2014 ikiz anneleri

Nasılsınız arkadaşlar?ben toparlanmaya çalışıyorum dün oğlumu çıkardık çok şükür kızımda inşallah birkaçgün sonra çıkarırız.doğumda aralarında 900 gr fark vardı dr şimdiki kilolarını söylemiyor.hastaneden çıktıktan sonraki ilk hafta önemli diyor.
Ameliyatım çok zor geçmiş nerdeyse Allah esirgesin rahmim alınacakmış dr son anda topladık diyor.oğlum bana ben oğluma alıştık şimdi beraberce şirin sincabımızı bekliyoruz.
Kızlar şimdiden bolbol uyuyun ben oğluma kimsenin dokunmasına izin vermiyorum kızım geldiğindede inşallah her ikisinede yeterim.
Duru canım hayırlı olsun.
Hastanede bebeklerinize dikkat edin kızlar dün oğlumu çıkartırken bana yalnış bebek verdiler çok zor bir andı ben bu bebek benim değil dedikçe hemşire sizindedi ayy sonu sonu anladı hatasını bebişde kucağımda bana bakıyo teyzem sen benim bebeğim değilsin diyom oğluşumu getirdiler tamam iştebu benim oğlum diyorum:KK37:
Rabbim bebek özlemi çeken her kadına anneliği nasip etsin.
Güzel anne maşallah size ilk önce oglusunla hazırlık yaparsın kuzen gelince de eviniz iyice seslenir böyle güzel güzel haberler alalım inşallah herkesten:KK16:
canım baya uzakmış sana, cidden yorucu oluyor çünkü, ben gelir gelmez uyudum sonra geri kalktım... canım her yerde indirim var o yüzden mothercare de panço da falanda uygun şeyler buldum. ama kipada en büyük avantaj tinybaby denilen 0-0 aydan daha küçük olan boyun olması, tabi seçildiği için her beğendiğinin bulamıyorsun. sırf o yüzden salı da başka bit kipaya gitmeyi düşünüyorum. çünkü her telden aldım bir şeyler ama yetmez gibi geldi, çünkü kustukları için günde az 3 kez üst değiştiriyorum dedi görümcem... iki tane de prematüre buldum asıl onlardan bulabilir miyim diye bakıcam inşallah... fiyatlar şöyle söyleyim 9 tl'ye de tulum aldım, 34'e de (5li çıtçıtlı body), %50 indirimliydi genelde, ortalama 16 tl (ikili tulum)... toplam 240 TL tuttu bizim :KK1: eeee 5-10 derken yine de tutuyor... bir de panço da prematüre erkek tulumu buldum, kızıma bulamadım:KK43: yoksa çok güzeldi ama aynısını da alsam beyaz üstüne renkli otobüsler (mavi yeşil sarı) direk erkek gibi geldi, fiyatı çok iyiydi 14 TL, mothercareden çok güzel bir kaç bişey aldım yine oğluşa oldu (halbuki kıza zor bulunur şans) onlar da tinybady, tanesi 22 TL o da indirimdeydi... biraz düzensiz bir alışveriş oldu ama maşallah güzel oldu :KK16: fiyat bilgisi demişin çok mu detaya girdim :KK1: buarada sen nasıl tercih ediyorsun ben kız ve erkeğe benzer şeylerin farklı renklerini daha sevimli buluyorum (aynı cinsiyet olmadığı için tıpatıp olmuyor nasılsa kıyafet diye) zaten pek birbirlerininkini giyme şansı yok ki çeşit olsun diyeyim... o yüzden tek olan tulumları alırken çok içime sinmiyor...

evet canım çok çok sağol :KK16: daha önce gitmiştim ama öyle alıcı gözle bakmamışım siz demeseniz tekrar gitmek hayatta aklıma gelmezdi... küçük beden olayı ve dediğin gibi üzerinde direk yazması süper... ya bir prematüre alt aldım (42 cm diye geçiyor) oyuncak bebeğe olmaz :KK1: inşallah o küçük geldiği için giyemezler hatıra olarak kalır:KK1: Rabbim hepimize sağlıkla kuzularımızın giydiği günleri de göster, isteyen herkese de nasip et... hem çok mutlu oluyor insan aldıkça, hem de Allah korusun endişe duyuyor...

