- 16 Haziran 2010
- 875
- 58
-
- Konu Sahibi PammukSeker
- #1.681
günaydınlarrr
ahhh ahh şimdi ben sinirlenmeyim de kimler sinirlensin
işte haksızlığın sonu budur...
kızlar daha önce belediye de taşeron çalıştığımdan bahsetmiştim
zaten kpss ye girme fikrim de son derece etkili oldu yapılan muameleler
küçük bir yer burası
bugün arkadaşlarla aramda gçen konuşma şu
(bu arkadaşlar kpss ye girmeden direk torpille memur olanlar kimi askerlikten geldi kimi akraba kimide ekstra torpille lise mezunu kpss ye girse kalem oynatamayacak kapasitede kişiler-küçük görmek için söylemiyorum ama çok cahiller dilekçe yazmaktan haberleri yok )
çk salmışım kendimi hiç bakmıyormuşum kendime
tüm gün ders çalışmaya çabalıyorum kpss için kendime bakacak zamanım yok dedim ki her zaman ki halimdeyim kılığım kıyafetim
aaaa ne zaman sınav ooo çok varmış niye böle yoruyorsun kendini
benim bir arkadaşım var ilk girişinde 70 puan aldı hemde hiç çalışmadı kitap açmadı
bende dedim alır alırda yerleşemez önemli olan sınava girmek değil yerleşebilecek puan almak
kazanamayanlar salakmış kafaları basmıyormuş ne alakası var dedim kafayla kafası olmayan üniversite bitirebilir mi
rekabet var herkes çok iyi ve iyi olmak değil iyininde çok iyisi olmak şart bu sınavda birşeye benzemez dedim
aaa ne istiyorsun peki işte inadına en yüksek yerleri söledim o arada ooo orası çok iyi maaş verir fln (burası yakında kapanıyor kızlar ve tüm çalışanlar çok düşük memurlujklara ve işçiliklere verilecekler)
ben söledikçe suratları değişti nasıl fesatlık bu anlamadım
ne diyeyim vasıfsız bir sürü insan böle devlet dairelerinde boş boş oturuyor
taşeronların işçilerin tepesine biniyor
kendileri 2 günde müdür olup birde müdür maaşı alıyor
çevresinde ki bende kpss ye gircem diyince binbir laf üretip moralini bozmaya çalışıyor
yok yok aslında nasıl iyi geldi nasılda iyice hırslandım beni daha çok motive ediyorlar haberleri yok
neyse dün akşam eşimle setlere baktık kitapseç ten benim bir ark.ım var kitapçı oraya uğrayıp öyle almaya karar verdik
ihtiyaç ve data beğendim ama önce oraya sorucam
yaprak testlere baktım pek yok gibi sanki aldınız mı siz ya da ne zaman alıcaksınız
sonra da geçmiş konuları şöyle bir tekrar yaptık
ne de olsa kafasız insanlarız zor giriyor aklımıza :)
İyi olmuş canım hırslandırmış seni.
Bende universiteden sonra 4 yıl özel sektörde çalıştım, keşke çalışmasaydımda 4 yıl da olsa kpss ye hazırlansaydım diyorum kendime. Ama hiçbirşey için geç değil, bundan sonra keşke dememek için elimizden geldiğince çalışmamız, alın terimizle kazanmamız gerek.
