• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 KPSS B grubu (GK-GY) Lisans Soru Çözme Topiği

En Zorlandığımız Dersler

• Türkçe

OY: 6 6,7%
  • Matematik

OY: 34 37,8%
  • Tarih

OY: 39 43,3%
  • Geometri

OY: 14 15,6%
  • Vatandaşlık

OY: 29 32,2%
  • Coğrafya

OY: 8 8,9%

• Ankete Katılan
    90
Evet canım çok hamaratımdır :9::9: başarılar dilerim sana bebeğim, çok puanlar al da gel emi :) hadi çok öptüm.
Sağol güzel arkadaşım, Rabbim dualarımız boş çıkarmayacak inşallah. Senin minik haylazın da ne yapsın ilgi bekliyor tatlım. Bilse ki annesi onun için çırpınıyor, ona ileride daha iyi şartlar sunabilmek için, daha çok vakit ayırabilmek için çırpınıyor :31: Allahım utandırmasın inşallah.
Kitaplarını da güle güle kullan tatlım, uzmanın öğreten serisini gerçekten çok beğendim. Zevkle çözüyorum. Hatta ayıptır söylemesi Vatandaşlığı bitirdim :12: Gerçekten çözümleri o kadar iyi yapılmış ki, hemen kısaca tekrar ettiriyor. Kitap karıştırmaya gerek kalmıyor. Bir de bazen başka olaylarla kıyas yaparak anlatıyor, o da daha akılda kalıcı oluyor.
Bende de tarihi yok canım, bulursam ben de alcam inşallah. Yeni kitapların yeni motivasyon kaynağın olur inşallah, hemencecik bitirirsin :16:

Ooooh maşallah canım benim, çok sevindim güzel vakit geçirdiğine. Hihihihiii :1: rüya çok iyi yalnız. İnsan hamarat olmayı görsün (böyle mi yazılıyor bu kelime :53: ) rüyada bile ikramda bulunuyor.

Geçmiş olsun kuzum, 2 güne atlatırsın. Sonra yine tam gaz devam.

Güzel arkadaşlarım, canlarım,
Ben yine çekimdeydim, şimdi ofise geldim. Yani tatilimin de içine ettiler :1: Neyse az işim var, halledip hemen evime koşcam. Bi duş alıp oturcam kitaplarımın başına.

Yarın dershanenin TG denemesi var.
Hepinize çok verimli bir hafta sonu diliyorum. Kocaman kocaman öpüyorum.

:38:
canım seni bu hafta hep yanlız bıraktık, ama yarından tezi yok benimde derslere asılmam lazım, tembellik koltuğunu bu hafta ben teslim alacağım sanırım güneşten :52::52: bu gün gelinlik bakmaya gidiyoruz yeni gelinimize, elitimin oğlu evlenicek, herkese iyi günler diliyorum.
Bu gece topikte yine yalnizm herhal kimsecikler yok gbi;(((yok ya sankim uzaktan biri beni gozetliyo Gunessssss senmisn o topign arkasında saklanan gordm seniii:))))))ballibademlerm citircerezlerm lokumlarm ve ayriyeten fistklarmm bendeniz bildirimi yapip kaçar çok uykm var..
Tarih konu tekrari+ 225 soru cizm.
Coğrafya 275 soru cozm
Bugeceyi 500 soruyla tamamladm canlar hepinize iyi çalışmalar kolaylıklar hepinizi opuyorm..

merhaba kızlar günlük soru mu bildiriyoruz haftalık mı bi süredir giremiyordum ama
dün kü bildirimi yapayım matematik konu tekrarı ve 100 matematik 100 türkçe sorusu çözdüm total 200

Bu gece topikte yine yalnizm herhal kimsecikler yok gbi;(((yok ya sankim uzaktan biri beni gozetliyo Gunessssss senmisn o topign arkasında saklanan gordm seniii:))))))ballibademlerm citircerezlerm lokumlarm ve ayriyeten fistklarmm bendeniz bildirimi yapip kaçar çok uykm var..
Tarih konu tekrari+ 225 soru cizm.
Coğrafya 275 soru cozm
Bugeceyi 500 soruyla tamamladm canlar hepinize iyi çalışmalar kolaylıklar hepinizi opuyorm..
,

