• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Kpss Cafe' me Gelmek İsteyenler Buyrun =)

Canım benide ekler misin listeye

Türkçe dilbilgisi hariç tüm konulardan 2 soru bankası bitirdim
Matematik son 5 konu hariç 2 er soru bankası yine
Coğrafyadan ormancılık ve hayvancılığa kadar geldim, yine 2 er soru bankası çözerek ilerliyorum. Ormancılık ve hayvancılığa çalıştım bugünde soruları çözerim.

Cornella bitirenleri listeye eklerken neye göre konuyu bitiriyorlar acaba ? Ben 2 kaynaktan konu çalışıp 2 soru bankası çözerek ilerliyorum. Hedefim 10. aya kadar dershaneler açılana kadar tüm derslerden konu çalışıp 2şer soru bankası bitirmek şuan.

Coğrafyadan ormancılık ve hayvancılığa kadar geldim, yine 2 er soru bankası çözerek ilerliyorum. Ormancılık ve hayvancılığa çalıştım bugünde soruları çözerim.

Cornella bitirenleri listeye eklerken neye göre konuyu bitiriyorlar acaba ? Ben 2 kaynaktan konu çalışıp 2 soru bankası çözerek ilerliyorum. Hedefim 10. aya kadar dershaneler açılana kadar tüm derslerden konu çalışıp 2şer soru bankası bitirmek şuan.

:52::52::52::52::52::52: 2 şer soru bankası :46::46::46::46::46: süpersin süper..valla helal olsun çok pis gaza geldim bende çözecem elimdekılerın hepsini:32::32::32::32::32::32:

cnm kimisi uzun zamandır ders çalısmıyordur çoks oru çözer kiminin mat ı kötudur o derse yönelır vs... ya da bazılarının hıc ıhtyacı yoktur konu çalısmaya matematıkten öle göz gecırır......bu bırazda kişisel......ama sen çok sağlam ilerliyorsun......
ben örnek olarak heyaksiyi vereyım......

kitaptan konuya çalısıyor ,netten videolarını izliyor sonra da sorularını çözuyor.....

bu arada ekledim cnm.......:46:

:52::52::52::52::52::52: 2 şer soru bankası :46::46::46::46::46: süpersin süper..valla helal olsun çok pis gaza geldim bende çözecem elimdekılerın hepsini:32::32::32::32::32::32:

cnm kimisi uzun zamandır ders çalısmıyordur çoks oru çözer kiminin mat ı kötudur o derse yönelır vs... ya da bazılarının hıc ıhtyacı yoktur konu çalısmaya matematıkten öle göz gecırır......bu bırazda kişisel......ama sen çok sağlam ilerliyorsun......
ben örnek olarak heyaksiyi vereyım......

kitaptan konuya çalısıyor ,netten videolarını izliyor sonra da sorularını çözuyor.....

Ben 2012 de sınava 2 ay kala hızlandırılmıs kursa gıttım ve çok az da olsa alt yapım oluştu. bende senın gibi 2008 mezunuyum ve 2012 sınavına 2 ay kalaya kadar hiç kitab almamıştım elime. 2 ay çalışmak zor oldu ama şimdi anlıyorumki alt yapım olmuş.

Video izlemek çok zaman alıyor 1 konu 2 saat sürüyor yaklaşık. Bundan dolayı belkı tarihe başladığım zaman dinlerim ancak.

Canım herkesin çalışma şekli farklıdır aslında bence kim kendini o konuda artık iyi hissediyorsa bittiğini söylüyordur tabi ki bitti diyorsak bir daha o konulara bakmicaz anlamına gelmiyo mesela ben matematik okuduğum için konuşarın üzerinde çok durmuyorum soru çözüyorum bakıyorum ki hiç yanlışım çıkmıyor o konu olmuş diyorum diğer konuya geçiyorum ama kısa aralıklarla önceki konulardan da tekrar sorular çözücem onun dışında eğitim bilimleri çalışıyorum onun konusunu çalışıyorum not çıkartıyorum soru çözüyorum ama senin gibi 2 test kitabı bitirmiyorum mesela çünkü ben kendimi biliyorum sıkılırım aynı konudan sürekli soru çözersem ama başka konuya çalışıp sonra eskiye dönüp tekrar soru çözücem böyle yani herkes kendi planı dahilinde bitti diyor:)

