2014 ikiz anneleri

Tarifine gore şalgam suyu yapıyorum haftaya olur heralde bakalım nasıl olacak ama ben 5 lt kap bulamadım da 2 lt lik kaplara yaptım göz kararı senin ölçülerine yakın:)
 

Ama doktorun haklı yaaa... Bakma ben de 12 kilo aldım çok abarttım kilo olayını da benim doktor da diyo, kilo alırsan şekerin çıkar diye. zaten var şekerim, bi de çıkarsa düşünemiyorum artık. ben de gitcem diyetisyene, ben hayır diyemiyorum, kendimi durduramıyorum, abartıp yiyorum b de... yok yok gidelim canım biz diyetisyene. elimizde liste olunca daha kolay olur takip etmek kendimizi.
 
Kızlar ben bugün çok fenayım ya dokunsalar ağlıycam sanki.bi arkadaşımda bugün doğum yaptı bebeğinin resmini gördüm nasıl gzl bi melek.rabbim hepimize zamanında doğumlar nasip etsşn.

Amin amin... bi görsek 33 leri falan, artık dicem, ne zaman gelirsniz gelin dicem ama beklicez işte, çare yok... ağlama nolur. dua etsek daha faydalı hepimiz için. kızlar bol bol dua edelim tamam mı ya...
 

Evet canim hakli zaten bişey diyemiyorum ama bende yediklerim yetmiyo sürekli acikiyorum yemedigimde bebisler acikti diye düşünüyorum dalıyorum mutfaga.abur cubur ve hazir gida tuketmiyorum ama börek varsa hic dayanamiyorum ekmekte oyle.e bunlarin bebislere degil banadafaydası olmadi iste.şimdi internettende buldum gebelik diyet listesi ona baktim o liste harici yemiyorum.listede meyve bile 1 porsiyon ben onu bile 3-4 cesit meyveyle tamamliyodum.birde sabah kahvaltinda 2-3 ceviz ye kan sekerini dengeliyo hemde bebislerin beyin gelisimi icin onemli.
 

Canım bak ne yazmışsın sen de,herşey Allah'tan..Ben de aylarca korktum,kimselere söylemedim,iş yerimdekiler bile kimisi biz 4 kimisi 5 aylıkken filan öğrendi.bak takvim yapmaya bile korktum en basitinden.Benim eşim de bana kızıyor,bunları okuyor sonra kendini boş yere harap ediyorsun diyor.evet bazen üzlüyoruz ama bilgi veriyoruz,öğreniyoruz,arkadaşlık ediyoruz,ya birimiz için dua etmemiz,birbirimizin aklından çıkmamamız bile nasıl bir güzellik.dün saatlerce uyuyamadım,bekledim durdum,döndüm durdum bi türlü uyuyamadım,ama beklerken boş durmadım,herkese dua etmeye çalıştım,ya ben ailem ve sevdiklerim dışında kimi bu kadar kafaya takıp dua edebilirim,demek ki birbirimizin içinde yer etmişiz.Bak hemen herkesin aynı problemleri var,ama Allah'a sığınıyoruz,başka kimimiz var?Araştırmak her zaman kötü değildir,ben çok dr değiştirdim,her biri başka şey söylüyordu,iyi ki araştırdım,arkadaşlara sordum,her ilacı kullansam her denileni yapsam daha kötü olurdu belki.Güçsüz hissetme,biz nasipse anne olacağız,minnacık bebeklerimiz bizim bakımımıza ihtiyaç duyacak,biz güçlü olmazsak onlar nasıl toparlar annesi? Artık neşeli şeyler yazmaya başla,içini ferah tut canım..ay ne çok yazdık ya,kusura bakmayın.


Ben sordum cnm,evet karşılanmıyormuş,bugün sağlık ocağına gittiğimde öğrenmiş oldum:) Allah razı olsun,düşünüp yazmışsın..

Ya canım senin kadar almadım belki ama 1-2 haftadır o deliler gibi acıkma bana da uğradı,henüz uykudan uyandırmadı ama duydum senin gibi olan anne adaylarını,demek ki bebişler büyüdükçe normal,bi de benim şekerim düşüyor sürekli,fenalaşmamak için yemek zorunda kalıyorum,2 haftadır çok abandım,kilo aldım biraz.bugün de işteyken biraz fenalaşır gibi oldum açlıktan,yediklerim kesmedi herhalde bebişleri,zar zor bitirdim dersi,sonra çıkışta yemek yedim,benim bu durumum yüzünden yakında 100 kilo olucam diye korkuyorum,akşam belli saatten sonra yemeyen,herşeyine dikkat eden ben,gecenin bi vakti acıktıııım diye nidalar atınca eşim de şoklar geçiriyor,yalnız olmadığımı gördüğüme sevindim ya:)

Canım aile hekiminden memnun degilsen istedigin an değiştirebilirsin hiç kimse niye gittin diyemez biliyosun demi..

değiştirebileceğimi biliyor ama nasıl yapacağımı bilmiyorum,araştırmadım,direkt başka bi dr odasına gitsem oluyor mu yoksa belge melge lazım mı?


merak ettim,eşime söyleyeyim de biz de okuyalım inşaallah.dili bana ağır gelmese ben de bol bol okumak isterim aslında.



canım büyüdükçe baskı yapıyorlar,bende de var.


