2014 KPSS B grubu (GK-GY) Lisans Soru Çözme Topiği

En Zorlandığımız Dersler

• Türkçe

OY: 6 6,7%
  • Matematik

OY: 34 37,8%
  • Tarih

OY: 39 43,3%
  • Geometri

OY: 14 15,6%
  • Vatandaşlık

OY: 29 32,2%
  • Coğrafya

OY: 8 8,9%

• Ankete Katılan
    90
canmm tekrar geçmiş olsn bende burun ameliyatı olmuştm nasılsın şimdi
estetl yaptı mı doktor yoksa nefes problemn mi vardı.
Estetık yaptırmadım canım. Nefes sorunum vardı onu halletti doktor ıyıyım şimdi ilaç falan kullanıyorum işte.

Ewet canom baraj kalmayacak dedigin gibi. Cerceve anayasa yi bende yaptim. Tuik gida dogru olmasi lazim. Memurlar nette oyle yazmoslardi.

Canım maddi hasarım yok elbet günes gibi, ama kpss gitti, bu en büyük maddi zarar benim için kayıp....

cerceve anayasa, capraz kur, ikame mal, konj. işsizlik (buna baska bir sey diyorlar) yaptım dediklerini...

Dün dayanamadım daha fazla cok özlemiştim, aradım biz gene tartıstık...Aileme bile küfretti. S..tir gitler, defollar havda ucusuyor dilinden...Simdi acmıyor telefonu...Bir sürü sey yazdım kopmayalım dedim. Cevap vermedi bile. Biri var canım anladım ben...Ben de bırakacagım artık böylece son cabamı da verdim, dedigin gibi yapacagım, tekrar asık olursam aynı ictenlikle yaklasıp mutlu olacagım...

İstemiyor cidden, yeter...Benim ayrılmam işine de geldi...Hic sesimi cıkarmayıp unutacagım, işime gücüme bakacagım...

Canım hep son bitti diyorsun yine arıyorsun. Az başka şeylerle oyalan arama sunu.bıtmışgörmüyormusun hala son bir şans deme yapma kendine bu eziyeti.

kbb ye oldun o zaman canım
9 aya tam oturur diyor doktorlar
şekli değiştimi ç kemik alınma vs
Evet canım k b b ye oldum kemiğe dokundurmadım burnumun seklinden gayet memnunum dış görünüşünde değişiklik yok yani .

Canım hep son bitti diyorsun yine arıyorsun. Az başka şeylerle oyalan arama sunu.bıtmışgörmüyormusun hala son bir şans deme yapma kendine bu eziyeti.

Mesaj attı bugün, ama yazdıklarımla alakasız ne yaptıgına dair...Bırakamıyorum ki canım, aklım almıyor o sevkatli, bana kıyamayan adam nasıl degisti nasıl böyle kaba, saygısız, sevgisiz, hor gören biri haline geldi...Ailesi ile sıkıntıları var, ama bu demek degil ki beni asagılayacak, tersleyecek, yeri gelecek aileme küfürler savuracak...Hangi sebep haklı cıkarır ki bunları? Bünyem kabullenmiyor, hep eskisi gibi olacak umuduylayım...Bu da beni öldürüyor. Sürekli kırılıyorum...Biri oldugu için gitmem icin yaptıgını düsünüyorum, ama öyle degilse ya diye de içimden geciyor...Kafam allak bullak oldu.

Bir de ben bu hafta evi full temizlemistim, baktım annem evde is olmayınca ek börek cörege sardı, ben de cektim cıktım dısarı, daha yeni geldim sayılır. Yarın da durmayacagım, bir arkadasım gelecek üniversiteden sehir dısından, evde durdukca ona sarıyorum, tersleniyorum, oturup aglıyorum bir daha bir daha bir daha...Evde kalmamaya calısacagım, kütüphaneye giderim en kötü...

Zaten sınavlar bitince ben bir bosluga düstüm cok fena...Halkbankasının sonucunu beklemek ölüm zaten, bir de bu vatandasın tavırları...

Kore dizisi vardı bir tane izlemek istedigim, dedim ona bakayım az, yas gecmis artık...Eski yaptıgım ne varsa aynı tadı vermiyor...Daralıyorum...İçim sıkıldı...

