• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 KPSS B grubu (GK-GY) düzenli çalışma ve dertleşme topiği. Buyrun kızlar :)

Habertürk denemesini aldım bugün, unutan ve almak isteyen varsa hatırlatayım dedim :)
Saman kağıttan hiç hoşlanmıyorum aslında ama küçücük değil en azından sayfalar
:103:

iyi akşamlar kızlar bu yıl tarih ile ilgili hocamızın yaptığı bir tahmini söylemek istiyorum size istiklal marşının kabulu konusunu iyice öğrenin dedi. özellikle yazarı bestecisi ikinci bestecisi vs... bütün önemli bilgiler geçen yıl gevser nesibenin çıkması olasılığını düşünmüşler çıkmış bu yıl da mehmet akif ersoy la ilgili aktiviteler varmış ösym bu tip durumlarda soru hazırlamış bir nevi güncel bilgi gibi belki çıkmaz ama bir soru bir sorudur dedim paylaşmak istedim.

Kuzu bu dedigini hemen ekliyorum güncellere...Notumuzda olsun. :ssz:

Kuzularııııııım, günaydın hepinize :16:
Bu aralar bir coştum bir coştum anlatamam, nasıl soru çözüyorum maşallah diyim :nazar:
Hatta ofiste bi veteriner arkadaş var, geceleri onu da dürtüklüyorum sürekli, hadi çalışcaz uyuma sakın, bak yarım saat sonra arıycam, sabah rapor alcam filan diye. Hatta şu benim aylık program vardı ya onu da 6 aylık çıkarttım verdim eline, her A4 bittiğinde getircen paraflıycam, bakcam ne kadar çalışmışssın diyorum :1:

Garibim de mazlum, hiç bişi demez, tamam arkadaşım der :53:

Ahh Pnrcığım, nasıl heveslendim yazdıklarından anlatamam. Ben öss'ye kadar matematiğe uzay bilimi muamelesi yaptığım için aramız pek iyi değil :1: Aslında öss'de biraz daha yakınlaşmıştık :17:
Şenol Hocayı dinilyorum ben de, gerçekten zevkli gelmeye başlıyor. Sonra kendim çözmeye başlayınca işte yine :53:
Desteğin için sağol canım benim, akşam mat da çalışcam söz :17:

Oy Oy Oyyy maşallah Ebissscim :nazar:
Ben de bu ara baya bi soru çözüyorum. Umarım hiç gitmez bu heves :34:

Amiiiin Tuesbacım, Rabbim emeklerimizi boş çıkarmasın inşallah.

Hmm çok iyi oldu bu, teşekkürler Patruskacım. Carpe Dieeeeeem, bak kuzum sen de alıver şunu güzel topiğine.

Kuzular hepinize başarılar, bol verimli çalışmalar diliyorum.

Sevgiler :8::12::6::16::16:

Ekliyorum kuzu simdi, gördüm...:4:

Kuzularıııııııııım;
Pambık, Zeytin, Carpe Diem, Naz61, Elfmet, Ebiss, Pantera, Patruska, Tuesba, Kaizen_, İlkay10, Pnr_, Asmunikal, Simay ve ismi aklıma gelmeyen tüm arkadaşlar bi fikrim geldi.
(Yahu biz baya kalabalık bi aile olmuşuz :1::nazar:)

Canlarım derim ki, şaka maka aylar geçti. Bakın kaldı 6 ay gibi bi süre. Konularımızı bildirimimiz bi düzene girdi. Tek tek uğraşmıyoruz, toplu halde pambığıma iletiyoruz.
Derim ki bi de günlük rapor verelim. Yani çok uzun tutmadan, okurken de fazla vakit almayacak şekilde. Kulak çekme operasyonu olmayacaksa beğenip geçelim, yok olacaksa o zaman alıntılayarak fırçalayıp geçelim :52:

Ben şöyle düşündüm, daha iyi fikirler olursa bekliyorum.