Tam bergüzar ne güzel şifonyer düzenlemiş keyifli birşeyler yapmış diyordum kiiiiii :KK1: Canım sen hangi şehirdeydin hatırlayamadım kusura bakma? Ankara'da özel hastanelerde bence de sorun yaşayabilirsin, çünkü her ne kadar yasal olarak ücretsiz olması gerekirse de genelde kendi takip ettikleri hastaları almayı tercih ediyorlar daha sınırlı küvez sayısına sahip oldukları için (hastaneye iyi bir bağış yapıcam falan dersen bilemem ki insan o telaşta düşünemez ve vakit kaybetmemen lazım) ama ambulansla devlet hastanesine gelirsen küvez varsa ki oluyordur kabul etmek durumundalar, bu konuda en iyi Zekai Tahir Hastanesi diye düşünüyorum. ciddin yeni doğanda çok donanımlılar...


canım omega3 kanı sulandırıyormuş yeşil yapraklılarda da var sanırım, ondan olabilir belki diye düşündüm. ama ben o kadara dikkat etmiyorum... tam kan sayımlarında trombosite (PLT) bakmakta fayda var düşükse dikkat edilebilir... benim tam tersine biraz yüksekti, şimdi coraspinle normal çıkıyor...
yalnız kızlaaar bu coraspin olayı ciddi bir şey, Allah korusun erken doğum durumunda sıkıntı yaratabiliyormuş, arkadaş geçenlerde ikizlerini 28 haftalık doğurmak durumunda kaldı coraspin kullandığı için sezeryana alırken çok tereddüt etmişler kan vs bulundurmuşlar, çok şükür ciddi bir sorun olmamış ama (buarada maşallah bebişleri küvezde ama iyiler), ben belli bir haftadan sonra doktora sormayı düşünüyorum...

Canım 23. hafta derken 22+ değil mi ? yoksa 23+ mı?? bence 23+ ya kalma derim, bazı organların daha iyi seçilebilmesi ve Allah korusun kalple ilgili bir şey çıksa ekoyu 24'den önce tercih ediyorlar. (Göğşen bey ne diyor bilmiyorum ama Hulusi hoca tüm tüp bebek hastalarından fetal eko istiyor)
Sen 17. hafta niye gitmiştin Filiz hocaya 500 TL mi verdin o zaman da? eğer öyleyse 1 ay sonra tekrar çağırıyordu, normal muayene ücretiyle çağırmadı mı?
inşallah herşey güzel çıkar canımmm :KK16:

bana epidural daha iyi gibi geliyor niyeyse, hani sonra ağrı kesiciye basma vs varmış ya, ama doktorum ne derse hiç müdahale etmem vardır bir bildiği.. hoş onlar için spinal daha kolay galiba, hem uyuşma beklemiycek hem bele takılan şeyle uğraşılmayacak :KK1:

Kız kıyamam sen en baştan taktın ona... sonuçta uyumamış oluyorsun sana dokunarak falan sorarlar hissetmeyince yaparlar, hiç olur mu öyle şey, bence doğum kısmı kolaydır, hissetmeyiz bişey, ama sonrasında bazı sıkıntılar olabilir tabi... onlarda geçici sağlıkla kucaklayalım da kuzuları :KK16:



canım 36dan sonra doğsa bile genelde 2,5 kiloyu geçmiyorlarmış o yüzden her halukarda ilk 1 ay için en azından prematüre 2 şer çift de olsa bulundurmalı bence... kipadan bende tinybaby aldım onlar da baya küçük hani çok erken doğmazlarsa inşallah onlarda güzel olur. kediliden bende alacaktım son anda başka bir model aldım :KK1: Güle güle kullansınlar inşallaaaah .... buarada senin cinsiyetler kesinleşti heralde kaçırdım ben, bir kız kesindi de diğeri neymiş canım :KK16:

Alllah senden de razı olsun canım... evde olunca daha rahat okuyor insan, Allah kabul etsin inşallah dualarımızı...
buarada Çookk geçmiş olsun canım, inşallah toparlarsın biran önce... evet ya grip acayip salgın kimseyle öpüşmemek lazım ama işte olmuyor :KK43:
baby shower güzel geçmiş çoook sevindim maşallah :KK16: ayy aslında heves etmiyor değilim ama zaman ne gösterir bilmiyorum inşallah herşey yolunda giderse düşünebilirim...

canım içte bir ağrı mı deri falan diyince dıştan mı? tam dediğin yerde bende mide yanması çok oluyor ve sooon günlerde olmaya başlayan bir şey bende kızlara soracaktım, direk göğsümün altında kaburgam ağrıyor, gerçi doktor bebeklerin kaburgaya kadar uzanabildiğini söylemişti... bazen hareketlerini direk kasıkta hissediyorum, bazen taa kaburgama yakın... Maşallah geziyolar :KK1:

canım bağlatırsan dönüşü zor galiba, doğal yoldan heralde ikizlerin ? tabi dünyanın her türlü hali var ama bilemedim 3 çocuk kesinlikle istemiyorum diyorsan... spiralle falan çok hamile kalanları duyuyorum çünkü...