tam elinin altinda okuyabilecegin bir özet dimirengarenk hemde begenmene sevindim canim bende ihtiyacin denemelrine girecegim ama 250 lira cok dediler ya
Canım inşallah dershanedeki ilk günün güzel geçmiştir. Ben şimdilik çok memnunum çok şükür. Senin de öyle olur inşallah.merhaba kızlar, hele şükür yarın dershanedeki ilk günüm. saat 12:15 de dersim var. Nasıl geçecek merak ediyorum. pammukşeker senle aynı dershaneyi seçmişiz inşallah memnun kalırım bende senin gibi. Dün tarih çalıştım islamiyet öncesi türk tarihini bitirdim. 180 soru çözdüm ve durum gayet iyi. ayrıca matematikten grafik problemleri konusunu da bitirdim. Bugün kendime izin verdim evle ve de oğlumla ilgileniyorum. Yarından sonra sıkı bir maraton başlıyor benim için hepimize bol bol başarı diliyorum. pammukşeker bende kitap okumayı çok severim. 2 ay okumadım tuttum kendimi ama geçen hafta başladım yine ama ağır ağır gidiyorum geceleri uyumadan önce okuyorum sadece sonra onu da bırakırım belki senin okuduğun gibi tarih kitabı da okumak isterdim. ama sıkılıyorum ben elimde iki tane tarihsel kitap var henüz elime almış değilim. hepinize kolay gelsin.
zeytincim teşekkür ederim canım. Hocalardan çok memnunum şimdilik. Özellikle tarih ve matematikçisini çok sevdim. Tarih hocasının iyi olması benim için herşeyden önemliydi zaten. Çok şükür ki ilk dersten baya sevdirdi kendini. Çok eğlenceli anlatıyor dersi.pamukşekerciğim dershane başlamış hayırlı olsun
nasıl beendin mi hocaları
uzun zamandır uğrayamadım ama boşta durmadım
mat. sayı sistemleri
tarih 1. dünya savaşı
coğrafya türkiye de nüfus ve yerleşme,türkiye nin ekonomik coğrafyası
vat. temel hukuk kavramları bitmiş bulunmaktadır eklersen sevinirim canım
Yok canım bizde öyle değil. Her dersi görüyoruz. Sadece vatandaşlık kısa bir ders olduğu için ocağa kadar bitecekmiş. Diğerleri hazirana kadar bu şekilde devam edecek.Canım bu dönemin parasını verdim nasılsa...Bu dönem bitsin de yeter ki, problem degil...Asıl odagım kpss ama...
Yani misal bizde mat-tarihle basladılar, mat ve tarihte konular tamamen bitince vat,türk,cog ekleyecekler. Sizde de böyle mi? İhtiyacın sistemini merak ettim. Benimki de pegem bu arada.
Merhaba canım. Ben de yaz boyunca tarih çalışan biri olarak ihtiyaç ve x yayıncılık'ın ders notlarını öneririm.merhaba hanımlar
bende bu sene kpss ye hazırlanıcam. çalışmalara yeni başladım. acaba tarihle ilgili önerebileceğiniz konu anlatımı güzel olan bir kitap var mı. yardımlarınızı bekliyorum..
MErhaba papatya.Merhaba Herkeze ,
bende 2014 kpss ye hazırlanıcam ,şimdi konunun ilk sayfasına bakınca ,konuları bitiren arkadaşları görünce epey bi canım sıkıldı ben daha başlamadım bile ...
şimdi nette şöyle bi bakınca değişen müfredatlar ,matematikte usta olanalrı görünce off dedim off :)))
Tatlım bence başka bir derse geç. Türkçeyi tamamen bırakmazsın, yine soru çözersin aralarda. Zaten sınava kadar her dersten bol bol soru çözeceğiz. Konu anlatımlarını bitirip soru çözmeye geçmek daha mantıklı geliyor bana.mrb herkeze
ne çok işten ayrılan olmuş sırf kpss için
keşke benimde imkanım olsada ayrılsam işten malesef yok bu ara taktım zaten işten gelip çalışmak (4 saat ) en fazla yeterli gelememek çok canımı sıkıyo. :26:
şimdi az ara verdim türkçeyi bitirdim şükür anlatım bozukluğuda bitti.büşümm eklersinn
şimdi ben ihtiyaçtan tüm türkçe konularını bitirdim bide data dan baştan mı başlasam diyorum her ders için bunu uygulasam hem tekrar olur dedim ama sizce gereksizmi bilemedim :26: yada direk farklı derse mi geçsem
çok tesekkur ederım pamuk seker destegın için.inş bu maratonun sonuna ulaşırız hep bırlıkte.
