2014 KPSS B grubu (GK-GY) düzenli çalışma ve dertleşme topiği. Buyrun kızlar :)

Benim Türkçe Sözcükte Anlam bitti kızlar. Bugün Tarih çalışmak istiyorum. Data Tarih 2014 çıkmamış daha onu bekliyordum aslında neyse artık yediiklim tarih ile başlıcaz.

Gunaydin arkadaslar. bende yargi yayin evinin moduler seti var 2014 ler tam cikana kadar ondan calisiyorum ama topige gireli epeyce cok oldu kimse yargi dan bahsetmedi sanirim. matamatigi cok guzel fakat mati sifir olanlara tavsiye etmem. Tarihve cografyaya basliyacam mat bitince az kaldi. ama fikri olan varmi bu set hakkinda

günaydınlarrr

ahhh ahh şimdi ben sinirlenmeyim de kimler sinirlensin
işte haksızlığın sonu budur...
kızlar daha önce belediye de taşeron çalıştığımdan bahsetmiştim
zaten kpss ye girme fikrim de son derece etkili oldu yapılan muameleler
küçük bir yer burası
bugün arkadaşlarla aramda gçen konuşma şu
(bu arkadaşlar kpss ye girmeden direk torpille memur olanlar kimi askerlikten geldi kimi akraba kimide ekstra torpille lise mezunu kpss ye girse kalem oynatamayacak kapasitede kişiler-küçük görmek için söylemiyorum ama çok cahiller dilekçe yazmaktan haberleri yok )
çk salmışım kendimi hiç bakmıyormuşum kendime
tüm gün ders çalışmaya çabalıyorum kpss için kendime bakacak zamanım yok dedim ki her zaman ki halimdeyim kılığım kıyafetim
aaaa ne zaman sınav ooo çok varmış niye böle yoruyorsun kendini
benim bir arkadaşım var ilk girişinde 70 puan aldı hemde hiç çalışmadı kitap açmadı
bende dedim alır alırda yerleşemez önemli olan sınava girmek değil yerleşebilecek puan almak
kazanamayanlar salakmış kafaları basmıyormuş ne alakası var dedim kafayla kafası olmayan üniversite bitirebilir mi
rekabet var herkes çok iyi ve iyi olmak değil iyininde çok iyisi olmak şart bu sınavda birşeye benzemez dedim
aaa ne istiyorsun peki işte inadına en yüksek yerleri söledim o arada ooo orası çok iyi maaş verir fln (burası yakında kapanıyor kızlar ve tüm çalışanlar çok düşük memurlujklara ve işçiliklere verilecekler)
ben söledikçe suratları değişti nasıl fesatlık bu anlamadım
ne diyeyim vasıfsız bir sürü insan böle devlet dairelerinde boş boş oturuyor
taşeronların işçilerin tepesine biniyor
kendileri 2 günde müdür olup birde müdür maaşı alıyor
çevresinde ki bende kpss ye gircem diyince binbir laf üretip moralini bozmaya çalışıyor
yok yok aslında nasıl iyi geldi nasılda iyice hırslandım beni daha çok motive ediyorlar haberleri yok

neyse dün akşam eşimle setlere baktık kitapseç ten benim bir ark.ım var kitapçı oraya uğrayıp öyle almaya karar verdik
ihtiyaç ve data beğendim ama önce oraya sorucam
yaprak testlere baktım pek yok gibi sanki aldınız mı siz ya da ne zaman alıcaksınız
sonra da geçmiş konuları şöyle bir tekrar yaptık
ne de olsa kafasız insanlarız zor giriyor aklımıza :)

Son düzenleme:

İyi olmuş canım hırslandırmış seni.

Bende universiteden sonra 4 yıl özel sektörde çalıştım, keşke çalışmasaydımda 4 yıl da olsa kpss ye hazırlansaydım diyorum kendime. Ama hiçbirşey için geç değil, bundan sonra keşke dememek için elimizden geldiğince çalışmamız, alın terimizle kazanmamız gerek.

öyle cnm boşuna zaman kaybettik yıllarca ama bari bundan sonrası güzel olsun diye çalışmamız lazım

zeytin bencede iyi olmus seni hirslandirmis benimde 2012 kpssye calismadan girdigim icin pismanligim var ama bu pismanlik bu sene isi birakip ders calistiracak kadar güdülendirdi beni

tam elinin altinda okuyabilecegin bir özet dimi rengarenk hemde begenmene sevindim canim bende ihtiyacin denemelrine girecegim ama 250 lira cok dediler ya

evet canım gerçekten insanın eline kitapları alıp çalışasını getiriyor. Tavsiye ettiğin için teşekkür ederim.
Bu arada 250tl hakikaten çok fazla ya. Onun yerine uzaktan eğitim bile alınabilir yani. Pazarlık payı da mı yok hiç. Gerçi düşse düşse 200'e düşer. Ki bence o da fazla.
Canım inşallah dershanedeki ilk günün güzel geçmiştir. Ben şimdilik çok memnunum çok şükür. Senin de öyle olur inşallah.
Bu arada kitabı okumaya başladım ama tarihi hiç bilmediğim ve daha önce böyle bir kitap okumadığım için okurken pek dikkatimi veremedim. Ama 10 sayfaya kadar okudum, ertuğrul gazinin rüyasından başlamış anlatmaya, kitabı sevdim şimdilik ama ara vermeden devam etmem gerek. Sen de boş zamanlarında elindekileri okumaya başla bence canım.

