Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bende böyle bir sey yok günesim, bu arada güncel için tesekkür ederim. Oraya yorum yazmıyorum ki karısmasın, buradan diyim dedim.Arkadaşlar,
Bu arada 3 gündür siteye girerken sürekli uyarı alıyorum.
Bu site bir saldırı sitesidir filan diye.
Hatta altta da açıklama çıkıyor,
Saldırı sitesi olarak tanımlanan siteler özel bilgilerinizi çalar, bilgisayarınızı başkalarına saldırı amacıyla kullanan ya da sisteminize zarar veren programları kurmaya çalışan sitelerdir.
Bu saldırı siteleri zararlı yazılımları bilerek dağıtır vs. vs. diyor.
Bilgi işlemci arkadaşa sordum, nedir bu diye. Hmm bu site sıkıntılı biyer Güneş hanım, bence girmemenizde fayda var diyor. Hatta bi tarama yaptı, uzantısı kk olan birsürü çerez buldu bilgisayarımda.
Admin arkadaşlar bu nedir ne değildir bizi bi aydınlatırsa çok sevinirim.
Siz de alıyor musunuz aynı uyarıyı?
Kafam karıştı valla :44:
kızlar dünkü sorduğum sorunun da cevabı olmak üzere, günceller,
69-EKONOMİ BAŞKANLARI:
Dünya Bankası Başkanı : Jim Yong Kim
IMF Başkanı : Christine Lagarde
Avrupa Merkez Bankası Başkanı : Mario Draghi
Merkez Bankası Başkanımız : Erdem Başçı
Carpecim bunlar güncel topiğimizde var mı acaba yoksa, kopyalayım, yapıştıram :)
[video=youtube;Id5v8vjp160]http://www.youtube.com/watch?v=Id5v8vjp160[/video]
Bakın ne buldum kızlar, süper :)) Bu şarkılar ezberlenecek :)
Kızlar ihtiyaçın tg'sine girmeyen kalmamıştır herhalde. Size bir soru sorayım. Doğruluğundan çok emindim ama yanlış yapmışım.:26:
Osm.Devletnde 16. yy.dan itibaren savaşların uzaması ve 18. yydan itibaren toprak kayıplarının yaşanması;
I. cizye
II. avarız
III. çiftbozan
vergilerinden hangilerinde bir azalmaya neden olmuştur?
A) yalnız I
B) yalnız II
C) yalnız III
D) I ve III
E) II ve III
Kızlar saat akşam konser var, hazırlanayım bir yandan, insallah bana büyük bir motive olur ve daha çok çalışırım derslere
Bende böyle bir sey yok günesim, bu arada güncel için tesekkür ederim. Oraya yorum yazmıyorum ki karısmasın, buradan diyim dedim.
Canım bunlar var...
Kim yapmıs bunu yahu, cok sevimli...<3 Kih kih...Konser için iyi seyirler kusum...
Canım bana 1-3 gibi geldi ama. Avarız olaganüstü hal vergisi, yani savasta artıs veyahut uzama avarızda artıs demek.
Cizye gayrimüslimlerden alınan vergi. Toprak kaybı=Gayrimüslim kaybı. Yani azalma.
Ciftbozan da topragı ekmeyenden alınan vergi. Ceza gibi. Gene toprak kaybından kaynaklı vergide azalma olacak gibi düsündüm. 3'de arada kaldım.
Cevap nedir? Yaz mutlaka...
Elf'im bu arada, fikrini yeni gördüm ben. Yapalım aklımızda kalsın cidden güzel fikir.
Bende böyle bir sey yok günesim, bu arada güncel için tesekkür ederim. Oraya yorum yazmıyorum ki karısmasın, buradan diyim dedim.
Canım bunlar var...
Kim yapmıs bunu yahu, cok sevimli...<3 Kih kih...Konser için iyi seyirler kusum...
Canım bana 1-3 gibi geldi ama. Avarız olaganüstü hal vergisi, yani savasta artıs veyahut uzama avarızda artıs demek.
Cizye gayrimüslimlerden alınan vergi. Toprak kaybı=Gayrimüslim kaybı. Yani azalma.