Örenğin günlük çalışma saatimiz 5 saat üzeri ise; Kendime bugün 5 puan verdim yazalım.
Yada 4 saat ve üzeri ise ; Kendime bugün 4 puan verdim. (Ama 5 saati geçmediysem)
.
.
.
.
En son 1 saat ve üzeri 1 puan
Veeeee hiç çalışmadıysam Ben dün Tembel Bir Teneke oldum :18: şeklinde.

Eğer 5 saat ve üzeri ve hatta çok verimli 6-7 saat filan olursa yıldızlı pekiyi verelim. :nazar:

Ne dersiniz :34:

En azından burdan yazmaya utanırım da çalışırım kendi adıma :52:

Tamam kuzu, bundan sonra öyle yapalım iyi fikir, birbirimizi itmemiz lazım...:51:

Canlarım ben geldim..
Ama hiç iyi gelmedim.:5: Bayadır girip yazamıyorum..
Biri benim kulağımı çeksin nolur.:5::5: Bu hafta benim için resmen koca bir sıfır'dı. Ne konu çalıştım ne test çözdüm.:50: (Sadece bugün vicdanımı rahatlatmak için 50 mat. sorusu çözdüm)
İşin kötü tarafı hiç bir bahanem yoktu.:50: Bu aralar içim çok sıkılıyor. Hiç bir şey yapasım gelmiyor. Sürekli uyuyorum. Eğer böyle devam edersem ciddi ciddi depresyona gireceğim. :5:
Beni bir sirkeleyin yoksa kpss yalan olacak.:58::58:

Pamık...Arada ben de o ruh hali içine giriyorum, sonra cıkıyorum...Gecici emin ol, bir de su hocana söyle seni süründürmesin projede, böyle demeyeceksin elbette, daha kibar bir dille...Nefret ediyorum hocalardan.

bir önceki mesajıma cevap yazan tüm arkadaşlara tek tek teşekkür ediyorum, o gün çok sinirlendim biraz da umudumu kaybetmiştim ama girip girip buradan bana cevaplarınızı okudukça kendime geldim :16::16::16::16:

konuya ilk girdiğim zamanlar yazmıştım eşim aslında fazla destek veriyor, ben çalışırken yemeği yapıyor çayımı kahvemi getiriyor, neyeihtiyacım varsa gidip alıyor, tırım tırım dershane arıyor, bir kere sırf matematik için hocası en iyisiymiş diye matematik kursuna yazdırmıştı, araştırmış etmiş o kadar, ama sanırım o gün o da umudunu kaybetti, benim umutsuz bir şekilde matematiğin başında öfleyip püflememden fenalık gelmiş olmalı ona da.

çok formül var bunları ezberlemem lazım anlamıyorum, bu formülleri nasılaklımda tutacağım falan derken başladı yeter artık bırak şu formülleri soru çöz diye söylenmeye, daha konulardayım soru çözemiyorum, sadece konu sonlarındaki basit soruları çözebiliyorum

misal o konuyla ilgili ama direk öğrendiğim gibi soru çeşitlerinden sormazlarsa, evirip çevirip başka türlü sorarlarsa, o konuyu bitirmiş olmama rağmen çözemiyorum. çözsem bile çok düşünmem gerekiyor ve zaman bitiyor. denemelerde çok yavaş ilerliyorum.

neyse bakalım dediğiniz gibi umudumuzu kaybetmeyelim daha dört beş ay oldu, şubat başına kadar 42 gün var. şubat başı tüm konularımız bitmiş olsun :41::41::41:

Kaizencim merhaba izin verirsen ben de birkaç şey söylemek istedim. Öncelikle eşinin sana o lafları kötü niyetle söylemediğini çok iyi biliyorum. Öyle olsa çalışmana o kadar destek vermezdi. Şu konuda eşine hak verebiliriz ki bence de soru çözmelisin. Matematik inan kural ezberleyerek yapılan bir şey değil canım. Sürekli soru çözeceksin. Konuyu sadece bir defa veya iki defa veya en fazla üç defa çalış. Sonrasında soru çözmeye çalış. Konu çalıştıkça o matematik formülleri gözünde büyür emin ol. Ama soru çözebildiğini gördükçe o formüller kendiliğinden yerleşecek kafana artı daha da çok çözmek isteyeceksin. Çok düşünmem lazım yapabilmek için demişsin olsun çok zaman alsın. Sen soru çözmekten vazgeçme o süre kısalacaktır emin ol ;)

Canlarım ben geldim..
Ama hiç iyi gelmedim.:5: Bayadır girip yazamıyorum..
Biri benim kulağımı çeksin nolur.:5::5: Bu hafta benim için resmen koca bir sıfır'dı. Ne konu çalıştım ne test çözdüm.:50: (Sadece bugün vicdanımı rahatlatmak için 50 mat. sorusu çözdüm)
İşin kötü tarafı hiç bir bahanem yoktu.:50: Bu aralar içim çok sıkılıyor. Hiç bir şey yapasım gelmiyor. Sürekli uyuyorum. Eğer böyle devam edersem ciddi ciddi depresyona gireceğim. :5:
Beni bir sirkeleyin yoksa kpss yalan olacak.:58::58:
Seni bütün bir hafta topikte de göremeyince çok yoğun olduğunu düşünmüştüm. Ama hem yoğunluğun yokmuş hem de çalışmamışsın. Hiç yakışıyor mu bize böyle şeyler? Hele ki topik sahibesi olarak sana hiç uymuyor böyle davranışlar pamukçum :( elfmet çok güzel şeyler söylemiş dene onları bakalım :) bak kaç senedir görüştüğün biri de var ve evlilik de istiyorsunuz artık. Atanmadan nasıl olacak bu iş? Haydi kalk hemencicik başla çalışmalarına. Ne kadar erken atanırsam sevdiceğime o kadar erken kavuşacağım diye düşün canım benim ;)

Son düzenleme:
Kaizencim merhaba izin verirsen ben de birkaç şey söylemek istedim. Öncelikle eşinin sana o lafları kötü niyetle söylemediğini çok iyi biliyorum. Öyle olsa çalışmana o kadar destek vermezdi. Şu konuda eşine hak verebiliriz ki bence de soru çözmelisin. Matematik inan kural ezberleyerek yapılan bir şey değil canım. Sürekli soru çözeceksin. Konuyu sadece bir defa veya iki defa veya en fazla üç defa çalış. Sonrasında soru çözmeye çalış. Konu çalıştıkça o matematik formülleri gözünde büyür emin ol. Ama soru çözebildiğini gördükçe o formüller kendiliğinden yerleşecek kafana artı daha da çok çözmek isteyeceksin. Çok düşünmem lazım yapabilmek için demişsin olsun çok zaman alsın. Sen soru çözmekten vazgeçme o süre kısalacaktır emin ol ;)

haklısın, sorulara yoğunlaşacağım, çözemesem de uğraşacağım
bugünü matematiğe verdim zaten, çok sıkılırsam kurtarıcım coğrafya
bugün şu çarpanlara ayırma özdeşliklerini kesin bitirmeliyim dediğin çok doğru özellikle şu özdeşliklere baktıkça gözümde büyüyor

büşra :ssz: az önce dersaneden mesaj geldi:ssz: puanim cok kötü.. moralim bozuldu:26: sanirim yazarak calismakla yanlis yapiyorum cok zaman kaybettim, bakmadigim birçok konu var :14: nasil artacak bu puan:14:

büşra :ssz: az önce dersaneden mesaj geldi:ssz: puanim cok kötü.. moralim bozuldu:26: sanirim yazarak calismakla yanlis yapiyorum cok zaman kaybettim, bakmadigim birçok konu var :14: nasil artacak bu puan:14:

konuları şubata en geç mart başına kadar bitireceksin değil mi?
tecrübeliler hep bu zamanlarda bitirin konuları, sonra da sadece soru çözün deneme çözün diyor ya, bence daha vaktimiz var ;)

