• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 KPSS B grubu (GK-GY) Lisans Soru Çözme Topiği

En Zorlandığımız Dersler

• Türkçe

OY: 6 6,7%
  • Matematik

OY: 34 37,8%
  • Tarih

OY: 39 43,3%
  • Geometri

OY: 14 15,6%
  • Vatandaşlık

OY: 29 32,2%
  • Coğrafya

OY: 8 8,9%

• Ankete Katılan
    90
günaydın arkadaşlar, yepyeni güzel bir gün diliyorum herkese, ders çalışmaya başladım şimdi,
soru sormaca oyunundan kimse oy kullanmadı, bende bir deneme olsun diye buraya soru soracağım size, soruyu cevaplayan da ardından soru sorabilirse sevinirim :) ama bu sorular güncellerden olsun istiyorum, malum 6 tane soru gelecek ve çok geniş akılda kalması zor bir konu.

soruyorum : 2013 yılı UNESCO tarafından ne yılı ilan edildi ?
ama ben oyu mu kullanmıştım :5:hata anayasaya yorumlamıştım biz milletvekili sen de C.başkanı yapmıştım nasıl unuttun:14:

evet canım, piri Reis. hani Kanuni tarafından idam ettirilen, hani kitabı Bahriye eserinin yazarı olan kişi :)))

BM Çocuk Fonu UNİCEF mi ?

Evet evet Elifim :) Doğru Cevap :16:

1. Soru daha sorup kaçıyorum :)

2013 Yılından itibaren, Dünya Bankası Başkanı kim oldu ?

Hmm bunu bilmiyorum işte :44:
2012 yılında Güney Koreli gözleri çekik bi amca seçilmişti de, 2013 de de mi seçilmiş. Her sene mi seçiliyor yoksa :1:

kusura bakma canım yanlış söyledim, 1 yada 2 kişi haricinde demem lazımdı :) olumlu yada olumsuz cevap gelmemişti.
ama ben oyu mu kullanmıştım :5:hata anayasaya yorumlamıştım biz milletvekili sen de C.başkanı yapmıştım nasıl unuttun:14:
banane banane bullll :))
Evet evet Elifim :) Doğru Cevap :16:

Hmm bunu bilmiyorum işte :44:
2012 yılında Güney Koreli gözleri çekik bi amca seçilmişti de, 2013 de de mi seçilmiş. Her sene mi seçiliyor yoksa :1:

20 sayfa kitap okudum kızlar .. birazdan da coğrafyadan 50 soru çözeceğim

:nazar:şimdilik daha 140 mat çözdüm yola devammmm:9: bu gün inşallah 300 ü aşarımmm:32: herkese kolay gelsin öpüldünüzzz kızlar:16:

Merhabalar fıstıklarım:16:
Geçmişe pek bakamadım, gecenin bu saatinde bildirim yapmaya geldim.:31:
Dün 250 civarında çözdüm. Bugün de 275 çözdüm. 100 mat 175 coğrafya olmak üzere. :16:

Kızlar ihtiyaçın tg'sine girmeyen kalmamıştır herhalde. Size bir soru sorayım. Doğruluğundan çok emindim ama yanlış yapmışım.:26:

Osm.Devletnde 16. yy.dan itibaren savaşların uzaması ve 18. yydan itibaren toprak kayıplarının yaşanması;
I. cizye
II. avarız
III. çiftbozan
vergilerinden hangilerinde bir azalmaya neden olmuştur?
A) yalnız I
B) yalnız II
C) yalnız III
D) I ve III
E) II ve III

kızlar ihtiyaçın tg'sine girmeyen kalmamıştır herhalde. Size bir soru sorayım. Doğruluğundan çok emindim ama yanlış yapmışım.:26:

osm.devletnde 16. Yy.dan itibaren savaşların uzaması ve 18. Yydan itibaren toprak kayıplarının yaşanması;
ı. Cizye
ıı. Avarız
ııı. çiftbozan
A) yalnız ı
b) yalnız ıı
c) yalnız ııı
d) ı ve ııı
e) ıı ve ııı

a şıkkı canım yanlız 1 demiştim ben.

Günaydın canlar, musmutlu bir gün sizin olsun inşallah,
dün 50 yada 80 arası soru çözdüm ama konu çalıştım, konular bitsin matematiğe ve soru çözmeye asılacağım inşallah bende :)
:6::6::6:

kızlar dünkü sorduğum sorunun da cevabı olmak üzere, günceller,
69-EKONOMİ BAŞKANLARI:
Dünya Bankası Başkanı : Jim Yong Kim
IMF Başkanı : Christine Lagarde
Avrupa Merkez Bankası Başkanı : Mario Draghi
Merkez Bankası Başkanımız : Erdem Başçı

Carpecim bunlar güncel topiğimizde var mı acaba yoksa, kopyalayım, yapıştıram :):16::16:

Günaydın arkadaşlar,

Dün o kadar yorgundum ki, eve de gece 10'da ancak gidebildim. Ankara'dan yöneticiler gelmişti, keyifleri olmadan da çıkamadık ne yazıkki.
Neyse eve gittim ölüyorum yorgunluktan, hemen yattım. Sonra saat 1 de kalktım sabah 4'e kadar coğrafya çalıştım. Türkiye'de tarım, yetiştirilen ürünler vs. bitirdim. Madenlere geldim. Arkasından da bi 50 sorucuk çözebildim, uyumuş kalmışım ondan sonra :31:

Haftanın 5 günü tv çekimleri var artık arkadaşlar. Ve öyle aptal bir sunucumuz var ki, sırf sunucuya güvenmediğimden tüm çekimlerde gitmek durumunda kalıyorum. Bazı çekimler de dışarda yapılıyor, dolaş dolaş, stres bi taraftan. Ondan sonra baş ağrısından kurtulamıyorum.