Ciftbozan da topragı ekmeyenden alınan vergi. Ceza gibi. Gene toprak kaybından kaynaklı vergide azalma olacak gibi düsündüm. 3'de arada kaldım.
Elf'im bu arada, fikrini yeni gördüm ben. Yapalım aklımızda kalsın cidden güzel fikir.
carpem bikaçgundr gözukmuyordn hoşgeldn cnm..
buarada pamukcugmn sorusuyla alakalı ben de 1-3 diye duşnyrm cunku senn de dedğn gibi cizye gayrımuslımlerden alınan vergı ve toprak kayıpları yasanırsa gayrımuslımlerde de azalma olr die düsndm tabı vergi de de ve çiftbozanda yine toprak vergisi oldğu içn basit bir mantıkla toprak kaybı vergi kaybı ama avarz olağanustu durum vergisi oldğu içn onda azalma değl artş olr zannımca..çok merak ettm cvbı ne imiş:26:iyi çlşmalar cnm..
Mrb cnm toprak kaybi demek gayrimuslim kaybi demek ve cizye duser cunku gayrimuslim den aliniyo. Avariz da olagan ustu hal savas gibi durumlarda aliniyo ve artscak onunla acik kapanacak diye dusundum. Ciftbozan cok etkilemez diye düşünüyorum zaten topragi mazeretsiz ekmeyecekte ustuste 3 sene ondan sonra aliniyo zaten burda bi mazeret var ekecek toprakda yok sanki bu durumda ciftbozan fes oluyo artma yok azalmada yok gibi geldi bana bu nedenke bende sadece cizye derdim yanlisim varsa duzeltin canlarFıstıklarım hayırlı geceler dün sorduğum o sorunun cevabi yalniz cizye olacakmış ama ben de cizye ve çiftbozan diye düşünmüstüm.
Çünkü toprak kaybediliyor sonuçta. Ciftbozan vergisi alınabilecek topraklar azalıyor.
Cevabı yalnız cizye diyenler sebebini açıklayabilir mi acaba kuzular?
Fıstıklarım hayırlı geceler dün sorduğum o sorunun cevabi yalniz cizye olacakmış ama ben de cizye ve çiftbozan diye düşünmüstüm.
Çünkü toprak kaybediliyor sonuçta. Ciftbozan vergisi alınabilecek topraklar azalıyor.
Günaydın Canlarım,
Elifim nasıl geçti dün gecen. Motivasyon bombadır inşallah
Carpeeeem rica ederim tatlım, görünmüyordun hoşgeldin.
GkGy gece yalnız mı kaldın sen kuzum. Ben telden okudum gece, burdayım arkadaşım dedim sana
Zeytincim, evet canım uyduda yayın yapan bölgesel bir kanal.
Telden okuduğum kadarıyla cevap verdim arkadaşlar hepinize, geçmişe gitmeye vaktim yok. Acil çıkmam lazım.
İhtiyaç TG'ye pazar gireceğim için Pambıkın yazdıklarını ve sizin yorumlarınızı okuyamadım, görmeyim soruyu diye. Arada bişi kaçırdıysam kusura bakmayın.
Hepinize çok güzel bir gün diliyorum canlarımicnün akşamın bildirimini yapıp kaçcam. Malum çekimler yüzünden ben yine eve geç gittim. Ne kadar masamda otursam da uykuya yenik düştüm. Sonra saat 1'de kalktım, kahvemi yaptım. Hatta sigara bile yaktım 4'e kadar çalıştım. Ekonomik Coğrafyadan 150 soru çözdüm, tarihten tekrar yaptım.
Sabah gelir gelmez nasıl hevesle yazıyorum buraya anlatamam size.
Bu kadar yorgunluğun ve stresin içinde çalışma azmimi kaybetmiyorsam, az da olsa her gün çalışabiliyorsam hep sizin sayenizde. Hepinizden Allah Razı Olsun.
Kocaman kocaman öperim hepinizi..
Canım bunlar var...
iyi eğlenceler fıstgm biraz geç oldu dönmüşündr belki ama geç olsn da güç olmasn
Fıstıklarım hayırlı geceler dün sorduğum o sorunun cevabi yalniz cizye olacakmış ama ben de cizye ve çiftbozan diye düşünmüstüm.
