2014 KPSS B grubu (GK-GY) düzenli çalışma ve dertleşme topiği. Buyrun kızlar :)

Evet cevap 2 ve 3.
Tatlım şöyle düşün, veraset sistemi padişahın ne şekilde tahta çıktığını gösterir
Soruda sancak sistemine son verilmesinden ve ekber erşed sisteminden bahsediliyor.

Canım ekber ve erşed getirildi, ama bu Fatih'in Kanunname-i Ali Osman'ının işe yaramaması yüzünden getirildi taht kavgası bitmemişti cünkü. Ekber ve erşed saltanatın devamındaki degisiklik ile ilgili gibi sanki, yetiştirilme tarzının degişmesinden cok. Zaten en yaslı sehzade bellidir, öyle degil mi? Ama 3'ü de almalarında baska bir mantık vardır mutlaka ben onu cözemedim.

salı gunu kısmetse evıme donuyorum hala kayınvaldemlerdeyız...burda bıraz matematıge bakma ımkanım oldu matematıkde kumelerdeyım ıns burda bıtırıpte evıme gecerım artık konuları bıtırmek ıstıyorum test cozmek gecmek ıstıyorum sıkıldım konu calısmakdan sızde durumlar nedır kızlar....

soru köküne dikkat et "yetisme tarzında degişiklik " sistemde var olanın değişime uğradığını söylüyor
yani artık padişah olmak için şehzadeler sancağa çıkmayacakmış
onun yerine en yaşlı- en bilgili olanın padişah olma kriteri getirilmiş
bunu şimdiki zaman içinde demiyor ileride padişah olacaklar için sancağa çıkanı değil bilgili olanı diyor
nasıl anlatayım ki başka :))

Ne zamandır gelemiyorum. Daha hala tam olarak kendimi verip çalışamıyorum ben Akşamları işten gelince çok yorgun oluyorum malesef

Büşracım benimde Cümlede Anlam ve İslamiyet Öncesi Türk tarihi bitti ekler misin listeye..

hem a grubu yani alan hem b grubu normal memurluk için sınava girebilirsin
eğer a grubundan hazırlanmak istersen yabancı dil sınavına girmen faydana olur çünkü bir çok puan türü hesaplanırken yabancı dil sınavının etkisi oluyor.benim yabancı dilim yok fakat puanımın hesaplanması için girdim.bu konuyu araştırabilirsin.
tercih yaparken bölümlerin kodları oluyor 4001 dedikleri bütün lisans mezunlarının tercih edebildikleri meslekler
fakat sen iktisat mezunu olduğun için iktisat kodundan da tercih edebilirsin
ösym nin sitesine girip iktisat kodunu bul ve girebildikleri alanları araştır
hangisi aklına yatıyorsa o bölümden gir bu konuda bir şey diyemem
--------------------------------------------------------------------------------------------
geçerken uğramıştım kızlar ders çalışmaya gidiyorum umarım verimli olur
kolay gelsinnnnnnnnnnnnnnn.

Büşracım Merhaba,

Daha önce beni ekleyebilir misin demiştim ama hiç konu paylaşmadım Utanarak yazıyorum.

Ben de Ales'i bir kenara ittim, Kpss'ye yoğunlaştım. Bu arada hiç aklımda yokken Konya İhtiyaç'a kayıt yaptırdım. (Çalıştığım için hafta içi akşam) Daha önce İhtiyaçın konu anlatımlı kitaplarını almıştım, dershane de verince onu kitapçıdan Pegem ile değiştirdim. Ayrıca yargı ve yediiklimden de bazı kitaplar var elimde.

Artık Hazırım :) Ve iş yoğunluğumu bitirdim, çalışmaya başladım.

Şimdi sevinçle yazıyorum;

Türkçe; Sözcükte Anlam
Matematik; Temel Kavramlar
Coğrafya; Türkiye'nin Coğrafi Konumu
Vatandaşlık; Temel Hukuk Kavramları

bitti. Beni de ekler misin Büşracım :)

arkadaşlar özelde çalışıpta aranızda sınava hazırlanan varmı benim gibiii
yalnız değilsin bir sürü hem özelde çalışan hemde kpss hazırlanan var canım bende dahil çook zor ama Alllah kolaylık sabır versin hepimize

geelll hep gel başarıcaz inşallhh hep beraber kankeytommmm

İnşallah kuzum ben şimdiden çok fena streslenmeye başladım hatta saçma sapan rüyalar bile görüyorum artık

merhaba kızlar sayfa boş kalmış neler yapıyorsunuz yazmadan geçmeyin motivasyonumuz düşmesin