Hoşgeldiiin güzel anneee :KK16:
canım niye o kadar zor geçmiş, çok geçmiş olsun ya... oğluşunla evinize gelmişiniz Maşallah darısı kızına :KK16: vaktin olduğunda anlatsana nasıl uyku düzeni beslenmesi? aldığın kıyafetler oluyor mu? prematüre mi giyiyor?
Canım kimseye elletmiyorum deme ilk başlarda varsa çevrende birileri biraz yardım almakta fayda var senin de arada dinlenmen gerekiyor.
ay çok şaşırdım bebeklerin karışmasına hiç olacak şey mi ne kadar önemli bir şey, sağol canım uyardığın için :KK16:
Kuzum Allah razı olsun ne güzel hepsini detaylı aciklamissin çok zevkli olmuştur eminim ben okurken heyecan yaptigima göre seni düşünemiyorum:KK9::KK9::KK9:
Ben aslında unisex ürünler bulmaya gayret ediyorum ama çoğunlukla olmadığı için senin gibi birbirine yakın ürünleri tercih ediyorum İnşallah sağlıkla hatırla kucagimiza alırız da tulumlarinin takımlarının içlerini doldururlar yavrucuklarimiz:KK16::KK16::KK16:
Aynen canım, tıptaki adı Monokoryonik-Diamniyotik ne havalı ama di mi?:KK52::KK52::KK52: Doğal yolla oldu ve hiç beklemiyorduk, o günü hayatım boyunca unutmam herhalde:KK1:
Yerim senin Monokoryonik-Diamniyotik ikizlerini:KK1::KK1::KK1:
 
Kızlar hastanedeyiz Doppler için bekliyoruz dua edin güzel haberler alalım oğlumuz büyümüş olsun insallahhh:KK16:
 
Herkese ese iyi haftalar inşallah bu hafta iyi haberler alırız topiğimizdnen :KK16:


Bugun aklima takildi bizim bebisler duyelimki 35 aylik dogdu bu hastane cikislari olurmu????olmazsa premeture hastane cikisi varmii??????
Bide bugun premeture bez aldimm bi pakwt bulunsun dedim prima ninkini aldimm ama degisik.bi ismi vardi insallahh gerek olmazxx hangi marka almaliyimmm ??????
Simdidenn cokkk tesekkkurr cvp icinnn

benimkiler 32. Haftalık doğdu premeture kıyafet hiç almadım normal bebek kıyafetleri giydiriyorum tabiki büyük oluyorlar ama şeker oluyorlar bez konusuna gelince bebeklere kuvezde hep büyük bez bağladılar sebebini sordum doktor kalça çıkıklığını engellemek için dedi bir aydan sonra normal yeni doğan bağlanabilirsin dedi ben şuan yeni doğan bağlıyorum ki o bile benimkilere büyük oluyor :KK1:Ama hastahanedeki daha büyük beden bezdi istiyorsan doktoruna DANIŞ canım

İkiz analarıı:)uyku tutmuyomu siZide:)siz 32den sona görün uykusuzluğu:KK1:felaket tellalıyım demi:)

Annesi bebişlerşn seni hazırlıyorlar şimdiden doğdukları zaman uykucu bir anne istemiyorlar:KK31:

Nasılsınız arkadaşlar?ben toparlanmaya çalışıyorum dün oğlumu çıkardık çok şükür kızımda inşallah birkaçgün sonra çıkarırız.doğumda aralarında 900 gr fark vardı dr şimdiki kilolarını söylemiyor.hastaneden çıktıktan sonraki ilk hafta önemli diyor.
Ameliyatım çok zor geçmiş nerdeyse Allah esirgesin rahmim alınacakmış dr son anda topladık diyor.oğlum bana ben oğluma alıştık şimdi beraberce şirin sincabımızı bekliyoruz.
Kızlar şimdiden bolbol uyuyun ben oğluma kimsenin dokunmasına izin vermiyorum kızım geldiğindede inşallah her ikisinede yeterim.
Duru canım hayırlı olsun.
Hastanede bebeklerinize dikkat edin kızlar dün oğlumu çıkartırken bana yalnış bebek verdiler çok zor bir andı ben bu bebek benim değil dedikçe hemşire sizindedi ayy sonu sonu anladı hatasını bebişde kucağımda bana bakıyo teyzem sen benim bebeğim değilsin diyom oğluşumu getirdiler tamam iştebu benim oğlum diyorum:KK37:
Rabbim bebek özlemi çeken her kadına anneliği nasip etsin.

gözün Aydın canım sağlıkla büyüt inşallah kızın gelincede ikisinden yetersin Allah'ın izni ile ben şuna inanıyorum biz seçilmiş anneleriz iki bebeğe bakma gücümüz olduğu için Rabbim bize nasip etti uykusuzum gündüzleri yatma fırsatım pek olmuyor ama emin ol şikayetçi değilim Allah sabrını veriyor

herkese günaydın.doguran varmı.ben bir türlü kendime gelemedim narkozun yan etkileri beni mahvetti.kafam tutuldu çok şıddetli baş agrısı var.bebekler mayaya alıştı ben hiç ilgilenemiyorum çok üzülüyorum.Allah hepimizin yardımcısı olsun.hepinizi öpüyorum.

rabbim şifa versin canım
üzülme çok şükür yardımcı olacak kişiler var ama sakın sütüm gelmiyor diye bırakma eğer yapabiliyorsan mamayı biberonlara verirken bebeklerini kucağına al senin kokunu alsınlar onları o kokudan mahrum etme :KK34:

