2014 KPSS B grubu (GK-GY) düzenli çalışma ve dertleşme topiği. Buyrun kızlar :)

arkadaslar. bende yargi yayin evinin moduler seti var 2014 ler tam cikana kadar ondan calisiyorum ama topige gireli epeyce cok oldu kimse yargi dan bahsetmedi sanirim. matamatigi cok guzel fakat mati sifir olanlara tavsiye etmem. Tarihve cografyaya basliyacam mat bitince az kaldi. ama fikri olan varmi bu set hakkinda.

Canım aynı sebeplerden başlamışız seninle yükseğe. Gerçi benim başkalarının söyledikleriyle birlikte kendimi oyalamak açısından da ihtiyacım vardı buna. Boş durmaya hiç alışık değilim çünkü. Ve de kpss'nin olacağının hiç bir garantisi yok. En azından elimde yüksek lisansım olsun.
Bir de bu yazdığında kırmızı ile gösterdiğim yeri biraz açabilir misin canım? Nasıl oluyor acaba bu? Yüksek lisans yapmanla alakalı sanırım değil mi?

Garantisi yok diye bakma, ben kendi alanımdan olmasa bile 4001'den tercih yapacagım. Yani her yol Roma artık yeter ki devlet olsun.

Canım bazı bakanlıkların araştırma enstitülerine minimum yüksek lisanslı eleman alıyorlar sınavla. Hem kpss şartını sağlamıs hem de yüksek lisans yapmıs olmak gerekiyor. Tabi bu sınav acarlarsa...

arkadaslar. bende yargi yayin evinin moduler seti var 2014 ler tam cikana kadar ondan calisiyorum ama topige gireli epeyce cok oldu kimse yargi dan bahsetmedi sanirim. matamatigi cok guzel fakat mati sifir olanlara tavsiye etmem. Tarihve cografyaya basliyacam mat bitince az kaldi. ama fikri olan varmi bu set hakkinda.

Dumannnn merhaba,
Ben son günlerde Yargı, Data arasında kalıdım. Tek kitaplarım var ama set de alıyım istiyorum. Başka forumlardan da araştırdım ama birçok yayınevi öneriliyor. X yayıncılık, data, yargı, pegem, yediiklim, ihtiyaç vs. Kafam karma karışık oldu. Kitapçılara gittim inceledim orda da net bir karar veremedim. Sen memnunmusun yargıdan?

Yargı'nın setinden matematigi bitirmiştim ben hemen hemen, 2012'de...Biraz da türkcesini çözmüştüm o zaman. Bana gereksiz yere zor gelmişti matematigi. Tarihi için su an calıstıgım kitaplardan biri. Tarihini sevdim ben. :KK31:

selam kızlar, dershanenin ilk gününü bitirip geldim. ilk ders türkçeydi 4 saat türkçe gördük çok hoşuma gitmedi bu durum ama türkçe hocamız çok iyi ihtiyacın kitabını yazan hocaymış bu benim için şans olur inşallah. perşembe günü de tarih dersimiz var bize de kitapları vermediler haftaya salı vereceklerini söylediler.

