Canim bende de çok oluyordu artik dayanamayip doktora sordum keşke daha önce sorsaymişim gaviscon diye bir şurup verdi direk A grubundan bir ilaç yani hamilelikte çok rahat kullanilabiliyormuş. Faydasi oldu bana....
Benim kasilma olduğunda bir yer evet daha cikik ayni zamanda o bölgenin kenarlarlarindan nasil desem direk kemik gibi hat oluyor bir alan çizilmiş gibi. Annenin dediği artik daha doğum sancisi gibi sanki. Nstde 1 saat hiç cikmadigida oldu 6-7 saat nerdeyse bagladiklari için arada ciktigi da oldu. Ama sayi cok olmadigi ve düzenli olmadigi için tam bi anlam ifade etmez dediler. Yalniz ben nstde kasilma çikacagini ani biliyordum yani evde kasılma dediğim şey hastanede olduğu anda nstde cikiyordu. Ama şansa evdeki kadar sık olmadigi için doktor ilk nst normal olduğu için vermedi nidilat ancak ben sonraki 1 hafta içerisinde de ısrarla bazi günler kasılmam çok oluyor diyince nstyi değil benim soyledigimi baz aldi. Rahim boyumda bariz kısalma yapti birazda ondan basladik nidilata ki sonra daha da kisaldi ama bu sadece kas olmadan değil Canim benim kızımın çok aşagiya inmiş olmasindan da kaynaklandi. Sen nstdeyken evde kasilma diye adlandirdigin şeyi yaşadigin oldu mu? Yasadigin halde nstde hiç yükselme olmadiysa kasilma değildir. Yoksa zaten bende olduğu gibi evde sık olurken nst zamani az olduysa ondan cikmamistir. Biliyorum hepimizin derdi bu kasılmalar ama ayirt edersin diye düşünüyorum bebek mi kasilma mi. Benim de bebekten göbeğim yamuluyor sertlik oluyor ama bastirdigimda kasilmadaki kadar taş gibi ve gergin ayrica etrafi da hat gibi sert (sertliğin azaldigi kisim) olmuyor, ve içim garip olmuyor... Yan yana olsakta gosterebilsek birbirimize
İnşallah önemli bir kasılman yoktur Canim, biliyorum elde değil ama düşündükçe de daha çok oluyor, bide ben yorulunca susuz kalinca fazla oluyor. Kasilma hissedersen ilk yapican bol su içmek olsun.
Yasa değişince el atindan hasta alanlar var tabi
Şimdilik evde sürekli yatmaya çalişiyorum Canim. Her hafta gidicem Hulusi hocaya o öyle birşey demedi ama ben öyle düşündüm. Kızımın hareketlerini çok asagida hissediyorum bazen boyle Allah korusun cikacak gibi geliyor :18: ama öyle boyle inşallah haftalar geçecek kuzularimiza saglikla kavuşucaz. Gecen kizla erkek arasinda 120 gr fark vardi ona da Canim sıkıldı
ilk defa bu kadar oldu ama hoca sorun yok beslenmene dikkat et dedi. Sen nasilsin Canim? Var mi bir gelişme?
Ben yaptirdim Canim. Sanirim 15. Hafta falandi, belki daha öncede olabilir hareketlerini hissetmeden önce diye düşünmüştüm simdi bulamadim ama istersen tam haftasina bakarim. Ama ilerleyen haftalarda da yapilabiliyor. Benim çift yumurta o yüzden test yapildiginda anormal kromozom tesbit edilse hangi bebekte olduğunu anlasilamamasi söz konusu, öğrenmek istersen amniyosentez yine gerekiyor. Tek yumurta ikizinde ise daha güvenilir. Ben biraz sirf içim rahat etsin diye yaptirdim, çok şükür temiz de cikti amniyosentez yerine kesinlikle düşünülebilecek bir test, 2300 dediler 1800'e anlastik 2 haftada da sonuç cikti. Sen neden düşünüyorsun? Tek mi çift yumurta ikizi mi Canim bebekler?
Sultan cansu bu iğne benim de yeni soru işaretim :26: hoca ptesi (bugün) konusalim ciğer geliştirici vurabiliriz dedi. 26+4 bugün, bende erken mi diyorum bide bazi olumsuz duyumlar aldim Allah korusun tam tersi doğumu tetiklediği falan, ama tabi bir o kadar da vurulan var, yada vurulmayip erken doğum yapip keşke vurulsaydim diyen. Benim bide riskim var hoca derse mecbur dinliycem keşke denemek için bu zamana kadar hep dediğine geldim çünkü inşallah vurulsakta 34. Haftalari geceriz hepimiz. 36'da bile doğurup ikizlerde solunum sorunu yaşayanlar var bu anlamda faydasi olabilir. Benim eltim tek bebek olduğu halde 28. Hafta vurulmuş 37'de de sezeryanla doğum yapti. Siz ne düşünüyorsunuz?
Digeer kizlar ne dersiniiiz?????
Canim şekerin varsa tetikler, bende ölçümden önceki hafta çok tatli yemistim sonucu etkiler mi demiştim seker varsa etkiliyormuş, cok sukur cikmadi bende... yine de beneklinin de dediği gibi suyu yerine kendisini içmek daha faydaliymis. Buna rağmen bende demirinden faydalanmak için çoğu zaman yumurta yaninda koca bardak portakal suyu içiyorum. Bazi günlerde kivi yiyorum... Sen yaptirmadin herhalde test inşallah cikmaz şekerin hic diyetle falan ugrasmazsin.
eşim gecen bakti valla 2. El 1300'e vardi
aksak hayir demem ama iyice sıyırmayim
Canim geçmiş olsun Rabbim saglikli bir şekilde vakti zamaninda evlatlarini kucaklamayi nasip etsin. Sana da acil şifa versin kaşinma olayi cok kötü bir durum ya insani deli ediyor ki senin boyutlarinda hic yasamadim.