merhaba, ben 32 haftayı dolduruyorum bugün. Aynen 29.hf dan itibaren kasılmalarım başladı benim de. Karnımın bir kısmı sertleşiyor ve karnım yamuk yumuk oluyor ama ağrılı sancılı değil. Aynen endişelendim ben de ve doktoruma danışmıştım. Doktorum 5dk da bir düzenli ve şiddetli olmadıktan sonra bunlar yalancı doğum kasılmaları ve etkisizdir dedi. Endişelenmememi söyledi. Gerçek doğum kasılmalarında karın öne doğru toplanıyormuş ve kasılmalar düzenli aralıklarla geliyormuş, zaten onu hissedersin dedi. Bu bizim hissettiklerimiz rahim ağzında açılma yapmıyormuş. Bazıları magnezyum veriyormuş ama oral alınan magnezyumun hiçbir faydası yok dedi doktorum. Bir de ciğer geliştirici iğne yi sordum yapılmalı mı diye, o da dedi ki 1 hf içinde doğum bekleniyorsa yapıyoruz o iğneyi, içeriği de steroid yani şu kortizon diye bilinen madde. Bu iğne 1 defa yapılabiliyormuş, ikinci kez yan etkilerden dolayı kullanma şansı yokmuş. Eğer 1 hf içinde doğum olmazsa da hiçbir etkisi kalmıyormuş. O yüzden erken doğum belirtileri kesinleşen hamilelerde kullanıyorlarmış, öyle tedbir amaçlı yapılmıyormuş. Umarım yardımcı olmuşumdur