:nazar:maşallahh kuzummm nazardan saklasın allah hep böyle yaparsın işallahh:nazar:

,

:nazar:maşallahh kuzummm nazardan saklasın allah hep böyle yaparsın işallahh:nazar:

Saolasn fistgm:)4 ay kaldi sabret DİE DİE calisiyorm..sknti cekiyosn ama 4 ay sonra Raht etcn güzel günler seni bekliyor diyorm kendi kendime:)) burada sorunun cvbi B diyor bende A demistm kafam karsti???acaba cvp anahtari yanlis mi??senn calismalar nasl gdyo?

Evet canım çok hamaratımdır :9::9: başarılar dilerim sana bebeğim, çok puanlar al da gel emi :) hadi çok öptüm.

canım seni bu hafta hep yanlız bıraktık, ama yarından tezi yok benimde derslere asılmam lazım, tembellik koltuğunu bu hafta ben teslim alacağım sanırım güneşten :52::52: bu gün gelinlik bakmaya gidiyoruz yeni gelinimize, elitimin oğlu evlenicek, herkese iyi günler diliyorum.

Elfcm topige bi el atman lazm cnm sankim motivemz düşük:(((

Saolasn fistgm:)4 ay kaldi sabret DİE DİE calisiyorm..sknti cekiyosn ama 4 ay sonra Raht etcn güzel günler seni bekliyor diyorm kendi kendime:)) burada sorunun cvbi B diyor bende A demistm kafam karsti???acaba cvp anahtari yanlis mi??senn calismalar nasl gdyo?

doğru söylüyorsun kuzum hepimiz aynı şekildeyiz:2:. benim çalışmam şuan bir garip canım yaaa:18: bir boşlukta gibiyimm :30:bir taraftan mesela tarihin konularının hepsini bitirim sonrada devamlı soru çözim sonra başka bir derse başlayınca fakat böylede yaparsan tarihe ara vermiş oluyorsun ve çalıştığın konuları unutursun ve o kadar çalıştığın boşa gider diyorum :30: bir yandan hepsini bir götüreyim diyorum offfffffffffffffffffffff:5: ama ne yapacağımı bilmiyorum :43: bende sana sorayim diyordum:28: sen nasıl çalışıyorsun bu sırada senin bölüm neydi canım

doğru söylüyorsun kuzum hepimiz aynı şekildeyiz:2:. benim çalışmam şuan bir garip canım yaaa:18: bir boşlukta gibiyimm :30:bir taraftan mesela tarihin konularının hepsini bitirim sonrada devamlı soru çözim sonra başka bir derse başlayınca fakat böylede yaparsan tarihe ara vermiş oluyorsun ve çalıştığın konuları unutursun ve o kadar çalıştığın boşa gider diyorum :30: bir yandan hepsini bir götüreyim diyorum offfffffffffffffffffffff:5: ama ne yapacağımı bilmiyorum :43: bende sana sorayim diyordum:28: sen nasıl çalışıyorsun bu sırada senin bölüm neydi canım

Ahh yavrum benm iyice daralmissn sen:(( oncelikle her insanin calisma stili anlama kapasitesi farkli oluyor bende ilk baslarda bocaladm biraz bicok yontem denedm hepsni birlikte gotrmeye calistm olmadi tek tek calisym dedm olmadi sonrasnda en zayf oldgm derslere agrlk vererek calstm yani ilkbaslarda konu calisirken( burada kasim gbi basladm calsmaya) gk kismina agrlik vermem gerekiyordu mesela pztesi tarih mat Şali tarih cog çarşamba tarih any sonra perşembe yine tarih mat seklinde buarada hergunde 20 yada 30 türkçe sorusunda cozdm onda çok skntm olmadgi icn ayriyetten bigune yaymadm bu sekl konulari bitrdm tabi o zamnlar konu calstgm icn cok soru cozemyrdm simdi hemn hemn konularm bitti bi cagdas tarih kaldi onada cagdasa kadr olan tarh tekrarm bitsn basliycam yani smdi tekrar ve soru cozm yapiyorm.elmde 6 yayn var data uzman beyazkalem yargi murat yediiklim soru bankalari ..uzman soru bankasini ve ihtiyacn konu anlatmli kitaplarni konu calisirken cozdm..şuan diğer yayinlari cozyrm onlarnda gk kismlari az kaldi gy kismlari 3 de 1 i faln bitti ama snva kadr gy kismlari bitirrm gk kismi bitncede bikac farkli yayn daha alcam 2 ay soru cozmu ve son iki ayda sadece denemeye odaklanma yi dusnyrm buarada şuan konu tekrarimi yapnca elmdeki 5 kaynaktan o konuyla ilgili butn sorulari tariyorm ve boyle olnca bazen gunde bir ders tekrari ve soru cozm yapablyrm cünkü yaklask toplamda 400 soru olyor bazende soru sayisi azsa 2nci bi derse bakma sansm daha oluyor ve bu seklde konular yerine oturuyor...kafani karistrms olmaym CNM sen kendine fayda sagliycak kisimlari alrsn yazinin icnden:) bölümüm de psikoloji...iyi calismalar..

