- Konu Sahibi Safransari
-
- #1.181
Merhaba kızlar alan bilgisi testlerinde soru sayısı ve sürede değişiklik yapılmış ama gk,gy te değişiklik yok
2) 2013-KPSSde uygulanan Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin kapsamı ve yaklaşık ağırlıkları, uyumu sağlamak amacıyla, 2014-KPSS Lisans ve 2014-KPSS Ortaöğretim/Önlisans Sınavlarında da aynen uygulanacaktır.
TABLO-1 KPSSDE UYGULANACAK TESTLERİN KAPSAMLARI
Yaklaşık Ağırlığı Yaklaşık Ağırlığı
Genel Yetenek
1) Sözel Bölüm %50 2) Sayısal Bölüm %50
Sözel akıl yürütme (muhakeme) becerilerini, dil bilgisi ve yazım kurallarını ölçmeye yönelik sorulardan oluşacaktır. Sayısal ve mantıksal akıl yürütme (muhakeme) becerilerini ölçmeye yönelik sorulardan oluşacaktır.
Genel Kültür
1) Tarih %45 3) Temel Yurttaşlık Bilgisi %15
a)Anadolu Selçuklu Devleti ve Öncesindeki a) Hukuk başlangıcı ve genel kamu
Türk Devletleri %5 hukuku %5
b) Osmanlı Devleti %15 b) Anayasa %5
c) Atatürk İlke ve İnkılapları %20 c) İdare %5
d) Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi %5 4) Türkiye ve Dünya ile İlgili Genel, Kültürel ve Güncel Sosyoekonomik Konular %10
2) Türkiye Coğrafyası %30
a) Türkiyenin fiziki özellikleri %12
b)Türkiyenin beşeri özellikleri %5
c) Türkiyenin ekonomik özellikleri %13
Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.
ÖSYM BAŞKANLIĞI
alıntı.
Polisesi malesef bu haberler çalışma döneminde can sıkıyor. Ben en kötüsünü düşünerek başladım sinava calismayi, bizim bölüm 2-3 kişi yada hiç alım yapmiyor. O alınanlar da 90 puanla alınıyor. Bunun için benim hedefim 92 onu aldıktan sonra 4 atama'nin birinde bir yerlere yerlesirim herhalde.arkadaslar valla bu aralar bnım keyfım ııce kactı yıne ders çalısıyorm ama artk pek umutlu degılım arama kurtarma alımlarından snra bızım bölumden karayollarınıda merkezı atamadan cıkardılar ve bırtek devletsu işlerıyle unıversıteler kaldı onlarda her il için 1 kişiden fazla kadro cıkmıyor her ilde almıyor bılıyorsunuz toplasanız 20-30 kişilik kadrodur oda hayırlısı olsn hakkımızda ama buyuk ıhtımalle benım aldgm puan la merkezı alımla atanamazsam mulakatlara gırıp cıkıcam gıbı duruyor 80 de alsam 70 de alsam merkezı puan sıralamasına göre deıl bır taban puan ve bır kurulun ınsıyatıfıne göre olabılırsem memur olucam artık hedefımde şu kurum şu iş yok hıcbırsey yok tek hedefım yüksek puan almak yüksek puan almak ıcın gırıcem sınava halbukı ne guzel ılk derse basladıgımda arama ve kurtarma olmak ıcın baslamstm cok heveslıydım
Polisesi malesef bu haberler çalışma döneminde can sıkıyor. Ben en kötüsünü düşünerek başladım sinava calismayi, bizim bölüm 2-3 kişi yada hiç alım yapmiyor. O alınanlar da 90 puanla alınıyor. Bunun için benim hedefim 92 onu aldıktan sonra 4 atama'nin birinde bir yerlere yerlesirim herhalde.
Sende öyle yap hedefini yüksek tut, birileri yapıyorsa bizde yapabiliriz.
