2014 KPSS B grubu (GK-GY) düzenli çalışma ve dertleşme topiği. Buyrun kızlar :)


teşekkür ederim canım . aklıma gelen şeyler oldukça yine yazarım tecrübelerimi :)

gıda mühendisiyim canım ben.
bizim bakanlık alım yapmadı o yüzden bu kadar geç oldu.
bakanlık dışında hava-kara-deniz kuvvetleri komutanlığı gıda mühendisi alımı yaptı. 3er 5er.. bunlardan hava ve deniz kuvvetleri komutanlığına başvurdum . mülakata girmeye hak kazandım ama mülakatlara gitmedim :)

nasip bu zamanaymış . 2.tercihime yerleştim .
yds ye girmedim canım. çünkü gerçekten sıkı bir çalışma istiyor yds de.. sadece kpss ye odaklandım . zaten yds puanıyla alım yapılan sayılar çok da fazla olmuyor bizim branşta.

istediğiniz zaman soru sorabilirsin :) cevaplarım elimden geldiğince. çok soru sordum gibi düşüncelere kapılma :)
 

Kuzum sorma, kayhan yurtdışı tur biletleri almıştı 2miz için. Benim vizem çıktı, ama ona vize vermediler saçma sapan bir sebepten dolayı. Çok hayalini kurduğum, heyecanla beklediğim bir gezi olduğu için baya üzüldüm ve üzüntümü de ondan çıkardım. Ama şimdi daha iyiyim. Nasip buymuş, hayırlısı buymuş diyorum artık sedefim
Bu arada dershane konusunda haklısın, şubesine, hocasına göre çok değişiyor. Ben de bayadır araştırma yapıyorum, bir sitede murat dershanesini çok överken başka bir sitede çok olumsuz yorumlar görüyorum. Fiyatları da kafamı çok karıştırıyor. Karacan 700tl dedi, murat 1450, resmen 2 katı fiyat farkı var, o farka değer mi hiç bilemiyorum. Yüz yüze konuşursam daha iyi fikir sahibi olurum sanırım. Yarın gideceğim inşallah dershanelerle konuşmaya.
Verdiğin bilgiler için çok teşekkürler tekrardan kuzum. İlk videomu indiriyorum sayendee

nazcım çok sağol bilgilendirdiğin için. Hemen bakıyorum siteye. Benim de elimde sadece 1 yayın olduğu için başka yayınlar almak istiyordum yeniler çıkana kadar. Bu fiyatlar aşırı uygunmuş. Ben de bakıp siparişimi vereyim o zaman.

Ah canım, çok çok teşekkür ederim sorularıma verdiğin cevap için. Ataman hayırlı olsun tekrardan. Ben de kimya müh.den bu yıl mezun oldum. Benim de senin puanın civarında bir puan yapmam lazım ki atanabileyim. İngilizceyi ben de 2. plana atmaya karar verdim. 2sini bir arada götüreyim derken 2sinden de tökezlemek istemiyorum. Tek önceliğim KPSS artık.
Ben sorularım olursa yine başını ağrıtırım.
Tekrardan çok sağol canım.
 

çok güzel bir zamanda mezun olmuşsun ,mezun olup ertesi yıl hemen sınava gireceksin .2 yıl beklemeyeceksin yani :) iyi değerlendirmen dileğiyle :) umarım emeklerinin karşılığını alırsın :)
 
çok güzel bir zamanda mezun olmuşsun ,mezun olup ertesi yıl hemen sınava gireceksin .2 yıl beklemeyeceksin yani :) iyi değerlendirmen dileğiyle :) umarım emeklerinin karşılığını alırsın :)

İnşallah canım inşallah bu fırsatı değerlendirebilirim. Çok teşekkür ederim
 

çok üzüldüm büşram, bu sizin için harika bi tatil olurdu ama her şerde bi hayır vardır derler. sen hiç takma kafana, bu yıl olmadı diye ömür boyu olmıcak değil ya, ohh siz daha ne tatiller yaparsınız aşık arkadaşım benim
gerçekten çok fark varmış kuzum. bizim burda bi odak ihtiyaç ve fem vardı. karacan ve muratı bilmiyorum. ama murat bu iktisat maliye gb derslerde (sanırım sizinki oluyo o b grubu fln ben pek anlamıyorum ) o derslerde iyiymiş. benim topiğimde ''kitapseli'' arkadaşımız vardı. o da bu bölümlere murat yayınlarından çalışıyodu ve çok memnundu kuzum. en iyisi sen yarın git bi yüzyüze konuş, hangisi kafana yatarsa ona göre karar verirsin kuzum.
hadi bakalım Allah derslerinde zihin açıklığı versin
 