Sana akıl vermek gibi olmasın ama, bu ilişkinin sonu yok hatanın neresinden dönersen kardır. yok sııkıntısı vardı o yüzden böyle davrandı bunlar biz bayanların görmek istemeyip kabullenmemek için avunduğu sözler. Ablamın böyle dengesiz bir ilişkisi vardı tuttu ona kaçarak evlendi üniversitesi biter bitmez. sonuç 2 tane kızı var. ama kaç kez boşanma derecesinden döndü sırf çocukları için katlanıyor şuan. ve kötü de olsa seviyor senin gibi bahaneler yaratıyor. zamanında beni dinlemedi ve çok pişman. zaman her şeyin ilacı bunlar ggeçer unutursun. kpss den sonra ben bile bunalıma girdim herşey normalken hayatımda. bu kadar önemseme onu bana kalırsa bu söylediklerin evli bir çift için boşanma nedeniyken benim anlamadığım sen hala saplantı halinde devam etmek istiyorsun ilişkine az iki yüz verse olur diyeceksin, temiz bir sayfa çekelim hayatımıza diyeceksin,

yapma! sakın yapma derim. sen bu insanla mutlu olamazsın 2 X 2 ne kadar 4 se benim söylediklerimde o kadar net. bunları söylemek için ikinizi tanımama gerek yok. kpss sürecinde gelgitlerinize bizzat gördüm.

Bir derdim var bölümüne yazsan bu ilişkini yüzde 90 sana benim dediğimi söyleyecek. ondan ne köy ne kasaba olur sana.

evlenmeden önce erkeğin davranışları fragman gibidir.
şimdiden bunları yaşadınya sen yaşayacağın kırık bir kalp. böyle hayat geçmezzzz.

benim eşim bile bana karşı çok kibar her yere götürürdü gezerdik tozardık. evlendikten sonra bunlar binde 1 oldu. yani evlenincede değişiyor insan. çok şükür benim sorunum yok ama asla senin yaşadıklarını yaşadığım biriyle yoluma devam etmedim. çok kişiyi hayatımdan sildim.

KİMSE VAZGEÇİLMEZ DEĞİLDİR...

Canımı cıkarıyorlar sanki elf'im...Sanırım haklısın, ben onu haklı cıkaracak bahaneler üretiyorum...Ben cok sevmistim cidden...Sanırım masalın sonuna geldim, kabullenmem lazım...Aslında iyi bir insan olmadıgını. Bana her tür seyi yakıstırdı, ben gene yuttum...Azarladı yuttum...Bir de bana diyor, iftira atıyorsun diye...Her seyini alttan aldım, alttan aldıkca enerjim bitti sanki...Artık daha az gülüyorum, dalıp dalıp gidiyorum.

Evlilik kelimesini söylemiyorum bile, o aşamayı düsünmedi bile belki de...O benim her seyim iken ben onun için öylesine eglendigi biri idim belki de. Bir insanın hayatıyla oynadı, dalga gecti resmen...Simdi de sepetleme vakti. Bunun da en güzel yolu benim ayrılmamı saglamaktı...Böylelikle suclu olmayacaktı...Simdi ayrıldın ya git diyor, sanki yüzlerce kez ayrılan o degilmis gibi. Pesinden giden ben degilmişim gibi, iyice b.k gibi davrandı ki dayanamayım, ayrılayım...

Bundan sonra sessizlige gömülecegim. Acı da olsa kabullenecegim...Bol bol dua edecegim onu kalbimden, aklımdan atabileyim diye...Atacagım da o da bunu istiyor zaten sırtındaki kamburdan kurtulmak...Uzatmaları oynuyoruz resmen, haklısın...

İstemiyor beni...Aklıma sokmam lazım, seven insan böyle davranmaz, haklısın...

Az önce aglarken yüzüme kapattı can...

Önüme bakacagım artık, yazdım da...

Sevmedi beni, kabullenecegim...Unutup yoluma devam edecegim...Öyle bir unutacagım ki, ona en büyük ceza bu olacak...Benim gibi canından cok seven birini kaybettigi için ömrü boyunca pişmanlık cekecek, keske diyecek...Simdi degil, zamanı gelince keske diyecek, içi acıyacak...O zaman cok gec olacak, kaybettigini geri kazanmanın bir yolu olmayacak, çünkü hayat degisecek, kosullar degisecek, ben degisecegim. Su hayatta her sey geri kazanılır, para kazanılır, kariyer kazanılır, ama seven bir kalp...Ask...Benim sevgim cok derindi, anlamadı...Anlayamadı...Biri oldugu bariz belli, öyle vicdansız ki öyle üzülüyorum ki onu öyle görünce...Unutacagım, hem de öyle kısa sürede unutacagım ki ...En büyük ceza bu ona...