günaydınlarrr

ahhh ahh şimdi ben sinirlenmeyim de kimler sinirlensin
işte haksızlığın sonu budur...
kızlar daha önce belediye de taşeron çalıştığımdan bahsetmiştim
zaten kpss ye girme fikrim de son derece etkili oldu yapılan muameleler
küçük bir yer burası
bugün arkadaşlarla aramda gçen konuşma şu
(bu arkadaşlar kpss ye girmeden direk torpille memur olanlar kimi askerlikten geldi kimi akraba kimide ekstra torpille lise mezunu kpss ye girse kalem oynatamayacak kapasitede kişiler-küçük görmek için söylemiyorum ama çok cahiller dilekçe yazmaktan haberleri yok )
çk salmışım kendimi hiç bakmıyormuşum kendime
tüm gün ders çalışmaya çabalıyorum kpss için kendime bakacak zamanım yok dedim ki her zaman ki halimdeyim kılığım kıyafetim
aaaa ne zaman sınav ooo çok varmış niye böle yoruyorsun kendini
benim bir arkadaşım var ilk girişinde 70 puan aldı hemde hiç çalışmadı kitap açmadı
bende dedim alır alırda yerleşemez önemli olan sınava girmek değil yerleşebilecek puan almak
kazanamayanlar salakmış kafaları basmıyormuş ne alakası var dedim kafayla kafası olmayan üniversite bitirebilir mi
rekabet var herkes çok iyi ve iyi olmak değil iyininde çok iyisi olmak şart bu sınavda birşeye benzemez dedim
aaa ne istiyorsun peki işte inadına en yüksek yerleri söledim o arada ooo orası çok iyi maaş verir fln (burası yakında kapanıyor kızlar ve tüm çalışanlar çok düşük memurlujklara ve işçiliklere verilecekler)
ben söledikçe suratları değişti nasıl fesatlık bu anlamadım
ne diyeyim vasıfsız bir sürü insan böle devlet dairelerinde boş boş oturuyor
taşeronların işçilerin tepesine biniyor
kendileri 2 günde müdür olup birde müdür maaşı alıyor
çevresinde ki bende kpss ye gircem diyince binbir laf üretip moralini bozmaya çalışıyor
yok yok aslında nasıl iyi geldi nasılda iyice hırslandım beni daha çok motive ediyorlar haberleri yok

neyse dün akşam eşimle setlere baktık kitapseç ten benim bir ark.ım var kitapçı oraya uğrayıp öyle almaya karar verdik
ihtiyaç ve data beğendim ama önce oraya sorucam
yaprak testlere baktım pek yok gibi sanki aldınız mı siz ya da ne zaman alıcaksınız
sonra da geçmiş konuları şöyle bir tekrar yaptık
ne de olsa kafasız insanlarız zor giriyor aklımıza :)

bu tip insanlardan her yerde var neyin nasıl yapıldığını bilmez ama işin başındadır o cahil insanların seni kıskanmaktan başka çareleri yok gel benimle sınava gir desen giremez ya da dediğin gibi kalem oynatamaz kamu dairelerinde yapılan haksızlığın hesabını bir gün ödeyecekler. kul hakkı oluyor bir yerde çünkü.sen söylediklerini he de geç hiç dikkate alma bence. bende kitap bulamadım ihtiyaç yayınları bende var memnunum diğer yayınları bilmiyorum.

selam dumancım bende yargı ve ihtiyaçtan çalışıyorum 2014 ikiside şimdilik memnunum ikisindende aynı aynda ilerlemeye çalışıyorum bende matematikten başladım gayet rahat çalıştım türkçeyede şöyle bi göz attım gayet anlaşılır sade bir dil

Nerden başladım bu yüksek lisansa yaa, iki gündür onun yüzünden kpss çalışamadım. :KK43: Bırakayım diyorum, o kadar ders verdim bir sürü zamanım gitti boşa gidecek diyorum. Bir yandan tezle kpss nasıl olacak onu düşünüyorum. Off off. :KK50: Atansam da kurtulsam, ne hallere düştük yaa. :KK43:

bu tip insanlardan her yerde var neyin nasıl yapıldığını bilmez ama işin başındadır o cahil insanların seni kıskanmaktan başka çareleri yok gel benimle sınava gir desen giremez ya da dediğin gibi kalem oynatamaz kamu dairelerinde yapılan haksızlığın hesabını bir gün ödeyecekler. kul hakkı oluyor bir yerde çünkü.sen söylediklerini he de geç hiç dikkate alma bence. bende kitap bulamadım ihtiyaç yayınları bende var memnunum diğer yayınları bilmiyorum.

