2014 ikiz anneleri

Benim şapşiliklerim de cigerlerindeki suyu atamadilar. Sezeryan doğumda bazen cigerlerindeki suyu atamazmis bebekler. Haftasiyla alakası yok bebeklerin. Ama senin ve benim durumumda da solunum problemi yaşanıyor işte. Çok özlüyorum inşallah en kısa zamanda kavusuruz meleklerimize.

özlem ne demekmiş öğrendimmm çok acı günler yaşıyorum bazen toparlıyorum kendimi bazen delirecekniş gibi oluyorumm...
 
şurupları varmış canım ama doktor bana en iyisi bu dedi bende akşam 10 dan sonra hiç bişey yemiyorum 12 gibi içiyorum hemen yatıyorum ama ızdırap tabi :KK43: bol su 1 litre felan ee zaten mide bulanıyor ama ikizlerde kansızlık önemli eğer bi yöntem bulursan benimlede paylaş :KK43:

Kizz 1litre suylami amannnben okadar su icsem bi kerede zaten kusarim dusunsene 22haftalik oldum hala kusuyorum 57 ile hamile kdm 58 im suan 17haftaliktim 54 kiloya dusmustum
 
Kizz 1litre suylami amannnben okadar su icsem bi kerede zaten kusarim dusunsene 22haftalik oldum hala kusuyorum 57 ile hamile kdm 58 im suan 17haftaliktim 54 kiloya dusmustum

evet ya sorma bende içemiyorum tabi mideyi o yüzden mahvediyormuş bakalım ben cuma günü bi perinatoloğa gidicem ne diyecek bana onada danısayım
 
şurupları varmış canım ama doktor bana en iyisi bu dedi bende akşam 10 dan sonra hiç bişey yemiyorum 12 gibi içiyorum hemen yatıyorum ama ızdırap tabi :KK43: bol su 1 litre felan ee zaten mide bulanıyor ama ikizlerde kansızlık önemli eğer bi yöntem bulursan benimlede paylaş :KK43:

cnm senin hapın adı ne bana sağlık ocağında verdiler vi-fer die bi hap
 
Son 1 haftadır cok enerjik hissediyordum kendimi :):) ama şimdi değilim yahu birde demir ilacını aksatıyorum kızlar ben ondan olabilirmi 1 gün içiyorsam 2 gün içmiyorum cünkü dayanamıyorum mide ağrısına:KK50:
Ya canım ilacı degiştir istersen belki farkı olur..
Canlaaaar,
Bu göbişte 2 kızçe var :nazar::nazar::nazar::nazar:
Hayırlı olsuuun..benimde iki kızce:)
 
Selam kizlar hayirli aksamlar.
kan hapi benim kullandigim bulanti yada agri yapmadi.tabi bende hic bulanti yasamadim bununda etkisi olabilir.ama belki denersiniz diye ismini yazayim dedim gynoferon pembe bir hap.benim kani 14e cikardi biraktik artik.gebelikten öncede kanim cok dusuk degildi 11 di.ama dr dusebilir kullanalim dedigi icin kullandik.

Azmirah canim hayirli ugurlu olsun Rabbim anali babali saglikli gunlerde mutlu gunlerde buyutmek nasib etsin.darisi gununu dolduran sirayla hepimize insallah.
 
Merhaba kızlar,
tüm gün dışarda olunca bi sürü alıntıyla karşınızdayım..

Kızlar genel anestezi ile 9:30 gibi geldi elh minikler imiz...birini akşam üstü aldık yanımıza diğeri hala küvezde :KK43: neyse 2 küsur kg doğdular

Canım inan çoook sevindim,yaşadığın korkuların-sıkıntıların mğkafatı böyle güzel geldi bak:) rabbim analı-babalı büyütsün,hayırlı,güzel bir ömürleri olsun,anne babalarına hayırlı evlatlar olsunlar inşaallah..bebeişin en kısa sürede çıkacak Allah'ın izniyle ordan,bak çok güzel haftalarda ve kiloda doğdular çok şükür.bizi habersiz bırakma ve yeni bir anne olarak duanı eksik etme canım.