Son düzenleme:
Ben 2012 de sınava 2 ay kala hızlandırılmıs kursa gıttım ve çok az da olsa alt yapım oluştu. bende senın gibi 2008 mezunuyum ve 2012 sınavına 2 ay kalaya kadar hiç kitab almamıştım elime. 2 ay çalışmak zor oldu ama şimdi anlıyorumki alt yapım olmuş.

Video izlemek çok zaman alıyor 1 konu 2 saat sürüyor yaklaşık. Bundan dolayı belkı tarihe başladığım zaman dinlerim ancak.

elbette cnm mutlaka kulak aşinalıgı olmustur.....

ben de sadece matten ve türkçeden video izliyorum......daha dogrusu izliyordum şuan netımız kotalı sınırsız yapınca bol bol izleyeceğim:34:

ancak şu da var ki bu seneki mat sorularına hiç hakim değilim....çok soru çözmem lazım

Canım herkesin çalışma şekli farklıdır aslında bence kim kendini o konuda artık iyi hissediyorsa bittiğini söylüyordur tabi ki bitti diyorsak bir daha o konulara bakmicaz anlamına gelmiyo mesela ben matematik okuduğum için konuşarın üzerinde çok durmuyorum soru çözüyorum bakıyorum ki hiç yanlışım çıkmıyor o konu olmuş diyorum diğer konuya geçiyorum ama kısa aralıklarla önceki konulardan da tekrar sorular çözücem onun dışında eğitim bilimleri çalışıyorum onun konusunu çalışıyorum not çıkartıyorum soru çözüyorum ama senin gibi 2 test kitabı bitirmiyorum mesela çünkü ben kendimi biliyorum sıkılırım aynı konudan sürekli soru çözersem ama başka konuya çalışıp sonra eskiye dönüp tekrar soru çözücem böyle yani herkes kendi planı dahilinde bitti diyor:)

kesinlikle tekrar dönemlerimiz olacak.........birkaç sayfa önce de yazdım.....2012 de yapıyordum günlük haftalık aylık tekrarlar dışında sağlam tekrarlarımız olacak......

kür gibi düşünün bunu....kür yapacagız ama ortak karar alıp hangı ayı belirlersek o ay küre başlarız.....çünkü sınavı kazandıran tekrarlardır.bir yerde okumustum....

patruşka cnm inş hayırlısı olur......sende çabaladıktan sonra aslında kurs bi yere kadar...

nasıl bitirdik dıyoruz....valla kızlar nasıl yapıyor bılmıyorum:6: ama konuya çalısp soruları da çözdukten sonra o konu bitmıs oluyor bence......
yapamadığın soruları buraya yazabılırsın ya da fotosunu cekıp koy daha kolay olur:34:
hem burdakı arkadaslarımız da elkı bir şeyler öğrenır sende sorunu çözdurmus olursun:34:

sağol canım evet foto çekip koyabilirim ama iki konu bitirdim toplam altı test her birinden 2-3 soru yapamadım hangi birini çekip koyayım neyse geri döndüm bugün tekrar çözdüm bir kaç tanesini daha yaptım böyle yapacağım şimdilik .... yine de çok takılırsam soruları size yönlendiririm. teşekkür ederim .. :3:

sağol canım evet foto çekip koyabilirim ama iki konu bitirdim toplam altı test her birinden 2-3 soru yapamadım hangi birini çekip koyayım neyse geri döndüm bugün tekrar çözdüm bir kaç tanesini daha yaptım böyle yapacağım şimdilik .... yine de çok takılırsam soruları size yönlendiririm. teşekkür ederim .. :3:

cnm işte yapamadıgın an sorsan birikmez.......bende bu hatayı çok yaparım....yapamadıgım soruları hep ertelerım ve bırıkır...