kesinlikle kul hakkı katılıyorum en yakınlarımdan bir örnek vereyim kpss sınavlarıyla işi olmayan kitap yüzü açmayan bir arkadaşımız tanıdık vasıtasıyla vergi dairesine memur olarak girmiş ama gelin görünki torpil olduğu için ve kul hakkı olduğu için sanırım içi rahat değil istifa edicek psikolojisi aşırı derece bozulmuş durumda kurban olduğum rabbim alnımızın teriyle hakettiğimiz yerlere atanmamızı sağlasın bu arkadaş gibi haksız yere yerleşenlerin hepsine vicdan azabı yaşatsın ki hakkıyla kazananların önünü kesmesin

kesinlikle kul hakkı katılıyorum en yakınlarımdan bir örnek vereyim kpss sınavlarıyla işi olmayan kitap yüzü açmayan bir arkadaşımız tanıdık vasıtasıyla vergi dairesine memur olarak girmiş ama gelin görünki torpil olduğu için ve kul hakkı olduğu için sanırım içi rahat değil istifa edicek psikolojisi aşırı derece bozulmuş durumda kurban olduğum rabbim alnımızın teriyle hakettiğimiz yerlere atanmamızı sağlasın bu arkadaş gibi haksız yere yerleşenlerin hepsine vicdan azabı yaşatsın ki hakkıyla kazananların önünü kesmesin

O yine vicdanlıymış, o kadar çok var ki torpille girip de rahat rahat çalışan. :KK14: Bir de torpille kurum kurum geziyorlar ya ona deli oluyorum ben. Bir tanıdığın kızı bankada çalışıyormuş, sonra nasıl olduysa bir KİT'e uzman yardımcısı olarak giriyor. Şimdi de uzaktan eğitimle mühendislik eğitimi alacakmış da maaşı yükselecekmiş. Biz yıllarımızı verelim okuyalım, sabahlayalım projeydi bilmem neydi. Üstüne birde 90 üzerinde puanlarla atanalım, hanımefendi uzaktan eğitimle mühendis olup mühendis maaşı alsın. Ne istiyorsan oku tamam ona bir şey dediğim yok da, mezun olunca gir bakalım o sınava sen de 95le atan öyle hak et o maaşı. :KK47:

Dumannnn merhaba,
Ben son günlerde Yargı, Data arasında kalıdım. Tek kitaplarım var ama set de alıyım istiyorum. Başka forumlardan da araştırdım ama birçok yayınevi öneriliyor. X yayıncılık, data, yargı, pegem, yediiklim, ihtiyaç vs. Kafam karma karışık oldu. Kitapçılara gittim inceledim orda da net bir karar veremedim. Sen memnunmusun yargıdan?
mrb canim ben yarginin mati bitirdim ama matematikde sifirsan daha farkli yayinlar oneriyorlar sitede. moduler set olarak almisti esim kitapci tanidikdi ve cok satiliyo diye almistik diger dersler bana gore guzel. Anlatimi yalin ama cok ayrintiya girilmis .ama vatandaslik sikici geldi sanki yada ben o derse onyargiliyim diye. ama konu anlatimli almasan bile sinava girmeden yarginin denemelerini coz derim

çok doğru kul hakkı yiyorlar ve söyledikleri söz de inat yapar gibi nasılda sinir oluyordur bu kpss ye hazırlananlar ya da kpss ile atananlar diyorlar.elbet çıkar hemde öyle bir çıkar ki nerden geldiklerini şaşırırlar

O zamanda sana çalışmanın erdeminden bahsedip gene onun bunun oğlunu/kızını sana örnek gösteriyorlar.

Bu şekildeki kafalar yüzünden yüksege basladım, sırf ceneler dursun diye, bu sefer dediler eee para getirmiyorsun, pesine özele girdim. Ben özeldeki işimi bıraktım çünkü üç kuruş paraya sabahtan akşama kadar köle ısaura olmak istemedim. Sadece bir gün tatil üstelik....Bu seneki harcamamı cıkaracak kadar paramı ayırdıktan sonra cıktım işten. Bana bir de sunu diyorlar 'Millet 6 ayda bitirdi, sen 2 senede bitiremedin okulu'...Sacmalıgın daniskası. Bilen de konusuyor bilmeyen de...Diyemiyorsun da sizin gibi kafalar yüzünde o okula basladım, sizi gibi kafalar yüzünden salak sacma bir yerde calıstım ve okul kaldı...Sizin gibi kafalar yüzünden kpss'den oldum bunca zaman...İzin mi veriyorlar ki okul bitsin...Şimdi kimse umrumda degil yemin ederim ki...Keske daha önce böyle olsaymısım bu kadar vakit kaybetmezdim kpss icin.