Tatlım çoğunuzun kilo sandıği aslında kilo degil. Doğumdan sonraki 4. Gunum ve ben kendimi tanıyamadım. Ellerim bileklerim incecik geldi ilk sonra bacaklarima eğildim ve ne gördüm biliyor musun. Hamilelik Öncesi gibi. 22 kilo aldim toplam şimdi en fazla 5 kilom kaldı inanabiliyor musun. Sönen bir balon gibiyim :KK1:

Ben de merak ediyorum kaç kilo birden gidecek diye,böyle sönmek ne güzeldir kimbilir,hem bebişlerin sağlıkla doğmuş olacak hem kilolar gidecek,mis:)

soylediklerin çok doğru Eylül ya, hastanedeki son gün ben çok moralsiz bir şekilde bebek hemsiresine gittim sutum yok dedim 3.gundu ve sut yoktu. Brbeklerin kokusunu alman lazım dedi. Eeee benim bebeler kuvözde imkansız yani. Gitmeden brbeklerimi bir göreyim dedim. Şiyar ağlıyordu hemşire kucağına aldı o kadar kıskandım ki. Ben de alabilir miyim dedim kucağıma verdi ve bebek kokusunu hissettim. Anne olduğumu. İçimden sıcak bir şeyler akıp gitti ve tam 12 saat sonra sutum geldi. Bir de sütum yokken bile pompayla varmış gibi üç saatte bir her bir göğsü en az on beş dakika sagmaya devam ettim. İnşallah sizin sutler daha ilk saatte fosur fosur gelir ama gelmezse de sakın benim gibi panik yapmayın gayet normalmis.

Allah'ın izniyle daha da artacak canım.kendimi sizlerin yerine koymaya çalışıyorum,çok zordur muhtemelen,ama şükredelim hep baka kuzuların sağlıklı doğdu.bu arada doğulu musun cnm,bebiş isimleri ordan tanıdık geldi:) ben çok kaldım doğuda.anlamlarını hatırlayamadım şimdi ama isimleriyle yaşasınlar:)

canım senin haftan normalmiş neden küvezdeler ?benimkilerin ciğer gelişim sorunu var..

Meliscim durumlarında bir değişme var mı canım,merak ediyorum szi..

Canlarim cok bilmis olarak algilamayin ama kasilmalar icin erken dogum icin bel sirt agrisi icin ve odem icin yapabilecegimiz tek sey cok su icmek.cok su dedigim 2 litre filan degil en az 4 litre.bunlarin hic birini yasamadan 38.haftada dogum yaptim .33 haftaya kadar calistim.sonrasindada bi sikintim olmadi ama korkudan ve surekli cisim geldiginden evde gecirdim.onuda yemek filan yapiyordum.saglicakla bebislerinize kavustursun rabbim.

Teşekkür ederiz verdiğin bilgiler için,bunlara ihtiyacımız var:)
duan için Allah razı olsun,amin..
Allah yavrularını sana bağışlasın.
ben evde olmadığımda su miktarımı net ayarlayamıyorum ve o gün az içmiş oluyorum,meyvem aksayabiliyor,beslenmem değişebiliyor,o yüzden evde olmak bu yönden bana iyi geliyor.bugün mesela daha hiç meyve yiyemedim ve misafirlikle geçtiği için günüm,karbonhidrat ağırlıklı beslendim.böyle yapınca kendime kızıyorum biraz da..çünkü şimdi böbrek ağrım ve biraz kasılmam var az su içtiğimden..

Ne demek biz burda her türlü bilgiyi tecrübeyi severizzz Ya evet bu ara suyu biraz ihmal ettim sanirim..gece bile uyanmıyorum tuvalete..eminim faydası cok bu kasilmalar için hemen başlıyorum bugun..sagol paylaştığın için..

canım senin haftalarda tuvalete uyanmanın azalması lazım ya,32den sonra artıyor galiba.

