2014 KPSS B grubu (GK-GY) düzenli çalışma ve dertleşme topiği. Buyrun kızlar :)

kızlar günde kaç soru çözüyorsunuz
çözdüğümüz soru sayılarından da tablo oluştursak mı acaba konular bitiyor artık
benim vatandaşlık kaldı elim gitmiyor nedense sevemedim şu dersi
coğrafya bitti çok şükür tarih bitti
yeni aldığım kitaplardan çalışıyrum şimdi

canım kusura bakma yeni girebildiğim için anca ekledim sayfaya. Hayırlı olsun yeni topik.:KK16:
Ben de en kısa sürede paylaşımlarda bulunacağım

canım bölümün neydi. Biraz geç oldu ama hoşgeldin.:KK16:

Canım biraz geç oldu, bilgisayarım yoktu elimde. Anca ekleyebildim kusura bakma. Hoşgeldin:KK16:

Kuzum anca ekleyebildim kusura bakma. Hoşgeldinnn:KK16:

Merhaba canım, ekledim tablomuza:KK16:

Ekledim canımm:KK16:

Canım hoşgeldin. Bölümün neydi acaba?

kusura bakma yeni girebildim canım benim bölümüm işletme ama ben biraz umutsuzlaştım matematik temelim hiç yok 1 aydır çalışıyorum ama temel kavramları bi anlayamadım sanırım yapamıcam sözelim müthiştir tarihi yarıladım sayılır sizce yapabilirmiyim

kusura bakma yeni girebildim canım benim bölümüm işletme ama ben biraz umutsuzlaştım matematik temelim hiç yok 1 aydır çalışıyorum ama temel kavramları bi anlayamadım sanırım yapamıcam sözelim müthiştir tarihi yarıladım sayılır sizce yapabilirmiyim

yapamıyorum diye bırakma matı iyi olan 1 saatte anlıyorsa sen 2 saat çalış mutlaka olacaktır
yapanlar üstün zekalı değil sen de yapabilirsin mmeess:KK54:

Kızlar merhaba ben de aranıza yeni katılanlardanım. Alese hazırlanmıştım ancak yds nedeniyle yüksek lisans biraz umutsuz olduğu için b grubuna da hazırlanayım dedim. Daha 21 yaşındayım üniversite son sınıf öğrencisiyim. Matematiği çok çok seviyorum ancak sözel bana ölüm gibi geliyor. B grubuna hazırlanmaya yeni başladım. Ancak alese de hazırlandığım için matematik mantık hazırlığım önceden var sayılır. Ben de aranıza katılmak istiyorum.

Kızlar bir şey soracağım şimdi biz ünide memurlar kanunu işlerken şöyle bir konu geçiyordu 'memura isteği üzerine 1 yıl ücretsiz izin veriliyor' bu doğum yapmış olanlar içinde geçerliydi sanırsam . Sizce atandıktan sonra işe hiç başlamadan aday memurken bu izin verilir mi ? Azcık araştırdım aday memurda bütün haklara sahip yazıyor ;ama tam emin olamadım bilgisi olan varsa aydınlatabilir mi ? :26:
Bu arada matematik çözmeye başladım galiba başımıza taş yağacak :KK53:
Canım bu sorunun cevabını ben de çok merak ediyorum, sen cevap bulabildin mi bu soruna?:26: Ben de Allah nasip eder de atanırsam yüksek lisansı bitirene kadar ücretsiz izin alabilirim öyle bir şansımız varsa:KK31:
kızlaaar beni de alın aranıza ben de bu sene hazırlanıyorum kpss ye.inşallah bol bol çalışıp istediğimiz yerlere yerlesiriz seneye bu zamanlar tercih heyecanı sarar dört bir yanımızı inşallah:KK1:
Merhaba canım hoşgeldin aramıza.:KK16: Amiin inşallah dediğin gibi olur.:KK16: Seninle de meslektaşız galiba canım.:13:
kızlar matematik ve Türkçeye ales kitaplarından çalışmak daha mı mantıklı ?
Bence konuları kpss kaynaklarından çalıştıktan sonra bol bol ales sorusu çözmek mantıklı canım. Arada kpss de çözeriz ama ales tarzı sorulara ağırlık vermek gerek, sözel ve sayısal mantıktan dolayı.:KK31:
Büşümmm :KK34: daha dün başladım coğrafyaya Tükiyenin coğrafi konumu bitti eklersin canım :KK16:
bugünde devam bakalım :KK31:
Ekledim sibeliimm. Kolay gelsin.:KK16:
merhaba canım tüyabın kitap fuarı ne zaman acaba bilgin varmı ???
2-10 Kasım tarihleri arasında tatlım.
Ümitsizliğe kapılmak yok canım, burada hepimizin eksik olduğu ve yapamadığı dersler var ama onların üzerine yoğunlaşarak halletmeye çalışacağız inşallah. Bu sırada da yapabildiğimiz dersleri daha da ilerletip soru kaçırmamaya çalışacağız. Eğer matematikten özel ders veya kurs gibi destek alma şansın varsa onu da deneyebilirsin canım.