Bu da gecer...Bu da gececek...

Ah ah sen akıllanmazsın. Yarın gidiyorsun kendine yeni bir hat alıyorsun. Onu her yerden siliyorsun. Sosyal medyaymış Facebook imiş ona dair her şeyi yok ediyorsun.
Kolay değil ama yapmak zorundasınız.
Sanıyormusun doğru kişilerle evlenen bu aşamalardan geçmedi elbette geçti. Ama doğru kişiyi aklını kullanarak buldu çoğu. Doğrusu da su. Sana değer veren senin için tüm herşeyi yapan yani bu kez fedakarlıkları sen yapmayacaksın bırak karşında ki yapsın.
Senin olduğun evrelerden bende geçtim. Aynı diyodum onu pişman edicemm falan bensin mutlu olamayacak. Ama öyle olmuyor be cann onlar yaşamlarına devam ediyorlar. Arada sosyal Medya'dan bakıyorum. Tablo evli çocuklu mutlumu bilemem. Ama önemli olan ben mutluyum. Iyi ki hatalarımda ısrar etmemişim şimdi dünyalar iyisi eşim var. Önceki uğruna her şeyi göze aldıklarıma gelince ne kadar salakmışım diyorum. Cocukça geliyor.

Şuan her şey yeni. Ama gönlüne söz geçirmen lazım.

Sana yakın arkadasımdan birtane olay anlatayım. Çok sevdiği bir çocuk kaç yıl sonra bıraktı kızı. Unutamadı aynı senin gibiydi birleşmek için çok çabaladı baktı olmuyo onu unutmak için biri peşinden koşuyordu zaten. Onunla arkadaş oldu ve şimdi çok mutlu . Çocuk zenginde.

Bir öneri daha
Bizin üniversiteden Prof hocamız. Kızlar kaçırdığınız trenin arkasından bakıp kalmayın bir gün gelecek diye. Oturun durakta yeni gelen trenlere bir bakın. Yani gönül gözünü kapatma seninde vardır hayırlı bir kısmetin aglayarak isyan etme.kaderinmiş yaşadın. Şimdi daha yeni başlıyor hayatın.

Can ben zaten sosyal medya kullanan biri degilim...Facebook, twitter filan...Bir skype, mail adresi...Skype'ı kapattım az önce aglaya aglaya...Mail adresimi de üyeliklerimi baska adres acıp tasıyınca kapatacagım. Telefonuma da yeni yükleme yaptım, içindekini tüketir tüketmez hattımı degistirecegim, aramaz zaten canım...Ben onun bu birini buldum anla halini tanıyorum, deşip kendi canımı yakmayacagım...Madem gitmemi istiyor, istedigi gibi gidecegim, öyle zor kurtulmus bir hali var ki...Öyle umursamıyor ki beni; öyle vicdansız, buz gibi ki...Üç güne aglar unutur diyordur muhtemelen, cidden kendime üç gün veriyorum, üç gün canım cıkana kadar aglayacagım, onu haklı cıkarıp üç günde unutacagım...Birini unutmak, o kişiye verilecek en büyük ceza. Sevgi de hissetmeyecegim, nefret de...Nefret de birini önemsedigini gösterir...Onu öyle kısa sürede unutacagım ki adını anmayacagım bir daha..Pişman falan etmeyecegim canım, ben zaten kimseye zarar veremem, benden öyle bir ah aldı ki, hayatımda öyle seylere mal oldu ki, ben bir sey yapmasam bile, eninde sonunda mutsuz olacak, ben bıraksam Allah'ın gücüne gider zaten...Sen diyorsun ya hani, hayatlarına devam ediyorlar diye...İşte öyle degil, sen mutlu görmüssün ama icini Allah bilir...Sadece düsünmüyorlar sebebinin sen oldugunu...Kimse kimsenin gözyasının üzerine mutluluk kuramaz...