günaydınlarrr
küçük bir yer burası
(bu arkadaşlar kpss ye girmeden direk torpille memur olanlar kimi askerlikten geldi kimi akraba kimide ekstra torpille lise mezunu kpss ye girse kalem oynatamayacak kapasitede kişiler-küçük görmek için söylemiyorum ama çok cahiller dilekçe yazmaktan haberleri yok )
tüm gün ders çalışmaya çabalıyorum kpss için kendime bakacak zamanım yok dedim ki her zaman ki halimdeyim kılığım kıyafetim
benim bir arkadaşım var ilk girişinde 70 puan aldı hemde hiç çalışmadı kitap açmadı
bende dedim alır alırda yerleşemez önemli olan sınava girmek değil yerleşebilecek puan almak
kazanamayanlar salakmış kafaları basmıyormuş ne alakası var dedim kafayla kafası olmayan üniversite bitirebilir mi
rekabet var herkes çok iyi ve iyi olmak değil iyininde çok iyisi olmak şart bu sınavda birşeye benzemez dedim
aaa ne istiyorsun peki işte inadına en yüksek yerleri söledim o arada ooo orası çok iyi maaş verir fln (burası yakında kapanıyor kızlar ve tüm çalışanlar çok düşük memurlujklara ve işçiliklere verilecekler)
çevresinde ki bende kpss ye gircem diyince binbir laf üretip moralini bozmaya çalışıyor
yok yok aslında nasıl iyi geldi nasılda iyice hırslandım beni daha çok motive ediyorlar haberleri yok
neyse dün akşam eşimle setlere baktık kitapseç ten benim bir ark.ım var kitapçı oraya uğrayıp öyle almaya karar verdik
yaprak testlere baktım pek yok gibi sanki aldınız mı siz ya da ne zaman alıcaksınız
ilkaycığım onlar benim hevesimi kırmak isterken daha da körüklediler haberleri yok:)zeytin bencede iyi olmus seni hirslandirmisbenimde 2012 kpssye calismadan girdigim icin pismanligim var ama bu pismanlik bu sene isi birakip ders calistiracak kadar güdülendirdi beni
Ah canım..Bu sinir bozucu insanlar her yerde, her ortamda var merak etme. Benim de etrafımda kpssye çalışmaya başladığım için tuhaf tuhaf yorum yapan insanlar oldu. "Özel sektörde iş bulamadın di mi" diyenler oldu mesela ki halbuki tek iş başvurusu bile yapmamıştm özel sektörü hiç düşünmediğim için.
Okuldan bir arkadaşım da "Oo sen şimdiden başladıysan 95 falan alırsın(bu çalışmayla 95 alamazsan aptalsın gibi bir imayla), ben ocakta çalışmaya başlayacağım" demişti ve bunu diyen kızı geçenlerde otobuste elinde kpss kitabıyla test çözerken yakaladım.Amaçları rakiplerini demoralize ederek performansını düşürmek sanırım. Herkesin nasibi ayrıdır. Niye bu kıskançlıklar anlamıyorum.
Neyseki böyle olaylarla hırs yapan insanlarız canım, onlar söylensin biz çalışmalarımıza devam edelim.
günaydınlarrr
küçük bir yer burası
günaydınlarrr
küçük bir yer burası
böyle tipler malesef hepimizin başında
misafirliğe gelirler "senin iş noldu, olmadı mı daha, iş bulamadın mı, hmm daha evdesin yani..."
bunu diyenlerle de her gün karşılaşıyoruz. sanki işe girsem milletten saklayacam, sanki kimse duymayacak ! evlenenle memur olanın haberi fizandan duyuluyor zaten, ne bu acele bunlardaki anlamıyorum. böyle bir tiple karşılaştığımda demoralize olmuyo değilim evet. allahtan alıştım ama çok kafama takmıyorum artık. hatta bazılarına denk gelirsem "çalışmayı düşünmüyorum, ev kızı oldum" bile diyorum sırf o çeneleri yorulmasın diye
hay ağzına sağlık deli ediyorlar beni de
misafirliğe gelirler "senin iş noldu, olmadı mı daha, iş bulamadın mı, hmm daha evdesin yani..."