konunun sonunda sorsak aslında en güzeli.....

rica ederim......:34:

günaydın arkadaşlar......

ramazanın girmesi dolayısı ile bazı arkadaşlarımız çalışmalarını aksatıyorlar.....kimin geçerli sebebi varken kiminin ki sadece miskinlikten...
başlamış olduğunuz dersi sakın bırakmayın sonra geri dönmesi inanın zor oluyor.hep ertelenir ve günler geçip gider siz farkında olmazsınız...

bu arada çalışma kadromuz eylül- ekim gibi iyice şekillenir...listeye ekleyeceğimiz arkadaşlarımız kalıcı olsun istiyorum.yani ders çalışmayı bırakmayan.

listeler dolduktan sonra hepimizin ortak kararıyla tekrar dönemi başlayacak...ama öle üstün körü değil bayagı adam gibi tekrar dönemleri.....listeye öyle bir bölüm ekleyeceğim.mesela;

[TABLE="class: grid, width: 500"]
[TR]
[TD]dersler/konular[/TD]
[TD]bitirenler[/TD]
[TD]1. tekrarını yapanlar[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]temel kavramlar[/TD]
[TD]cornella[/TD]
[TD]cornella[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]

gibi.......ee bu yöntem de ders çalışmayı bırakmayanlarla planlı programlı çalışanlarla olur değil mi?

ilk sayfada yazmıştım. kendine hedef belirlemiş,başaramayacağını bir an bile aklından geçirmeyen arkadaşları bekliyorum diye.
kadromuz gerekirse az olsun ama sağlam olsun istiyorum.

o yüzden gelip 1 konu bitirdim deyıp bir daha uğramayan arkadaşları eylül- ekim gibi listeden çıkaracagım...bunları neden yazdım olur da çoks onra gelir adını göremez kırılıp küsmesin diye
:34:

geldiği andan itibaren düzenli ders çalışırsa yine ekleriz...
herkese kapımız açık.
parola: başaracağım.

not: normalde tekrarlarınızı zaten hergün-haftalık-aylık olarak yapmalısınız. ben konuları tamamen bitirdikten sonra ki tekrardan bahsediyorum.....

hergün 20 dk
haftalık 30 dk
aylık 60 dk gibi tekrarlar çok faydalı oluyor. herkes kendine göre saatını belirler....ama bunlar göz gezdirme şeklinde olur genelde.

bir diğer konumuzda plansız çalışmak...arkadaşlar ramazandan hatta bayramdan sonra herkes kendine bir plan yapsın.
inanın çok faydasını göreceksiniz...
aramızda okula -işe giden bebeği olan var.belki zor olabilir ama asıl onlar için plan lazım.
ne zaman ne yapacağınızı bilirseniz rahat edersiniz.

08:00-09:00 Kalkış ve Kahvaltı

09:00-10:00 1. Ders ve 15 dk ara

10:00 11:00 2. Ders ve 15 dk ara

11:00 12:00 3. Ders ve 15 dk ara

12:00 13:00 Öğle Yemeği ve Dinlenme

13:00 15:00 Sosyal Etkinlik (Gezi, Piknik, Spor vb)

15:00 16:00 Hobiler (internet, enstruman çalmak,vb)

16:00 17:00 4. Ders ve 15 dk ara

17:00 18:00 5. Ders ve 15 dk ara

18:00 19:00 Serbest zaman

19:00 20:00 Akşam Yemeği ve Dinlenme

20:00 21:00 6. Ders ve 15 dakika ara

21:00 22:00 Haftalık Tekrar

22:00 23:00 Kitap Okuma

23:00 00:00 Serbest Zaman ve Uyku

bahsettiğim gibi plan kişiye özeldir. Siz bundan daha etkili bir planı elbette ki yapabilirsiniz. Planınızı odanızın görünür bir yerine asabilirsiniz ve ailenizden plana uyma konusunda size yardımcı olmalarını ve sizi kontrol etmelerini isteyebilirsiniz.