Canlar yine sus pus olmussnz sizsiz topign hic tadi yok Allahtan arada birkaç arkadaş giriyor yoksa kendi kendime konuscam sonum iyiye gtmycek:))) bildirimi yapaym bugün yorucu bi gündü temizlik yemek konu tekrari soru cozmu kuzucugmn banyosu faln filan ve vesselam sonuç olarak
Anayasa konu tekrari ve 210 soru cozm
Herkese iyi calsmalar fistkkarmm...

Canlar yine sus pus olmussnz sizsiz topign hic tadi yok Allahtan arada birkaç arkadaş giriyor yoksa kendi kendime konuscam sonum iyiye gtmycek:))) bildirimi yapaym bugün yorucu bi gündü temizlik yemek konu tekrari soru cozmu kuzucugmn banyosu faln filan ve vesselam sonuç olarak
Anayasa konu tekrari ve 210 soru cozm
Herkese iyi calsmalar fistkkarmm...

ben varım olur mu :7::7::7::7::7:

Ahh yavrum benm iyice daralmissn sen:(( oncelikle her insanin calisma stili anlama kapasitesi farkli oluyor bende ilk baslarda bocaladm biraz bicok yontem denedm hepsni birlikte gotrmeye calistm olmadi tek tek calisym dedm olmadi sonrasnda en zayf oldgm derslere agrlk vererek calstm yani ilkbaslarda konu calisirken( burada kasim gbi basladm calsmaya) gk kismina agrlik vermem gerekiyordu mesela pztesi tarih mat Şali tarih cog çarşamba tarih any sonra perşembe yine tarih mat seklinde buarada hergunde 20 yada 30 türkçe sorusunda cozdm onda çok skntm olmadgi icn ayriyetten bigune yaymadm bu sekl konulari bitrdm tabi o zamnlar konu calstgm icn cok soru cozemyrdm simdi hemn hemn konularm bitti bi cagdas tarih kaldi onada cagdasa kadr olan tarh tekrarm bitsn basliycam yani smdi tekrar ve soru cozm yapiyorm.elmde 6 yayn var data uzman beyazkalem yargi murat yediiklim soru bankalari ..uzman soru bankasini ve ihtiyacn konu anlatmli kitaplarni konu calisirken cozdm..şuan diğer yayinlari cozyrm onlarnda gk kismlari az kaldi gy kismlari 3 de 1 i faln bitti ama snva kadr gy kismlari bitirrm gk kismi bitncede bikac farkli yayn daha alcam 2 ay soru cozmu ve son iki ayda sadece denemeye odaklanma yi dusnyrm buarada şuan konu tekrarimi yapnca elmdeki 5 kaynaktan o konuyla ilgili butn sorulari tariyorm ve boyle olnca bazen gunde bir ders tekrari ve soru cozm yapablyrm cünkü yaklask toplamda 400 soru olyor bazende soru sayisi azsa 2nci bi derse bakma sansm daha oluyor ve bu seklde konular yerine oturuyor...kafani karistrms olmaym CNM sen kendine fayda sagliycak kisimlari alrsn yazinin icnden:) bölümüm de psikoloji...iyi calismalar..

canm aslında bu saatte cevap yazmayacaktım ama yazdıklarınla o kadar mutlu oldum ki tutamadım kendimi bebeğim çokkkkkk teşekkür edrimmm:16: düşüncelerini paylaştığın için :16:yüreğine sağlık tek tek yazmışsınn Allah razı olsun kuzum:16: dediklerinin hepsini düşüneceğim:) iyi gecelerrrrr tatlı rüyalar kocaaman öptüm:16:

Elf'im soru sayımı yazıyorum.

