inşallah canım benimgeçen yıl bildiğin üzre 324 kişi alındı ve taban puan 87 küsürdü, umarım bu yıl öyle olmaz. hak eden herkes atansın. siz elinizden geleni yapın gerisini Allah'a bırakın.
benim de korkulu rüyam tarih olmuştu ve sınava kadar 1500 kere tekrar ettiğimi biliyorumbi kere tarihe başlarsan onun ucunu sakın bırakma. çok lanet derstir, anında unutulur. hakan hocayı dinlerken not al, 1 kez tarihi baştan sona bitirdikten sonra, her zaman o notlarını baştan sona oku. ama hep aynı sırada git, bu şekilde az çok kronolojik sıra da oluşur kafanda. o x yayıncılığın ders notları çok eğlenceli ve çok ince, onu da aklına geldikçe oku. bol bol test çöz. yapamadığın soruları bi deftere de yazabilirsin, unutma doğrularını zaten biliyosundur; ama asıl öğreneceğin yanlışlardan olucaktır
Canım valla çok güzel anlattın not almadan tekrar etmeden yapılacak ders değil bu tarih hele benim gibi sayısala bayılan sözelden nefret eden biri için işkence gibiCanım peki anayasaya nasıl çalıştın ben ondan da sıfırım ve çok korkuyorum :44:
hiiçç korkmana gerek yok. ay karşında tam bi kaderdaşın duruyoben de bayılırım sayısala, ama sözellerden kendimi bildim bileli nefret ederim fakat bu yıl çok mantıklı bişey yaptım ve hiç mat çalışmayıp çoğu vaktimi gk ye harcadım. o çok sevdiğim matematiğe malesef elimi süremedim. çünkü dediğim gibi bildiklerimizi zaten yaparız ve bu işe yaramaz, ama bilmediklerimiz bize bişeyler kazandırabilir.
vatandaşlık konusunda tüm önyargılarını unut. sana %100 işe yarıcak bişey söylüyorum. yani bende işe yaradıysa herkeste yarar emin olabilirsin. anayasadan nefret eden biri konuşuyo
ihtiyaç yayınlarının 24 saatte vatandaşlık kitabını ediniyosun. onu başucu kitabı yapıyosun. 1. gün ilk üniteyi çalışıyosun, akşam yatmadan önce 1. üniteyi tekrar okuyosun. 2. gün 2. üniteyi çalışıyosun ve yine akşam yatmadan önce okuyosun. bunu 1 hafta boyunca yapıyosun. bi gün 1. ünite, 2. gün 2. ünite olucak şekilde 1 haftayı böyle bitir. diğer ünitelere geçme çünkü hepsi karman çorman olur. yerine oturması için böyle yapmalısın.
2. hafta diğer 2 üniteyi de bu şekilde çalışmalısın. zaten 7 ünite falan var sanırım, 1 haftada 2 ünite bitircek olursan, yaklaşık 3-4 haftada yani 1 ayda vatandaşlığı halletmiş olucaksın.
tabii bunca emeğin çöpe gitmesini istemeyiz, o yüzden baştan sona olan bu 1 aylık çalışman bittikten sonra tekrarlara başlıyosun.
o da şöyle olucak.. her akşam yatmadan önce ve her sabah kalktığında vatandaşlıktan okuyabildiğin yere kadar oku. bu sana kalmış bişey, ister 5 dk oku, ister 1 saatini ayır. ama mutlaka her akşam ve her sabah bunu yapmayı sürdür.
uzun yazdım ama bu seni korkutmasın o kadar da zor değil bunu yapmak inan ki, ve gerçekten işe yarıyo, bi süre sonra vatandaşlığı yalayıp yutmuş oluyosun, sen bile inanamıyosun ezberlediğine.