Günaydın cnm ... Benim çarşamba doğum kısmetse... bu anestezi kiminde ciddi sıkıntı yaparken kimide hiç anlamadım diyor .. ben hayatımda hiç anestezi almadım diş uyuşturması gibi ufak şeyler dışında ama okuduklarım korkutuyor gözümü baş ağrısı gebeliktede bi dönem çok zorlamıştı beni :KK43: neyse cnm şükür ki yavruların iyi ... burda ben dahil herkesin ortak tek isteği sağsalim bebeklerini alıp evine dönebilmek geçici seninde bu sıkıntın kurtuldun ne güzel darısı önce bana sonrada sırası gelen tüm arkadaşlarımaaa :) öpüyorum kuzuları...

hadi yeni annelerimiz çoğalacak inşallah :nazar: Yalan yok baş ağrısı oluyor en azından bende oldu ama hepsi geçiyor ben hiç geçmeyecek zannettim o kadar başım ağrıdı anestezi doktoru 5 gün dişini sık hiçbirşeyi kalmayacak dedi gerçekten en geç bir haftada eser kalmadı çok şükür
 
korkma ama bu ağrılar giderek artacak:KK34:
ben şu an bel ve sırt ağrısından uyuyamıyorum geceleri bugün gün içerisinde uyudum da kendime geldim biraz:KK1::KK1:

valla senin az kalmıs , rabbım yardımcımız olsun.. ben daha yolun basındayımm.. ağlama krizlerim basladı , durduk yere aglıyorum olur olmaz yerkerde.. ne yapacagım bilemiyorum :KK43: :nazar:
 
Kızlar hastanedeyiz Doppler için bekliyoruz dua edin güzel haberler alalım oğlumuz büyümüş olsun insallahhh:KK16:
Hadi bakalım tatlım güzel haberleri bekliyoz çıkınca yaz
Herkese ese iyi haftalar inşallah bu hafta iyi haberler alırız topiğimizdnen :KK16:




benimkiler 32. Haftalık doğdu premeture kıyafet hiç almadım normal bebek kıyafetleri giydiriyorum tabiki büyük oluyorlar ama şeker oluyorlar bez konusuna gelince bebeklere kuvezde hep büyük bez bağladılar sebebini sordum doktor kalça çıkıklığını engellemek için dedi bir aydan sonra normal yeni doğan bağlanabilirsin dedi ben şuan yeni doğan bağlıyorum ki o bile benimkilere büyük oluyor :KK1:Ama hastahanedeki daha büyük beden bezdi istiyorsan doktoruna DANIŞ canım



Annesi bebişlerşn seni hazırlıyorlar şimdiden doğdukları zaman uykucu bir anne istemiyorlar:KK31:



gözün Aydın canım sağlıkla büyüt inşallah kızın gelincede ikisinden yetersin Allah'ın izni ile ben şuna inanıyorum biz seçilmiş anneleriz iki bebeğe bakma gücümüz olduğu için Rabbim bize nasip etti uykusuzum gündüzleri yatma fırsatım pek olmuyor ama emin ol şikayetçi değilim Allah sabrını veriyor



rabbim şifa versin canım
üzülme çok şükür yardımcı olacak kişiler var ama sakın sütüm gelmiyor diye bırakma eğer yapabiliyorsan mamayı biberonlara verirken bebeklerini kucağına al senin kokunu alsınlar onları o kokudan mahrum etme :KK34:



hadi yeni annelerimiz çoğalacak inşallah :nazar: Yalan yok baş ağrısı oluyor en azından bende oldu ama hepsi geçiyor ben hiç geçmeyecek zannettim o kadar başım ağrıdı anestezi doktoru 5 gün dişini sık hiçbirşeyi kalmayacak dedi gerçekten en geç bir haftada eser kalmadı çok şükür

:)ewet canım annelerini hazırlıyolar.sen nasılsın canım bebişler nasıl kilo aldılarmı doğumdan beri?
 
İnşallah canim haberlerini bekliyoruz Allahim güzel haberler almayi nasip etsin bitanem
Amin canım aminnn Allahım razi olsun:KK16::KK16:
valla senin az kalmıs , rabbım yardımcımız olsun.. ben daha yolun basındayımm.. ağlama krizlerim basladı , durduk yere aglıyorum olur olmaz yerkerde.. ne yapacagım bilemiyorum :KK43: :nazar:
Inşallah hiç bi sıkıntı yaşamadan alırsın minnoslarini kucağına canım ağlama krizleri işin en kolay yani eşimin bana daha çok ilgi göstermesini sağlıyor hem:KK1::KK1:
Hadi bakalım tatlım güzel haberleri bekliyoz çıkınca yaz


:)ewet canım annelerini hazırlıyolar.sen nasılsın canım bebişler nasıl kilo aldılarmı doğumdan beri?
Inşallah canım inşallah tombs tombs olduklarını yazarım insallahh:KK16::KK16:
 