Mrb cnm toprak kaybi demek gayrimuslim kaybi demek ve cizye duser cunku gayrimuslim den aliniyo. Avariz da olagan ustu hal savas gibi durumlarda aliniyo ve artscak onunla acik kapanacak diye dusundum. Ciftbozan cok etkilemez diye düşünüyorum zaten topragi mazeretsiz ekmeyecekte ustuste 3 sene ondan sonra aliniyo zaten burda bi mazeret var ekecek toprakda yok sanki bu durumda ciftbozan fes oluyo artma yok azalmada yok gibi geldi bana bu nedenke bende sadece cizye derdim yanlisim varsa duzeltin canlar
Gunaydnnn kpss gullermm..pamukcugm ya gece yataga yattm ama soru kafama takildi soruyu dusuncem die uyku muyku kalmadi dondm durdm esime cnm uyudnmu bisey sorcam sana diyorm onun tarihi iydr soruymda icm rahatlasn dedm sordm yani anliycagn adamida uytmadm:))) o da dogru dusnmssn hayatm toprak kayplaryla birlikte cizyede ve ciftbozanda azalma olr avarzda olmaz dedi ama benm hala icime sinmeyen bisey var sonra kivran kivran sunlar aklima geldi cnm verilen tarihlerden yola cikarak dusndm yani 16.ve 17.yy da merkezi yonetm ve ekonomi bozuluyo hatta yanls hatrlamiyorsam 16.yy sonu ve 17. yy da timarlarn yanlis dagitimi nedenyle koylu isyan ediyo ve celali isyanlari cikiyo koylu tepki olarak topraklarini birakp sehirlere goc ediyo faln filan ve neticede topraklar ekilmiyo sonuc olarakta ciftbozan vergisi artiyor avarz zaten olaganustu durumlar yasandgi icn ( savas gbi)arts gosterir ama cizye o donemlerde kaybettgmz topraklarla birlikte o topraklarda yasayan gayrimuslumlerde elimizden cikiyor ve gayrimuslum sayisi eskiye oranla azalis gosterdgi icn onlardan alinan vergide azalms oluyo..boyle dusunurken dusunurken uyumussm sabh topigi actm dusundklermi yazym die sen de cvbi yazmissn yani ilk dusndgm dogru deglms sonraki dusndklerm dogryms anladm ve sunu da anladmm daha cokk calismamm gerekiyooo (( canlarr soru halkindaki yorumlarm yanlissa duzeltn herkese iyi calismalar kuzucuklarm optm...
Günaydın Canlarım,
Elifim nasıl geçti dün gecen. Motivasyon bombadır inşallah
Carpeeeem rica ederim tatlım, görünmüyordun hoşgeldin.
GkGy gece yalnız mı kaldın sen kuzum. Ben telden okudum gece, burdayım arkadaşım dedim sana
Zeytincim, evet canım uyduda yayın yapan bölgesel bir kanal.
Telden okuduğum kadarıyla cevap verdim arkadaşlar hepinize, geçmişe gitmeye vaktim yok. Acil çıkmam lazım.
İhtiyaç TG'ye pazar gireceğim için Pambıkın yazdıklarını ve sizin yorumlarınızı okuyamadım, görmeyim soruyu diye. Arada bişi kaçırdıysam kusura bakmayın.
Hepinize çok güzel bir gün diliyorum canlarım.
Dün akşamın bildirimini yapıp kaçcam. Malum çekimler yüzünden ben yine eve geç gittim. Ne kadar masamda otursam da uykuya yenik düştüm. Sonra saat 1'de kalktım, kahvemi yaptım. Hatta sigara bile yaktım 4'e kadar çalıştım. Ekonomik Coğrafyadan 150 soru çözdüm, tarihten tekrar yaptım.
Sabah gelir gelmez nasıl hevesle yazıyorum buraya anlatamam size.
Bu kadar yorgunluğun ve stresin içinde çalışma azmimi kaybetmiyorsam, az da olsa her gün çalışabiliyorsam hep sizin sayenizde. Hepinizden Allah Razı Olsun.