zeytincim teşekkür ederim canım. Hocalardan çok memnunum şimdilik. Özellikle tarih ve matematikçisini çok sevdim. Tarih hocasının iyi olması benim için herşeyden önemliydi zaten. Çok şükür ki ilk dersten baya sevdirdi kendini. Çok eğlenceli anlatıyor dersi.
Sen de maşallah çok güzel çalışmışsın canım. Tablomuzda vatandaşlığa ilk siftah yapan sensin.:13:

Yok canım bizde öyle değil. Her dersi görüyoruz. Sadece vatandaşlık kısa bir ders olduğu için ocağa kadar bitecekmiş. Diğerleri hazirana kadar bu şekilde devam edecek.
merhaba hanımlar
bende bu sene kpss ye hazırlanıcam. çalışmalara yeni başladım. acaba tarihle ilgili önerebileceğiniz konu anlatımı güzel olan bir kitap var mı. yardımlarınızı bekliyorum..
Merhaba canım. Ben de yaz boyunca tarih çalışan biri olarak ihtiyaç ve x yayıncılık'ın ders notlarını öneririm.
MErhaba papatya.
Hala yolun başındayız, başlamak için çok ideal zamanlar bunlar. Buradaki tablolar hepimizi hırslandırıyor. Çalışmaya başlayınca sende de aynı etkiyi yapacaktır eminim. Hiç zaman kaybetmeden başla bence canım.

Tatlım bence başka bir derse geç. Türkçeyi tamamen bırakmazsın, yine soru çözersin aralarda. Zaten sınava kadar her dersten bol bol soru çözeceğiz. Konu anlatımlarını bitirip soru çözmeye geçmek daha mantıklı geliyor bana.
çok tesekkur ederım pamuk seker destegın için.inş bu maratonun sonuna ulaşırız hep bırlıkte.

Ben teşekkür ederim mervecim. İnşallah.

Ah canım..Bu sinir bozucu insanlar her yerde, her ortamda var merak etme. Benim de etrafımda kpssye çalışmaya başladığım için tuhaf tuhaf yorum yapan insanlar oldu. "Özel sektörde iş bulamadın di mi" diyenler oldu mesela ki halbuki tek iş başvurusu bile yapmamıştm özel sektörü hiç düşünmediğim için.
Okuldan bir arkadaşım da "Oo sen şimdiden başladıysan 95 falan alırsın(bu çalışmayla 95 alamazsan aptalsın gibi bir imayla), ben ocakta çalışmaya başlayacağım" demişti ve bunu diyen kızı geçenlerde otobuste elinde kpss kitabıyla test çözerken yakaladım. Amaçları rakiplerini demoralize ederek performansını düşürmek sanırım. Herkesin nasibi ayrıdır. Niye bu kıskançlıklar anlamıyorum.
Neyseki böyle olaylarla hırs yapan insanlarız canım, onlar söylensin biz çalışmalarımıza devam edelim.

zeytin bencede iyi olmus seni hirslandirmis benimde 2012 kpssye calismadan girdigim icin pismanligim var ama bu pismanlik bu sene isi birakip ders calistiracak kadar güdülendirdi beni
ilkaycığım onlar benim hevesimi kırmak isterken daha da körüklediler haberleri yok:)
inşallah emeklerimizin karşılığını alırız

pamukşekerim sevindim hocaları sevmene
tarih çokönemli zaten ağır bir ders birde ağır hoca hiç çekilmez neşeli olucak ki dinleticek
hadi senin tanıdığın kişi de kpss ye giriyormuş bunlar neden böyle davranırlar
herhalde kpss ye girerse kademesi bizden yüksek olucak diye ya da fesatlıktan amann neyse ne
iyi oldu dediğim gibi alnımızın akı ile kazanalımda o zaman görüşürüz::)

O da bir şey mi ben her zaman kpss amele işi, rektör amcam var tırı vırı bir sürü gereksiz sözlerle muhattap olmak zorunda kalıyorum
Torpille girenlere Türkiyenin ovalarını say desen sayamaz, İstiklal marşının kabulünü sor söylemez
Hiç takılmamak lazım böyle insanlara
Kazandığımızda patlıcan rengine bürünecekler zaten

Selamlar kızlar...

Zeytin yazdıgın hangi sayfada göremedim, alıntının içinden gördüm. Malesef bu insanların arasına girsek bile, sonrasında da adam kayırmacılık olaylarıyla karsılasabiliyorsun, bir arkadasımdan biliyorum...ama en azından için su noktada rahat olacak cocuklarına yedirdigin lokma helal olacak...