Yukarda da yazdım ya,acıkangiller familyasından oldum ben de.bi de dr şekern düşerse bebekler için iyi olmaz dedi diye korkumdan daha çok yiyor da olabilirim.yiyince de acaba şekerim çıkar mı diye korkuyorum,ne yapacağımı şaşırdım.
 
Tarifine gore şalgam suyu yapıyorum haftaya olur heralde bakalım nasıl olacak ama ben 5 lt kap bulamadım da 2 lt lik kaplara yaptım göz kararı senin ölçülerine yakın:)

bizimki bitmek üzere şalgamı ben çok içiyorum benim bebişler kara kara olucek heralde :))
 
S.A Kızlar ikiz gebelik ilk hangi haftada anlaşılıyor.?
Birde tek gebelikle ikiz gebeliğin arasında fark yaşayan olduysa yazabilirmiiii.? lütfennnnn :109:
 
Bildigim kadariyla diger doktora gidip direk size gecmek istiyorum diyebilirsin sıkıntı surdan olabilir sadece diger doktorla arkadas oldukları için istemeyebilir.. baska bi saglık ocağı varsa yakında o daha kolay oluyo ben buraya size gelmek istiyorum diyosun seni üzerine geçiriyo direk..onların arayıp bulamadığı şey hamile bi kadın
bizimki bitmek üzere şalgamı ben çok içiyorum benim bebişler kara kara olucek heralde :))
:) afiyet olsun..bende dün balıkçıda ictim cok hoşuma gitti ben Cumartesi pazardan almıştım havuçları zaten hemen kurdum bugun..benimkiler kara kara olurlar mı bilemiyorum :) herkes sarı sarı olur bebiskeriniz diyo ama bu gidişle belli olmaz şalgam suyu mor lahana vişne reçeli cok yiyorum:)ama benim gibi pis boğaz olacaklar galiba:)
S.A Kızlar ikiz gebelik ilk hangi haftada anlaşılıyor.?
Birde tek gebelikle ikiz gebeliğin arasında fark yaşayan olduysa yazabilirmiiii.? lütfennnnn :109:
Canım benimki 5. Haftada ilk randevuda belli oldu ama dah gec ortaya çıkan da oluyo en gec 8-12. Haftalarda belli olur..pek bi fark hissedemezsin daha sadece bulantilarim daha şiddetli olabilir..
 
Son düzenleme:

aa hamile kadın çok mu değerli onlar için,özel sektörün primi gibi bu dr.lar da devletten ek birşey mi alıyor yoksa? hüleeeeyyn o zaman bana rapor versinleeer:))

şalgamı nasıl yaptın ya,seybil mi verdi tarifi,ben de çok severim normalde şalgam,ilk aylarımda bir kere resmen içim yandı,bitiyorum böyle nasıl değişik bir his,bir seferde 1-1,5 lt yakın içmişim,Allah'ım midem,afedersin bağırsaklarım,karnım..nasıl fena oldum,o günden beri azar azar içiyorum çok canım çekerse:)

Çocuklar şalgamdan kararıyorsa bu teoriye göre ben bitter yediğim için benimkiler kapkara olacak desene:)

ay nasıl uykum var ama uyuyamıyorum :S
 
beni de listeye ekleyin. perşembe akşamına kadar mı bitecek?
Eklerin tabi Canim en son cuma guncelliycem okudukça da yazabilirsin ama sık giremiyorsun sanırım toplu da söylersen olur canım Allah kabul etsin...

Amin Canim, okudukça bugün şu kadar okudum diye yazarsın. Duası derken ? Ben " Rabbim okuduğum duaları kkda yazıştığımız tüm evladini bekleyen arkadaslar özellikle de hastanedeki (tek tek isim sayıyorum) arkadaslarimiz ve benim evlatlarimi rahat bir hamilelik geçirip sağlıklı sıhhatli bir şekilde evlatlarimizi kucagimiza almak için kabul buyur, bizleri koru, isteyen herkese de nasip et " seklinde bir dua ediyorum. Mümkün olduğunca günlük okumaya çalisiyorum, elim de göbeğim de.... Sende içinden geldiği gibi hepimizi kapsayan bir dua edersin. Allah kabul etsin...
Bu arada bu hafta okuyabilenlerin listeyi aynı haftaya aktarırım, tekrar yazdırmana gerek olmaz...


