2014 kpss çalışma günlüğüm


Pegemin konu anlatımından çalışıyorum orda değişik ayrıntılar var. Ama daha da ayrıntı istersen şehriban ercanın tarih kitabını öneririm ama ondan çalışırken insanın içini bayıyor Mesela uygurların terhin yazıtları var o kitap dışında hiç bir kitapta yazdığını görmedim ben. O açıdan güzel yani. Ama hep ezber şekilde anlatmış kitap biraz hikaye tarzı olsa daha güzel olurdu. Pegem öyle değil ama hem hikaye gibi sıkmadan anlatıyor hem de gerekli ayrıntılar mevcut. Tavsiye ederim yani şu kitap:
http://www.alternatifkitap.com/pegem-akademi-kpss-tarih-konu-anlatimli-2014.html

Soru bankası da güzel bunun : http://www.alternatifkitap.com/pegem-akademi-kpss-tarih-soru-bankasi-2014.html
 

bnde daglar yaptm ıns dogrudur
 

Denemem çok güzel olmuş.
Bizim hocamızda ligin haritasi çizerek çok kisaltma yaparak anlatıyor aslında.
Birgün tahtanın resmini paylasirim burada
 
Denemem çok güzel olmuş.
Bizim hocamızda ligin haritasi çizerek çok kisaltma yaparak anlatıyor aslında.
Birgün tahtanın resmini paylasirim burada

Aslında tam zihin haritası olmadı benimkisi önceleri daha renkli çıkarıyordum. Biraz daha kısaltmayı renk eklemeyi bir de resim eklemeyi başarırsam daha güzel olacak :)) Bakalım diğer üniteler var daha. Bir de güzel yanı yazarken aklında kalıyor hepsi sağ tarafa şunu yazdım sol tarafa bunu yazdım yuvarlak içine aldım diye test çözerken aklıma geliyor hepsi :))
 

konularımı belirlediğim sürede bitirebilirsem pegemi almak isterim, ama ayrıntılı bir kitaptan çalışmak zor olur benim için :) şehriban ercanın kitabını duymuştum, hatta diğer kitaplardan fiyatı bile fazla diye hatırlıyorum

teşekkür ederim

bnde daglar yaptm ıns dogrudur

inş poliseşi
 
Merhabalar kızlar
Ben bugün bitirmez gereken kitabı bitirdim masallah, çok mutluyum hedefimi tutturdum diye
Geçen hafta soru çözme kampimdan sonra bu hafta bitene kadar konu çalışma programı yaptım.
Bugün tarih çalışıyorum. Kolay gelsin herkese
 




sarfansari helal olsun sana maşallah hep böyle gider inşallah ohh ohh
 
Kızlar
Bade arkadaşımızın topiginde haftaya soru kampi yapacağız. Her dersten 400 soru çözerek 2000 soruya tamamlayacagiz. Bize katılmak isteyen var miiii
 

Helal olsun sarfansari kim tutar seni :) Bu hafta benim için bir kitap daha bitir tamam mı :)) Gazı verdim ona göre çok çalış :))

Kızlar
Bade arkadaşımızın topiginde haftaya soru kampi yapacağız. Her dersten 400 soru çözerek 2000 soruya tamamlayacagiz. Bize katılmak isteyen var miiii

Benim vaktim olsa isterdim ama bu aralar çok zor şartlar altında çalışmaya çalışıyorum. Uykusuzluk ve yorgunluğuma rağmen ders çalışmaya çalışıyorum tabi ne kadar verimli orasını hiç sorma :)) Az da olsa her gün çalışıyorum. Bugün de bir türlü başlayamadım derse. 9 da başlayıp iki saat çalışmayı düşünüyorum.
 

Teşekkür ederim denemem
Sen çok azimli kararlısın, maşallah iş yorgunluğuna rağmen çok iyi çalışıyorsun yine.
 