Son düzenleme:
konuları şubata en geç mart başına kadar bitireceksin değil mi?
tecrübeliler hep bu zamanlarda bitirin konuları, sonra da sadece soru çözün deneme çözün diyor ya, bence daha vaktimiz var ;)

bitirmek amacim tabii:ssz: matematik ve türkçe sorunum yok.. ama bu sozeller:44: biter insallah subata kadar.. daha az uyumaya baslayip, hobilerimle gecirdigim zamanlari da azaltmaliyim:26: yeterince calismadigimim farkindayim:ssz:

Cok üzüldüm 64 aldigimi görünce:43: esime karsi bi sucluluk hissettim.. bu sinava hazirlanmak icin isimi bıraktım. . Evin maddi yükü ona kaldı.. ama benim aldigim sonuca bak:25:

bitirmek amacim tabii:ssz: matematik ve türkçe sorunum yok.. ama bu sozeller:44: biter insallah subata kadar.. daha az uyumaya baslayip, hobilerimle gecirdigim zamanlari da azaltmaliyim:26: yeterince calismadigimim farkindayim:ssz:

Cok üzüldüm 64 aldigimi görünce:43: esime karsi bi sucluluk hissettim.. bu sinava hazirlanmak icin isimi bıraktım. . Evin maddi yükü ona kaldı.. ama benim aldigim sonuca bak:25:

tatlım bozma moralini, inşallah düzelecek, benim denemelerim çoook düşük temelim yok, bu yıl çalışmaya başladım, konular bitmeden de kendimi deneyemiyorum :( full konu çalışıp soru çözüyorum, daha yolun başındayız...
bu arada bende bu yıl kpss için işi bıraktım. kazanmaktan başka şansımız yok. inşallah hallederiz. moralini yüksek tutmaya bak, bu çok önemli.:15:

kendime bugünde yıldızlı pekiyi veriyorum :) hadi sizin notlarınızı görelim kızlar :15:

:46: yıldızlı pekiyi icin kac saat calismis olmak gerekiyordu:44:

Ben kendime 4 puan veriyorum:57: bu puanlari hafta sonunda toplayayim bakayim, hafta hafta kendimi olceyim "naapiyorum" diyeyim:30:

tatlım bozma moralini, inşallah düzelecek, benim denemelerim çoook düşük temelim yok, bu yıl çalışmaya başladım, konular bitmeden de kendimi deneyemiyorum :( full konu çalışıp soru çözüyorum, daha yolun başındayız...
bu arada bende bu yıl kpss için işi bıraktım. kazanmaktan başka şansımız yok. inşallah hallederiz. moralini yüksek tutmaya bak, bu çok önemli.:15:

bu deneme bana ders oldu:19: kpss' yi önem listemde biraz asagilarda birakmisim demekki.. stres yapmayayim derken geri plana atmisim.. gecem gündüzum olmaliydi.. öss' deki gibi.. neyse toparlayacagim kendimi:ssz:

Ben de kendime 2 puan veriyorum bugün, yarına 4-5 olur umarım :)
Çok haketmişim gibi bir de film açtım. Neyse en azından moral olur yarına :)

