2014 KPSS B grubu (GK-GY) düzenli çalışma ve dertleşme topiği. Buyrun kızlar :)

Günaydınlar dün zorluekol u izleyen varmı nihan ataman ı ?
netim yoktu ben izleyemedim ya
oturdum soru çözdüm
bugün yeni konudan devam :KK31:

Son düzenleme:
selam kızlar
güneşciğim amin cnm bu hırsımı kaybetmeden devam ederim umarım sınava kadar
cnm valla kredi ödüyoruz evin kredisi birde burda iş piyasası çok fena bu aralar hiç iş yok heryerde böyle mi nereye gitsem görüşmeye öylesine çağırdıklarını belli ediyorlar.vasıflarıma uygun iş yok yani bende değerlendiricem bunu geçim zor olsa da idare edicez
pamukcuğum ne yapim bu tarihin beni bu kadar zorlaycağını düşünmezdim
matematikle kapışırlar yani:KK70:

dün tarihten devam ettim bugünde öyle yapıcam artık pek giremiyorum nete öpüyorum kızlar sizleri iyi çalışmalar

Selam arkadaslar bende kpss hazirlaniyorum evliyim bir kizim var 3 yasinda evdeyim surekli calismak icin cok zamanim var farkindayim ama cocukla zor calisabiliyorum bana zarari yok aslinda ama tam adapte olmusum basliyor cene calmaya:-) biraz geveze aöf 4. Sinifim bu arada 2 dersim var verecegim kpss derslerinden geometri calismiyorum toplam 7 ders nasil bir plan yapabilirim
Turkce
Tarih
Cografya
Matematik
Vatandaslik
+avrupa birligi ve turk.ilisk.
İktisat tarihi
Yardimci olursaniz coook sevinirim

Günaydın Sabah Şekerlerim, Akşam Lokumlarım :KK1:

Canım hoşgeldin aramıza, arkadaşım burda dönem dönem güzel kaynaklar paylaşılıyor. Hatta Hülya1987 nickli bir arkadaş geçmiş sayfalarda bi forumun şifresini de vermişti birsürü kaynak vardı orda. Burayı görürse yardımcı olur sanırım. Benim elimde pek bişi yok ama özelden mailini atarsan elimdekileri paylaşırım. (Bilgisayarında çalışırsın) Rabbim utandırmasın.

Kaizenciğim sakın kendini üzme. Herkes aynı şartlarda ve aynı çevrelerde yetişmiyor. Bnunun için kimse seni suçlayamaz. Ben de seninle aynı durumda sayılırım, eş durumum yok ama; inan daha 3 ay önce filan kpss'nin varlığından haberdar oldum. Yani biliyordum aslında ama ilgilenmemiştim.

Sakın motivasyonunu bozma tatlım, hatta inatlarına daha da çok yoğunlaş. Öpüyorum :KK34:

İlkaycım ben girdim tg'ye ama daha girip bakmadım sonucuma.
Ama benim bu sınavdan aldığım cevap yine şu oldu :KK33:

:KK37::KK52:

Maşallah Pnrcım, benim için de matematik bir çerez olsa keşke.
Kızlar yorgunum çerez niyetine biraz mat çözdüm yattım diyebilir miyim ki bi gün :KK1::KK1:

Günaydın kuzucuğuuum :KK34:

Arkadaşlar ben yine bugün çok yoğun olcam akşama kadar. Şuan kahvaltımı yapıyorum :KK1:
Biraz sonra ofisten çıkmam gerekiyor, akşama da dershanem var. Umarım işlerim yetişir de onu bari kaçırmam.