Canım benimmm birkaç gündür yine çok sıkıntılıyım o yüzden burayada giremedim kızlar ya midemdeki gaz nefes darlığı karnımda yırtılıyormuş hissi kasılma ağrı tavan yaptı 3 gündür bırakın oturup dinlenmeyi gece ne uyku ne oturma beni görenler tanıyamıyor o kadar çöktüm ağlamamaya güçlü olmaya çalışıyorum ama ağzımda yaralar çıkıyor o kadar vücut direncim düşüyor haftada bir doktora gidiyorum biri koluma girerek yürüyebiliyorum ya bu gaz ve mide sorunu hiç geçmeyecekmi suyu bile yudum yudum içmeye çalışıyorum doktor kasılma var deyince nts ye bağladı alttan muayene etti şükür açılma yok dedi birde benim göbek öne doğru sarkıyormuş çok ayakta kalmam ve yürümem den oluyormuş kemer kullan dedi 29. Haftaya gircez karnım şeyimin üzerine sarktı magnezyum ve progestan kullanmaya başladım progestanı karaciğer enzimlerini yükseltmesin diye fitil olarak kullanmamı söyledi. Kızlar bebeklerim Allah'a emenet elimden geldiğince oturmaya çalışıyorum 10 dak sora kan ter içinde kalıyorum nefes alamıyorum biliyorum bu kızda hep şikayet ediyor hiç şükretmiyor diye ama emin olun sürekli dua ediyorum ve çok korkuyorum keşke biraz normal olup dinlenebilsem:KK43:ama çok zorlanıyorum 4 aydır yemeğimi bile ayakta yemeye çalışıyorum yemekte 1 kase çorba oluyor genelde... Ne yapacağım şaştım kaldım annem eşim bile artık Halime ağlıyorlar onlarda çaresiz kalıyor o kadar zorlanıyorumki eşim 32 de aldıralım diyor çok korkuyorum Allah'a bağıra bağıra dua ediyorum bebeklerimi bağışla beni biraz rahatlat diye bunları yazarken bile koridorun duvarlarını tuta tuta yürüyerek yazıyorum benim gibi hiç oturamayan varmı acaba gece en azından aralıksız 2 saat uyusam şükredeceğim.tv izlemek film izlemek kitap okunmak puzzle yapmak hepsini yapmaya çalışıyorum ama hepsi oturarak yapılan şeyler bir oturabilsem hepsini yapcam ama ayakta gezinerek ne vakit geçiyor ne dinlenebiliyorum sürekli elimde dua kitabı gezinirken sesli dua okuyorum arkadaşlarıma gitmeye çalışıyorum ama oturup sohbet edemeyince bi anlamı olmuyor
Ne denediysem bir şey fayda etmiyor size yazmaya bile çekiniyorum hep aynı sıkıntılar ama ben ne yapacağım dakikalar geçmiyor çok korkuyorum siz benim yerimde olsanız ne yapardınız....

senin için dua etmekten başka elimden birşey gelmez,Allah yardımcın olsun,ne olur başka şeylere odaklanmaya çabala,kendine bir uğraşı bul,belki iyi gelir.

Kızlar ben yarın 29. Haftaya gitcem ama doktorum 30 gibi göstererek beni doğum iznine ayırdı sen zaten erken doğuracaksın diye:KK43: dün raporu okula verdim doğum iznine ayrılanlar kaçıncı haftada ayrıldınız bu kadar erken ayırması normalmi sizce...

cnm ikizlerde zaten yasal olarak ayrılma zamanı 30.hafta.

Ben gruba yeni uye oldum :KK66: ve burda yazan butun bilgilerden acaip faydalaniyorum.. bende 11haftalik ikizlerime hamileyim :KK66: tavsiyelerinizi dinlemeye hazirim.. goruyorumki son haftalarina yaklasanlar var.. bu haftalarda neler yapmam lazim..


hoşgeldin hayırlı olsun bebeklerin:)

kızlar geçn gün doktor saraçoğlu hamileler için lahana brokoli ve karnıbahar yemesinler dedi eşim bugün lahana istiyor.ilk defa duydum yasak olduğunu bilgisi olan varmı

ya onu bilmiyorum da feci gaz yapıyor,gaz da çok olduğunda kasılma gibi sertleşmelere sebep oluyor,belki bundan demiştir.ben korkudan yiyemiyorum artık,afedersin gazdan-sertleşmeden mahvediyor beni.