Aaaah ah, Rabbim büyüktür bakalım.

Bu akşam Coğrafya'dan soru çözmeye devam edeceğim. Hepinizi kocaman kocaman öpüyorum arkadaşlar

:38:

Arkadaşlar,

Bu arada 3 gündür siteye girerken sürekli uyarı alıyorum.

Bu site bir saldırı sitesidir filan diye.
Hatta altta da açıklama çıkıyor,
Saldırı sitesi olarak tanımlanan siteler özel bilgilerinizi çalar, bilgisayarınızı başkalarına saldırı amacıyla kullanan ya da sisteminize zarar veren programları kurmaya çalışan sitelerdir.
Bu saldırı siteleri zararlı yazılımları bilerek dağıtır vs. vs. diyor.

Bilgi işlemci arkadaşa sordum, nedir bu diye. Hmm bu site sıkıntılı biyer Güneş hanım, bence girmemenizde fayda var diyor. Hatta bi tarama yaptı, uzantısı kk olan birsürü çerez buldu bilgisayarımda.

Admin arkadaşlar bu nedir ne değildir bizi bi aydınlatırsa çok sevinirim.
Siz de alıyor musunuz aynı uyarıyı?
Kafam karıştı valla :44:

Arkadaşlar,

Saldırı sitesi olarak tanımlanan siteler özel bilgilerinizi çalar, bilgisayarınızı başkalarına saldırı amacıyla kullanan ya da sisteminize zarar veren programları kurmaya çalışan sitelerdir.

Bilgi işlemci arkadaşa sordum, nedir bu diye. Hmm bu site sıkıntılı biyer Güneş hanım, bence girmemenizde fayda var diyor. Hatta bi tarama yaptı, uzantısı kk olan birsürü çerez buldu bilgisayarımda.

çok enterasan, bana hiç öyle uyarı gelmedi :S evet nedir ne değildir aydınlatılırsak iyi olur!!!

Canım sen hepsinin üstesinden geleceksin inanıyorum, inşallah kazanırız da kurtuluruz dertlerimizde :34:
Günaydın arkadaşlar,

Dün o kadar yorgundum ki, eve de gece 10'da ancak gidebildim. Ankara'dan yöneticiler gelmişti, keyifleri olmadan da çıkamadık ne yazıkki.
Neyse eve gittim ölüyorum yorgunluktan, hemen yattım. Sonra saat 1 de kalktım sabah 4'e kadar coğrafya çalıştım. Türkiye'de tarım, yetiştirilen ürünler vs. bitirdim. Madenlere geldim. Arkasından da bi 50 sorucuk çözebildim, uyumuş kalmışım ondan sonra :31:

Haftanın 5 günü tv çekimleri var artık arkadaşlar. Ve öyle aptal bir sunucumuz var ki, sırf sunucuya güvenmediğimden tüm çekimlerde gitmek durumunda kalıyorum. Bazı çekimler de dışarda yapılıyor, dolaş dolaş, stres bi taraftan. Ondan sonra baş ağrısından kurtulamıyorum.

Bu akşam Coğrafya'dan soru çözmeye devam edeceğim. Hepinizi kocaman kocaman öpüyorum arkadaşlar

Canım sen hepsinin üstesinden geleceksin inanıyorum, inşallah kazanırız da kurtuluruz dertlerimizde :34:

Sağol Elifciiiiim,
Desteğiniz olmasa, sizin enerjiniz olmasa çok zor ama iyiki varsınız. Gün içinde ne yaparsam yapayım hep aklım burda, her fırsatta telden bakıyorum.

Rabbim hiçbirimizin emeğini boşa çıkarmasın inşallah.

Kızlar ihtiyaçın tg'sine girmeyen kalmamıştır herhalde. Size bir soru sorayım. Doğruluğundan çok emindim ama yanlış yapmışım.:26:

Osm.Devletnde 16. yy.dan itibaren savaşların uzaması ve 18. yydan itibaren toprak kayıplarının yaşanması;
I. cizye
II. avarız
III. çiftbozan
A) yalnız I
B) yalnız II
C) yalnız III
D) I ve III
E) II ve III

a diye düşündüm cnm

Günaydın arkadaşlar,

Arkadaşlar,

güneşciğim bana öyle bir uyarı gelmedi ama
virüs programıma birşey oldu ve sürekli kk uzantısı çıkarıyor burda virüs varmış gibi zar zor yok ettim dün hayır virüs var desem incelicekler burası çıkıcak bu sefer
inş. sorun olmaz bir daha

cnmcım siz bu tv çekimini nerde yayınlıyorsunuz
konya kanalında falan mı

dün tatil verdim kendime
bu akşam kaldığım yerden devam edicem kısmetse
bugün hala çalışamadım başımda bir sürü insan

[video=youtube;Id5v8vjp160]http://www.youtube.com/watch?v=Id5v8vjp160[/video]

Bakın ne buldum kızlar, süper :)) Bu şarkılar ezberlenecek :)

[video=youtube;1AHRaSe5i1E]http://www.youtube.com/watch?v=1AHRaSe5i1E[/video]

Yapanın eline sağlık gerçekten :16:

Son düzenleme:
Back