2014 ikiz anneleri


Dikkat et canım bence bu sene tutmayalım. Zaten zor duruyorum susuz. Bide oruç tutsam kesin bayılırım. Bende anlamıyorum bazen. İşteyim bazen firma isimlerini müşteri isimlerini zor anlıyorum..
 
arkadaşlar alışverişlere nereden başlayacaksınız liste yapan varmı ne zaman almaya başlayalım özellikle ikizlerde bebek arabası ve oda olayını nasıl yapıcaksınız..alışveriş listesi şart
 

Selam. Bn 5.5 aylıklen çıkıp ne gerekiosa aldm. Çünkü çok hevesliydim ve bu aylarda sıcakta yürümek zor olur die aldm. İnter sitelerinde liste var. Bn 2 şiste yaptım. Kendim aşacaklarım ve hediye istenebileceklr die. Sonuçta ikiz olunca herkes soruyo. Bnde çekinmeden sölemeye karar verdim. Çkta masraf olmadı bana. Bebk arabalarını ayrı ayrı aldm. Ztn hiç br zmn tek çıkamıcm. Okuduğum yorumlar belli süre sonra itilmesi zor oluo. Alışveriş merkezlerinde ve asansörde sıkıntı die. Yanınada bi aparat aldm. İstediğim zmn birleştircm. Oda yapmadm. İkedan bir beşik aldm. 2 3 ay yanyana bnm odada olacaklar. Doktor ayırın dediğinde bir yatak daha alıp o zMn oda yapıcm. Hatta odayı 10.aya kdr düşünmüorum. 2 beşik odamıza sığar. Bnde sürwkli odalar arası mekik dokumam. Hem uyurken kuzuları izlemek en büyük hayalim.
 

Canım ben 28. Haftada yapmıştım bir dolap bir park yatak bir puset aldık puseti bizimkiler hic sevmedi iyiki tek almıştım.sadece arabanin icinde kullaniyoruz birini kucagima aliyorum birini pusete koyuyoruz.yalnızca simdi birbirlerini uyandırdıkları için bir park yatak daha aldım .birer tane hastane çıkışı bolca zıbın patikli pantolon eldiven çorap penye battaniye bunları çok almaya fayda var ilk zamanlar çok kusuyorlar birde kıyafetlerini büyük alma ikizler genelde küçük doğuyor bizimkiler 2100 doğmuştu kıyafetlerin içinde yuzduler.ben hala bebek Arabasi alamadım dışarı çok cikmiyoruz şimdilik arastiriyorum
 

Tebrik ederim canim sağlıkla buyutursun inş bebislerini hic merak etme çabucak çıkacaklar inş sende toparlanirsin bu arada bolca sut sağ kuzularina
 

hayırlı olsun bebekleriniz.
Bizde 5. ayda başladık eksikleri almaya ve en son beşikleri almamızla bitti hazırlıklarımız.
İlk aldığımız ikiz arabasıydı fiyatı uygun gelmişti, baby max flamingo
Oto koltuğu olan ana kucağı aldık ben asla portbebe kullanmam arabada.
Bebeklerimin hastane çıkışları babaannesinden, örgüleri anneannesinden hediye
2 yatak 2 yorgan yaptılar ama bence gerek yoktu biz hazır alacaktık, yatakları aldık park beşikler için beğenmediler neymiş inceymiş, park beşik kalın yatağı nasıl kaldırsın.
Beşiğin birini kurduk 4-5 ay birlikte yatacaklar sonra inşallah diğerinide kurup bebek odası yapacağız.
Ve sizinde dediğiniz gibi uzun bir liste yapmalısınız çünkü unutulan birşeyler olabilir
biberon-emzik lazım olabilir siz bulundurmak için alın ben aldım.
Banyo küveti, kovası aparatları şampuanı bakım kremleri filan uzun uzun seçip alın ki herşey gönlünüze göre olsun, 7. aydan sonra yürümek bile zorlaşıyor, doğumdan sonrada zaman olmayabilir.

Doğmamış bebeğe eşya alınmazmış, neymiş uğursuzluk olurmuş gibi şeyler duyuyorsanız aldırmayın, zamanınız varken uzun uzun bakıp karar verin, internet üzerinden bazı siteler belirli dönemlerde çok indirime giriyor onlardan faydalanabilirsiniz.
 

canım ben liste yaptım. Ramzandan sonra gidicem. Beşik park yatak alıcam 2 adet şimdilik öyle düşünoyorum. Araba ikiz arabaları sıkıntı oluyormuş tek tek alıcam şimdilik canım. Sen ne yapacaksın..
 



ayrntılı ultrason ne kadar sürdü peki ikizde uzun diyorlar doktorum 16+ larda hem 3 lü hem ayrıntılıya alacak..ultrason da herşeyini gördük el ayak göz burun kafa çapı falan herşey normal ense kalınlığı bacak kemiği burun kemiği bel çevresi kafa çapı ben o yüzden bişey çıkacağına inanmıyorum pek ama yinede stres işte.
 
