- 7 Mayıs 2010
- 3.377
- 1.268
-
- Konu Sahibi PammukSeker
- #2.301
merhaba
ben ankaradan, 2014 kpss gk gy içim hazırlanan bir arkeoloji mezunuyum :) dersaneye gidiyorum ama bir yandan sizlerle konuşmak, sizlerle çalışmak beni çook motive edecek eminim. birbirimize destek olalım istiyorum ve aranıza girmek istiyorum :)
Merhaba canım hoşgeldin aramıza.
Burası moralize olmak, dertleşmek ve bilgi almak için harika bir ortam gerçekten. Umarım sen de faydalanırsın tatlım.
Listemize de ismini ekleyeyim hemen. Orada ismini görmek bile insanı motive ediyor.
çok teşekkür ederim canım :)
konu bitirdikçe mi bildirim yapıyoruz, yoksa belli bir günü var mı bildirimin?
Tablomuzun en güncel hali bu kızlar. Yeni gelenlerin hepsi hoşgeldii. 46 kişilik kocaman bir aile olduk.KPSS YOLDAŞLARI
KUZULAR BRANŞLARIMIZ ŞEHİRLERİMİZ:109: PammukSeker (Büşra) Kimya Mühendisliği İstanbul ilkay10 (İlkay) Psikoloji Denizli nathaliee (Gül) Maden Mühendisliği
dumannnn (Gamze) İşletme Batman __BADE__ (Sevgi) Dış Ticaret İstanbul kayacans (Gizem) İktisat
muhemir İktisat İzmir _zeytin_ İktisat
pantera14 (Sibel) Bilgisayar Programcılığı Bolu B_Monoroza Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Bursa magicien Kamu Yönetimi fusunnt Çalışma Ekonomisi
ahsen_16 (Ahsen) İşletme Bursa naz61 (Nazire) Türk Dili ve Edebiyatı LadyCedar Uluslararası Ticaret Burdur yeduaetsev_ Adalet İstanbul dusduru İşletme İstanbul yilike Kimya Mühendisliği İstanbul VasthaNerada Elektrik-Elektronik Mühendisliği İstanbul elfmet İşletme Samsun Gareng Kimya Mühendisliği TheBeyin Hemşirelik rdlpstck İktisat İzmir ziraat Ziraat Mühendisliği Ankara pufkek Kamu Yönetimi
alelade Mimarlık Eskişehir Puffitt İşletme İzmir carpe__diem Mühendislik Ankara ebyar Sosyoloji İstanbul patruska (Buket) İşletme Ankara hlya1987 İşletme İstanbul Harmonyy Uluslararası İlişkiler 5February Kamu Yönetimi princes_Pocahontas İktisat Muğla kelebeeekk (Ayşegül) Ebelik Niğde gullesu Maliye deniz_1988 Kamu Yönetimi Sottile Kamu Yönetimi TersTepki Kamu Yönetimi Bursa ayce47 Ziraat Mühendisliği asiyeasya Moda Tasarımı İstanbul z_e_l_i_s Çalışma Ekonomisi İstanbul guness_ İletişim Konya pembems Çalışma Ekonomisi elizabeth_bath Arkeoloji Ankara
canlar matematikten anlayanlar :)))) bir matematik sorusu var kolaydır belkide ama biraz kafamı kurcaladı :) bana yardım edermisiniz yanlışmı yapmışım acaba:)
abc rakamları farklı üç basamaklı sayıdır... onlar ve yüzler basamağı yer değiştirilince sayı 540 büyüyor.... buna göre EN BÜYÜK abc sayısı kaçtır
ÇÖZÜM: abc-bac=540
90a-90b=540
90(a-b)=540
a-b=6 a=9
b=3 dedim :)
938 dedim :):):)
A)938 B)931 C)930 D)399 E)398
BEN A ŞIKKI DEDİM AMA YANLIŞMIŞ.... kaynak beyaz kalem.....
