çoğu devlet hastanelerinde perinatoloji yok maalesef.. tam olarak hangilerinde var bilmiyorum ama Kanuni Sultan Süleyman, Çapa ve Cerrahpaşada perinatoloji var.. sen hangi semttesin belki onu söylersen daha net bilgi verebilirim..
geçmiş olsun canım, Allah tekrarını yaşatmasın..
ben de kız ismi olarak çok beğeniyorum Derin'i.. erkek olarak hiç duymadım canım, ama neden olmasın :))
geçmiş olsun, inş bir daha olmaz.. nekadar canım bebekler arasındaki kilo farkı? bizde de var öyle bir durum çünkü
Biz de dün hastanedeydik, şöyle geçtii
Gittik, benim doktorum yoktu, geçen hafta bana randevu veren doktor da yoktu..
Hiç tanımadığım iki perinatolog vardı..
Girdim, geçen hafta ölçüm yapıldıysa bu hafta ölçüm yapmaya gerek yok dedi.
E beni neden 1 hafta sonra çağırıyorlar madem? Nasıl gerek yok, aradaki fark açılmış mı kapanmış mı? - Bilmiyoruz!
Bakarken bişi sorucatım, "ama sen müdahale etmiceksin, bişi sormicaksın ben doktor arkadaşımla konuşucam" diye de tersledi beni..
Daha da bişi sormadım zaten, sinir oldum çok. Aralarında konuştuklarından %30unu anladım belki..
Şöyle konuşuyolardı:
-transfüzyon 3. evre değil bu
-bak ikisinde de mesane var, 2. evre de mesane kayboluyor
-transfüzyon varsa da 1. evredir
-küçük bu bebek küçük
(demekki fark açılmış o zaman neden ölçmedi ki?)
-hımm, ikisinin de kalbi normal görünüyor
-büyük bebekte ödem var
(buna çok takıldım
)
sonra da haftalık takibe alıyoruz seni, her hafta geleceksin. haftaya perşembe tekrar randevum var..
hıı birde "istersen bi çapaya yada cerrahpaşaya git" dediler. "Biz bebekeleri kurtarmaya yönelik bişi yapamayız durum kötüleşirse,
sadece tek bebeğin kordonunu kesip sonlandırabiliriz" dediler. Çapada lazerle müdahale ve iki bebeğin kurtulma olayı varmış.. Orada yapılıyormuş..
Yani yine belirsizlik içinde bir hafta geçecek, hiç bir şey net değil. Hiç net olmadı, olmuyo.
Merak ve stresten ölüyorum. Haftaya perşembe hem devlette hem de özelde randevum var. Recep Has ta..
Hiç devlete gitmesem mi diyorum, ama sonra perinatolojiden randevu nasıl alıcam diyorum, böyle bi karmaşığım..