Merhaba , 9 haftalık tek yumurta ikizlerine hamıleyım , ilk baş stres cok yaptım uyku ve ıstah hıc yoktu.. şimdi ise hergun aglama krizine giriyorum ve uyku basıyor.. ne yapacagım bilmiyorum :KK43: birden bunalıyorum , daralıyorum ağlamaya baslıyorum.. sonra uyku basıyor... bunu yasayan oldu mu ? hangi aya kadar devam edecek böyle offfffffffff :2::2::2::2::2: :nazar::nazar::nazar:
 
Merhaba , 9 haftalık tek yumurta ikizlerine hamıleyım , ilk baş stres cok yaptım uyku ve ıstah hıc yoktu.. şimdi ise hergun aglama krizine giriyorum ve uyku basıyor.. ne yapacagım bilmiyorum :KK43: birden bunalıyorum , daralıyorum ağlamaya baslıyorum.. sonra uyku basıyor... bunu yasayan oldu mu ? hangi aya kadar devam edecek böyle offfffffffff :2::2::2::2::2: :nazar::nazar::nazar:

Bende bende senin haftalardayken boguluyir gibi okurdum hemen pencereyi acar temiz hava alirdim bende cok agladim o zamanlar bu sikayetlerim ara sira yine okuyor gemen valkona cikip derin derin nefes aliyorum bazen agliyorum hatta ama gececek canm Allah büyük
 
Merhaba , 9 haftalık tek yumurta ikizlerine hamıleyım , ilk baş stres cok yaptım uyku ve ıstah hıc yoktu.. şimdi ise hergun aglama krizine giriyorum ve uyku basıyor.. ne yapacagım bilmiyorum :KK43: birden bunalıyorum , daralıyorum ağlamaya baslıyorum.. sonra uyku basıyor... bunu yasayan oldu mu ? hangi aya kadar devam edecek böyle offfffffffff :2::2::2::2::2: :nazar::nazar::nazar:

canım 3. ayın içindesin,şu an en şiddetli dönemleri bu şikayetlerinin.3ten sonra yavaş yavaş azalır,2. tremester hamileligin en zevkli ayları :) allah saglıklı bir hamilelik ve zamanında bir dogum nasip etsin.

Hadi bakalım tatlım güzel haberleri bekliyoz çıkınca yaz


:)ewet canım annelerini hazırlıyolar.sen nasılsın canım bebişler nasıl kilo aldılarmı doğumdan beri?

kuzum aklıma geldi,
artık her hastaneye gidişinde çantanı yanında taşıyorsun degil mi?? her an herşey olabilir,madem 1.5 saatlik mesafede gittigin hastane,muhakkak çantanı bagaja yerleştir.benim dogumum ani olmuştu,eşim gitti çantayı aldı evden ama evim yakındı.
 
canım 3. ayın içindesin,şu an en şiddetli dönemleri bu şikayetlerinin.3ten sonra yavaş yavaş azalır,2. tremester hamileligin en zevkli ayları :) allah saglıklı bir hamilelik ve zamanında bir dogum nasip etsin.



kuzum aklıma geldi,
artık her hastaneye gidişinde çantanı yanında taşıyorsun degil mi?? her an herşey olabilir,madem 1.5 saatlik mesafede gittigin hastane,muhakkak çantanı bagaja yerleştir.benim dogumum ani olmuştu,eşim gitti çantayı aldı evden ama evim yakındı.

Taşımıyoduk valla iyiyki hatırlattın canım.arabaya koyalım haZır beklesin o zaman dediğin gibi ne olur ne olmaz.
 
canım 3. ayın içindesin,şu an en şiddetli dönemleri bu şikayetlerinin.3ten sonra yavaş yavaş azalır,2. tremester hamileligin en zevkli ayları :) allah saglıklı bir hamilelik ve zamanında bir dogum nasip etsin.



kuzum aklıma geldi,
artık her hastaneye gidişinde çantanı yanında taşıyorsun degil mi?? her an herşey olabilir,madem 1.5 saatlik mesafede gittigin hastane,muhakkak çantanı bagaja yerleştir.benim dogumum ani olmuştu,eşim gitti çantayı aldı evden ama evim yakındı.

Canım sana bişey sorcam çok merak ediyorum bunu.annenimi daha çok sewiyosun cocuklarınımı?ben korkuyorum bebekleri sevememekten:KK43:(anneme az sesimi yükseltsem gözlerim doluyo,canımı veririm onun için.cocuk nasıl bişey merak ediyorum
 
Canım sana bişey sorcam çok merak ediyorum bunu.annenimi daha çok sewiyosun cocuklarınımı?ben korkuyorum bebekleri sevememekten:KK43:(anneme az sesimi yükseltsem gözlerim doluyo,canımı veririm onun için.cocuk nasıl bişey merak ediyorum


bende anneme eşime karsı cok hassaslastım.. sankı sevgım kat kat arttı onlara karsı.. hatta bazen kaybetme korkusu yasıyorum.. cok acayıp oldum yaa.. 3. ayın ıcersındeyım daha :KK43::nazar:
 