Türkçe 560
Cografya 348
Matematik 225
Tarih 120

Total=1253

Bunun yanında yeni konular bitirdim+tekrar yaptım+1 tane denemeye girdim+1 adet de kitap bitmiş oldu gecen hafta.

Selam kızlar bende haırlanacağım ama işte açıköğretim var haziran 8 - 9 haziran da sınavım bitiyor ve ardından başlamayı düşünüyorum nasıl yapsam?

hangi kaynağı alsam bilgilerinize ihtiyacım var birde benim kafam karıştı eylülde bir sınav var o ortaöğretim için değil mi ben mi yanlış biliyorum acaba?

ilk defa gireceğim bana bu konular hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim

Gunaydn arkadaşlar haftalık bildirimin;
Tarih:685
Cog:395
Mat:100
Türkçe:115
Any:410
Toplam 1705 soru cozm
Herkese iyi calismalar canlar güzel bir hafta gecrmenz dileğiyle..

canm aslında bu saatte cevap yazmayacaktım ama yazdıklarınla o kadar mutlu oldum ki tutamadım kendimi bebeğim çokkkkkk teşekkür edrimmm:16: düşüncelerini paylaştığın için :16:yüreğine sağlık tek tek yazmışsınn Allah razı olsun kuzum:16: dediklerinin hepsini düşüneceğim:) iyi gecelerrrrr tatlı rüyalar kocaaman öptüm:16:

Bir faydam dokunursa ne mutlu cnm benim iyi çalışmalar...

:16:günaydın kızlarr sorularım:
matematik:210
tarih:245
anayasa:675
türkçe:15
coğrafya:305
toplam:1450:nazar::16:

Kuzularım merhabalar. güzel ve bol ders çalışmalı haftalar dilerim hepinize:16: Öncelikle şu ihtiyaçın tgsindeki sorunun açıklamasını yapayım hemen. Sonra da soru sayımı yazarım:61:
gkgy senin dediğin gibiymiş tatlım. İnsanlar isyan edip şehirlere göç edip topraklarını ekmedikleri için çiftbozan vergisi artarmış.. Ben toprak kaybı diye düşününce aklıma çiftbozanın alınabileceği topraklar miktarı azaldığı için azalıyor diye düşünmüştüm ama bu açıklama daha mantıklı geldi şimdi bana. Teşekkür ederim hepinize:16: beyin fırtınası yapmış olduk:9:

Bende böyle bir sey yok günesim, bu arada güncel için tesekkür ederim. Oraya yorum yazmıyorum ki karısmasın, buradan diyim dedim. :6:

Canım bunlar var...:7:

Kim yapmıs bunu yahu, cok sevimli...<3 Kih kih...Konser için iyi seyirler kusum...:7:

Canım bana 1-3 gibi geldi ama. Avarız olaganüstü hal vergisi, yani savasta artıs veyahut uzama avarızda artıs demek.
Cizye gayrimüslimlerden alınan vergi. Toprak kaybı=Gayrimüslim kaybı. Yani azalma.
Ciftbozan da topragı ekmeyenden alınan vergi. Ceza gibi. Gene toprak kaybından kaynaklı vergide azalma olacak gibi düsündüm. 3'de arada kaldım.

Cevap nedir? Yaz mutlaka...

Elf'im bu arada, fikrini yeni gördüm ben. Yapalım aklımızda kalsın cidden güzel fikir.