Kızlar tezimin rakamlarını tablo yapmaya devam edecegim simdi. Dün bununla ugrasmaktan kalem oynatamadım kpss'de yazdıktan sonra buraya. Bugün aralarda geometri ve biraz da tarih calısabilmeyi umuyorum.

Son düzenleme:
Kızlar acaba güncel bilgiler için de bir başlık mı oluştursak? Birimizin gözünden kaçanı diğerimiz yakalar..

böyle tipler malesef hepimizin başında

misafirliğe gelirler "senin iş noldu, olmadı mı daha, iş bulamadın mı, hmm daha evdesin yani..."

bunu diyenlerle de her gün karşılaşıyoruz. sanki işe girsem milletten saklayacam, sanki kimse duymayacak ! evlenenle memur olanın haberi fizandan duyuluyor zaten, ne bu acele bunlardaki anlamıyorum. böyle bir tiple karşılaştığımda demoralize olmuyo değilim evet. allahtan alıştım ama çok kafama takmıyorum artık. hatta bazılarına denk gelirsem "çalışmayı düşünmüyorum, ev kızı oldum" bile diyorum sırf o çeneleri yorulmasın diye

hay ağzına sağlık deli ediyorlar beni de

hay ağzına sağlık deli ediyorlar beni de

aynen valla hayatı sorgulamamıza da vesile oluyolar

atansak biz değil de onlar davul çalacak sanki, ama biz atansak suratlarını yerden toplayamayacaz o ayrı . şimdilik böyle devam etsinler bakalım. ne demişler, gün gelir devran döner

O zamanda sana çalışmanın erdeminden bahsedip gene onun bunun oğlunu/kızını sana örnek gösteriyorlar.

Bu şekildeki kafalar yüzünden yüksege basladım, sırf ceneler dursun diye, bu sefer dediler eee para getirmiyorsun, pesine özele girdim. Ben özeldeki işimi bıraktım çünkü üç kuruş paraya sabahtan akşama kadar köle ısaura olmak istemedim. Sadece bir gün tatil üstelik....Bu seneki harcamamı cıkaracak kadar paramı ayırdıktan sonra cıktım işten. Bana bir de sunu diyorlar 'Millet 6 ayda bitirdi, sen 2 senede bitiremedin okulu'...Sacmalıgın daniskası. Bilen de konusuyor bilmeyen de...Diyemiyorsun da sizin gibi kafalar yüzünde o okula basladım, sizi gibi kafalar yüzünden salak sacma bir yerde calıstım ve okul kaldı...Sizin gibi kafalar yüzünden kpss'den oldum bunca zaman...İzin mi veriyorlar ki okul bitsin...Şimdi kimse umrumda degil yemin ederim ki...Keske daha önce böyle olsaymısım bu kadar vakit kaybetmezdim kpss icin.

Okulda bir hocam demişti, kpss için harcanan bir sene kayıp degil...O zaman yeni mezun olacaktım...Keske dinleseymisim. Zararın neresinden dönsek kardır. Bunda da vardır bir hayır diyorum cünkü okulu bitirince kpss'den daha düsük puanlarla atanabilme ihtimalim var enstitülere...

Horozla başlayan iğrenc bir espri yapacaktım, vazgectim Bir garip tavuguz biz diyeyim sen anla...

Canım aynı sebeplerden başlamışız seninle yükseğe. Gerçi benim başkalarının söyledikleriyle birlikte kendimi oyalamak açısından da ihtiyacım vardı buna. Boş durmaya hiç alışık değilim çünkü. Ve de kpss'nin olacağının hiç bir garantisi yok. En azından elimde yüksek lisansım olsun.
Bir de bu yazdığında kırmızı ile gösterdiğim yeri biraz açabilir misin canım? Nasıl oluyor acaba bu? Yüksek lisans yapmanla alakalı sanırım değil mi?

badeciğim dünyadan haberleri yok milletin ama çeneleri pek işliyor

kızlar insanlar herşeyi çok biliyorlar
iş bulmak ne kadar zor anlamazlar yorum yaparlar evlenmezsen aaa evde kaldı evlenirde çocuk yapmazsan çouğu olmuyor kpss ye giriceksin aptal gözü ile bakmalar(aslında bunn altında her zaman bir çekememezlik oldupuna inanmışımdır)
üniversiteye giderken de başka başka şeyler hep birşey arasın kurcalasınlar
kendileri dört dörtlük ya

pamukşekerciğim şimdi biz coğrafya da karadeniz marmara bölgesi diye bölge bölge ayırdık ya
benim uzaktan eğitimde ders içinde anlatıyor bölgeleri tek tek işlemiyor
ulaşım ticaret ve turizm bittiğinde tüm bölgelerde bitmiş olucak bende
sevdim bu coğrafya hocasını

güncel konular içinde nette takip ettiğiniz bir yer var mı
onun içinde defter tutmaya karar verdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…