Bende bende senin haftalardayken boguluyir gibi okurdum hemen pencereyi acar temiz hava alirdim bende cok agladim o zamanlar bu sikayetlerim ara sira yine okuyor gemen valkona cikip derin derin nefes aliyorum bazen agliyorum hatta ama gececek canm Allah büyük


ama cok zor yaa... işyerındeyım ne yapcagımı bılemıyorum bazen bısey yapasım gelmıyo , evde bazen oturamıyorum afakanlar gelıyoo.. ınsallah gecer.. ya 3. aydan sonra yada bebekler hareket edınce gecer dediler.. off rabbım yardımcımız olsunn...:nazar::nazar: valla zormusss...:nazar:
 
canım 3. ayın içindesin,şu an en şiddetli dönemleri bu şikayetlerinin.3ten sonra yavaş yavaş azalır,2. tremester hamileligin en zevkli ayları :) allah saglıklı bir hamilelik ve zamanında bir dogum nasip etsin.

ınsallah canımmm yaa.. cok zor gunler gecırıyoruz ailecek.. herkes bana yardımcı olmaya calısıyo.. ben agladıkca onlarda kötu oluyo.. bana destek oluyorlar sagolsunlar ama ne bilim aglama krızı cok farklı yaa.. boguluyor gıbı oluyorum bazenn.. aglamada gelınce tam oluyor.. ınsallah gececek bunlarda off :nazar::nazar::nazar: rabbım bıze bebeklerımıze ve aılemıze saglık ve sabır versın ınsallah :nazar::nazar::nazar:
 
Yeni hamisler:) ağlama krizlerinden bahsetmişsiniz..cok normal bunlar ilk 3 ayda ben reklamlara bile ağlıyordum..herseyden etkilenir hale gelmiştim bi sure sonra bu azalıyor..birde bunalıyordum sanırım ilk zamanların bulantı vesaire seyleri de etkiliyor bu durumu..hormonlarıniz tavan su anda..ağlamak isteyince ağlayın bisi olmaz gececek bu günler

asbelove..
geldin mı doktordan bebislerin nasılmış büyümüşler mı annesi?
 
Fark olmazmı kuzum.26-27 haftaya kadar en çok büyüdüğü zamandı benim karnımın.bende gerginlikten dolayı dik duramıyordum..kasık ağrısı normalde kasılma çokmu sık?
Canim 8,30 da yattim 17.00'de kalktim :KK1: iyice sapitti benim uyku... Çok korktum gece kasılma o kadar çok olması bence de normal değil eğer yine sık olursa söylüycem doktora belki nstye alirlar. Bazıları bariz kasılma toplanıp sepsert oluyor. Bazilarinda emin olamaz oldum daha küçük bir alan büyük ceviz kadar bir yer sert yükseliyor. Bebekler olabilir mi ki henüz o şekilde hissedebilir miyim? Nasil ayirt edilir ki bebek mi kasılma mı? Dün çok hareketliydiler bide maşallah...
Canim gazda olabilir gaz sancisida ayni karin sertlesiyo geriliyo agri yapiyo..ayajlarini hava kaldir yani bi duvara dayaa boyle yuruyus sonralari cok iyi geliyioo...benimde geneldee belimm cok agrir yuruyus sonrasi .ven dusunuyorumda 25 haftadannen sonra cikamam boyle alisverise falann belim agri yapiyoo
İki gündür hem gaz çok hem de afedersin ishal olmuşum onun rahatsizligi var belki bazilarida gazdir ama gazda bir yerde toplanma olur mu sertlik olurda?
Canim gecen gün benimde alisverise cktigi gün kasik ve bel agrisindan ölmüştüm bundan sonra cok yoermamak gerekiyor kendimizi.
Evet Canim cidden çabuk yoruluyoruz artik. Dinlene dinlene yapayim demiştim giderken ama orda insanın gözü dönüyor:KK1:
Canım son haftalar bende farkediyorum karnım buyuyo benim de hatta esim bile farkediyo çabuk yorulmamız normal ben yemek yedikten sonra bile yoruluyorum:) eve gelince uzat ayaklarını yukarı dogru dinleniyosun baya..bide eğilmek yetine comelmeyi tercih et sırt bel agrısı cok farkediyo..