Polisesi işten çıkıp dershaneye gitme durumun yok mu, kafanı sadece sinava versen, malum 2 senede bir oluyor sınav bu şansı tekrar bulamayabilirsin. Çünkü 77 yi kendin calisarak ta yapabilirdin ama daha yuksegi için bence dershane ile sıkı çalışman şart.Pff haklisin sarfansari yani ben aslinda suan ozel sektorde calisirken diormki memur olmak cok istiyorm ama ayni zamanda da sevdgm bir isi yapmak istiyorm devletsuisleri unideki teknisyenlk istemiyorm ama bitek onlar kaldionlarida yazmicam yuksek puan alip afad,koruma memurlugu,gardiyanlik vs mulakatlara giricem merkezi alimdan ckmadan once 77 filan alsam atanirdm ama artk oyle bi sansm yok alabilicegm en yuksek puani alip mulakatlara giricem gerisi allahn taktiri yani arkadaslar puan alsamda merkezii atamalara katilamicam
Polisesi işten çıkıp dershaneye gitme durumun yok mu, kafanı sadece sinava versen, malum 2 senede bir oluyor sınav bu şansı tekrar bulamayabilirsin. Çünkü 77 yi kendin calisarak ta yapabilirdin ama daha yuksegi için bence dershane ile sıkı çalışman şart.
Şahsi fikrim akşam calisman çok verimsiz olur. Çünkü beyin ister istemez akşama kadar uyanık durunca yoruluyor akşamları odaklanman çok daha zor olur.malesef sarfansari ya en az mayisa kdr calismam gerekli bende cok istiyorm is yernde olmuyor cnku konu calissam tam oturmuyor soruda ciktgi zaman cevaplarken emin olamıyorum test cozsem ofiste ses oluyor soruyu tam anlayamıyorum mesela sabah ondan aksambeş e kdr en az 600-1000 soru cozebilir bence insan oturdmu ama ben ucyuzden yukari cikamiyorm surekli kitabn basnda oldgm halde hemde anlamiyorm cnku soruyu hep bastan tekrarliyorm filan nasil olcak boyle acaba calisma planimi değiştirip aksam evde mi calissam diyorm
Şahsi fikrim akşam calisman çok verimsiz olur. Çünkü beyin ister istemez akşama kadar uyanık durunca yoruluyor akşamları odaklanman çok daha zor olur.
Bence bu konuyu henüz sinava 7 ay varken eşinle oturup değerlendirin, dershanelerde her ay bir sınıf açıyorlar yani bizim burada öyle ki orada da mutlaka yeni baslayan bir kurs bulabiliriz. 3 ay çalışmak sana ne kadar para kazandırır birde 3 ay verimli ders çalışmak ne kazandırır bunu bir değerlendirin derim. Evliliginin ilk senelerinde firsatin varken şartları zorla ve değerlerdir bence. Bu fırsat elimize birdaha gecmeyebilir
Canım ben bu bildiriyi görmüş ve yuzdeliklerden soru sayısını cikarmistim, paylasayim
Tarih
Anadolu selc. Ve öncesi türk devl. 3 soru
Osmanlı 9 soru
Atatürk ilke ve inkilaplari 12 soru
Çağdaş türk dünya 3 soru
Coğrafya
Türkiye fiziki 7 soru
Türkiye ekonomi 8 soru
Türkiye beşeri 3 soru
Anayasa
Hukuk ve kamu hukuku 3 soru
Anayasa 3 soru
Idare 3 soru
Güncel 6 soru
Matematik 30 soru
Türkçe 30 soru
Dün gün boyu tarih notu çıkardım, bugün ise planim
Anayasa 100 soru
Tarih 100 soru
Matematik 100 soru
Akşama kadar 300 soruyu bitirebirsem kocişle sinema ödülü koydum kendime
valla cok iyi bunu yapabiliyorsanız tebrikler.ben demek ki az çalışıyorum silkelenmem lazım 100 mat bile cozmuyorum günde..
bu arada sinema ödülünü hakettinmi :)
Dün gece 1e kadar da olsa soru sayimi tamamladım.
Bugün ise hedef yine 300 soru
Dün gece 1e kadar da olsa soru sayimi tamamladım.
Bugün ise hedef yine 300 soru
Denemem, poliseşi nerelerdesinizz ?
Zeycanim yorum yapamiyorms sorun varmış ondan haberdarim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?