Kızlar merhaba ben de aranıza yeni katılanlardanım. Alese hazırlanmıştım ancak yds nedeniyle yüksek lisans biraz umutsuz olduğu için b grubuna da hazırlanayım dedim. Daha 21 yaşındayım üniversite son sınıf öğrencisiyim. Matematiği çok çok seviyorum ancak sözel bana ölüm gibi geliyor. B grubuna hazırlanmaya yeni başladım. Ancak alese de hazırlandığım için matematik mantık hazırlığım önceden var sayılır. Ben de aranıza katılmak istiyorum.

Merhaba canım hoşgeldin aramıza. Sözeller konusunda aynı düşünceye sahipmişiz. Ama inan, insan çalıştıkça ve soruları yapabildiğini gördükçe sevmeye başlıyor canım. Sözellerin konu çalışma kısmı tüm boş vakitlerini onlara ayırırsan 1 ayda bile biter aslında. Gerisi ve önemli olan ise bol bol soru çözmek zaten. O yüzden ümitsizliğe kapılmadan sözeller için de elinden geleni yapmaya çalış canım.

Vatandaşlık üniversitede derste gördüğüm şeyler aslında eğlenceli gibi. Coğrafya da tamam. Ama tarihi nasıl çalışacağom bilmiyorum. Sizin var mıdır tarih için öneriniz?

Canım bu sorunun cevabını ben de çok merak ediyorum, sen cevap bulabildin mi bu soruna?:26: Ben de Allah nasip eder de atanırsam yüksek lisansı bitirene kadar ücretsiz izin alabilirim öyle bir şansımız varsa:KK31:

Merhaba canım hoşgeldin aramıza.:KK16: Amiin inşallah dediğin gibi olur.:KK16: Seninle de meslektaşız galiba canım.:13:

Bence konuları kpss kaynaklarından çalıştıktan sonra bol bol ales sorusu çözmek mantıklı canım. Arada kpss de çözeriz ama ales tarzı sorulara ağırlık vermek gerek, sözel ve sayısal mantıktan dolayı.:KK31:

Ekledim sibeliimm. Kolay gelsin.:KK16:

2-10 Kasım tarihleri arasında tatlım.

Ümitsizliğe kapılmak yok canım, burada hepimizin eksik olduğu ve yapamadığı dersler var ama onların üzerine yoğunlaşarak halletmeye çalışacağız inşallah. Bu sırada da yapabildiğimiz dersleri daha da ilerletip soru kaçırmamaya çalışacağız. Eğer matematikten özel ders veya kurs gibi destek alma şansın varsa onu da deneyebilirsin canım.

evet canım meslektaşız:KK9: kamuya çok az alım yapıldığı halde yine de canla başla çalışmanız çok hoşuma gitti inşallah hepimiz emegimizin karşılığını alırız.:KK9:

kızlar bişey soracağım pek bilgim yok yardım eder mişiniz acaba

ben kpss ye daha önce ortaöğretim olarak girdim sonra önlisans olarak girdim şimdi lisans mezunuyum iktisat mezunuyum ve kpss A ya girme şansım var B ye de dimi ama ne yapmam gerektiğini bilmiyorum lütfen dalğa geçmeden yardım eder misiniz bana:26:

kızlar bişey soracağım pek bilgim yok yardım eder mişiniz acaba

ben kpss ye daha önce ortaöğretim olarak girdim sonra önlisans olarak girdim şimdi lisans mezunuyum iktisat mezunuyum ve kpss A ya girme şansım var B ye de dimi ama ne yapmam gerektiğini bilmiyorum lütfen dalğa geçmeden yardım eder misiniz bana:26:

Canım yanlıs bilmiyorsam, b'den ancak 4001 ile atanabilirsin artık. Yani lisans mezunu düz memurluk.