Canlaaaar,
Bu göbişte 2 kızçe var :nazar::nazar::nazar::nazar:

aman da aman Allah nazardan saklasın,hayırlı olsun canım maşallah:nazar:
 
Benim prenatestim temiz çıkmış, Allahıma binlerce şükürler olsunn
ölüyorum mutluluktannn :119:
 
Merhaba kızlar,
tüm gün dışarda olunca bi sürü alıntıyla karşınızdayım..



Canım inan çoook sevindim,yaşadığın korkuların-sıkıntıların mğkafatı böyle güzel geldi bak:) rabbim analı-babalı büyütsün,hayırlı,güzel bir ömürleri olsun,anne babalarına hayırlı evlatlar olsunlar inşaallah..bebeişin en kısa sürede çıkacak Allah'ın izniyle ordan,bak çok güzel haftalarda ve kiloda doğdular çok şükür.bizi habersiz bırakma ve yeni bir anne olarak duanı eksik etme canım.



Ben de merak ediyorum kaç kilo birden gidecek diye,böyle sönmek ne güzeldir kimbilir,hem bebişlerin sağlıkla doğmuş olacak hem kilolar gidecek,mis:)



Allah'ın izniyle daha da artacak canım.kendimi sizlerin yerine koymaya çalışıyorum,çok zordur muhtemelen,ama şükredelim hep baka kuzuların sağlıklı doğdu.bu arada doğulu musun cnm,bebiş isimleri ordan tanıdık geldi:) ben çok kaldım doğuda.anlamlarını hatırlayamadım şimdi ama isimleriyle yaşasınlar:)



Meliscim durumlarında bir değişme var mı canım,merak ediyorum szi..



Teşekkür ederiz verdiğin bilgiler için,bunlara ihtiyacımız var:)
duan için Allah razı olsun,amin..
Allah yavrularını sana bağışlasın.
ben evde olmadığımda su miktarımı net ayarlayamıyorum ve o gün az içmiş oluyorum,meyvem aksayabiliyor,beslenmem değişebiliyor,o yüzden evde olmak bu yönden bana iyi geliyor.bugün mesela daha hiç meyve yiyemedim ve misafirlikle geçtiği için günüm,karbonhidrat ağırlıklı beslendim.böyle yapınca kendime kızıyorum biraz da..çünkü şimdi böbrek ağrım ve biraz kasılmam var az su içtiğimden..



canım senin haftalarda tuvalete uyanmanın azalması lazım ya,32den sonra artıyor galiba.



senin için dua etmekten başka elimden birşey gelmez,Allah yardımcın olsun,ne olur başka şeylere odaklanmaya çabala,kendine bir uğraşı bul,belki iyi gelir.



cnm ikizlerde zaten yasal olarak ayrılma zamanı 30.hafta.




hoşgeldin hayırlı olsun bebeklerin:)



ya onu bilmiyorum da feci gaz yapıyor,gaz da çok olduğunda kasılma gibi sertleşmelere sebep oluyor,belki bundan demiştir.ben korkudan yiyemiyorum artık,afedersin gazdan-sertleşmeden mahvediyor beni.




aman da aman Allah nazardan saklasın,hayırlı olsun canım maşallah:nazar:
evet canım Urfaliyim ezelden :))

Adar mart ayı omuzdas Yoldaş demek. Şiyar iş bilen açık göz demek. Orjinal olsun istedik isimleri. :KK16:
 
özlem ne demekmiş öğrendimmm çok acı günler yaşıyorum bazen toparlıyorum kendimi bazen delirecekniş gibi oluyorumm...