Mrb cnm toprak kaybi demek gayrimuslim kaybi demek ve cizye duser cunku gayrimuslim den aliniyo. Avariz da olagan ustu hal savas gibi durumlarda aliniyo ve artscak onunla acik kapanacak diye dusundum. Ciftbozan cok etkilemez diye düşünüyorum zaten topragi mazeretsiz ekmeyecekte ustuste 3 sene ondan sonra aliniyo zaten burda bi mazeret var ekecek toprakda yok sanki bu durumda ciftbozan fes oluyo artma yok azalmada yok gibi geldi bana bu nedenke bende sadece cizye derdim yanlisim varsa duzeltin canlar

Gunaydnnn kpss gullermm..pamukcugm ya gece yataga yattm ama soru kafama takildi soruyu dusuncem die uyku muyku kalmadi dondm durdm esime cnm uyudnmu bisey sorcam sana diyorm onun tarihi iydr soruymda icm rahatlasn dedm sordm yani anliycagn adamida uytmadm:))) o da dogru dusnmssn hayatm toprak kayplaryla birlikte cizyede ve ciftbozanda azalma olr avarzda olmaz dedi ama benm hala icime sinmeyen bisey var sonra kivran kivran sunlar aklima geldi cnm verilen tarihlerden yola cikarak dusndm yani 16.ve 17.yy da merkezi yonetm ve ekonomi bozuluyo hatta yanls hatrlamiyorsam 16.yy sonu ve 17. yy da timarlarn yanlis dagitimi nedenyle koylu isyan ediyo ve celali isyanlari cikiyo koylu tepki olarak topraklarini birakp sehirlere goc ediyo faln filan ve neticede topraklar ekilmiyo sonuc olarakta ciftbozan vergisi artiyor avarz zaten olaganustu durumlar yasandgi icn ( savas gbi)arts gosterir ama cizye o donemlerde kaybettgmz topraklarla birlikte o topraklarda yasayan gayrimuslumlerde elimizden cikiyor ve gayrimuslum sayisi eskiye oranla azalis gosterdgi icn onlardan alinan vergide azalms oluyo..boyle dusunurken dusunurken uyumussm sabh topigi actm dusundklermi yazym die sen de cvbi yazmissn yani ilk dusndgm dogru deglms sonraki dusndklerm dogryms anladm ve sunu da anladmm daha cokk calismamm gerekiyooo :((( canlarr soru halkindaki yorumlarm yanlissa duzeltn herkese iyi calismalar kuzucuklarm optm...

Günaydın fıstıklı lokumlarım,

Geçmişi öğleden sonra alıntılayacağım, yemeğimi yiyip çıkmam gerekiyor.
Soru bildirimiini yapayım da sonunculuk koltuğunu kimseye kaptırmayım yine :1:

Coğrafya 322
Vatandaşlık 125

Toplam 447
:17::5:

Kızlaaar size çoook güzel bir haberim vaaarr. Hayatımda ilk defa bir kpss denemesinden 80 üstü puan aldım:nazar: Çalışma azmimin daha da yerleşmesine sebep oldu bu güzel haber sizinle de paylaşayım dedim.:16:
Allah hepimize 90ları da görmeyi nasip eder inşallah:16:
Hemencik soru sayımı da yazayım :
Matematik 300
Türkçe 221
Tarih: 572
Coğrafya: 445
Vatandaşlık: 190
Toplam: 1728:16::16:
Bu önümüzdeki 2 hafta boyunca tarihe yoğunlaşıp konuları bitirmek istiyorum kızlar. Okuldaki derslerim başlayacak çünkü. Konular bitsin ki geriye sadece konu tekrarları ve soru çözme kalsın. Yoksa çok sıkışacağım önümüzdeki günlerde.:31:

Günaydın fıstıklı lokumlarım,

Geçmişi öğleden sonra alıntılayacağım, yemeğimi yiyip çıkmam gerekiyor.
Soru bildirimiini yapayım da sonunculuk koltuğunu kimseye kaptırmayım yine :1:

Coğrafya 322
Vatandaşlık 125

Toplam 447
:17::5:

guneeesss nerelerdesin kuuzum sen hiç karşılaşamadık seninle. Nasılsın ne yapıyorsun tatlım özledim seni.:16:
Ayrıca kulağını çekme vakti gelmiş senin. Böyle 3 basamaklı soru sayıları görmek istemiyorum bir daha:20:
Ama senin de işlerin çok yoğun galiba kuzum, Allah yardımcın olsun vaktini bereketlendirsin inşallah.:16::16:

Back