Kocaman kocaman öperim hepinizi..
Lozan bariz antlaşmasında;
1) patrikhane
2) borçlar
3) yabancı okullar
konularından hangileri hakkında hüküm olmayıp daha sonra yapilan görüşmelerde çözülmüştür?
A)yalnız 1
B)yalniz 2
C)yalniz 3
D)1ve 2
E)2ve3
Gunesmmmm okadr isn gucn arasnda senn bu calisma azmine hayranm fistgm Rabbim cumlemize emek veren herkese hyrlisyla atanmayi nasp etsn ins.. bende biraz kendmi sktm uyku duzenimi faln bozdm zaten bozuktu benm haylaz yuznden snv calismalaryla iyice bozldu stresten yorgnluktan dudagmda ucuk ckti dun de birdenbire burnm kanadi(bugun de yeni kitaplarm geldi siparis vermstm gecenlerde sen uzmanin ogreten soru bankasini tavsiye etmstn yanls hatrlamiyorsam sonrasnda internetten biraz arastrdm siparis verdm cog any ve mat.ini simdi geldi tarihi de alcktm bitms neyse dedm elmde biraz tarih sorudu var onlarida bitirym tarihe o zamn bakarz dedm..simdi baktm kitsplara guzele benziyolar harita falnda koymuslar giris kismina tekrar asamasnda cok isime yariyacaklar die dusnyrm cozmlu oldklari icn..yapamadgm bi sorunum cvbimi konu anlatmlilari acp aramycam kitabn cozmnden bakiverecem bu da zamn kazandrcak bana..neyse ballibademlermm iyi calismalarr Allah calisma kolayligi zihn acikligi versn hepinize ben de baslaym calismama..
tatlım dünüm süper geçti, nasıl geçti anlamadım, gece rüyama da girdi Volkan Konak o derece etkilenmişim konserden
bizim eve geliyor yemek falan hazırlıyorum ona ay çok komik ya bide diyorum ki rüyamda, eve kadar gelmişken bi fotoğraf çekinemedim
motivem tam iyi olacaktı ki regl oldum, biraz ağrılı geçiyor bakıcaz artık. Yarında bir akrabaya gelinlik bakmaya gidicez, pek ders çalışamıcam sanırım ben yine
bence A şıkkı:26:
Sağol güzel arkadaşım, Rabbim dualarımız boş çıkarmayacak inşallah. Senin minik haylazın da ne yapsın ilgi bekliyor tatlım. Bilse ki annesi onun için çırpınıyor, ona ileride daha iyi şartlar sunabilmek için, daha çok vakit ayırabilmek için çırpınıyor Allahım utandırmasın inşallah.
Kitaplarını da güle güle kullan tatlım, uzmanın öğreten serisini gerçekten çok beğendim. Zevkle çözüyorum. Hatta ayıptır söylemesi Vatandaşlığı bitirdim Gerçekten çözümleri o kadar iyi yapılmış ki, hemen kısaca tekrar ettiriyor. Kitap karıştırmaya gerek kalmıyor. Bir de bazen başka olaylarla kıyas yaparak anlatıyor, o da daha akılda kalıcı oluyor.
Bende de tarihi yok canım, bulursam ben de alcam inşallah. Yeni kitapların yeni motivasyon kaynağın olur inşallah, hemencecik bitirirsin
Ooooh maşallah canım benim, çok sevindim güzel vakit geçirdiğine. Hihihihiii rüya çok iyi yalnız. İnsan hamarat olmayı görsün (böyle mi yazılıyor bu kelime ) rüyada bile ikramda bulunuyor.
Geçmiş olsun kuzum, 2 güne atlatırsın. Sonra yine tam gaz devam.
Güzel arkadaşlarım, canlarım,
Ben yine çekimdeydim, şimdi ofise geldim. Yani tatilimin de içine ettiler Neyse az işim var, halledip hemen evime koşcam. Bi duş alıp oturcam kitaplarımın başına.
Yarın dershanenin TG denemesi var.
Hepinize çok verimli bir hafta sonu diliyorum. Kocaman kocaman öpüyorum.