- 24 Mayıs 2013
- 786
- 169
- Konu Sahibi PammukSeker
- #1.921
1. Soru--> Uygurlar ticaretten cok tarımla gecimlerini saglarlardı, bu yerleşik hayata gecmelerinin sonucudur. Yerlesik hayata gecmelerinin ve mimaride ilerlemelerinin sebebi de tapınak yapma zorunlulugu olması maniheizm dininde. Tapınaklar da ilk mimari eserleri...Burdan gidebiliriz sanırım. Gene de mantıksız bir soru olmus bence.
2. Soru---> Ben c ve d arasında kaldım ve c dedim. Bilen biri acıklasın bunu. Arada bir fark var kesin ama ben cözemedim.
3. Soru--> Bence3. sorunun cevabı a...b'de ekstra bilgi vermiş, ama gerekce sorduguna göre sebebi a sıkkı.
Arkadaşlar Merhaba,
1. Soru: Evet ticaretin gelişmesi din değiştirmeye etken olmuştur her dönem fakat bu soruda çok net bir sebep sonuç ilişkisi kurulmuş. Tapınak yapılmasının tek mantıklı açıklaması din değişimidir. İran ve hitit etkisi kafa karıştırıcı olabilir.
2. Soru: C şıkkında biçim olarak soru cümlesi yapılmış. D şıkkında biçimce olumluluk var ama cümleyi net okuduğumuzda 'İçiremezsin' anlamı var. Bu da biçimce olumlu, anlamca olumsuz cümle oluyor :)
3. Soru: Bu soru hakkında ben de sizinle aynı fikirdeyim :)
İyi çalışmalar dilerim.