2014 ikiz anneleri

Kızlar bebeklerinize nasıl bakıcaksınız?yani yalnızmı yoksa yanınızda biri olcakmı

sedefciğim tek başıma bakıyorum tabiki zor ama alışacağız


canım az kaldı inşallah sağlıkla kucağına alırsın bebeklerini heyacan il olman çok normal ama korku ya gerek yok

kızlar humana still tea veya başka bir süt artırıcı emzirme çayı almayı düşünen var mı,faydalıysa 1 paket alıp denemk isterim.ama tabi içeriğinde ne var bakmadım,ona da bir bakmak lazım.

Ben yaklaşık 21 gündür süt artırmak için bir çok şey denedim sizlere nacizane tavsiyem şunlar olabilir ben bunlardan fayda gördüm ama tabiki her bünye farklı olabilir....

1) hamileyken bol su içtik ve suya devam en az 2.5 lt
2) hurma özellikle lohusayken bol bol yiyin çünkü hem anne vücut dunu temizliyor hemde sütün kalitesini artırıyor.
3) dereotu günde 2 demet yiyorum sütü gerçekten artırıyor ve kalsiyum açısından çok zengin
4) incir , 9-10 adet inciri 1 Lt suda şekersiz kaynatıp içiyorum
5) kalorisi yüksek ama gerçekten tahin helva veya tahin pekmez de sütü artırıyor
6) malt içeçeği marketlerde satılıyor Ülker'in var

bunların hepsini aynı gün yemiyorum vücudu alıştırmamak için kür kür yapıyorum inşallah hepimizin bol bol sütü olur
 
Son düzenleme:
Özellikle dereotunun etkili olduğunu bende duydum canım:)hemen not ediyorum bunları.yalnız bakmak becerebilirsek çok iyi canım,ypksa her kafadan bi ses çıkar
 
Uykusuzluğa bile alışıyo insan:)bugün biraz uyudum diyebilirim,dün ve önceki gün 3 saat dalarak uyumadım:)alıştırma bunlar:)
 

Kıyamıyorum uyandırmaya ama 3 saatten fazla uyurlarsa zaten uyandırıyorum mecbur iberonla emiyorlar çok şükür ama çok sıkışmadıkça vermiyorum çünkü anne memesinden emmeleri duygusal açıdan daha faydalı onlar bile göğsümden emin ce mest oluyorlar onun için elimden geldiğince göğsümden emzirmeye çalışıyorum zor ama emin ol çok zevkle yapıyor insan
 
Ay yerim o kuzuları beeen.. Emsinler de büyüsünler annesi :) ne guzel kokuyodur simdi onlar kıyamam..tek basına iyisin masallah en azından bi sure yanında biri kalsaydı keske..sütün yetiyo mu bu arada merak ettim..allah nazardan saklasın ins kuzularını ve seni..
 

kengoo sen boyle anlattınya ben duygulandım valla. Allahım bıran once kucağımıza sağlıklı bır şekılde almamızı nasıp etsın.dun kuzenımın yanındaydın-m 1 aylı bebeği arasındakı anne bebek bağı okadar kuvvetlıkı ınsan duygulanmadan edemıyor..maşallah kuzularına sana...
 

Ben diğer çocukları 18 ay emzirdim tabiki ikizleride bu kadar uzun süre emzirirmiyim bilmiyorum ama şuan için yetiyor zaten Dr da ilk 6 ay yetse yeter dedi sonra ek gıda falan takviye yaparız dedi inşallah mama kullanmayız
tek başıma bakmak zor ama her kafadan ses çıkması daha stresli gibi ...

Rabbim sizlerede inşallah sağlıklı bir şekilde bu duyguları yaşamayı nasip etsin
 
Merhaba Arkadaşlar ben yeni geldim aranıza. sayfalar çok olduğu için hepsini okuyamadım ara ara bakabildim. Umarım inşallah hepniz sağlıkla bebişlerinizi kucağınıza alırsınız. Kucağına alanlar da güle güle büyütsünler kuzucuklarını. Biraz kendimden bahsedeyim size ben 6 sene sonra tüp tedaviisyle 8 haftalık ikizlere hamileyim. ama biraz sıkıntılarım var. iki kere kanama oldu. şimdide lekelenmelerim oluyor. doktor rahim ağzın kısa dedi, dikiş atılır dedi. 5. aydan itibarende çalışman yasak dedi. İnşallah sağlılka sonunu görürüm. Ban tavsiyeleriniz ve fikirleriniz var mı. sizin az kalmış doğumunuza maşallah , benide aranıza kabul edersiniz tecrübelerinizden faydalanmak isterim. Şimdiden teşekkürler
 

Canım geçmiş olsun, bence doktorun verdiği ilaçtan korkma, onlar zararlı ilaç vermezler. Ama bol su iç. Ben bazen 3 lt içiyorum. İaç gibi zorla kendini, hem sağlıklı ve ilaçtan çok daha faydalı. Allah bebişlerimizi korusun....
 
