2014 KPSS B grubu (GK-GY) düzenli çalışma ve dertleşme topiği. Buyrun kızlar :)

kızlar bugün benim moralim çok bozuktu ders çalışmadım hiç, tarihe başlamayı planlıyordum ama başayamadım 43 gerçi sabah sözcükte anlamdan biraz soru çözdüm türkçem zayıf benim ama şimdi vicdan azabı da çekiyorum.

slmlar

bende 2014 kpss ye hazırlanıyorum. Matematik öğretmeniyim. Bu seneye özel sektörde çalışıyordum.İşimi bıraktım ve sırf kpss için ailemin yanına geldim. Bulundugum yerde kpss dershanesi araştırıyorum.Bu güne kadar hiç hazırlıgım olmadı. Ama malesef şartlar gereği kpss kervanına katıldım bende. Benim merak ettiğim daha önce dershaneye gidip yayınlarından denemelerinden memnun olan var mı?Ayrıca tarih coğrafya da zayıfım. Önerebileceğiniz yayın ve çalışma tekniği var mı?( elimde ihtiyaç yayınları var bunun dışında)

Kızlar acaba güncel bilgiler için de bir başlık mı oluştursak? Birimizin gözünden kaçanı diğerimiz yakalar..

bence ayrı topik açılmasın burdan devam ederiz herkez paylaşım yapar

zeytinn yazdıkların malesef acı gerçekler türkiyede sinir bozucu durumlar benimde mesela insanları küçümsemek gibi değilde 3 yıldır özel sektörde bi şirkette çalışıyorm ama patronum ilkokul mezunu ben üniversite mezunuyum ve kendimden altt alt seviyede birine hükmetmek beni çileden çıkarıyor
herkes kendi emeği ve seviyesiyle biyerlere gelebilse keşkeee kimsenin hakkı yenmese ama zor çok zor

merhaba bende bu yıl kpssye girmeye karar verdim hiç düşünmemiştim daha evvel torpil olmayınca zor gibi geliyor bana ama bu yıl sıkı çalışıp iyi bir puan almak istiyorum sonrası kısmet. Temmuzda sınava girdim ama 58 aldım çalışmamıştım. şimdi kararlıyım ben beyazkalem fasikül setini2014 aldım, pegemin 2013 coğrafya matematik ve tarih doru bankasını aldım birde data coğrafya türkçe matematik konu anlatımı ve soru bankalarını aldım Tarihi dört gözle bekliyorum henüz basılmadı galiba. Elimdeki kaynaklardan datayı öneririm benim en keyifle çalıştığım kaynak data diyebilirim.

Sanada bol şans inşallah hepimiz 2014 temmuzda kpss yi istediğimiz puanlarla atlatır ve 2014 bitmeden istediğimiz yerlere atanırız.

Son düzenleme:

TEŞEKKÜR EDERİM. internette yeni yeni çıkıyor 2014 yayınları. tarih için data ya bakacağım. Ben sözel çalışmaya alışkın olmadıgım için cabuk sıkılıyorum. Masa başında kalamıyorum. Belki burası teşvik için iyi olur. Düzenli çalışma ile herkesin atanabileceğine inanıyorum inşallah. Bütün arkadaşlarım çevremdeki insanların hepsi atandı. Onlara baktığımda bu sınavın sadece çalışmaktan ibaret oldugunu gördüm. inşallah olur herkes için. Ben ısparta da yaşıyorum şu anda varsa hazırlanan tanışmak isterim.

Canım en azından türkce cözmüssün. Yarın baslarsın.

Canım pegem, yargı, data, beyaz kalem, yedi iklim, fem....Bunlar iyi yayınlar.