İktisatcıların ana alanı a grubu. :KK51:

kızlar kolay gelsin hepinize biten konuları yazmaya geldim dershane sayesinde ilerledim ama kendim ayrıca çalışamadım inşallah onaa da başlayacağım hala soru bankası almadım ayrıca dershane de vermedi pammukşeker sende ihtiyaçtasın soru bankalarınızı verdiler mi acaba merak ediyorum ? bize sadece konu anlatımı verildi. biten konuları ekliyorum.
türkçe : noktalama ve yazım kuralları
tarih : Osmanlı Devleti Kuruluş ve Yükselme Dönemi eklersen sevinirim büşracım..
malesef bu kadar dün çalışmaya başladım ama bitirmem gereken sorular bitsin hemen konu çalışacağım hatta dün 1 saatte tarihten 70 soru çözmüşüm neredeyse tamamı doğru 2-3 yanlışım çıktı inanamadım kendime hepinize iyi çalışmalar...

Son düzenleyen: Moderatör:
Kızlar kolay gelsin hepinize. Osmanlı ile ilgili bir sorum olacak (2008 kpss sorusu)

Osmanlı devletinde
1. Divanın sarayda degil Babıali'de yani sadrazam kapısında toplanmaya baslaması,
2. Şehzadelerin sancaga gönderilmesi uygulamasına son verilmesi,
3. Osmanlı ailesinin en yaşlı ve olgun üyesinin tahta gecmesi

Hangileri padisahın yetisme tarzında degişiklik oldugunu gösterir?

Cevap: 2 ve 3.

Ben yalnız 2 dedim, neden 3'ü de dahil ettigini biri acıklayabilir mi?

Kızlar kolay gelsin hepinize. Osmanlı ile ilgili bir sorum olacak (2008 kpss sorusu)

Osmanlı devletinde
1. Divanın sarayda degil Babıali'de yani sadrazam kapısında toplanmaya baslaması,
2. Şehzadelerin sancaga gönderilmesi uygulamasına son verilmesi,
3. Osmanlı ailesinin en yaşlı ve olgun üyesinin tahta gecmesi

Hangileri padisahın yetisme tarzında degişiklik oldugunu gösterir?

Cevap: 2 ve 3.

Ben yalnız 2 dedim, neden 3'ü de dahil ettigini biri acıklayabilir mi?

Evet cevap 2 ve 3.
Tatlım şöyle düşün, veraset sistemi padişahın ne şekilde tahta çıktığını gösterir
Soruda sancak sistemine son verilmesinden ve ekber erşed sisteminden bahsediliyor.

Son düzenleme:
En Büyük KK
beyaz kalem ya da uzman kariyer fasikül set alan ya da inceleyen varsa cevap yazabilir mi arkadaşlar?gk gy için....

uzman kariyerin fasikülünü bitirdim çok memnun kaldım beyaz kalemin de soru bankası ve yaprak testlerini kullandım o da iyi ama beyaz kalemin fasikülü için biraz zor diyorlardı
bence alabilirsin ikisinide..

merhaba kızlar ben aranıza yeni katıldım 8 aylık evliyim kpss hazırlanmaya karar verdim burada birbirinizi çok güzel motive ettiğinizi gördüm üye oldum benide aranıza kabul edersiniz umarım ben lise mezunuyum liseden sonra çalısmaya basladım 5 yıl asistanlık yaptım ama evlendım burda ıs bulamıyorum kendimi kötü hissettim sanki birsey yapamıyormus işe yaramaz biri gibi o yüzden bu sene kpss giricem umarım yapabılırım

MERHABA HATUNLŞAR BENDE FEM DERSANESİNE BAŞLADIM ÖNLİSANS DÜZEYNDEN MATEMATİKTEN ÇOKDA MEMNUN KALMADIM AMA YAA ZATEN MATEMATİĞİM SIFIR :sssss

X