Canım humana stil gecen gün tecrübeli bi arkadaş önermişti.hem bitkiselmiş.sütüde artırıyomuş gerçekten bende almayı düşünüyorum

Ya biraz baktım da forumlardan,içinde çemen otu varmış o yüzden bazı kişiler hem içeceğin pastırma gibi koktuğunu,bazıları da içtikçe bizim çemen koktuğumuzu yazmış,ve kengo'bun önerileri gibi önerilerde bulunan olmuş,kilit taşı su,su içmedikçe ne yapsanız gelmez diyorlar,onun dışında dereotu,bulgur,incir,rezene çok önerilmiş.bi de bazıları humanayı içince bebeklerinin daha huzursuz,gazlı olduğunu yazmış..ayy bilemedim ya biraz daha bakarım içime sinmezse almam,zaten çoğu ottan minicik minicik değerler var içinde,ben severim aslında doğal şeyleri karıştırmayı,kürler filan yapmayı ama 2 çocukla sabrım olur mu onu kestiremedim işte..




canım ya,sen anlattıkça hayal ettim sizi ayyyyy düşünmeye bile kıyamadım,öpüp koklayınca herşeyi uykusuzluk,yorgunluk gidiyor diyorsun ya,onların sevgisi bambaşka birşey demek ki..sen anneliği tatmıştın önceden,çoğumuzun ilk ya o yüzden meraktayız nasıl olacak ne hissedeceğiz diye:)
Ben de sedef gibi beraber emzir diye öneride bulunacağım sanki daha önce doğurmuş gibibebeklerinin temposuna göre sen en iyi şekilde ayarlarsın zaten canım,ama lütfen bizi yalnız bırakma,vakitlerimiz azalıyor gittikçe ve heyecan artıyor,tecrübelere ihtiyacımız var.inşaallah sütün bol bol olur taşar:)kuzulara fazlasıyla yeter:)
süt için önerilerini de not alacağım canım sağol,yenilerini öğrendikçe yaz e mi:)


Ya bu arada ben netten pompa almak istiyorum,eşim de sütü iyi çekip çekmediğini nerden anlayacağız diyor,sonuçta göğsümüzde deneyemiyoruz ya şimdilik..ben de omzumuzda filan deneriz bakarız dedim,sonraya bırakmak istiyor,ama benim pimpirikli tarafım buna razı gelmiyor,doğumdan sonra al desem sanki birşeyler çıkacak,ya tedarikte sıkıntı olacak ya hemen alınamayacak gibi geliyor hemen almak istiyorum..sitelere de baktım,hijyenik ürün olmadığından arızalı olmadıkça iade alınmaz diyor,eşim de haklı bir yerde,tam olarak nasıl anlayacağız çekim gücünün yeterli olup olmadığını..lansinoh alıcam galiba,2li olduğundan vakit tasarrufu sağlar diye düşündüm..pompa alanlar sorularıma cevap arıyoruuuum:)
 

Hoşgeldin cnm,bebişlerin hayırlı olsun Allah bağışlasın..rahim ağzı boyu önemli dr gerek görüyorsa dikiş attır ihmal etme,5 aydan sonra çalışmanı da uygun görmüyorsa mutlaka dinlen,ikiz hamilelikte dinlenmek ve dr önerisi önemli,dikkat edersen bir sorun olmaz inşaallah.

ya bu arada bu malt içeceği beni işkillendirdi,alkolsüz filan deniyor ama ben içmem herhalde ya,şüpheli şeyler içip çocuklarıma da içirmek istemem..nasıl birşey bu malt? kengo tadı nasıl,içinde ne var?araştıracağım biraz..
 

lansinoh aldım bende canım.çekişi gayet iyi.ayarlayabiliyosun zaten.6 kademeli cekme ayarı var.çoğu kişide lasinoh tavsiye etmiş diğer topiklerde.
 