Planlı bir öğrenci için son söz, zamanı öldüren tuzaklara karşı dikkatli olmasıdır. İnternet, televizyon, arkadaşlar, telefon ciddi zaman tuzaklarıdır. Başlangıçta zor gibi görünse de zamanla hem siz hem de çevreniz planlı halinize alışacaktır. Unutmayın sizin iyi bir nedeniniz var.

BAŞARI SİZİNLE OLSUN…
cok güzel bi program olmuş canım peki dershneye baslayanlar nasıl calısmalı öglene kadar atıyorum kurs var sonrasıda ne yapmalı
merhabaa ben de bu sene a grubundan gireceğim. topiğinize katılmayı düşünüyorum :) yaz için gy-gk yı bitirmeye çalışacaktım ama hep bi üşengeçlik var. umarım burada gaza gelirim. :27:
bendede o üşengeçlik cok fazla bunalıma girdim bugün o yüzden
canım toplama sırasında o sadelestirmeleri nasıl yaptın öle olurmuki ortak parantezdeyse sadelesmezmi m2 ile n2 leri sadeleştırmişsin ya onu diorum
kesinlikle tekrar dönemlerimiz olacak.........birkaç sayfa önce de yazdım.....2012 de yapıyordum günlük haftalık aylık tekrarlar dışında sağlam tekrarlarımız olacak......

kür gibi düşünün bunu....kür yapacagız ama ortak karar alıp hangı ayı belirlersek o ay küre başlarız.....çünkü sınavı kazandıran tekrarlardır.bir yerde okumustum....

bende duymuştum canımm:23:

selam kızlar nasılsınız nasıl gidiyorr çalışmalar ben halen tam anlamıyla baslamadım baslayamadım :5: nasıl başlamalıyım yaa bugün kitaplarımı buldum konu anlatım var hep soru bankası bi iki tane oda mat geo ne yapmalıyım hemen alimmi test kitapları :44:

kızlar ben bi soru paylaşssam bakarmısınız
$soru 1.jpg

arkadaşlar isteyenler bu tatlı penguenli çizelgeyı pc sıne kaydetsın....renklı bır cıktısını alırsınız ve içlerını her hafta doldurursunuz...

$ders_calisma_programi.jpg

kursa gıdecek olanlar ise;

kursa gıttıklerı gun genelde ölür.yanı yorgunluk olur o gun pek ders çalısmak ıstemez ınsanı canı....

ama kursun kutuphanesı varsa oraya takılabılırsınız ya da evde ders çalışacagınıza ınanıyorsanız evde devam edersiniz....örnek bir plan bakıyorum şuan.....

selam kızlar nasılsınız nasıl gidiyorr çalışmalar ben halen tam anlamıyla baslamadım baslayamadım :5: nasıl başlamalıyım yaa bugün kitaplarımı buldum konu anlatım var hep soru bankası bi iki tane oda mat geo ne yapmalıyım hemen alimmi test kitapları :44:

cnm benımde öle hiç kıtabım yok bende 1-2 tane ufak bır soru bankası alacagım sadece..kitapsec den bakabılırsın bayagı indırmde kıtaplar....

kızlar ben bi soru paylaşssam bakarmısınız
Eki Görüntüle 760014

bakalım cnm......

arkadaşlar isteyenler bu tatlı penguenli çizelgeyı pc sıne kaydetsın....renklı bır cıktısını alırsınız ve içlerını her hafta doldurursunuz...

Eki Görüntüle 760016

kursa gıdecek olanlar ise;

kursa gıttıklerı gun genelde ölür.yanı yorgunluk olur o gun pek ders çalısmak ıstemez ınsanı canı....

ama kursun kutuphanesı varsa oraya takılabılırsınız ya da evde ders çalışacagınıza ınanıyorsanız evde devam edersiniz....örnek bir plan bakıyorum şuan.....

cok saol canım süpersin yaaa :16::16:
soruma bakabildinmi :52:

Teorik 1 : Beyin öğrendiği her bilginin %70'ini 24 saat içerisinde unutmaktadır .
Eminim ki bu teoriği daha öncede duydunuz .
Ve hiçbir zaman böyle muazzam bir bilgiyi kendiniz adına kullanmadınız .
Şimdi burada ki muazzamlık nedir biliyor musunuz ?
Gün içinde sizi sıkan , sizi çok mutlu veya mutlu eden her bir anınız bu sistem olmasaydı aklınıza her geldiği anda kalbiniz pompa manyağı olur ve tahmini ömür süreniz yarı yarıya azalırdı .
Tabii ki öğrenci olarak bize göre oldukca kötü bir durum .

