda da, ben her yılı kendi içinde değerlendirdim. Ve 2 kat artmamış diye düşündüm.
İlgin ve yardımın için teşekkür ederim canım. Heyelan sorusu şuydu:
Eki Görüntüle 1003210
Ortaklıkları soruyor.
bazı sorular yüzeysel oluyor ayrıntı arıyorum bazıları ayrıntı istiyor yüzeysel bakıyorum. herkese olan bir şey buda bol soruyla aşılıyor maalesef canım
Asinaz soruya bakarak cevaplamıştım zaten de bence yine de bitki örtüsü gürdür diyemeyiz.
Heyelanın sık yaşandığı bir bölge diyor.En sık yaşandığı bölge de demiyor o yüzden sadece Doğu Karadenizi düşünmedim ben.
Zaten sorunun amacı heyelanın sık yaşandığı bir bölgede heyelana sebep olan etmenler nelerdir veya değildir diye sormak.
Bence böyle. Ama dediğin gibiyse de o zaman bitki örtüsü gür olan her yerde heyelan sıktır diyebilir miyiz?Bence diyemeyiz.
ben şu soruyu kızlara sorayım bi
cnm ben e derdim...heyelanda bol yağıştan dolayı neme doyan geçirimli yüzey eğimle birlikte kayıyor..bu nedenle yağış keesin var..bitki örtüsünün tabakanın kaymasına etkisi yok..fay hatları heyelanın olmasını kolaylaştırır ama baş sebebi değildir..benim fikrim bu yönde umarım anlatabilmişimdir.
sor kuzum bizde irdeleyip öğreniyoruz
hala soruda sebep olduğu şeyleri sorduğunu sanmıyorum ama neyse şimdilik dursun
haklısın kesinlikle :))
:)
Yağış fazla ise, bitki örtüsü gürdür, diye düşünmüştüm ben.
Orada hata yaptım herhalde.
Evet haklısın yağış varsa bitki örtüsü gürdür.
Şöyle bişey de var.Heyelanlar en sık bahar aylarında olur kar erimeleri falan oluyo ya.Belki de öyle bi yer ki sadece kışın çok yağış alıyor.
Eğim çok fazla kışın da kar yağışı fazla.
Baharda eriyen kar suları heyelana sebep oluyor.Böyle de olabilir.O yüzden bitki örtüsü gürdür diyemeyiz.
Bi de sorunun başında heyelanın tanımını vermiş olması bizden heyelana sebep olabilecek durumları seçmemizi istediğini gösteriyor.
Ne soruymuş ya
sınavda çıksa es geçecem gıcık oldum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?