Haydi öptüm hepinizi :KK8:

Matematiğe çerez gözüyle baktığın an matematik gerçekten çerez oluyor güneşim. İnan bana. Şöyle söyleyeyim aslında benm sözelim hep daha kuvvetliydi. Matematiğim öyle aşırı iyi değildi. Ancak ben sözelden hep nefret etmişimdir hep matematiği sevmişimdir. Lise 1de matematikçimiz tüm okulda bir tek bana bir vermişti. O sene bütün yaz okuldaki matematik defterimi iki kez yeniden yazdım ve hep test çözdüm. Bir daha da bırakmadım test çözmeyi. Yüksek lisans hayalim üniversite ikinci sınıftan brri olduğu için ara ara hep test çözdüm. İnan konular çok zevkli. Matematiğe önyargılı olmamak lazım. Onu çözmek lazım. Bir de işlem yapmaktan korkmayın. Bazen öyle sorular çıkıyor ki karşıma yuh ya ne alaka nasıl çıkacak nu burdan diyorum. Ama işleme başladığım an amaaan bak böyle olunca bağlantı kuruluverdi diyorum :) diyeceğim o ki sorulara önyargılı yaklaşmayın. İşleminizin saçma olduğunu düşünseniz de yapın. O zaman matematik çerez olur :KK66:

Merhaba kızlar, keyifler yerindedir umarım.

Bu aralar soru çözmeye verdim kendimi, günde 200-250 soruyu buluyorum. Sınava kadar böyle gider umarım.
Pamukcum zahmet olmazsa çalıştığım konuları tabloya işleyebilir misin?
Coğrafya bölgelere kadar.
Matematik bölme-bölünebilme, mutlak değer.

Sizin çalışma hevesiniz ne alemde?

Bu aralar soru çözmeye verdim kendimi, günde 200-250 soruyu buluyorum. Sınava kadar böyle gider umarım.

ne güzel cnm ,bende bugün türkçe ve mattan baya soru çözdüm türkçe paragraf mat rasyonele kadar yaklaşık 3 hafta izne çıkmıştık hala onu telafi edip dersaneye yetişmeye çalışıyorum ama bi 2 haftada açığı kapatırım inş. herse bol çalışmalar

Selam arkadaslar bende kpss hazirlaniyorum evliyim bir kizim var 3 yasinda evdeyim surekli calismak icin cok zamanim var farkindayim ama cocukla zor calisabiliyorum bana zarari yok aslinda ama tam adapte olmusum basliyor cene calmaya:-) biraz geveze aöf 4. Sinifim bu arada 2 dersim var verecegim kpss derslerinden geometri calismiyorum toplam 7 ders nasil bir plan yapabilirim
Turkce
Tarih
Cografya
Matematik
Vatandaslik
+avrupa birligi ve turk.ilisk.
İktisat tarihi
Yardimci olursaniz coook sevinirim

merhaba cnm tavsiyelerim
öncelikli güzel bi set edin ve ilk konulardan başla
sıkıldım felan deme sıkılma lüksün yok:)
anlamadığın konuları netten konu anlatımlarına bak
benden bu kadar cnm bi başla ve azmet oldu bile:)

az önce eşim birden parladı şu an hem çok şaşkınım hem de çok sinirliyim. bana bir matematikçi bir mühendis bile senin kadar çok formül konu anlatımı üzerinde durmuyordur, yeter artık soru çözmeye başla dedi. ben mi çok gerizekalıyım. benim bu soruları çözebilmem için ilk önce konuları çalışmam gerekmiyor mu
sen annenin karnından matematik öğrenmiş şekilde mi çıktın diyorum, ben dil öğrencisiyim, dört işlemden başka matematik görmedim, sen lisede konuları formülleri hallettin üniversite zamanında da devamlı soru çözdün mezun olduktan iki sene sonra da kpss kazandın ama ben şunun şurasında matematik görmeye başlayalı dört beş ay oluyor benden nasıl böyle bir şey beklersin diyorum

evet hatalıyım matematik görmemiş olsam bile kendi kendime lisede olsun üniversitede olsun matematik çalışmalıydım. ama benim çevremde de hiç matematik çözen eden birisi olmadı ki, mezun olduktan sonra bile kpss sınavına girmem gerektiğini bilmiyordum. benim sınıfımdan bölümümden kpss ye hazırlanan tek bir kişi bile yoktu. evlendikten sonra öğrendim eşim ve eşimin çevresi aracılığıyla kpss sınavını.

her şeye geç kaldım...

