Ah ah sen akıllanmazsın. Yarın gidiyorsun kendine yeni bir hat alıyorsun. Onu her yerden siliyorsun. Sosyal medyaymış Facebook imiş ona dair her şeyi yok ediyorsun.
Kolay değil ama yapmak zorundasınız.
Sanıyormusun doğru kişilerle evlenen bu aşamalardan geçmedi elbette geçti. Ama doğru kişiyi aklını kullanarak buldu çoğu. Doğrusu da su. Sana değer veren senin için tüm herşeyi yapan yani bu kez fedakarlıkları sen yapmayacaksın bırak karşında ki yapsın.
Senin olduğun evrelerden bende geçtim. Aynı diyodum onu pişman edicemm falan bensin mutlu olamayacak. Ama öyle olmuyor be cann onlar yaşamlarına devam ediyorlar. Arada sosyal Medya'dan bakıyorum. Tablo evli çocuklu mutlumu bilemem. Ama önemli olan ben mutluyum. Iyi ki hatalarımda ısrar etmemişim şimdi dünyalar iyisi eşim var. Önceki uğruna her şeyi göze aldıklarıma gelince ne kadar salakmışım diyorum. Cocukça geliyor.
Şuan her şey yeni. Ama gönlüne söz geçirmen lazım.
Sana yakın arkadasımdan birtane olay anlatayım. Çok sevdiği bir çocuk kaç yıl sonra bıraktı kızı. Unutamadı aynı senin gibiydi birleşmek için çok çabaladı baktı olmuyo onu unutmak için biri peşinden koşuyordu zaten. Onunla arkadaş oldu ve şimdi çok mutlu . Çocuk zenginde.
Bir öneri daha
Bizin üniversiteden Prof hocamız. Kızlar kaçırdığınız trenin arkasından bakıp kalmayın bir gün gelecek diye. Oturun durakta yeni gelen trenlere bir bakın. Yani gönül gözünü kapatma seninde vardır hayırlı bir kısmetin aglayarak isyan etme.kaderinmiş yaşadın. Şimdi daha yeni başlıyor hayatın.
Can ben zaten sosyal medya kullanan biri degilim...Facebook, twitter filan...Bir skype, mail adresi...Skype'ı kapattım az önce aglaya aglaya...Mail adresimi de üyeliklerimi baska adres acıp tasıyınca kapatacagım. Telefonuma da yeni yükleme yaptım, içindekini tüketir tüketmez hattımı degistirecegim, aramaz zaten canım...Ben onun bu birini buldum anla halini tanıyorum, deşip kendi canımı yakmayacagım...Madem gitmemi istiyor, istedigi gibi gidecegim, öyle zor kurtulmus bir hali var ki...Öyle umursamıyor ki beni; öyle vicdansız, buz gibi ki...Üç güne aglar unutur diyordur muhtemelen, cidden kendime üç gün veriyorum, üç gün canım cıkana kadar aglayacagım, onu haklı cıkarıp üç günde unutacagım...Birini unutmak, o kişiye verilecek en büyük ceza. Sevgi de hissetmeyecegim, nefret de...Nefret de birini önemsedigini gösterir...Onu öyle kısa sürede unutacagım ki adını anmayacagım bir daha..Pişman falan etmeyecegim canım, ben zaten kimseye zarar veremem, benden öyle bir ah aldı ki, hayatımda öyle seylere mal oldu ki, ben bir sey yapmasam bile, eninde sonunda mutsuz olacak, ben bıraksam Allah'ın gücüne gider zaten...Sen diyorsun ya hani, hayatlarına devam ediyorlar diye...İşte öyle degil, sen mutlu görmüssün ama icini Allah bilir...Sadece düsünmüyorlar sebebinin sen oldugunu...Kimse kimsenin gözyasının üzerine mutluluk kuramaz...
Canım derdim evlilik filan degildi, ben onun parasına da bakmadım, sittin sene de gecse ben onu beklerdim, ben onu öyle seviyordum. Bir de salak gibi yanına gidecegim filan diye gittim biskuvi kutusu aldım, kendimize yaptım, ona da yapayım diye koalaları seviyor diye kalıpla o sekilde biskuvi yapacaktım filan...Kendime avondan sprey aldım, kıyamadım kendime almaya sadece ona da aldım...Elimde kaldı...Mendil baslamıstım islemeye aylar öncesinden, yanıma gelecekti kalanını bitirmiştim güc bela sınav sonrası, ablası dogum yaptı o gün tam, sinirlenip makasla parcalamıstım, sonra geldi, veremedim diye ona tekrar basladım salak gibi onu işliyorum filan...Gene parcaladıgım, es zamanlı, yazılar vardı. Onlar icin de renkli kagıtlar aldım tekrar hevesle...Anılar önemlidir, anı biriktirelim diye...Ne aptalım...Salat-ı tefriciyeler okuyorum filan, kavusalım diye...Okumayacagım gerisini, öylece bırakacagım...Nasıl dalga geciyordur simdi benimle...Ben nasıl bir salagım? Sigara da içiyorum, onun yüzünden... Kendi de dedi zaten, sen kandırılmaya cok musaitsin gibi bir cümle de kullanmıstı...Beni öyle kırdı ki bir daha sesini duymak, yüzünü görmek istemiyorum...
Kimseyi de istemiyorum hayatımda uzunca bir süre, kafamı dinleyecegim...Trene ihtiyacım yok benim, gerekirse tek basıma o yolda yürürüm kilometrelerce.
Gözlerim davul gibi oldu, ne kızı yarın karsılayacak halim kaldı ne baska sey...Mahvoldum ben...