Lütfen kendini toparla bak senin haftanda olup doğum yapmayan arkadaslar var. İyi yönden düşün neye benzediklerini biliyorsun sağlıklı olduklarını. Dahadogmadilar ama onlarla ilgili her şeyi biliyormussun gibi düşün. Üzüntü yasak sana. Süt lazım onlara ve pozitif enerji unutma...
 
Canim benim ya tabi zorlanacaksin bence normal seni biraz fazla zorlamis olabilir ama guzel seyler dusunmeye calis .bunun gecici bi surec oldugunu dusun.
Ben mesela yatagimizda yatamiyordum bizim salondaki kanepeye afedersin dayiyordim totoyu orda uyuyor uzaniyordum.orasi rahatti.bacagimin aradina bi yastik olmadi iki.sagima soluma yastik dayiyordum boyle seyler denesen.hele otuzbesten sonra oturarak uyuyordum.

Canım bende senin gibi koltukta uyumaya çalışıyorum hemde 4. Ayımdan beri burun tıkanıklığı ve nefes darlığı yüzünden tv koltuğu üzerinde uyuyorum benim için sola yatmak falan hayal çocuklarım Allah'a emenet Allah'tan 35. Haftamı bir görsem başka bir şey istemiyorum.bebeklerimizin doğacağı tarih zaten belli biz sadece bekliyoruz ve dua ediyoruz inanın sabahlara kadar gezinirken hepimiz için dua ediyorum allahım tüm darda kalan uyuyamayan hamilelere sabır ve bebeklerine sağlıkla kavuşmak nasip etsin diyorum.
 
Benim prenatestim temiz çıkmış, Allahıma binlerce şükürler olsunn
ölüyorum mutluluktannn :119:

canımmmmmmmm gözün aydın,rabbim sağlıkla kucağına alacağın günleri de göstersin inşaallah,maşallah kuzulara:nazar::nazar:
tek yumurta ikizlerine iki ayrı teşhis koymak zaten işkillendirmişti bizi de:)

evet canım Urfaliyim ezelden :))

Adar mart ayı omuzdas Yoldaş demek. Şiyar iş bilen açık göz demek. Orjinal olsun istedik isimleri. :KK16:

İsimleriyle yaşasınlar kuzular:)
mırra çok acı bea:) temmuzun ortasında urfaya gidip arap gibi geri dönmek gafletinde bulunmuştum:)
 
Sağlıcakla gelsin bebeklerimiz kızlar, hep duacıyım hepimize, Rabbim onları sağlıcakla bize nasip etsin... Amin...:nazar::nazar::nazar:

amin canım.

Canım bende senin gibi koltukta uyumaya çalışıyorum hemde 4. Ayımdan beri burun tıkanıklığı ve nefes darlığı yüzünden tv koltuğu üzerinde uyuyorum benim için sola yatmak falan hayal çocuklarım Allah'a emenet Allah'tan 35. Haftamı bir görsem başka bir şey istemiyorum.bebeklerimizin doğacağı tarih zaten belli biz sadece bekliyoruz ve dua ediyoruz inanın sabahlara kadar gezinirken hepimiz için dua ediyorum allahım tüm darda kalan uyuyamayan hamilelere sabır ve bebeklerine sağlıkla kavuşmak nasip etsin diyorum.

amin..
 
canımmmmmmmm gözün aydın,rabbim sağlıkla kucağına alacağın günleri de göstersin inşaallah,maşallah kuzulara:nazar::nazar:
tek yumurta ikizlerine iki ayrı teşhis koymak zaten işkillendirmişti bizi de:)
teşekkür ederim eylülcüm :KK19: :KK16: :KK16: aminnnnnn
evet, ayrı teşhis, oluşan nazal kemik ama yine de dr şüpheli yaklaşımı hep soru işaretiydi.. ama nassıl rahatladım, işkence gibiydi 23 gün :KK43:(
Kendime ederken topikteki tüm kuzulara da dua ediyorumm :nazar: hepsi sağlıkla gelicek kollarımıza :nazar: biliyorum
 
Son düzenleme:
X