pamukşekerim durum bildirirm yapmaya geldimmm :)))))) işlem yeteneği, temel kavramlar, sayı sistemi, bölme bölünebilme konularını bitirdim.... yarındaaaa çarpanlara ayırma obeb okeke geçerim artıkınnn :)çokk mutluyum ama biraz yavaşımmmmm bu zamana kadar sadece matematikten 700 civarı soru çözdüm günden güne iyiyede gidiyorum ama mat sevmeyen benn deli gibi mat cözüyorum.... bu arada listeye eklersen sevinirim öle daha şevke gelirim :)))) buarada canım ben istanbuldanım herkese iyi çalışmalar...... görüşmek üzere hepciğinizi öpüyorum :)))

bende durumlar pek iyi değil acayip canım sıkkın ve bir türlü kendimi veremiyorum derslere inşallah her şey yoluna girecek bende kendime geleceğim yeni konu yok ama soru çözmeye çalışıyorum bol bol günde 50 soru felan o da en fazla sende konuları bitirip bir an önce soru çözmeye başlarsın inşallah iyi yolculuklar...

Selam kızlar,

İlk sayfadaki listeye beni de ekler misiniz? İstanbul - ÇEKO -

Belki itici güç olur.

Cumartesi kursa başladım KPSS için ama gerçekten çok ama çok moralim bozuldu. Yanlış karar mı verdim bilemiyorum.

Matematik, coğrafya ve tarih dersleri vardı. üzerinden o kadar çok zaman geçmiş ki konular komple yabancı olmamakla birlikte unutulmuş hepsi. Çalışıp tekrar etmek gerekiyor.

Kurs dışında nerdeyse hiç zamanım yok ders çalışmaya sadece matematik çalışabilirim herhalde oda test çözümü olduğu için oğluma ders çalıştırırken bende çalışabilirim. Diğerleri ise dershanede gördüğümle kalacak çünkü bu yıl Üniversitede son senem ve vermem gereken 7 tane dersim var. Serviste de onlara çalışıyorum.

Haftada 1 günümü dershanede geçiricem umarım yeterli olur.

selam kızlar günaydınlar
bugün öğleden sonra ve yarın tatil
mateatiğie yoğunlaşıcam bende 1 buçuk gün
problemlre kadar geldim ama iyice pekiştirmeden bitti demek istemiyrm
günakşam tarihten 100soru çözdüm
yavaş yavaş soru çözmelere de başladım şükür
biliyorum bu sayı az belki ama vaktim yok malesef hem ev hem iş derken zaman hoop uçup gidiyor

Yavaşım diye kimse üzülmesin arkadaşlar. Ben daha ilk konuları yeni bitirdim. Temel kavramlar, sözcükte anlam vs. İş ve dershane sonrası bana hiç vakit kalmıyor denilebilir. Allahtan evli çocuklu filan değilim. Ama gece 1 e kadar çalıştığım günler oluyor, şuan iyi zamanlarımdayım. Bugün öğleden sonra ve yarın tatil, deli gibi çalışmam lazım :)

Herkese başarılar.

merhaba kızlar, hepinize başarılar diliyorum. ankara'da kpss için kursa giden var mı aranızda, varsa hangi dershaneler?

merhaba kızlar, hepinize başarılar diliyorum. ankara'da kpss için kursa giden var mı aranızda, varsa hangi dershaneler?

merhaba; ben ankarada yım karanfil deki ihtiyaç akademiye gidiyorum. memnunum tek şikayetim hala soru bankası vermediler. ama bu yıl bu genel bir problem sanırım.

ben bu ara çalışamıyorummm
cumartesi ehliyet sınavı var ona çalışmaya başlıcam bugün.
ve açıköğretim okuyup hemde kpss çalışan arkadaşlar nasıl çalışma planınız var burda paylaşırmısınız
1 ay aöf ayırıp kpss ye çalışmayı ertelemek istemiyorum aynı anda götürmek içinde zamanım yok hiç napıcam bilmiyorummm :26::26::26:

Canım bende aöften edebiyat okuyorum son senem benimde ve bu dönem 8 dersim, ikinci dönem 10 dersim var.Alttan bıraktım geçen sene malesef ama ben kendi dükkanımızda duruyorum oyüzden genelde orda ders çalışıyorum. Eşim işten çıkıyor sonra beni almaya geliyor vs. derken eve geç geliyoruz e yemek ıvır zıvır derken ders çalışmaya vakit pek olmuyor.Bu sebeple dükkanı nimet olarak görüyorum ve sabahtan öğlene kadar aöf derslerine gözatıyorum öğleden sonra kpss bu şekilde ilerlemeyi düşünüyorum açıkcası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…