üzülme canım hepimizin çevresinde bizi olumsuz etkileyen kimseler var aslında bunlar tam tersine bize destek olması gereken kişiler ama yapcak bişi yok :KK50: ben evli değilim hatta daha yeni mezunum ama kendi çabamla hazırlanmaya çalışıyorum kpss ailem pek destek vermiyor umutları yok heralde kazanacağımdan ama biz onları şaşırtıp Rabbiminde yardımıyla hayırlısıyla çok güzel yerlerde olucaz seneye bu zamanlar :KK9: sen sıkma sakın canını durmak yok kpss devam :KK52:

iyi akşamlar kızlar bu yıl tarih ile ilgili hocamızın yaptığı bir tahmini söylemek istiyorum size istiklal marşının kabulu konusunu iyice öğrenin dedi. özellikle yazarı bestecisi ikinci bestecisi vs... bütün önemli bilgiler geçen yıl gevser nesibenin çıkması olasılığını düşünmüşler çıkmış bu yıl da mehmet akif ersoy la ilgili aktiviteler varmış ösym bu tip durumlarda soru hazırlamış bir nevi güncel bilgi gibi belki çıkmaz ama bir soru bir sorudur dedim paylaşmak istedim.

Kuzularııııııım, günaydın hepinize :KK16:
Bu aralar bir coştum bir coştum anlatamam, nasıl soru çözüyorum maşallah diyim :nazar:
Hatta ofiste bi veteriner arkadaş var, geceleri onu da dürtüklüyorum sürekli, hadi çalışcaz uyuma sakın, bak yarım saat sonra arıycam, sabah rapor alcam filan diye. Hatta şu benim aylık program vardı ya onu da 6 aylık çıkarttım verdim eline, her A4 bittiğinde getircen paraflıycam, bakcam ne kadar çalışmışssın diyorum :KK1:

Garibim de mazlum, hiç bişi demez, tamam arkadaşım der :KK53:

Matematiğe çerez gözüyle baktığın an matematik gerçekten çerez oluyor güneşim. İnan bana. Şöyle söyleyeyim aslında benm sözelim hep daha kuvvetliydi. Matematiğim öyle aşırı iyi değildi. Ancak ben sözelden hep nefret etmişimdir hep matematiği sevmişimdir. Lise 1de matematikçimiz tüm okulda bir tek bana bir vermişti. O sene bütün yaz okuldaki matematik defterimi iki kez yeniden yazdım ve hep test çözdüm. Bir daha da bırakmadım test çözmeyi. Yüksek lisans hayalim üniversite ikinci sınıftan brri olduğu için ara ara hep test çözdüm. İnan konular çok zevkli. Matematiğe önyargılı olmamak lazım. Onu çözmek lazım. Bir de işlem yapmaktan korkmayın. Bazen öyle sorular çıkıyor ki karşıma yuh ya ne alaka nasıl çıkacak nu burdan diyorum. Ama işleme başladığım an amaaan bak böyle olunca bağlantı kuruluverdi diyorum :) diyeceğim o ki sorulara önyargılı yaklaşmayın. İşleminizin saçma olduğunu düşünseniz de yapın. O zaman matematik çerez olur :KK66:

Ahh Pnrcığım, nasıl heveslendim yazdıklarından anlatamam. Ben öss'ye kadar matematiğe uzay bilimi muamelesi yaptığım için aramız pek iyi değil :KK1: Aslında öss'de biraz daha yakınlaşmıştık :KK17:
Şenol Hocayı dinilyorum ben de, gerçekten zevkli gelmeye başlıyor. Sonra kendim çözmeye başlayınca işte yine :KK53:
Desteğin için sağol canım benim, akşam mat da çalışcam söz :KK17:

Oy Oy Oyyy maşallah Ebissscim :nazar:
Ben de bu ara baya bi soru çözüyorum. Umarım hiç gitmez bu heves :KK34:

üzülme canım hepimizin çevresinde bizi olumsuz etkileyen kimseler var aslında bunlar tam tersine bize destek olması gereken kişiler ama yapcak bişi yok :KK50: ben evli değilim hatta daha yeni mezunum ama kendi çabamla hazırlanmaya çalışıyorum kpss ailem pek destek vermiyor umutları yok heralde kazanacağımdan ama biz onları şaşırtıp Rabbiminde yardımıyla hayırlısıyla çok güzel yerlerde olucaz seneye bu zamanlar :KK9: sen sıkma sakın canını durmak yok kpss devam :KK52:

Amiiiin Tuesbacım, Rabbim emeklerimizi boş çıkarmasın inşallah.

iyi akşamlar kızlar bu yıl tarih ile ilgili hocamızın yaptığı bir tahmini söylemek istiyorum size istiklal marşının kabulu konusunu iyice öğrenin dedi. özellikle yazarı bestecisi ikinci bestecisi vs... bütün önemli bilgiler geçen yıl gevser nesibenin çıkması olasılığını düşünmüşler çıkmış bu yıl da mehmet akif ersoy la ilgili aktiviteler varmış ösym bu tip durumlarda soru hazırlamış bir nevi güncel bilgi gibi belki çıkmaz ama bir soru bir sorudur dedim paylaşmak istedim.

Hmm çok iyi oldu bu, teşekkürler Patruskacım. Carpe Dieeeeeem, bak kuzum sen de alıver şunu güzel topiğine.

Kuzular hepinize başarılar, bol verimli çalışmalar diliyorum.

Sevgiler :KK8::KK12::KK6::KK16::KK16:

kızlar günaydınlar
bu aralar bende coştum güneş karar aldım hiçbir şeyi kafama takmadan çalışıcam şu kpss ye
zaten başka da kurtuluşum yok
şu faceden gruplar oluyor ya kızlar öyle katıldığınız kpss grupları var mı?
pamukcuğum ben sana mailimi gönderecektim kutun doluymuş yollayamadım hakan dedenin videoalrı için :KK43:
öpüyorum kızlar

kızlar günaydınlar
bu aralar bende coştum güneş karar aldım hiçbir şeyi kafama takmadan çalışıcam şu kpss ye
zaten başka da kurtuluşum yok
şu faceden gruplar oluyor ya kızlar öyle katıldığınız kpss grupları var mı?
pamukcuğum ben sana mailimi gönderecektim kutun doluymuş yollayamadım hakan dedenin videoalrı için :KK43:
öpüyorum kızlar

Ooooh maşallah Zeytinime :nazar:
Dimi hakikaten başka çare var mı? Millet rahat rahat aile hayatı, gezme tozma yaşarken biz özel sektörün kahrını çekiyoruz.
Seninki tam özel sektör değil ama yine mantık benzer.
Bence özel sektörün tek amacı; Zaten göbekli olan patronların göbeğini az daha büyütebilmek için kendinden ödün vermen, ailenden, sevdiklerinden, hayatından ödün vermendir. Ömür de böyle bitecektir. Yaşamak için değil, çalışmak için yaşa! Onlar da sömürülecek insan çok oldukça sömürmeye devam edecekler.

Şuan hala az bile çalışıyoruz Zeytinim. Saban bi iş arkadaşım dedi ki, vallahi Güneş hanım, benden yaş gitti öyle böyle. Ben şuan sizin yerinizde olsam emin olun günde uyuduğum 5 saat bile rahatsız ederdi. Bu hayatın bu şekilde sonlanacağını bilseydim sizin yaşlarınızdayken ne yapar eder bir devlet kurumuna girerdim. O zaman kariyer bilmem ne diye kandırdım durdum kendimi diyor.
Karın tokluğunu çalıştık durduk diyor. Ne kadar haklı, bi de yaş olmuş 48, ne kadar acı dimi :KK14:

Çoook çalışmamız lazım Zeytinciğim çoook. Aaa aklıma bişi geldi :KK28:
Dur onu da alta yazayım. Öpüyorum seni Zeytinciğim, iyi çalışmalar :KK16:

Kuzularıııııııııım;
Pambık, Zeytin, Carpe Diem, Naz61, Elfmet, Ebiss, Pantera, Patruska, Tuesba, Kaizen_, İlkay10, Pnr_, Asmunikal, Simay ve ismi aklıma gelmeyen tüm arkadaşlar bi fikrim geldi.
(Yahu biz baya kalabalık bi aile olmuşuz :KK1::nazar:)

Canlarım derim ki, şaka maka aylar geçti. Bakın kaldı 6 ay gibi bi süre. Konularımızı bildirimimiz bi düzene girdi. Tek tek uğraşmıyoruz, toplu halde pambığıma iletiyoruz.
Derim ki bi de günlük rapor verelim. Yani çok uzun tutmadan, okurken de fazla vakit almayacak şekilde. Kulak çekme operasyonu olmayacaksa beğenip geçelim, yok olacaksa o zaman alıntılayarak fırçalayıp geçelim :KK52:

Ben şöyle düşündüm, daha iyi fikirler olursa bekliyorum.

Örenğin günlük çalışma saatimiz 5 saat üzeri ise; Kendime bugün 5 puan verdim yazalım.
Yada 4 saat ve üzeri ise ; Kendime bugün 4 puan verdim. (Ama 5 saati geçmediysem)
.
.
.
.
En son 1 saat ve üzeri 1 puan
Veeeee hiç çalışmadıysam Ben dün Tembel Bir Teneke oldum :18: şeklinde.

Eğer 5 saat ve üzeri ve hatta çok verimli 6-7 saat filan olursa yıldızlı pekiyi verelim. :nazar:

Ne dersiniz :KK34:

En azından burdan yazmaya utanırım da çalışırım kendi adıma :KK52:

Kuzularıııııııııım;
Pambık, Zeytin, Carpe Diem, Naz61, Elfmet, Ebiss, Pantera, Patruska, Tuesba, Kaizen_, İlkay10, Pnr_, Asmunikal, Simay ve ismi aklıma gelmeyen tüm arkadaşlar bi fikrim geldi.

Canlarım derim ki, şaka maka aylar geçti. Bakın kaldı 6 ay gibi bi süre. Konularımızı bildirimimiz bi düzene girdi. Tek tek uğraşmıyoruz, toplu halde pambığıma iletiyoruz.
Derim ki bi de günlük rapor verelim. Yani çok uzun tutmadan, okurken de fazla vakit almayacak şekilde. Kulak çekme operasyonu olmayacaksa beğenip geçelim, yok olacaksa o zaman alıntılayarak fırçalayıp geçelim :KK52:

Örenğin günlük çalışma saatimiz 5 saat üzeri ise; Kendime bugün 5 puan verdim yazalım.
Yada 4 saat ve üzeri ise ; Kendime bugün 4 puan verdim. (Ama 5 saati geçmediysem)
.
.
.
.

Eğer 5 saat ve üzeri ve hatta çok verimli 6-7 saat filan olursa yıldızlı pekiyi verelim. :nazar:

güzel düşünmüşsün :) ben bu hafta tembeldim :KK43:((( kendime ZAYIF veriyorum :KK70::KK17::KK17::KK17:

Kuzularıııııııııım;

.
.
.
.

Bence çokta güzel olur zaten birilerinin bizi arkadan itmesi gerekiyor çalışırken bu yöntem süper olabilir buraya yazmak için çalışmış oluruz :) hemde çalışmalarımızı gördükçe motive olabiliriz :-) Seninle aynı fikirdeyim canııımm benimm :KK9: :KK9:

Bence çokta güzel olur zaten birilerinin bizi arkadan itmesi gerekiyor çalışırken bu yöntem süper olabilir buraya yazmak için çalışmış oluruz :) hemde çalışmalarımızı gördükçe motive olabiliriz :-) Seninle aynı fikirdeyim canııımm benimm :KK9: :KK9:

Damam çok sevindim Nazım :)
Haydi gayret o zaman :KK66:

güzel düşünmüşsün :) ben bu hafta tembeldim :KK43:((( kendime ZAYIF veriyorum :KK70::KK17::KK17::KK17:

Elfmet :KK20:
"Ama bugün yııldızlı pekiyi vermeyi düşünüyorum :) " der ve gider elif :KK1::nazar:
Hobaaaa, :KK64:
Hadi kolay gelsin.