Canım derdim evlilik filan degildi, ben onun parasına da bakmadım, sittin sene de gecse ben onu beklerdim, ben onu öyle seviyordum. Bir de salak gibi yanına gidecegim filan diye gittim biskuvi kutusu aldım, kendimize yaptım, ona da yapayım diye koalaları seviyor diye kalıpla o sekilde biskuvi yapacaktım filan...Kendime avondan sprey aldım, kıyamadım kendime almaya sadece ona da aldım...Elimde kaldı...Mendil baslamıstım islemeye aylar öncesinden, yanıma gelecekti kalanını bitirmiştim güc bela sınav sonrası, ablası dogum yaptı o gün tam, sinirlenip makasla parcalamıstım, sonra geldi, veremedim diye ona tekrar basladım salak gibi onu işliyorum filan...Gene parcaladıgım, es zamanlı, yazılar vardı. Onlar icin de renkli kagıtlar aldım tekrar hevesle...Anılar önemlidir, anı biriktirelim diye...Ne aptalım...Salat-ı tefriciyeler okuyorum filan, kavusalım diye...Okumayacagım gerisini, öylece bırakacagım...Nasıl dalga geciyordur simdi benimle...Ben nasıl bir salagım? Sigara da içiyorum, onun yüzünden... Kendi de dedi zaten, sen kandırılmaya cok musaitsin gibi bir cümle de kullanmıstı...Beni öyle kırdı ki bir daha sesini duymak, yüzünü görmek istemiyorum...

Kimseyi de istemiyorum hayatımda uzunca bir süre, kafamı dinleyecegim...Trene ihtiyacım yok benim, gerekirse tek basıma o yolda yürürüm kilometrelerce.

Gözlerim davul gibi oldu, ne kızı yarın karsılayacak halim kaldı ne baska sey...Mahvoldum ben...

Son düzenleme:
Sag olasınız kızlar...Dinlediniz, bir sürü tavsiye verdiniz, teselli ettiniz...

Hakkında hayırlısı tatlım. Bir şeyi kolayca bitir diyemiyorsun ama o raddeye gelmiş ki bunları söylemek istedim. Amann ne yaparsa yapsın banane demek gelmedi içimden inşallah yazdıklarım seni kendine getirir.
Ben senin olduğun durumlarda hayal kırıklıklarımda uyuyordum. Uyudukta rahatlıyordum. 2 gün aç susuz yataktan çıkmadığımı hatırlarım ama insan rahatlıyor uyuyunca .
Kendine iyi bak tatlım. Öptüm.

kuzum bi karar vermişsin 3 gün üzüleceğim ve bitecek diye o yüzden ellemiyorum sana içinden geleni yap.
sonrada nete gir dizilere falan sar.
bende gribim bugün çıkardık birlikte bi de arkadaşın gelecekti zaten
iyi olursam çıkalım otururz bir yerde hava alırız sohbet ederiz ne bileyim bana gelene kdara belki 50 tane arkadaşın vardır ama demek istedim yine de gerçekten samimiyim dinlerim kuzum seni

En kötüsü de hayal kırıklıgı zaten, kocaman bir yalanın içinde yasadıgını hissetmek, o rüyadan en adi sekilde uyandırılmak...Tüm içtenlikle kurdugun güzel hayallerin yerle bir olması...Neye tutunacagını bilmemek, sıkıca tutundugun kişinin yalan olması, her seyin sonucuyla öylece bi basına bırakılmak...Ne yaparsan yap ne halin varsa gör tavırlarıyla kalakalmak bir basına..

Uyumadım gece sabahladım öylece aglaya aglaya, yemek falan hak getire, midem bulanıyor o kadar cok sigara icmisim ki..Dünden beri bir sey yemedim, bir tek oturugumuzda kahve ictim..

Uyuyacagım tavsiyene uyup şimdi...

Sag olasın, ben de öptüm..

Yok öyle demem canım, insallah cıkalım az bir kendimi toplayım...Arkadası bile zorla karsılamaya gittim gara, zaten uyumadım gittim öylece...Yolda da tutamadım kendimi agladım gidene kadar gene...

Üç gün üzülecegim, sonra bir daha aglamak, üzülmek yasak bana...Onu gömecegim...Öyle bir gömecegim ki olur da bir gün gene dalga geçesi, eglenesi gelirse bir daha bana ulasamayacak birebir...Bagımız kalmasın...Yüzünü görmek, sesini duymak istemiyorum, Allah bir daha karsıma cıkarmasın onu, ondan ve onun gibilerinden korusun beni...Benim sevgim cok derin, gözü kara...Daha degerli bir insana yakısır, böylesine degil...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…