Canım bol bol kahve çay iç hem sütüne de faydası olur..arada göğsünü ver miniklere almasalar bile ver ins bunlar da gecicek kuzuların Şapur supur emick seni..
Kayinvalidem 10 gündür görmüyordu görünce şok oldu karnımı :KK1:
Zaten gelir gelmez uydum Canim geceden uykusuzdum çok sağol bi daha yastik da koyayim...
Aksu benim oglaninn bobregindeee genisleme var dyince dger doktorumm demisti gogsene gtmeden onun tavsiye ettigi bi dra guttim ikiz gebelikte uzmAn bi profum.muayehanesine aletleri cokk donanimliydi bakti.17.haftada o yuzden guttim yani tamam o zaman 23.hfta kalmiyim 21de gderim...
Filize gitmedim canim hic ben..500kusur falanda veremiycem baskentte gogsen bey bakti zatei bobrek genislemesi bu kadar buyutcek bisi yok dedi yani cokkk sukurrr insallahhh buyumezdee sorunu....seninki belli oldumuu cinsiyett
???
Anladım canim hatirladim daha doğrusu... Allah'in izni ile önemli birşey değildir cnm yoksa doktorlar en kötüsünü söylüyor...
Canim benim de bi kız bi erkek herhalde bir sürpriz olmaz bundan sonra, kızda yanılma olabiliyor diye okudum nette oğluşun pipisini direk bende gördüm de kızı anlayamıyorum :KK1: Sağlikli olsunlar da inşallah...
Gogsen beyde bayaga ayruntili inceledii herseyinii kalbini ve baska seyleri dinledii...cok hos fotolar verdi 4 boyutlu uuu...
Yaaa 3. Kattaki ultrasonlardan 4 boyutlu foto verilebiliyor mu? Daha hiç Hulusi hoca renkli göstermedi bana ayy söyleyim de birkaç vesikalik da ondan alayim. :KK1:
Herkese ese iyi haftalar inşallah bu hafta iyi haberler alırız topiğimizdnen :KK16:




benimkiler 32. Haftalık doğdu premeture kıyafet hiç almadım normal bebek kıyafetleri giydiriyorum tabiki büyük oluyorlar ama şeker oluyorlar bez konusuna gelince bebeklere kuvezde hep büyük bez bağladılar sebebini sordum doktor kalça çıkıklığını engellemek için dedi bir aydan sonra normal yeni doğan bağlanabilirsin dedi ben şuan yeni doğan bağlıyorum ki o bile benimkilere büyük oluyor :KK1:Ama hastahanedeki daha büyük beden bezdi istiyorsan doktoruna DANIŞ canım



Annesi bebişlerşn seni hazırlıyorlar şimdiden doğdukları zaman uykucu bir anne istemiyorlar:KK31:



gözün Aydın canım sağlıkla büyüt inşallah kızın gelincede ikisinden yetersin Allah'ın izni ile ben şuna inanıyorum biz seçilmiş anneleriz iki bebeğe bakma gücümüz olduğu için Rabbim bize nasip etti uykusuzum gündüzleri yatma fırsatım pek olmuyor ama emin ol şikayetçi değilim Allah sabrını veriyor



rabbim şifa versin canım
üzülme çok şükür yardımcı olacak kişiler var ama sakın sütüm gelmiyor diye bırakma eğer yapabiliyorsan mamayı biberonlara verirken bebeklerini kucağına al senin kokunu alsınlar onları o kokudan mahrum etme :KK34:



hadi yeni annelerimiz çoğalacak inşallah :nazar: Yalan yok baş ağrısı oluyor en azından bende oldu ama hepsi geçiyor ben hiç geçmeyecek zannettim o kadar başım ağrıdı anestezi doktoru 5 gün dişini sık hiçbirşeyi kalmayacak dedi gerçekten en geç bir haftada eser kalmadı çok şükür
Selaam anniiiş :KK16: Canim bu bilgiler çok iyi oluyor bize Allah razi olsun. Bende premature kiyafete takmiştim çok abartmaya gerek yok o zaman. Seninki ne boy giysiler her yerde satilan 0-3 ay mı? Yoksa 0-0 ay yada tinybady denilenden miydi? Ben 0-3 ay hiç almadim. Onu doğumdan 3 ay sonra ancak giyerler gibi geliyordu yanlış mı düşünüyorum. Bide bende tam mevsim değişikliği var Allah nasip ederse baharda doğsalar yaza sanirim onlari giyerler. O yüzden ne alacağimi şaşırdım.

Kızlaaar sizler ne dersiniz bu konuda? Napiyorsunuz?

Canım sana bişey sorcam çok merak ediyorum bunu.annenimi daha çok sewiyosun cocuklarınımı?ben korkuyorum bebekleri sevememekten:KK43:(anneme az sesimi yükseltsem gözlerim doluyo,canımı veririm onun için.cocuk nasıl bişey merak ediyorum

:KK1: çocuklara sorarlar ya anneni mi daha çok seviyorsun babanı mı öyle olmuş :KK1: ben bebeklerin zamanla paylaşımla sevgilerinin arttiğini düşünüyorum o yüzden doğurmadan evlat edinenlerde kesinlikle ayni sevgiyi hissedebiliyorlar... Eminim zamanla gözünden sakınıyorsundur. Hep çocuklar üzerinden hayaller kuruyoruz sanki bana ikinci bir yaşama hakkı kendimize verilmiş gibi geliyor. Bazen o yüzden abartip onlarinda birey olduğunu unutuyoruz ya...
Güzel kalbinle eminim çocuklarina aşık bir anne olacaksin :KK16: hepsine yer açarsın sen...
 