tekrarların bitince çıkmış soruları çöz hepsini fulliceğine eminim
Ayyy canım valla Allah senden razı olsun nasıl moral oldu anlatamam
İnsan kendine benzer sorunları yaşamış fakat aşmış birilerini görünce çok rahatlıyor. Söylediklerini harfi harfine uygulayacağım yeterki anayasayı öğreneyim,derslerde şaşkın şaşkın etrafa bakmaktan bıktım artık
Lisede ve öss ye hazırlanırken daha rahattım sözel derslerden sıkılınca matematiğe sarılırdım hala çok severim ama kpss sürecinde sürekli sözel çalışmalıyız ve bu bana çok zor geliyor eğlenceli yollar bulmaya çalışıyorum işte. Ama tavsiyelerin için çok teşekkür ederim canım. Sınav sonuçlarını bekliyorsun sanırım inşallah beklediğinden de yüksek puan alır hemen atanırsın
rica ederim canımben elimden geleni yaptığıma inanıyorum. okul ve stajla birlikte çok zor bi süreç oldu ama çabaladım. işime yarıcak mı bu çabalar bilmiyorum, atanır mıyım bilmiyorum, ama birilerine yardım edebilirsem de ne mutlu bana. duaların için çok teşekkür ederim. atanırsam bi baza dolusu kitabım var. onları da sizlere veririm
En önemlisi elinden geldiğini yaptığını düşünmek canım Allahım herkese hakettiğini versin. Bu sene ben de o zor sürece giriyorum inşallah olumlu sonuçlar alırız emeklerimiz boşa gitmez. Atamayı mülakatla yapsalar hemen alırlardı beni o kadar ki çocukları seviyorum bu mesleği seviyorum ama ne yazıkki böyle sınavlarla seçiliyoruzHakkımızda hayırlısı olsun :44:
zaten en mantıklısı da o canım. bizim sınıfta ingiltereden gelen bi kadın vardı, yaklaşık 40 yaşlarında. ve ülkesinde mülakatlarla öğretmen alımı yapıldığını hatta her sene görevde olan öğretmenlere bile bu mülakatların tekrarlandığını söyledi. bence bu harika bişey. hem ne yazık ki bazı öğretmenler atandıktan sonra işi boşluyolar. hele ki sınıf öğretmenlerinin sürekli gözetimde olması gerekir, çünkü tam çocukların kişiliklerinin şekilleniceği zaman. bu çok önemli. anne babayı bile dinlemiyolar o yaşlarda, tamamen öğretmenini model alıyolar. ben çocuğum olsa açıkçası çok seçici olurum ilkokul öğretmeni konusunda
ben de çocuklara bayılıyorum canım, onlar kadar masumları var mı bu hayatta? dilerim atanırız da onlara kavuşuruz
dershane konusunda ne düşünüyosun? bi de aklımdayken eğitim bilimlerinden 7iklim yayınlarını öneririm canım. fazla ayrıntıya girmiş ama bu yıl eğitim bilimlerinden sınavda bilmediğim bir sürü kavramla karşılaştım. yapı iskelesi, metafor falan. çözdün mü 2013 kpssyi?
Evet canım hatta sınava bile girdim çok biliyormuşum gibiG.k e hiç dokunmadım ama eğitim bana çok zor gelmedi bizim fakültede hocalar eğitim derslerinde çok zorluyorlar çok ayrıntıya giriyorlar canım o kavramları okulda öğrenmiştim ben mesela.
Dershaneye gideceğim kayıt yaptırdım hafta içi sabah seanslarına katılacağım ikinci öğretim olduğum için öyle daha kolay olur diye düşünüyorum. Dershanede de yargı yayınları veriyorlarmış ama istersen başka yayınlarla değiştiririz dedi müdür. Ama kararsızım ayrıntı olması mı iyi yüzeysel olması mı bilemiyorum :44: Bu sene ihtiyaç'ın kitaplarını almıştım konu anlatımı çok güzel ama çok yüzeysel gidiyor sanki..
o zaman şanslısın üni konusunda canım. ben trakya ünideydim ve sadece 2 eğitim dersi gördük, rehberlik ve ölçme, ikisi de bişey anlatmadı ama sınavları test yaptıkları için kpss ye çalışır gibi girmiştim bi onları halletmiştim ünide.