Arkadaşlar 5 hafta 6 günlük hamileyim. Bugün doktorara gittim. 2 tane kese göründü. Doktor ikiz gebelik dedi. Sizlerin ne zaman belli oldu?
 
 
Son düzenleme:
 

Senin yerine ben heycanlandım şimdi Rabbim sağlıkla gelmelerini nasip etsin canım hayırlısıyla...


Bu arada herkese günaydın öğlen oldu ama sabah 4 te uyuyyunca :)
 
lansinoh aldım bende canım.çekişi gayet iyi.ayarlayabiliyosun zaten.6 kademeli cekme ayarı var.çoğu kişide lasinoh tavsiye etmiş diğer topiklerde.


Canım omzuna tuttun,çekti bu çalışıyor dedin demi? Başka birşey uyguladın mı? ben çalışıp çalışmadığını anlarız diyorum eşim de süt çekecek kadar çalışma gücü yoksa anlayamazsak sonradan geri de alınmaz diyor alamadım gitti kaç gündür sinir oldum ya..


Canım sgk.dan doğum parası cüz'i birşey alabiliyoruz,özel sektöredkilerin doğum parası bayağı yüklü oluyor 5 binlerden bahseden var:) ama onlar sanırım bir süre maaşlarını yarım aldıkları için doğum parasını böyle alıyor.devlete bağlı di mi senin okul?gerçi özel olsa da çok farkedeceğini sanmam ama..benim 1 sene önce doğum yapan ark.ım var aynı okuldan,o doğumdan birkaç ay sonra yani ilkbahar gibi 180 tl.ye yakın bir para almıştı.süt parası olayı sanırım bizde yok,hiç rastlamadım,araştırmak lazım ama sanırım yok,çünkü okuduğum kadarıyla özeldekiler izinleri biter bitmez dönünce patronları izinlerini süt her gün kullanmamalarına karşılık bu parayı veriyor diye gördüm forumlarda..ama emin değilim bu konuda.
İzne gelince de doğum izni hala artırılmadı malesef,tekil gebelik 16 hafta bizimki 18 hafta,doğumdan önce 10,sonra 8 şeklinde.geçen gün bir ark.ım yılbaşından sonra herkes için 2 hafta artırılma durumu yürürlüğe girecek dedi ama inanmadım,hiç oraya ümit bağlamamaya çalışıyorum hayal kırıklığına uğramamak için..sen şimdi 7 hafta çalıştın ya canım,doğuma kadar sadece birkaç gün kullanmış olacaksın,doğum yaptığın günden itibaren 18 hafta say(ama kullandığın şu birkaç günü düş tabi) bayağı bir süre gider,hazirana kadar gelirsin herhalde,o arayı da kadın doğumcundan ve aile hekimi gibi dr.lardan birkaç hafta rapor alarak kapatırsan yani 1 temmuzu geçmeyi başarırsan(başarırsak:)) yazın da maaş alabiliriz rapor-izin almaya gerek kalmadan otomatik yatar..sonrası eylül,,eylül'e Allah kerim,ücretsiz düşünüyorsan eylülde başlatırsın..

ben de çalışabilmeyi,bir miktar iznimi aktarabilmeyi,Allah nasip ederse yaz tatiline kadar rapor filan alabilirsem ayarlamayı çok istiyorum,eylülde ücretsiz izin düşünüyorum,kuzularımı bırakacak kimse yok,ama eylül'e ulaşmam mümkün olmazsa mecburen erken dönemde de izni başlatabilirim,inşaallah gerek kalmaz,hepimiz ayarlayabiliriz canım,hem kuzulardan ayrılmamış oluruz,hem de masraf çok,birkaç ay daha maaş alırız.Bu arada galiba doğumdan sonra dr yazdığı rapora hem çalıştığın sürenin aktarılabileceğini,hem ne zaman doğum yaptığını yazıyor,buna göre okula götürdüğünde izinlerin aktarılıyor.en son düzenlemeye göre erken gerçekleşen doğumlarda kullanılamayan izinler aktarılıyor,yanmıyor yani..7 hafta çalıştın o kesin aktarılıyor,atıyorum 37+5te doğum oldu,sen 5 gün kullandın onu düş,37den 40a 3 hafta var,3 haftayı da 5 gün eksik olarak kullanırsın,artı bi de 8 hafta da sonrası için var..amma uzun yazdım iyi anlatabilmek için,umarım araştırmalarımdan yanlış şeyler çıkarmamış ve sizi yanıltmamışımdır,bir yanlışım varsa beni de düzeltin..öperim çok:)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…