Benim de genel kültür kısmım cok kötü. Genel kültür için konuları okuyarak ve elimdeki her yayından sorularını bitirerek gidiyorum. Bir de konu calısırken okuyup kendi kendime anlatıyorum. (Kardesimin tahtasında ögretmencilik oynuyorum kendi kendime, kimseye demeyin )

Cevap aralarından güncel bilgileri ayıklamak zor olabilir ama. Ana topigimiz burası zaten, o topik yorumlasmadan sadece güncel bilgilerin yazıldıgı bir topik olsun. Pamukşeker, kızlar bir düsünün derim bu fikri...

Son düzenleme:
günaydınn
tabloda sözel mantık konusu yok türkçede yeni eklenmiş onu unutmuşum dün onuda bitirdim büşracım

hepinize günaydın kızlar, bugün tüm gün ders çalışmayı planlıyorum. birazdan çıkıp yeni bir defter alacağım türkçe notlarını geçireceğim sonra matematikten kümelere başlayacağım matematik çalışırken yapamadığım soru çok oluyor zar zor ya yapıyorum ya da dayıma sormak üzere bir kenara ayırıyorum şu an bir test soru ise kendim 10 soru felan yapıyorum diğerlerini eşimden dayımdan ve eşinden yardım alarak yapıyorum dershane ile bu yapamadığım soruları yapabilir hale gelmem lazım. bir insan bu kadar mı korkar matematikten...

birde arkadaşlardan biri pammukşeker e dersler ikiye mi bölündü diye sormuştu dershane için oğlum başımda şuan ona bakamıyorum. bizim dershane de bölündü türkçe ve tarih bitene kadar başka ders yok sonra matematik ve coğrafya var o zamana kadar da deneme olacakmış mesela bir de ilk dersler bitince 1-2 ay boşluk olacak o dersler hiç görülmeyecek soru çözüm saatinde hocayı bulup soru sorabilirmişiz nisandan sonra genel tekrarlar başlayacakmış o boşlukta devamlı soru çözmek ve sıcak tutmak gerekecek.birde çağdaş ı ayrı bir olarak görecekmişiz ve sözel mantık ve sözel matematik içinde ayrı hocalar girecekmiş en sona bırakılmış.

gunaydın herkese ıyı calısmalar..Kızlar sızdede oluyormu yaaa ben calısma azmımı kaybetmekden cok korkuyorum cunku surec cok uzun oldugu ıcın sankı sıkılıcakmısım gıbı korkuyom (( bı dolu kıtap aldım butun cabaların masrafların bosuna gıtmesını istemiyorum buarada kıtaplarım gelmesını sabırsızlıkla beklıyorum...bugunde matematıge calısıcam ıns ..

Buda dershanerlerde yeni mi moda oldu artık? daha önce duymamıştım hiç.

Teşekkür ederim arkadaşım, sanırım yargı da alcam artık :)
Eve stok yapmaya devam, bir de hepsini bitirebilirsek inşallah :)

günayınlarr

pantera cnm aynı durum benim başımda da var adamlar ilkokul mezunu ne olmuş yani 5 yıl okuduk ya diyip kendilerini övüyorlar o derecede pişkinler yani.nelerini gördüm burda adını yazamayan insanlar var hala memleketimde ama memurlar işte her geçen günde dereceleri artıyor yalakalık yaparak

yeni konu çalışmadım tekrarlarım devam ediyor özellikle tarihte hepsini pekiştirmeden atlamak istemiyorum
haftasonuna kadar devam edicem

Son düzenleme:
anladım canım çok sağol. Ben de zaten 4001den tercih yapacağım olmazsa ama orada kaça düşüyor ki puanlar en fazla.:26:

Bir çoğumuz aynı durumdayız sanırım. Ben henüz ders aşamasındayım yol yakınken döneyim diyorum ama bir yandan da proje yapacağımız için maaş alacağım. O paraya ihtiyacım olmasa bir dk bile durmazdım burda. Sen en azından 1 yılını halletmişsin, tez aşaması ders aşamasına göre daha mı yoğundur bilemiyorum ama en azından her gün okula gitmiyorsundur. Boş anlarımızın tamamını kpssye ayırmalıyız. Bu yıl gezme, uyku gibi bir çok şeyden fedakarlık vermemiz gerekiyor belki ama güzel puanlar alırsak seneye bu zamanlar her açıdan rahatlamış olacağız(İnşallah)
pamuk şekercim müsait olduğun bir ara eklersen sevinirim matematikten temel kavramlar bitti çok şükür
tatlım ekledim.tebrik ederim
Canım umarım faydası dokunur, çok mutlu olurum o zaman. Kendi tavsiyemi kendim uygulayamıyorum gerçi ama. Zaman yetiştiremiyorum bir türlü ya.
hayırdır ziraatcim niye bozuktu moralin.?:26: Umarım bugün iyisindir. Merak etme tatlım arada böyle ders çalışamadığımız günler olacak belki ama sonrasında bunu en iyi şekilde telafi edeceğiz. Rabbim sağlık versin yeter ki.
günaydınn
tabloda sözel mantık konusu yok türkçede yeni eklenmiş onu unutmuşum dün onuda bitirdim büşracım
Sibelim hatırlattığın çok iyi oldu. Sözel mantık'ı da ekledim tablomuza. Türkçe'yi bitirdin canım maşallah Darısı diğer derslerinin başına.

Bu sistemi bir çok dershane uygulamaya başlamış sanırım. Benim de konuşmaya gittiğim dershaneler hep bu sistemden bahsediyordu, dershanemi secmemde belirleyici sebeplerden biri de bu oldu. Bence yanlış bir yöntem çünkü tek bir derse yoğunlaşarak bitirip sınava kadar bir daha hiç görmemek benim gibi biri için çok riskli. Gerçi tekrar yapacaklarmış sürekli, o açıdan iyi bence canım. Dersleri erken bitirmiş olacaksınız böylece. Bu da iyi bir özellik ama dediğim gibi benim gibi sistemsiz çalışan ve çabuk unutan biri için çok verimli alamayacağım bir yöntem. İnşallah senin için güzel olur tatlım.
gunaydin
Herkese iyi calismalar
Günaydın tatlım. İyi çalışmalarr.
Canım olmaz mıı, benim bu topiği açmamdaki en büyük neden hevesimin kaçma korkusuydu. Ama buraya yazdıkça, sizlerle konuştukça motive oluyorum ve ders çalışma isteğim artıyor. Yoksa çoktan boşlamıştım belki de dersleri. Sen de azmini, hevesni kaybettiğini hissettiğin an buraya yaz, elimizden geldiğince seni tekrar motive ederiz canım.

ben bazen korkuyorum:26: bu ugurda isimi biraktim hemde esimi zor ikna ettim, onun kontenjan acilipta yerlesecegime ikna olmasi cok uzun zamanimi aldi :44:umarim pisman olmam ve insallah hepimiz güzel yerlere yerlesiriz

Canım ben görmemişim bu yazdığını.Bence olabilir, güzel bir fikir. Herkes yorumlaşmadan öğrendiği güncel bilgileri yazarsa girip okuması daha kolay olur. Belki bir kaç soru yakalayabiliriz bu sayede.

Son düzenleme:

bence güzel olur ayrı bir başlık açsak ve sadece güncel bilgileri yazsak takip etmesi daha kolay olur

azim var ama zaman yok benimde:26: daha bende yazdığın korkular olmadı ama sende böyle düşünme tabi kitapların gelir gelmez bi hırsla başla şu işyerinde öyle çok boş vaktim oluyoki ama çalışma fırsatım yok işte malesef burda geçen zamana içim acıyo yani

bende de oluyor o hatta bu aralar öyleyim buraya girip okudukça hevesleniyorum :) arkadaşım mühendis olarak atandı geçenlerde onu gördükçe kıskançlık değil de özeniyorum işte inşallah bizde o günleri görecez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…