sağol kuzumm, inşallah bu kaçırdığımız tatilin acısını ileride fazlasıyla çıkarırız.
Yok tatlım b grubunda sadece gk ve gy var. Murat dediğin gibi alan derslerinde çok iyi ama matematik tarih gibi dersleri anlamak hocasına göre çok değişiyor. İnşallah gönlüme göre bir dershaneye yazılırım.
Sana da yardımın ve desteklerin için tekrar tekrar teşekkür ederim sedefim. Şu aşamaları bir atlatsak da hayırlısıyla, yine eskisi gibi aşk dolu muhabbetlerimize geri dönsek Çok öpüyorum kuzum seni
 

ben de seni kocamaaaaann öpüyorum
o günlerimiz de gelcek kuzum, çok az kaldı
 
selam kızlar

ben önlisans mezunuyum bu durumda 2014 te kpss A mı B grubu mu olarak katılmam lazım?
 
çok sağol tatlım güzel dileklerin için.. Besyo mezunuyum ama matematik ve türkçede temelim iyi:))Tarih ve coğrafyada sıkıntım var çok çabuk unutuyorum o yüzden daha o derslere başlamadım bugün 2013 kpss sorularına baktım güzel mantık soruları vardı ama 1 soruya anca 120 dakika yeter sanırım ne yapmışlar öyle yaa her kafadan soru var :))) dershane başlayıncaya kadar matematikle türkçeyi halletsem arada da coğrafya bu arada ales sınavına da girmiştim orda 75 aldım kpss o kadar nefret ediyorum ki 58 üzerine hiç çıkamadım çok saçma bir düzen var benim şimdiye kadar öfkem sistemeydi 4 yıl oku sonra tekrar başa dön ilkokuldan beri gördüğümüz şeyler kendimi geliştirme yok yeni şeyler öğrenme yokk ben besyo okudum spor yönetiiliği 5 yıl vekil öğretmenlik yaptım tekrar karşı olduğum düzen ve sisteme katılmak zorunda kaldım mecburiyet işte bu beni mahvediyor matematik türkçe tarih çalış üniversiteye gir sonra tekrar mezun ol tekrar aynı şeyler özel sektör emek sömürücü (( 20 yaşlarda üni. sınavı hayatını belirle 30 yaşlarda kpss sınavıyla hayatını belirle ........ amma isyan ettim:))) şimdi gerçek hayatı dönme zamanı 2012 ihtiyaç yargı konu anlatmı var onlar şimdilik yeterli olur sınırım matematik ilk konudan başlıcam bugün akşam öpüyorumm burada çok kfanızı şişiririm kızlar:)))9
 

Estağfurullah canım. Çok haklısın. Malesef ki bu düzen, bu sistem bizi üni.yi bitirmemize rağmen hala birbirimizle yarıştırıp bir yerlere yerleştiriyor. O da şanslı olan azınlık yerleşebiliyor sadece.. Özelde çalışma şartları yüzünden bunca çileyi, derdi, stresi çekmek zorunda kalıyoruz. Bu durumdan ben de çok rahatsızım ama 1 yıl dişimi sıkmak istiyorum. Sonucunun ne olacağı bile belli değil üstelik.
Rabbim hepimizin gönlüne göre versin,emeklerimizi boşa çıkarmasın inşallah.
 