Teorik 2 : Bilginin kalıcı belleğe aktarılması sistematik tekrarla mümkündür .
Eminim ki bunu ilk teoriğe göre daha da çok duydunuz .

Teorik 3 : Kalıcı belleğe aktarılmak istenen bilgi :
10 Dakika Sonra
1 Gün Sonra
1 Hafta Sonra
1 Ay Sonra
6 Ay Sonra
tekrar edilmelidir .

O halde öyle bir program yapacağız ki , hem bu teorikleri içinde barındıracak , hem de esnek ve ergonomik olacak .

Bütün yorumları topladım geldimmm :9:

Cnm çok teşekkür ederiim :16: baya uzun geldi şu ilk soru ama çözerken öyle olmadı yaptım hemen mantığını anladım teşekkür ederimm :1: kısa olanda çok kolaymış herşeyi denedimde şu x i y cinsnden yazmayı denemedim :53: çok kızdım kendimee :20:

evet cok guzel oldu yavas yavas doluyor listemiz:16::16::16::16:

bu arada heyaksi cnm sneı de problemlere kadar ekledım sanırım ordasın şuan.......

Evet cornellacım :16: sayı - kesir problerinden konu dinledim birazdan soru çözmeye başlıyorum :10:

Biraz başım ağrıyo duş falan aldım rahatladıım şimdiye başlamam gerekiyodu aslında :5:

Bide beni örnek vermişsin ne mutlu olduummm :16:

Cnm benim dinlediğim hiç bi video 2 saat sürmüyo :O şu ana kadar en uzun süreni tarih o da 1 saatti

Mat falan en fazla 40 dk sürüyo :44:

c

canım toplama sırasında o sadelestirmeleri nasıl yaptın öle olurmuki ortak parantezdeyse sadelesmezmi m2 ile n2 leri sadeleştırmişsin ya onu diorum

Canım orda toplama işlemini ayrı ayrı paydalarda yazmış aslında ama kısa yapmak için direk üstünden sadeleştirmiş

Önce kendine bi hedef belirle mesela matematiğin mi zayıf matematikten başla

Bugün şu konuyu bitiricem falan diye git

Ben öyle yapıyorum yararı oluyoo

Bide ben kitap sitelerine girmemeye çalııyom artıık :52: birini alıyorum başkasını görüyorum deli gibi olduum :27: Yeni kitaplara saklıyorum artık kendimii :37:

Yarın soru bankalarım geliyo inş :52: Tarihede devam ediceem

Zamanını verimli kullanmak isteyen öğrenciler, öncelikle TV seyretmek, arkadaşlarıyla buluşmak kendine zaman ayırmak gibi uğraşlarla ders çalışmak arasında seçim yapmak durumundadırlar. Bu seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken önemli nokta, bunlardan hangisinin öncelikli olduğunun bireyce saptanmış olmasıdır. Ders çalışma programı yapmadan önce, zamanınızı nasıl kullandığınızı çok iyi bilmelisiniz. Bunun için, bir not defteri edinmeli ve bu deftere, uyanma ile öğle yemeği arası, öğle yemeği ile akşam yemeği arası, akşam yemeği sonrası ile uyku arası neler yaptığınızı not etmelisiniz. Ancak bu saptamalarınız ışığında, kendinize uygun bir ders çalışma programı hazırlayabilirsiniz.