ben ihtiyaca gittim, kitapları mahvetmişler. bende 2011 ihtiyaç kitapları vardı onlarla alakası yok. hocalar bile bu kitaplara bakmayın sakın hiçbişey yok bu kitaplarda diyodubence de haftaiçi gitmen iyi çünkü haftasonun sana kalır ve her şey dershanede de halledilemiyo, haftasonu sen kendi başına tekrar yaparsın, daha verimli olur. ayrıntıya bakmalısın. eğitim kolaydı bence de, ama ben o kelimeleri malesef bilmiyodum, tahminime göre 70 doğru 10 yanlışım var ve yanlışlarımın çoğu o bilmediğim kelimelerden tarihde de ayrıntı vardı mesela. mutlaka bak derim. gy için ise bi ales kitabı al, onları çöz, zaten problemin yoktur türkçe ve matta ama sistem değişti biliyosun, o mantık soruları da zaman alıyo, vitaminli soruyu biliyosundur, bir sürü olasılık düşünmek gerekiyodu, bunda da önemli olan hızını kazanman canım, eğer hızlı olursan gy nin çoğunu yaparsın, gk de kısa kısa sorular var zaten, onda da biliyosan işaretliyosun bilemiyosan sadece bakıyosun umarım bildiklerin gelir. eğitimde 80 soruya 100 dk veriyolar zaten yeterince zamanın kalıyo, bu yılkiler de kısa kısa sorulardı, ben eğitimi bitirdiğimde 45 dkm kalmıştı onda da problemin olmaz. rahat ol, düzenli ol, azimli ol, elinden geleni yap, gerisini Allah'a bırak. inş atanıcaksın canım
Canım maşallah sen eğitimi gayet güzel yapmışsın inşallah bende öyle olurum
Aynen canım G.y yaptım gayet mutluyum beni görmelisin, tarihe bir geldik sadece bakışıyorduk3-4 soruya baktım birine cevap vermek istedim o da yanlış çıkar diye korkup işaretlemedim bile düşün ne vahim durumdayım
Tavsiyelerin için çok teşekkür ederim canım benim hoş sohbetin içinde çok çok teşekkür ederim. Tanıştığıma çok memnun oldum bu arada adım Ecesenin hayırlı haberlerini bekliyorum mutlaka
rica ederim ececim çok memnun oldum tanıştığıma, şimdiden başarılar dilerim, çok öpüyorum
canım ne kadar yararlı bilgiler vermişsin teşekkür ederizhiiçç korkmana gerek yok. ay karşında tam bi kaderdaşın duruyoben de bayılırım sayısala, ama sözellerden kendimi bildim bileli nefret ederim fakat bu yıl çok mantıklı bişey yaptım ve hiç mat çalışmayıp çoğu vaktimi gk ye harcadım. o çok sevdiğim matematiğe malesef elimi süremedim. çünkü dediğim gibi bildiklerimizi zaten yaparız ve bu işe yaramaz, ama bilmediklerimiz bize bişeyler kazandırabilir.
vatandaşlık konusunda tüm önyargılarını unut. sana %100 işe yarıcak bişey söylüyorum. yani bende işe yaradıysa herkeste yarar emin olabilirsin. anayasadan nefret eden biri konuşuyo
ihtiyaç yayınlarının 24 saatte vatandaşlık kitabını ediniyosun. onu başucu kitabı yapıyosun. 1. gün ilk üniteyi çalışıyosun, akşam yatmadan önce 1. üniteyi tekrar okuyosun. 2. gün 2. üniteyi çalışıyosun ve yine akşam yatmadan önce okuyosun. bunu 1 hafta boyunca yapıyosun. bi gün 1. ünite, 2. gün 2. ünite olucak şekilde 1 haftayı böyle bitir. diğer ünitelere geçme çünkü hepsi karman çorman olur. yerine oturması için böyle yapmalısın.
2. hafta diğer 2 üniteyi de bu şekilde çalışmalısın. zaten 7 ünite falan var sanırım, 1 haftada 2 ünite bitircek olursan, yaklaşık 3-4 haftada yani 1 ayda vatandaşlığı halletmiş olucaksın.
tabii bunca emeğin çöpe gitmesini istemeyiz, o yüzden baştan sona olan bu 1 aylık çalışman bittikten sonra tekrarlara başlıyosun.
o da şöyle olucak.. her akşam yatmadan önce ve her sabah kalktığında vatandaşlıktan okuyabildiğin yere kadar oku. bu sana kalmış bişey, ister 5 dk oku, ister 1 saatini ayır. ama mutlaka her akşam ve her sabah bunu yapmayı sürdür.
uzun yazdım ama bu seni korkutmasın o kadar da zor değil bunu yapmak inan ki, ve gerçekten işe yarıyo, bi süre sonra vatandaşlığı yalayıp yutmuş oluyosun, sen bile inanamıyosun ezberlediğine.