canım cevap anahtarında e şıkkıymış canım bende a buldum sanırım oturtamadım galiba konuyu :S konu tekrarı yapayım dedim asal çarpanalrıda bitirdim obeb okeke geçmeden bi bakayım dedim bakıncada böyle oldumCanım ben şimdi okuldan çıkmak üzereyim. elime kağıt kalem almadan senin yazdıkların üzerinden çözünce senin çözdüğün gibi buldum ben de :/ ki 938-398=540 da sağlıyor yaptığımız çözümü. Acaba cevap anahtarında mı bir hata var?:26:
canlar matematikten anlayanlar :)))) bir matematik sorusu var kolaydır belkide ama biraz kafamı kurcaladı :) bana yardım edermisiniz yanlışmı yapmışım acaba:)
abc rakamları farklı üç basamaklı sayıdır... onlar ve yüzler basamağı yer değiştirilince sayı 540 büyüyor.... buna göre EN BÜYÜK abc sayısı kaçtır
90a-90b=540
90(a-b)=540
a-b=6 a=9
canım soruyu çözüme gidişin dogru ama soruda abc sayısının yerleri değişince büyüyor diyor yani tam tersi olucak bac=abc+540 olucak yani senin yapımına bakarsak bac-abc=540 olucak ozman cevap e dogru oluyor canım soruyu birkez daha oku anlayacaksın :))
90a-90b=540
90(a-b)=540
a-b=6 a=9
canım bak şimdi şöyle düşün bir abc sayısı var ve bu sayının yerleri değişince sayı büyüyor yani abc sayısı bac olunca sayı 540 büyüyor. yani denklemi kurarsak abc+540=bac oluyor burdan sonrası yukarıda yaptığın gibi sayıları açmaya bakıyor.
abc+540=bac
100a+10b+c+540=100b+10a+c
düzenleme yparsak
540=90(b-a) olur
b-a=6 olur b=9 a=3 olur abc sayısıda 398 olur. umarım anlamısşındır. öpüyorum seni nanaktan
90a-90b=540
90(a-b)=540
a-b=6 a=9
Tablomuzun en güncel hali bu kızlar. Yeni gelenlerin hepsi hoşgeldii. 46 kişilik kocaman bir aile olduk.
Ay ben telefondan 2 saat yazana kadar sen anlamissin bile
Yok canım ne zahmeti, vaktim olduktan sonra ben burayla ilgilenmekten mutlululuk duyuyorum, ama giremeyince de kendimi suçlu hissediyorum işte. En yoğun zamanım böyle olsun inşallah.
Matematikte maşallahın var canım.Ben de hemen ekleyeyim tablomuza. Kolay gelsin tatlım.
Canım ilk sayfaya eklemiştim video izleyebileceğimiz siteyi. kpsskazani diye bir siteydi sanırım. Ben bayadır izleyemiyorum video. Osmanlı devleti kuruluş videosu yok bende o yüzden. Ama o sitede vardı sanırım.
Yok tatlım benim, hiç üzülme benim için. Ben gerçekten keyif alıyorum buraya yazarken. Yeter ki müsait olayım. O yüzden benim için edebileceğiniz en büyük dua vaktimin bereketlenmesi.
İhtiyaç konusunda hemfikiriz canım. 2012 yayınları böyle değildi. Yeni konular eklenince sayfa tasarrufu yapmışlar sanırım.
Dershanede derse girdin mi hiç gunescim?
Ben de senin sistemi uygulamaya başlayayım zeytincim. Soru çözmeye başlayınca düzenli çetele tutmak gerekiyor. Hem motive açısından hem de ne kadar ilerlediğini görebilmek için. Hatta ben yayın yayın not etmeyi düşünüyorum canım, senin elinde hangi kaynaklar var şu an, hangilerini tavsiye edersin? Kaynak alacağım yakın zamanda, o yüzden araştırma aşamasındayım da.:44:
Matematiği de konu aşamasındayken anlıyormuşsun, demek ki konu sonrası bol bol soru çözmen gerekiyor zeytincim. Matematik kolay kolay unutulmaz aslında. Soruları deftere yazarak çalışmanın faydalı olduğunu söylüyorlardı buradaki kızlar. Ezber yapma, mantığını kavramaya çalış. Yapamadığın sorular olursa buradan elimden geldiğince yardımcı olurum canım.
Merhaba pembems. Bende ihtiyaç konu anlatımlı seti ve X yayıncılık ders notları var. İkisinden de çok memnunum. İhtiyaçtan konuyu çalışıp X yayıncılıktan konu tekrarı yapıyorum. Çünkü ihtiyaç ayrıntılı anlatmış, X yayıncılık da konu özeti gibi, çalışması çok zevkli. Tavsiye ederim ikisini de.
Tablomuza da ekliyorum hemen canım.