Günlük program yaparken şu noktalara öncelikle yer vermelisiniz:

* Uykudan uyanış saati
* Kahvaltının bitiş saati
* Okul ya da dershaneye gidiş geliş saatleri
* Yolda geçen süre
* Yemek için verilen aralar
* Çalışma için ayırdığınız süreler (başlama ve bitiş saatleri)
* Dinlenme, eğlenme, TV seyretme gibi uğraşlar için saptanan zamanlar
* Tekrarlar için ayrılan zamanlar
* Ev ödevlerine ayrılan zaman
* Uykuda geçen süre

Planlı Çalışma: Hangi dersi ne kadar ve ne zaman çalışabileceğinizi, zamanı en verimli şekilde nasıl kullanacağınız belirlemektir.

DAHA ETKİLİ DERS ÇALIŞMAK İÇİN YAPILABİLECEK DÜZENLEMELER
* Mümkün ise her gün aynı masada ders çalışmaya başlayın.
* Ders çalışılan yerde dersten başka hiçbir şey yapmayın.
* Masayı soba veya kaloriferden uzak, fazla sıcak olmayan bir yere kurun.
* Derse başlamadan önce çalışılan odayı havalandırın.
* Derse çalışmadan önce fazla karbonhidratlı yiyecekler (Ekmek, makarna, kek... gibi) yemeyin.
* Mümkün olduğunca gürültüsüz bir yerde çalışın.
* Çalışılan yer ne rahat ve ne da çok rahatsız edici bir yer olmamalıdır (Sandalye fazla yumuşak veya fazla sert olmalıdır).
* Ders araçları ihtiyaç duyulduğunda hemen alınabilecek bir yerde olmalıdır.
* Masanın üstünde sadece çalışırken gerekli şeyleri bulundurun. Diğer şeyleri mutlaka kaldırın.
* Daha önceki işlediğiniz, konuları, mutlaka çalışma programı dahilinde zihninizde canlı tutmalısınız. Konular belli bir sistem içerisinde çalışılmalıdır.

Verimli Çalışmayı Engelleyen Tuzaklar.
(Lütfen bunları azaltmaya çalışın!)
• Gözlerini yapamadıklarınıza çevirmek
* Müzik eşliğinde çalışmak
* Zorlanılan derslerin dışlanması,
* Aşırı kaygı (güvensizlik)
* Yatarak (uzanarak) çalışmak,
* Çalışma anında hayallere dalmak,
* Çalışma anında hayallere dalmak,
* Uzayıp giden telefon konuşmaları yapmak,
* Motivasyon noksanlığı, İsteksizlik.
* Günlük ayrıntılara boğulmak,
* Çalışmayı tamamlamadan bırakmak,
* Amaçların özelliklerin belirlenmesi,
* Arkadaşlara "hayır! Diyememek,
* Televizyona takılıp kalmak,
* Dersler, konular hakkında yetersiz bilgi sahibi olmak,
* Düzenli tekrarlar yapmamak
* Plansız programsız çalışmak,
* Kendinizi başkalarıyla kıyaslamak,
* Zamanı denetleyememek,
* Çevrenizin sizden beklentilerinin yüksek olması,
* Sınav bilgi ve tekniklerini yeterince bilmemek,
* Çalışma anında uygun dinlenme aralıklarını vermemek,
* Yanlışlardan ders almamak, noksanları gidermemek,
* Çözümlenemeyen ailevi veya kişisel sorunlar içinde boğulmak,
* Fazla dışa açık olmak,

Kısacası verimli ders çalışmayı aşağıdaki şekilde özetleyebiliriz.

• AMAÇLARINIZI BELİRLEYİNİZ

• PLANLI ÇALIŞINIZ

• ZAMANI VERİMLİ KULLANINIZ

• VERİMİ AZALTICI ETKENLERİ ORTADAN KALDIRINIZ

• UYGUN BİR ÇALIŞMA ORTAMI SEÇİNİZ

• DİKKATİNİZİ UYANIK TUTUNUZ

• DERSE HAZIRLIKLI GELİNİZ

• NOT TUTUNUZ

• ARALIKLI TEKRAR YAPINIZ

• İYİ DİNLENİNİZ

Back