tekrarların bitince çıkmış soruları çöz hepsini fulliceğine eminim
canım ne kadar yararlı bilgiler vermişsin teşekkür ederiz
ah bi de coğrafya hakkında çalışma ve kitap bilgileri versen ne güzel olur beni en korkutan o
saol canımmmahh canım ne demek, yeter ki yardımcı olayım birilerine
coğrafya için zorlueğitim.com diye bi site var. orda nihan akan diye bi coğrafyaacı var. bu kadın coğrafyada 1 numara. videolar ücretli ama sadece coğrafya için ödeme yapacak olursan ödenmicek bi ücret değil. siteyi bi araştır istersen orda ayrıntılar yazıyo. benim topik 2013 kpss cafesi =) oraya sağolsun bi arkadaşın üyeliği varmış bize de vermişti kullanabilmemiz için 1 ay kadar izleyebilmiştik, hatta eylülde izlemiştim ben ve yıl boyunca madenlerin nerede çıkarıldığını, nerde dağ ova var hiçbirini unutmamıştım sadece 1 kere izlemeyle. kadın süper öğretiyo. onu tavsiye ederim. bi de bence coğrafya öyle kitap açıp okunarak çalışılcak bi ders değil. çok soru çözülmesi lazım. soruyla öğrenmeye çalış. çünkü sana kitaptaki bilgiyi sormuyolar coğrafyada. eğer sorulara baktıysan fark etmişsindir. daha çok ekonomik coğrafyaya ve nüfusa yüklenmişler bu yıl. sorular bilgi+yorum istiyodu. uzman kariyerin coğrafya öğreten soru bankasını öneririm. bunun dışında tg denemelerindeki coğrafya sorularını incele. orda güzel sorular oluyo.
saol canımmmo video olayına bi bakayım bakalım olmadı sadece coğrafya için üye olurum
ahh canım ne demek, yeter ki yardımcı olayım birilerine
coğrafya için zorlueğitim.com diye bi site var. orda nihan akan diye bi coğrafyaacı var. bu kadın coğrafyada 1 numara. videolar ücretli ama sadece coğrafya için ödeme yapacak olursan ödenmicek bi ücret değil. siteyi bi araştır istersen orda ayrıntılar yazıyo. benim topik 2013 kpss cafesi =) oraya sağolsun bi arkadaşın üyeliği varmış bize de vermişti kullanabilmemiz için 1 ay kadar izleyebilmiştik, hatta eylülde izlemiştim ben ve yıl boyunca madenlerin nerede çıkarıldığını, nerde dağ ova var hiçbirini unutmamıştım sadece 1 kere izlemeyle. kadın süper öğretiyo. onu tavsiye ederim. bi de bence coğrafya öyle kitap açıp okunarak çalışılcak bi ders değil. çok soru çözülmesi lazım. soruyla öğrenmeye çalış. çünkü sana kitaptaki bilgiyi sormuyolar coğrafyada. eğer sorulara baktıysan fark etmişsindir. daha çok ekonomik coğrafyaya ve nüfusa yüklenmişler bu yıl. sorular bilgi+yorum istiyodu. uzman kariyerin coğrafya öğreten soru bankasını öneririm. bunun dışında tg denemelerindeki coğrafya sorularını incele. orda güzel sorular oluyo.
faydalı bilgilerin için tşkler sedefonuryazdım hepsini bir kenara
özellikle vat. için söylediklerine tamamen katılıyorum çünkü derslerin içerisinde en ezber olanı vatandaşlık zaten, öğrenme sürecinde tekrar ederek çalışırsak daha kalıcı olur
ve de inş. atanırsın
ahh teşekkür ederim nathalieecim inş atanırım ve inş sizler de seneye atanırsınız
yardımcı olabildiysem ne mutlu, hepinize başarılar
canım ne kadar yararlı bilgiler vermişsin teşekkür ederiz
ah bi de coğrafya hakkında çalışma ve kitap bilgileri versen ne güzel olur beni en korkutan o
ahh teşekkür ederim nathalieecim inş atanırım ve inş sizler de seneye atanırsınız
yardımcı olabildiysem ne mutlu, hepinize başarılar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?