canım ben liste yaptım. Ramzandan sonra gidicem. Beşik park yatak alıcam 2 adet şimdilik öyle düşünoyorum. Araba ikiz arabaları sıkıntı oluyormuş tek tek alıcam şimdilik canım. Sen ne yapacaksın..

bende tek park yatak diyorum ama çift beşik alıp oda da yapıcam tabi odalarına alışmaları için..bende bayramdan sonra yavaş yavaş almaya başlıcam birden alıp ödeyemem çünkü bende yavaş yavaş öder alırım
 

Çok uzun sürmüyor ya 20 dk filan sürmüştü, hatta yüzlerini göremedik kapatmışlardı, biri eliyle diğer oğlum dizleriyle yüzünü kapatıyor her zaman.
aa bu arada ikiz arabası markasını yanlış yazmışım ya sunny baby flamingo
 

sen hangi şehirdeydin..kaçıncı haftada girdin tam 3 lü taramaya
 
sen hangi şehirdeydin..kaçıncı haftada girdin tam 3 lü taramaya

23+6 haftada ayrıntılı ultrason çekildi ve erken doğum tehlikesi dışında sorun çıkmamıştı.
Yozgatta yaşıyorum ama doktorumuz Kayseride Özel Hüma Hastanesi - Erşad Batmaz doktorumuz hastanenin sahibi
 
Merhaba kızlar,, ben 16+3 haftalık hamileyim. Vajinaya doğru bir sancı baskı var. İlk hamileliğimde de doğuma kadar ara sıra olmuştu böyle. 41+1 de doğurmuştum. Bunlar ikiz olduğundan daha tedirginim, doktoruma söyledim geçen hafta, progestan başlayalım dedi. Zaten bütün ikiz gebeliklerde veriyormuş. Sizler kullandınız mı bu ilacı?
 

evet canım bende kullanmaya başladım 100 mglık günde 2 defa..
 
Tüm ikiz gebelerde kullanılıyor diye birşey yok...ben 16 hf da bir ay proluton iğne kullanmıştım, o da amniosentez yapıldığı için olası düşük riskini azaltmak için. Plasentayı destekliyormuş.Bir ay sonunda kestik onu da zaten. Benim bildiğim erken doğum veya düşük riski olanlarda kullanıldığı, öyle herkese verilmiyor yani. Ayrıca progesteron içerdiği için o ay epey kilo almıştım.
 

Aslında bu ağrı dışında hiç bir şikayetim yok. Kanama vs. gibi. Doktor da şuan için bir sorun yok ama yinede başlayalım bütün ikiz gebelere veriyorum ben dedi. Kiloda mı aldırıyor bu ilaçlar ya zaten kullanmak istemiyorum hiç.
 
Alışveriş işini 30 hf dan sonraya bırakmayın çünkü yürümek zorlaşıyor o haftadan sonra, nefes nefese kalıyorsunuz çabuk yoruluyorsunuz. Bir de erken doğum korkusundan fazla yorulmak da istemiyorsunuz. Ayrıntılı ultrason yapılıp cinsiyetleri de netleştikten sonra 20-23 hf sonrası alılveriş yapılabilir bence. Ben çalışan oldugum için sadece haftasonları gezebildim ve nerede ne var en uygun nerden alınır onları belirledim. İlk olarak da hastane için gerekli malzemeleri tamamladım. Bebek arabasının acelesi yok aslında ben daha geçen hafta anakucağı almak için gitmiştik baby2 go nun travel sistemleri indirimde olunca arabalarını da aldık. İkiz arabaları çok geniş kullanımı çok zor olur diye düşündük hani kapıdan geçirmek asansöre vs bindirmek gibi, o yüzden tek tek ayrı ayrı aldık. Zaten tek başıma ikizlerle bir yere gidebileceğimi sanmıyorum.
 
Progesteron vücutta sıvı birikmesi ve karında şişkinlik yapan bir hormon. Dolayısıyla kilo da aldırıyor. Dediğim gibi plasentayı desteklediği ve düşük riskini azalttığı için kullanıyor doktorlar. Benim doktorumun rutin olarak her hastaya uyguladığı bir ilaç değil, riskli durumlarda gerektiğinde kullanıyor. Seninkini de bir süre sonra ağrılar geçince kesecektir.
 

Yatak konusunu ne yaptınız?ben daha almadım.ikeadan 60/120 beşik alacağım ama tereddüt ediyorum ufak diye.bir de park yataklardan hiç hoşlanmıyorum.mothercare in 70/ 140 bebek karyolası var.istedim ama pahalı geldi.almak isteyen arkadaşlar edinebilir.aklınızda bulunsun.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…