Teşekkür ederim denemem
Sen çok azimli kararlısın, maşallah iş yorgunluğuna rağmen çok iyi çalışıyorsun yine.
Ben soru çözme yarışına katılamam ama bende kendimce bir plan yaptım. Pazar günlerini kitap bitirme günü ilan ettim. Her hafta bir kitap seçip pazar günleri o kitabı bitirmeye çalışcam. Her hafta da başka bir dersten seçcem kitabı. Mesela bu hafta tarih kitabı bitircem haftaya anayasa öbür hafta coğrafya matematik türkçe gibi sonra başa dönerim. Böyle böyle kitaplarım azaldıkça motive olurum :))
 

Bende kitap bitirmeye yönelik çözeceğim bu soruları eski yarım kitaplardan.
Denemem ben uzun zamandır günde 1 paragraf sorusu çozerek calisiyordum birkaç aydır ara verdim. Şimdi 3 haftada bir 200 soru çözerek ilerlemek için bir plan yaptım ama türkçe çözmek acayip sikiyor beni. Çok fazla ilgim dagiliyor. Bunu sevmenin yolu var mi :44:
 

O bende de oluyor. Bu sorunu çözmenin iki yolunu biliyorum önceden denediğim ve işe yarayan.
Birinci yöntem süreyle çözeceksin mesela 30 türkçe sorusuna önce 30 dk sonra 25 dk sonra 20 dk vererek. Bu yöntem nasıl işe yarıyor dersen süre kısıtlı olduğu için bir paragrafı 2. kez okuma şansın yok o yüzden pür dikkat okuyorsun süre bitecek korkusuyla :))

İkinci yöntem çok ama çok soru çözmek soruyu daha önce görürsen ya da tanıdık bir paragraf okursan ya ben bunu sanki bir yerde görmüştüm diyip dikkatin artııyor.

Bir de en önemli nokta önce soru kökünü okumak . Soruda ne yapacağını bilirsen neye göre okuyacağını bilirsin ve dikkatin artar soruya karşı.

2012 de ben bir hafta boyunca 1000 paragraf sorusu çözmüştüm artık her okuduğum tanıdık geliyordu konular dönüp dolaşıp aynı çünkü. Bunun çok faydasını görmüştüm. Yine yapcam sözel konularım bitsin de.
 

Ben bu hafta çözeceğim paragraf sorularini süreli cozeyim en iyisi. Ilerleyen zamanlarda da haftalık paragraf kampi yapayim.
Paragraf soruları nasıl olsa yapılır deyip geçmemek gerek. Evet nasıl olsa yapılıyor ama başarı kısa sürede doğru cozebilmekte.
 
Pazartesi başlıyoruz canım. Pazar günü hatirlatma mesajı atarım sana.
peki ben de konuları halletmeye çalışırım ama 3 gün dersanem var benim akşama kadar ama elimden geldiğince yaparım her ders 400 soruydu di mi peki 5 ders de var mı geometri falan bana pazar günü planı tam olarak yazarsan ona göre başlarım pazartesi canım kolay gelsin
 
pardon 2000 soru die yazmışsın zaten gözden kaçırmışım demek ki 5 ders de var ama konularım bitmedi benim yine de katılırım ama soru çözünce kendimi her şeyi biliyor gibi hissediyorum
 
[sıze=1][/sıze][sıze=1]kızlar güncel bilgilerde çok eksiğim var tv den de koptum sayılır aceba burda paylaşım yaparak birbirimize bir şeyler öğretsek nasıl olur veya elinde liste olanlar benimle paylaşabilir mi aceba ?? Veya link tavsiyesi olanlar ...
Bugün bir şey öğrendim türkiye nin geçtiğimiz günlerde şanlıurfa da açılan en uzun kanalımız suruç muş dünyanın da 5. Uzun kanalıymış ve karadenizde rusya ya bağlı olmak için referanduma giden özerk devlet kırım mış ...türkiye nin sınır dışında olan tek türk topragı caber kalesi süleymanşah türbesi ... Yeni öğrendiklerim olursa söylemeye çalışırım çok giremiyorum buraya da ama iyi oluyor sizlerle konuşmak herkese iyi çalışmalar.....
[/sıze]
 

pardon 2000 soru die yazmışsın zaten gözden kaçırmışım demek ki 5 ders de var ama konularım bitmedi benim yine de katılırım ama soru çözünce kendimi her şeyi biliyor gibi hissediyorum

Geometri de matematiğin içinde cozebilirsin.
Benimde eksik konularim var ama bu soru çözme genel tekrar değil. Yani şimdiye kadar calistigin konulardan yada tek bir konudan cozebilirsin.
Elimizdeki yarım kitapları bitirmek için girdik bu kampa biraz da. Mesela ben tarihten 400 soruyu tbmm, ilkeler ve inkilaplardan çözeceğim, matematikten sadece problemler.

Güncel bilgileri bende duzene oturtamadim henüz. Şemsi telden giriyorum bilgisayardan girdigimde birkaç link atarım
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…