Okulda bir hocam demişti, kpss için harcanan bir sene kayıp degil...O zaman yeni mezun olacaktım...Keske dinleseymisim. Zararın neresinden dönsek kardır. Bunda da vardır bir hayır diyorum cünkü okulu bitirince kpss'den daha düsük puanlarla atanabilme ihtimalim var enstitülere...

Horozla başlayan iğrenc bir espri yapacaktım, vazgectim :KK51: Bir garip tavuguz biz diyeyim sen anla...

:KK1:

valla benim de yükseğe tam olarak başlama sebebim bunlardı, malesef :KK17: şimdi ise kpss için ara verdim :KK52::KK9:

badeciğim dünyadan haberleri yok milletin ama çeneleri pek işliyor

kızlar insanlar herşeyi çok biliyorlar
iş bulmak ne kadar zor anlamazlar yorum yaparlar evlenmezsen aaa evde kaldı evlenirde çocuk yapmazsan çouğu olmuyor kpss ye giriceksin aptal gözü ile bakmalar(aslında bunn altında her zaman bir çekememezlik oldupuna inanmışımdır)
üniversiteye giderken de başka başka şeyler hep birşey arasın kurcalasınlar
kendileri dört dörtlük ya

pamukşekerciğim şimdi biz coğrafya da karadeniz marmara bölgesi diye bölge bölge ayırdık ya
benim uzaktan eğitimde ders içinde anlatıyor bölgeleri tek tek işlemiyor
ulaşım ticaret ve turizm bittiğinde tüm bölgelerde bitmiş olucak bende
sevdim bu coğrafya hocasını

güncel konular içinde nette takip ettiğiniz bir yer var mı
onun içinde defter tutmaya karar verdim

evlilik de var tabi dillerinde olmaz mı hiç :KK9:

güncellerden bu yıl garip sorular geldi hani biliyorsundur. o yüzden o tür haberleri nasıl ve nereden takip edeceğimi hiç bilmiyorum :KK50: araştrayım diyorum da nereden başlayayım. orhan pamuğun yazısının adı neydi gibi, geçmişe dönük o tür haberlerden de sordular.

Nerden başladım bu yüksek lisansa yaa, iki gündür onun yüzünden kpss çalışamadım. :KK43: Bırakayım diyorum, o kadar ders verdim bir sürü zamanım gitti boşa gidecek diyorum. Bir yandan tezle kpss nasıl olacak onu düşünüyorum. Off off. :KK50: Atansam da kurtulsam, ne hallere düştük yaa. :KK43:

bak yüzmüş yüzmüş kuyruğuna gelmişsin azcık daha gayret et son dönemin mi? ben geçen sene tezi hocaya verdim bana demediğini bırakmadı.hiç olmamış senden bunu beklemezdim bu şekilde mezun olamazsın lisans öğrencilerimden bile daha kötü olmuş bu tez vs. vs. gerçi itiraf edeyim pek özen göstermeden yazmıştım haklıydı hoca. neyse önümde 1-1.5 ay vardı ya bir dahaki döneme bırakacaktım ya da bitirecektim ben geceleri uyumadım 70 sayfadan 160 sayfaya çıkardım tezi, gündüzleri de deneylerimi yapıyordum ve bittiğinde bütün hocalar beğendi doktora tezi gibi olmuş demişlerdi. hocam da çok beğenmişti. yani diyeceğim o ki biraz sık dişini kpss olmazsa bile elinde yüksek lisans diploması olur. bitirdiğim için çok memnunum sende bitir isterim :KK16:

bak yüzmüş yüzmüş kuyruğuna gelmişsin azcık daha gayret et son dönemin mi? ben geçen sene tezi hocaya verdim bana demediğini bırakmadı.hiç olmamış senden bunu beklemezdim bu şekilde mezun olamazsın lisans öğrencilerimden bile daha kötü olmuş bu tez vs. vs. gerçi itiraf edeyim pek özen göstermeden yazmıştım haklıydı hoca. neyse önümde 1-1.5 ay vardı ya bir dahaki döneme bırakacaktım ya da bitirecektim ben geceleri uyumadım 70 sayfadan 160 sayfaya çıkardım tezi, gündüzleri de deneylerimi yapıyordum ve bittiğinde bütün hocalar beğendi doktora tezi gibi olmuş demişlerdi. hocam da çok beğenmişti. yani diyeceğim o ki biraz sık dişini kpss olmazsa bile elinde yüksek lisans diploması olur. bitirdiğim için çok memnunum sende bitir isterim :KK16:

Ben de bitirmek istiyorum, çok severek isteyerek başladığım bir anabilim dalında yapıyorum yüksek lisansımı. Derslerim çok güzel, ama bu aralar öğrenci işleri deli ediyor beni. Bir de kpss nasıl çalışacağım deneylerle beraber onu düşünüyorum. 95 almam lazım sınavdan ve bu sene almam lazım. Benim için bu sene olmazsa diye bir seçenek yok maalesef zaten 1 senedir işsizim. 2016ya kalırsa eğer 3 sene daha kafadan işsizim demek. :KK50:

o yine insafa gelmiş bir dünya yüzü kızarmaz var rahat rahat o paraları yiyen. daha bilgisayar kullanmasını bilmeyen birinin bilgisayar işletmeni olarak atanmışını gördüm ben. Bir sınava kayıt yapıyorduk telefon numaramı bir fazla yazmış gelmiş bana senin numaran neden 12 haneli dedi :KK53: sinir krizi geçiriyorduk az kalsın bekleme salonunda.
Hey gidii Ahmet Mehmet yapıyorsa bende yaparım hakkım diyenlerin soyu tükenmedikçe torpil denen şey bitmez.

[/B][/FONT][/COLOR]
Canım inşallah dershanedeki ilk günün güzel geçmiştir. Ben şimdilik çok memnunum çok şükür. Senin de öyle olur inşallah.:KK16:
Bu arada kitabı okumaya başladım ama tarihi hiç bilmediğim ve daha önce böyle bir kitap okumadığım için okurken pek dikkatimi veremedim. Ama 10 sayfaya kadar okudum, ertuğrul gazinin rüyasından başlamış anlatmaya, kitabı sevdim şimdilik ama ara vermeden devam etmem gerek.:KK31: Sen de boş zamanlarında elindekileri okumaya başla bence canım.:KK34:

canım tavsiye ettiğin kitabı alıp okumaya karar verdim. bendeki kitaplardan biri osmanlı padişahlarını tanıtıyor diğeri osmanlı tarihinden ilginç hikaye ve anekdotlar bu kitabı aldım elime diğer kitap bitsin uzun bir süre roman okumamaya çalışacağım bu tip kitaplar alacağım gaza getirdin beni...

Ben de bitirmek istiyorum, çok severek isteyerek başladığım bir anabilim dalında yapıyorum yüksek lisansımı. Derslerim çok güzel, ama bu aralar öğrenci işleri deli ediyor beni. Bir de kpss nasıl çalışacağım deneylerle beraber onu düşünüyorum. 95 almam lazım sınavdan ve bu sene almam lazım. Benim için bu sene olmazsa diye bir seçenek yok maalesef zaten 1 senedir işsizim. 2016ya kalırsa eğer 3 sene daha kafadan işsizim demek. :KK50:

Benim de bu sene olmalı ve 9o üstü almalıyım ben de...

Kızlar... Onu bunu bırakalım, biz elimizden geleni yapalım da gerisi gelir, emeklerimizi karsılıksız bırakmaz Allah ve birbirimizi motive edelim, burası sidik yarısı mekanı olmasın. Etrafımızda yeterince vardır zaten hepimizin...

Tezden vakit ayırıp biraz geometri cözebildim nihayet. Şimdi onu bırakıp data tarihi okuyacagım ve sorularını cözecegim, pesine videodan izleyip uyuyacagım.

Üç bucuga kadar buralardayım...:KK55:

X