Son düzenleme:
Canim 8,30 da yattim 17.00'de kalktim :KK1: iyice sapitti benim uyku... Çok korktum gece kasılma o kadar çok olması bence de normal değil eğer yine sık olursa söylüycem doktora belki nstye alirlar. Bazıları bariz kasılma toplanıp sepsert oluyor. Bazilarinda emin olamaz oldum daha küçük bir alan büyük ceviz kadar bir yer sert yükseliyor. Bebekler olabilir mi ki henüz o şekilde hissedebilir miyim? Nasil ayirt edilir ki bebek mi kasılma mı? Dün çok hareketliydiler bide maşallah...

İki gündür hem gaz çok hem de afedersin ishal olmuşum onun rahatsizligi var belki bazilarida gazdir ama gazda bir yerde toplanma olur mu sertlik olurda?

Evet Canim cidden çabuk yoruluyoruz artik. Dinlene dinlene yapayim demiştim giderken ama orda insanın gözü dönüyor:KK1:

Kayinvalidem 10 gündür görmüyordu görünce şok oldu karnımı :KK1:
Zaten gelir gelmez uydum Canim geceden uykusuzdum çok sağol bi daha yastik da koyayim...

Anladım canim hatirladim daha doğrusu... Allah'in izni ile önemli birşey değildir cnm yoksa doktorlar en kötüsünü söylüyor...
Canim benim de bi kız bi erkek herhalde bir sürpriz olmaz bundan sonra, kızda yanılma olabiliyor diye okudum nette oğluşun pipisini direk bende gördüm de kızı anlayamıyorum :KK1: Sağlikli olsunlar da inşallah...

Yaaa 3. Kattaki ultrasonlardan 4 boyutlu foto verilebiliyor mu? Daha hiç Hulusi hoca renkli göstermedi bana ayy söyleyim de birkaç vesikalik da ondan alayim. :KK1:

Selaam anniiiş :KK16: Canim bu bilgiler çok iyi oluyor bize Allah razi olsun. Bende premature kiyafete takmiştim çok abartmaya gerek yok o zaman. Seninki ne boy giysiler her yerde satilan 0-3 ay mı? Yoksa 0-0 ay yada tinybady denilenden miydi? Ben 0-3 ay hiç almadim. Onu doğumdan 3 ay sonra ancak giyerler gibi geliyordu yanlış mı düşünüyorum. Bide bende tam mevsim değişikliği var Allah nasip ederse baharda doğsalar yaza sanirim onlari giyerler. O yüzden ne alacağimi şaşırdım.

Kızlaaar sizler ne dersiniz bu konuda? Napiyorsunuz?



:KK1: çocuklara sorarlar ya anneni mi daha çok seviyorsun babanı mı öyle olmuş :KK1: ben bebeklerin zamanla paylaşımla sevgilerinin arttiğini düşünüyorum o yüzden doğurmadan evlat edinenlerde kesinlikle ayni sevgiyi hissedebiliyorlar... Eminim zamanla gözünden sakınıyorsundur. Hep çocuklar üzerinden hayaller kuruyoruz sanki bana ikinci bir yaşama hakkı kendimize verilmiş gibi geliyor. Bazen o yüzden abartip onlarinda birey olduğunu unutuyoruz ya...
Güzel kalbinle eminim çocuklarina aşık bir anne olacaksin :KK16: hepsine yer açarsın sen...

Valla canım bende daha kasılma bebek harektlerini ayırt edemiyorum desem:))ben kasılma sanıyorum.doktorda nstye bağlanınca sorun çıkmıyo:))ama o dediğin toplanmaları 16 haftadan beri yaşıyorum ben.demekki normal şeyler...ewet ya sorum tuhaf oldu annemi babamı der gibi:))inş ya canımdan cok sevmek istiyorum onlarıda.gece ağladıkları zaman onlara kızmak istemiyorum:)annem hasta olsa allah korusun,of demeden gece gündüz bakarım.inşallah bebekleredr öyle bakarım
 
çok hasta oldum ben 1 gün içinde oldu herşey dün ateşim yükseldi şimdi daha iiyim ya kızlar bebeklere bişey olmamıştır dimi ya dün hiç hareket etmediler bugün yine kıpırdanıyorlarda
 
Merhaba arkadaşlar daha once tanitmistim kendimi. Bende 9. Haftaya girdim. Kanamam olduğu icin 20 gundur raporluydum. Yarin tekrar ise basliyorum. Insallah sorun olmaz. Sizi ara ara okuyorum. Sohbetinize katilmak iistiyorum ama yeni oldugum icin ne konusacagimi bilemiyorum. Herkes umarim bebeklerini saglikla kucagina alir. Bide bisey soracam.ultrason goruntusunde solda gözüküyor bebeklet bende solda hissetiyorum. Sol tarafıma yatmanin sakincasi yok di mi
 
X