Hüüüüü benim de canım şalgaam çektiii zaten turşuya falan bayiliyorum koçişe iş çıktı, gitsin alsın ne yapalım
 
Hüüüüü benim de canım şalgaam çektiii zaten turşuya falan bayiliyorum koçişe iş çıktı, gitsin alsın ne yapalım

ay canım hakkını helal et,ben öylesine yazmıştım düşünemedim canının çekeceğini Gerçi zor bulunan birşey değil çok şükür ama kusura bakma lütfen. aslında hamile topiklerinde yiyecek-içecek konuşmak doğru değil ya:)
 
Tarifine gore şalgam suyu yapıyorum haftaya olur heralde bakalım nasıl olacak ama ben 5 lt kap bulamadım da 2 lt lik kaplara yaptım göz kararı senin ölçülerine yakın:)
Oy yy canım çekti ama söyle soğuk soğuk nasıl yapıyorsunuz kiii
Belki yazdıkların bana değildi ama bende üzerime düşeni aldım işte bu yüzden burda olduğumu bi kere daha anladım bizi burdaki arkadaşlarımdan başka kimse anlamıyor herkes üzülme deyip geçiyor ama bizler aynı şeyleri yaşıyor ve birbirimize destek olmaya çalışıyoruz nasıl güzel bir bağ kurmusuz ki rüyamda flufemi ve ogullarini gördüm sağsalim biz geldik diyordu gülerek inşallah da öyle olacak
Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun
bizimki bitmek üzere şalgamı ben çok içiyorum benim bebişler kara kara olucek heralde :))
Yaa tarif istiyorum bananeee

Bütün sorularıma cevap alınmıştır çok teşekkür ederiz tatlimmmm
 
Kızlar bu grip beni mahvetti Resmen nefes alamıyorum, her türlü doğal şeyi denedim ama olmadı, yarın dra gideceğim, ilaç almak istemiyordum ama mecburen alacağım galiba offfff:2:
 

asbecimm vereyim canım şalgam tarifimi sizin oralarda kara havuç varsa yapabilirsin canım bu şalgam el yapımı olduğu içn istediğin kadar içebilirsin mideni yakmaz hazır olanlar dokunabilir benim de canım isteyince dışardan satın aldıklarımız içimi yakıyor o yüzden eşimle birlikte yaptık
5 litrelik bi kaba göre suyun içine 1 çay bardağı tuz, 1 tatlı kaşığı limon tuzu suyla karıştır. bir de 1 su bardağı bulgur ve 1 su bardağı nohutu yıka bir bez torbanın içine koy dikersin ya da bağla onu da suyun içine koy mayalanmasını sağlayacaktır.5 litrelik kabın içine 2 kilo siyah havuç yıka temizle bu kabın içine koy hepsi bir kabın içinde olacak 10 gün sonra şalgam hazır
 
Son düzenleme:
Kızlar bu grip beni mahvetti Resmen nefes alamıyorum, her türlü doğal şeyi denedim ama olmadı, yarın dra gideceğim, ilaç almak istemiyordum ama mecburen alacağım galiba offfff:2:

canım ben de gripten korkuyorum beni yakaladı mı bırakmaz o yüzden her gün 2 bardak portakal suyu sıkıp içiyorum sen de c vitammini al sürekli korur seni geçmiyorsa canım doktora git ihmal etme
 
Canimm Allah razı olsun şu anda ülke tv yi izliyoruz bundan sonra saglıklı beslenmeye karar verdik duyduklarimdan sonra hazır gıda sormam artık evime ay neler varmış yaa
Yarın kara havuç bulup yapıyorum şalgamı mi ohhhh
canım ben de gripten korkuyorum beni yakaladı mı bırakmaz o yüzden her gün 2 bardak portakal suyu sıkıp içiyorum sen de c vitammini al sürekli korur seni geçmiyorsa canım doktora git ihmal etme
Canim c vitamini alman çok güzel ama günde 2 bardak portakal suyu fazla değil mi onun yerine portakalın kendisini yesem daha sağlıklı olur hem posasini da aldığın için kabizlik yasamazsin hemde 1 bardak meyve suyunun içinde 3-4gun portakal var bu da senin sekerinin yükselmesine sebep olur dikkat et aman canim aklında bulunsun kivi de acaip c vitamini deposu
 
Evet hamile bayanlardan fazla prim aliyolar canım benim aile doktorum söylemişti beni vermedi evlendiğimde eşini getir buraya dedi:) istedigin an değişmesi de bu yüzden beğenmediğin anda degiştir diye..cok sevilen ve seçilen doktorlar daha cok hasta sahibi oluyolar böylece kalite kontrol yapabiliyor devlet:) hamile kadınlarda en kıymetli müşterileri :)
salgamin tarifini seybil vermiş yine sagolsun...bende siyah havucun varlığını bile bilmezken tarifi alınca bi tane teyzede buldum pazarda cok mutlu oldum..pancar gibi kipkirmizi boya veriyo:)
bu arada gunde 2-3 bardak portakal suyu bende iciyorum ya cok canım istiyo :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…