bunu diyenlerle de her gün karşılaşıyoruz. sanki işe girsem milletten saklayacam, sanki kimse duymayacak ! evlenenle memur olanın haberi fizandan duyuluyor zaten, ne bu acele bunlardaki anlamıyorum. böyle bir tiple karşılaştığımda demoralize olmuyo değilim evet. allahtan alıştım ama çok kafama takmıyorum artık. hatta bazılarına denk gelirsem "çalışmayı düşünmüyorum, ev kızı oldum" bile diyorum sırf o çeneleri yorulmasın diye
aynen vallahayatı sorgulamamıza da vesile oluyolar
atansak biz değil de onlar davul çalacak sanki, ama biz atansak suratlarını yerden toplayamayacaz o ayrı . şimdilik böyle devam etsinler bakalım. ne demişler, gün gelir devran döner
O zamanda sana çalışmanın erdeminden bahsedip gene onun bunun oğlunu/kızını sana örnek gösteriyorlar.
Bu şekildeki kafalar yüzünden yüksege basladım, sırf ceneler dursun diye, bu sefer dediler eee para getirmiyorsun, pesine özele girdim. Ben özeldeki işimi bıraktım çünkü üç kuruş paraya sabahtan akşama kadar köle ısaura olmak istemedim. Sadece bir gün tatil üstelik....Bu seneki harcamamı cıkaracak kadar paramı ayırdıktan sonra cıktım işten. Bana bir de sunu diyorlar 'Millet 6 ayda bitirdi, sen 2 senede bitiremedin okulu'...Sacmalıgın daniskası. Bilen de konusuyor bilmeyen de...Diyemiyorsun da sizin gibi kafalar yüzünde o okula basladım, sizi gibi kafalar yüzünden salak sacma bir yerde calıstım ve okul kaldı...Sizin gibi kafalar yüzünden kpss'den oldum bunca zaman...İzin mi veriyorlar ki okul bitsin...Şimdi kimse umrumda degil yemin ederim ki...Keske daha önce böyle olsaymısım bu kadar vakit kaybetmezdim kpss icin.
Okulda bir hocam demişti, kpss için harcanan bir sene kayıp degil...O zaman yeni mezun olacaktım...Keske dinleseymisim. Zararın neresinden dönsek kardır. Bunda da vardır bir hayır diyorum cünkü okulu bitirince kpss'den daha düsük puanlarla atanabilme ihtimalim var enstitülere...
badeciğim dünyadan haberleri yok milletin ama çeneleri pek işliyorO da bir şey mi ben her zaman kpss amele işi, rektör amcam var tırı vırı bir sürü gereksiz sözlerle muhattap olmak zorunda kalıyorum
Torpille girenlere Türkiyenin ovalarını say desen sayamaz, İstiklal marşının kabulünü sor söylemez
Hiç takılmamak lazım böyle insanlara
Kazandığımızda patlıcan rengine bürünecekler zaten
Selamlar kızlar...
Zeytin yazdıgın hangi sayfada göremedim, alıntının içinden gördüm. Malesef bu insanların arasına girsek bile, sonrasında da adam kayırmacılık olaylarıyla karsılasabiliyorsun, bir arkadasımdan biliyorum...ama en azından için su noktada rahat olacak cocuklarına yedirdigin lokma helal olacak...
Kızlar tezimin rakamlarını tablo yapmaya devam edecegim simdi.Dün bununla ugrasmaktan kalem oynatamadım kpss'de yazdıktan sonra buraya. Bugün aralarda geometri ve biraz da tarih calısabilmeyi umuyorum.