Bugün dershaneye yazılmaya gittim kızlar.
3 dershaneyle görüştüm, yanımda babam da geldi hatta. Yediiklim, ihtiyaç ve murat. İlk yediiklime girdik, bizim buradaki şubesi haziranda açılmış henüz. Adama fiyat sorduk fiyatı yarım saat sonra alabildik, konuştu da konuştu:18: 1400 dedi, 1200e indi. Ama adamı niyeyse pek gözümüz tutmadı, güvenemedik, çıktık oradan ihtiyaça geçtik. İhtiyaç'ın kaynakları elimde olduğundan kaynaklarının ne kadar iyi olduğunu zaten biliyordum. Adam da güzel bir şekilde anlattı. O da ilk 1400 dedi, babamın yoğun pazarlığıyla 1000'e indi.
En son aklımızda kalmasın diye murata da gidelim dedik. Müdür yardımcısı bir bey varmış onla konuştuk. Bana resmen 90 almayı garanti ediyor nasıl ediyorsa Ama 1450 dedi, en son 1350ye indi ve daha da asla inmedi. Bir de bana demesin mi "Buraya yazılmazsan başka hiç bi yere yazılma, otur evinde çalış daha iyi" diye. Bir gıcık oldum bir gıcık oldum anlatamam.
Zaten o lafı duyduktan sonra murattan iyice soğudum. Evde çalışırsam da pek âla yapabilirim ama benim arkamdan itecek bir dershaneye ihtiyacım olduğu için yazılıyorum zaten. Dershane önemli olabilir ama iş kesinlikle öğrencide bitiyor. Adam bu mantıkla konuşmayıp, öğrenciyi hiçe saydığı için sinirlerim bozuldu. Biz de ihtiyaçta karar kıldık. Umarım hayırlısı olmuştur, Rabbim utandırmasın inşallah.
 
Merhabalar

Bende 2014 kpss ye hazırlanıyorum ve dershaneye yazılacagım ama hafta içi mi yazılmalıyım hafta sonu mu karar veremedım. Evliyim fakat ev işleri ve yemek çok zamanımı almıyor. matematik türkçe coğrafyadan 2 şer soru bankası bitirdim. Dershane açılana kadar tarihten de bitirmiş olacağım inşallah. Hafta sonu dershaneye gidip 5 gün evde gönlünce ders çalışmak mı mantıklı sizce, yoksa haftada 4 gün gidip derslerde kopukluk yaşamamak mı?
 

Canım merhaba.
Haftaiçi kurslarını araştırdın mı hiç? Ben bizim burdakilerle konuştum, hafta içi kursları da haftada 2 gün oluyor. O yüzden bana haftaiçi daha uygun gibi geldi. 4 güne gerek olmayabilir bence, sonuçta 2 gün de olsa aynı dersleri göreceksin. O yüzden 2 gün kursta ders görüp, 5 gün kendin çalışmak daha etkili olur gibi geliyor bana açıkçası.
Bu arada maşallahın var Epey yol katetmişsin, Allah çalışmalarının karşılığını verir inşallah hayırlısıyla
 
merhabalar dün kesin olarak kpssye hazırlanmaya başladım2012nin sınav sorularını indirdim hiç konu çalışmadan türkçeleri çözeyim dedim hem aklımdaki bilgilerin ne kadar kaldığını görmek istedim hemde eksik olduğum konuları görüp ordan başlıyayım dedim 30 soruda 2 yanlışım çıktı o sorularda edat tümleç sorulan sorulardıoldum olası karıştırırım zaten o konulardan başlıyacam çalışmaya matemetiktende ilk 10 soruyu çözdüm üslü sayılarda zorlandım 10 sorudan 3 yanlışım çıktı
 


Hangi şubeye yazıldin canım ? Bende yazıldım kadıköy çözüm akademiye

Inşallah hayırlı olur bende senin gibiyim arkamdan birileri itmeli teşvik etmeli bir de benim için rehberlikte çok önemli bakalım artık sene içinde memnuniyetimız belli olacak.
 

Bende netten kitap almıştım canım dün geldi bugün başladım türkçe çözümlü sorular 60sorudan bir yanlış yaptım böyle güzel gidiyoruz inşallah sınavda da böyle olur.
 

Hayırlı olsun canım. Benim de elimde ihtiyaç yayınlarının seti var, gerçekten de çok güzel anlatımı.
 
Bende netten kitap almıştım canım dün geldi bugün başladım türkçe çözümlü sorular 60sorudan bir yanlış yaptım böyle güzel gidiyoruz inşallah sınavda da böyle olur.
ben üniden 2007 senesinde mezun oldum ve o zamandan bu zamana en son girdiğim sınav 2008 kpss sınavıydı sene olmuş 2013 ve bilgilerimin hala taze kalmasından dolayı çok umutlandım hadi bakalım gerçi 2008 senesinde 85 puan almıştım ama tercih yapmamıştım uzak istemediğimden dolayı sonra ailevi problemler yüzünden bir daha giremedim kpss ye inş bu sefer olur
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…