Sizin hepinizi teek teeek yerimm beeennn:16::16:
En büyük moral kaynağım oldunuz bu zorlu günlerimde, yanımdaki insanların yapamadığını yaptınız... İyiki varsınız meleklerimm iyikiiiii:16: :16:

canım benim bu hafta bende bir şey yapmadım.misafirlerim geldi falan, bu hafta verimsiz geçti geçen hafta çok verimli çalışmıştım. kendi kendime avutuyorum işte kendimi. şuannn seni silkeliyorumm :) hadi kalk bakayım, diğer rakiplerimiz bizi geçmeden ders çalışmalıyız. bide atama puanlarına bak, yene işe yarar, sanırım.
sağol kuzum, en düşük atama puanının 89 olduğu bir bölümüm olduğundan bakmama gerek kalmadan aklıma geldikçe çalışma isteğim artıyor aslında ama bu aralar biraz bıkkınlık gelmişti herşeyden. Bugün biraz daha iyiydim canım. Tarih çalıştım, biraz da okul derslerine baktım. Sen de bu haftanın acısını çıkarmışsın bugün maşallah canım darısı başıma.:16:
tatlım saydığın şeylerin hepsi bende de vardı sürekli uyumak bişey yapmak istememek hatta evden çıkmak istemiyordum bile evdekiler dalga geçiyordu şu televizyonda bi reklam varya tükenmişlik sendromu die ona yakalandın falan die :52: baktım olcak gibi dil psikiyatr gittim depresyondaymışım :43: yani anlican bunlar depresyon alameti o yüzden moralini çok bozmamaya çalış hatta biraz ara ver kafanı dağıt sağlam kafayla tekrar kaldın yerden devam et :45:
sen böyle çalışamıyorum bişey yapmıorum dedikçe daha kötü etkiler seni :41:
Bende de tükenmişlik sendromu başladı sanırım canım. Başlamadan bitirmeliyim. Yoksa benim de sonum psikiyatrist olacak.:50: Tavsiyelerin için sağol tatlımm:16::16:
Büşracım isteksizlik, dersten kopmalar herkste olur dönem dönem ama önemli olan toparlanmak. Hem okul hem kpss derken bunalmış olablrsn. Birkaç gün kendini sıkmadan çalışmayı dene sonra tam gazzzz devam :10:
Haklısın canım. Hiç bir şey yapmadığım halde hem okulu hem kpssyi çok kafamda büyütüyorum.:31: Sanırım ilk önce kafamda bitirmem gerekiyor bazı şeyleri. Teşekkür ederim desteğin için canımm:16::16:

kıyamayızzz kiiiii sanaaaa :16::16::16:
amaa toparlanman lazım kuzummm
benimde çok dağıldıgım boşverdiğim anlar oluyo
miskin miskin yatarkenn kalk sibel yapman lazım diyorum !
hergün çok çalışamasam bileee vicdanım rahat etsin diye 2 sayfa ilerliceksem bile bakıyorum o bile kar diye..
vee kazandıgımı buradan gittiğimii düşünmek beni acaip hırslandırıyo zaten :27: :9:
hayaller güzeldir her zaman ! ama o hayallerin peşinden gitmek mesele :34:

günesss
güzel fikir sunmuşsun düzensiz çalışanlar napıcak nasıl not vericek ?
ben mesela iş yerinde çalışmaya başlıyorum müşteri geliyo ara ver tel çalar ara ver mail gelir cvplamak için ara ver işimi bitirip yine devam et yani 1 saatin tam 1 saati de çalışamıyorum :27:
orta halliii diyelimm en iyisiiii :37::9:
kıyama bana sibeliimmm:5:
Toparlanmalıyım gerçekten kuzum, bugün az da olsa toparladım kendimi, biraz tarih baktım. Vicdanımın sızısı yavaş yavaş diniyor çalıştıkça.:1:
Hayallerimizin peşinden gitmek nasip olur inşallah tatlımm.:16::16:

Kuzu bu dedigini hemen ekliyorum güncellere...Notumuzda olsun. :ssz:

Ekliyorum kuzu simdi, gördüm...:4:

Tamam kuzu, bundan sonra öyle yapalım iyi fikir, birbirimizi itmemiz lazım...:51:

Pamık...Arada ben de o ruh hali içine giriyorum, sonra cıkıyorum...Gecici emin ol, bir de su hocana söyle seni süründürmesin projede, böyle demeyeceksin elbette, daha kibar bir dille...Nefret ediyorum hocalardan.
Kuzucan, projem başlamadı ki daha. Bu hafta 3 gün okula gitmedim hatta. :50:Zaten sorun da burada canım, hiç bir işim olmadığı halde çalışamıyorum, içimden sadece uyumak geliyor falan, bütün depresyon belirtilerini gösteriyorum anlayacağın. Ben de en yakın zamanda çıkarım inşallah bu ruh halinden canım.:31:
Seni bütün bir hafta topikte de göremeyince çok yoğun olduğunu düşünmüştüm. Ama hem yoğunluğun yokmuş hem de çalışmamışsın. Hiç yakışıyor mu bize böyle şeyler? Hele ki topik sahibesi olarak sana hiç uymuyor böyle davranışlar pamukçum :( elfmet çok güzel şeyler söylemiş dene onları bakalım :) bak kaç senedir görüştüğün biri de var ve evlilik de istiyorsunuz artık. Atanmadan nasıl olacak bu iş? Haydi kalk hemencicik başla çalışmalarına. Ne kadar erken atanırsam sevdiceğime o kadar erken kavuşacağım diye düşün canım benim ;)
Pınarıım, bu son söylediğin baya hırslandırdı beni.:9: Ne güzel şeyler yazmışsın öyle tatlım, çok teşekkür ederim yanımda olup destek verdiğin için.:16::16: Bugün yazdıklarınızı okuyup hemen ders başına geçtim, tarihe çalışmadan buraya gelmemeye söz verdim ve de başardım.:16::8:
Verdiğin moral için çok teşekkür ederim kuzumm:16:

Son düzenleme:

ilkayımm, ben optiğe genel kültürü işaretlemeyi unutmuşum:50: o yüzden 60 puan geldi ama normalde genel yetenekten 50, genel kültürden 26 netim var. O da 77 gibi bir puana denk geliyormuş sanırım. Benim coğrafyayla vatandaşlık kurtardı genel kültürü canım. Sen daha onlara çalışmadığın için normal bence. Ve bu sayısal-sözel mantığın gelmesi kendi adıma çok kötü oldu, çok vakit alıyor ve normalde full çıkardığımız türkçe-matematiğin netlerini düşürüyor. İnşallah ilerleyen zamanlarda 80lere,90lara çıktığımız günleri de görürüz canım..:16:

ilkayımm, ben optiğe genel kültürü işaretlemeyi unutmuşum:50: o yüzden 60 puan geldi ama normalde genel yetenekten 50, genel kültürden 26 netim var. O da 77 gibi bir puana denk geliyormuş sanırım. Benim coğrafyayla vatandaşlık kurtardı genel kültürü canım. Sen daha onlara çalışmadığın için normal bence. Ve bu sayısal-sözel mantığın gelmesi kendi adıma çok kötü oldu, çok vakit alıyor ve normalde full çıkardığımız türkçe-matematiğin netlerini düşürüyor. İnşallah ilerleyen zamanlarda 80lere,90lara çıktığımız günleri de görürüz canım..:16:

Pamukcum o kültür netine o puan imkansız.:26:

evet mantik sorularina hic bakmadan gectim.. sürem yeterse bakarim dedim ama kalan 4-5 dakikami matematikte ugrastigim halde yapamadigim, basit görünen "yapabilirim belki" diye ayirdigim 2 soruya ayirdim ve onlari yaptim.. mantiklar kaldi.. zaten denemenin geneline baktigimda toplamda sadece 80 soru isaretlemisim.. yani 40 bosum var:30:

Senin gayet güzel gelmis baslangica göre:31: calisma stilimi degistirecegim.. bir daha ki denemeye kadar böyle yapayim bakalim nasil olacak:26:

Back