O zaman ben de bildirimde bulunayım.
Ben dün kendime 3 verdim :18:
Bu akşam 4 ve üzeri puan alcam, söz veriyorum. :KK6:

ah be güneşim valla çok doğru yazmışsın millet egolarını tatmin ediyor biz de kariyer yapıcaz bilmem ne diye boşuna vakit kaybediyoruz
ama çok şükür ki bunun farkına çabuk vardık ve yolun başındayken çalışmaya başladık
fikirde çok güzel bugün kendime yıldızlı pekiyi verdim sabah 9 dan beri işi gücü bıraktım evraklar bir köşede ders çalışıyorum:KK70:
kafam patladı yalnız azcık mola vericem yemek bile yemedim doğru düzgün öğle arasını değerlendireyim diye.
akşamda yemekten sonra devam edicem
eşimede göstereyim nerelere çalışmışım o da çalışsın
notlar aldım tekrar ettim
akşam yine tekrar edip yeni konulara geçicem
yarın cumartesi erkenden uyumayı düşünmüyorum
zaten yarın misafirim var çalışamam pazar gününe kalıcak sadece gözden geçiririm knuları yarın

Son düzenleme:
Kızlar merhabaa

Ben bugün tarihi çağdaş tdt hariç hakan dede videolarıyla ikinci kez bitirdim. Yarın coğrafyayı bitirmeyi planlıyorum. Vatandaşlığı da bitirmiştim ama videolar çok etkili oluyor, coğrafyadan sonra vatandaşlığa başlarım diyorum. Bana vatandaşlık videoları için öneriniz var mı acaba?

Bi de 106 soru çözdüm tarihten. Artık devamı eve gidince inşallah.

ne güzel cnm ,bende bugün türkçe ve mattan baya soru çözdüm türkçe paragraf mat rasyonele kadar yaklaşık 3 hafta izne çıkmıştık hala onu telafi edip dersaneye yetişmeye çalışıyorum ama bi 2 haftada açığı kapatırım inş. herse bol çalışmalar

Canım ne güzel, sen de iyi çalışmışsın. Daha sınav uzakken böyle aralar idare edilebilir bence. Önemli olan sınav yaklaşınca kopmadan, sıkılmadan çalışabilmek. O ara seni motive etmiştir umarım:)

Kuzularııııııım, günaydın hepinize :KK16:
Bu aralar bir coştum bir coştum anlatamam, nasıl soru çözüyorum maşallah diyim :nazar:
Hatta ofiste bi veteriner arkadaş var, geceleri onu da dürtüklüyorum sürekli, hadi çalışcaz uyuma sakın, bak yarım saat sonra arıycam, sabah rapor alcam filan diye. Hatta şu benim aylık program vardı ya onu da 6 aylık çıkarttım verdim eline, her A4 bittiğinde getircen paraflıycam, bakcam ne kadar çalışmışssın diyorum :KK1:

Garibim de mazlum, hiç bişi demez, tamam arkadaşım der :KK53:

Oy Oy Oyyy maşallah Ebissscim :nazar:
Ben de bu ara baya bi soru çözüyorum. Umarım hiç gitmez bu heves :KK34:

Kuzular hepinize başarılar, bol verimli çalışmalar diliyorum.

Sevgiler :KK8::KK12::KK6::KK16::KK16:[/COLOR][/FONT][/B]

Kuzularıııııııııım;

.
.
.
.

Güneşciiimm nasılsın? Özelden mail adresimi göndersem bana da şu programı gönderebilir misin senin için problem olmayacaksa?:KK34:

Bu arada fikir süper, soru bazlı da yapabiliriz bunu bence. sorular da kanaat notu olmaz mı :))

X