2014 ikiz anneleri

Bizede yaz canım merakta bırakma.

Hoşgeldin canım.daha sık gel.çok gzl paylaşımlar oluyo.hepimizin sıkıntısı endişesi aynı,yalnız olmadığımızı anlıyoz burda.seninde ilk tecrüben kötü sonuçlanmış bu inş gzl bitecek.o burun bandını bende kullanıyorım:)doktoruma danışmadım ama zararı yoktur heralde ya:44:
 

Valla helal olsun canım ya hala çalışıyosun.yorucu değildir inş işin...ben bebek şekeri kapı süslerini aldım canım ama dediğin gibi ikiz olunca pek çeşit olmuyo.yinede çok gzller:)
 

tum gebelerde aynı durum var sanırım :))) benım çıft yumurta ıkızı bırde tedavıyle sahıp olunca ınsan daha telaşlı oluyor kaybetme korkusunu daha fazla yaşıyor sanırım. benımde cumartesı kontrolum var ınşallah hersey yolundadır...
 

Canım, hayırlı olsun 31. haftadaymışsın ne güzel. ben de o haftalarda hala çalışcam becerebilirsem. bebek şekerlerine ben çok baktım, eminönünde de baktım. basit şeyler 2,5 lira falan tanesi. şöyle güzel bişey almaya kalkarsan 4 liradan başlıyo tanesi. biz malzemeleri alıp kayınvalidemle kendimiz yaptık. böyle iki bebek, tüller müller, süslü bi bisiklet yaptık, içine de iki bebek biblosu oturttuk. çok şık bişey oldu. ama tanesi de 2 liradan fazlaya geldi. yaptırsak muhtemelen 4-5 lira derlerdi. eminöününde malzeme satan yerler var. al oralardan malzemeyi, kendin yap. hem daha özel oluyo. kapı süsü de, benim kapımda kalpli bi süs var, onu tüllerle falan kaplicaz, pembe mavi tüllerle, içine bebişlerin isimlerini yazcaz, belki altına da bi kız bi erkek bebiş asarız. öyle bişi olcak yani. çiçeği annem yapmıştı benim, güzeldi çok. sepeti de tam karar vermedim, belki alırız, belki benim annemin yaptığı kına sepetim duruyodu, onu biraz farklı süsler, kullanırız.
 
Kizlar ikizlerin alisverisine kacinci haftada basladiniz?Acil ihti¥az cantasiniza ne ko¥dunuz.kacinci hafta hazirla¥im bilemedim.suan 20.hafta.neler aldiniz kacinci haftada
 
hoşbuldum canımm :) bi emin olayım bebiklerin iyi olduğundan hiçç çıkmicam topikinizden
azcık baktım netten, ilaç içermiyomuş bant, yoktur zararı evet..

İnş güzel haberlerini paylaşırsın canım :)
 
Son düzenleme:
Nektar akışta gördüm ikizlerin mi olacak senin?
sen hep ikiz istiyordun ne kadar güzel olmuş öyle maşallah

Herkes inşallah bebeğini sağlıkla kucağına alır.
 
Herkese merhaba kızlar,
dün yoruldum belim ağrıya ağrıya uyudum,uykumda nasıl bir şekilde ses çıkarmışsam artık ah vah mı ettim inledim mi birşey mi dedim bilmiyorum eşimi de korkuyla uyandırmışım,uykuda dönerken çok ağrım oluyor kızlar,geçer mi bunlar?birkaç gün sonra işe dönünce şeker düşmesinden değil bu kez uykusuzluktan fenalaşıcam galiba..

Benim ilk hedefim 33 hafta:)33 ü geçsin ne zaman isterse gelsinler..su neden fazla olurmuşki?neyle ilgiliymiş

Canım benim bildiğim gebelik şekeri fazla olursa veya şeker/karbonhidrat tüketimi fazla olursa su miktarı artıyor ve erken doğumu tetikliyor.benim bu ara sık sık şekerim düştüğü için dr.um tatlı ye diyor ben de yemeye başladım normalde yemezdim,bi yandan da korkuyorum ya suları artarsa diye..



alt tarafa baskı olayını ben de yaşıyorum,hatta bazen tekmeler oraya geliyormuş gibi oluyor,dışarı mı çıkmaya çalışıyorlar acaba birşey mi oluyor diye korkuyorum ben de.dr normal demişti buna da,büyüdükçe aşağı baskıları artıyor haliyle.yalnız kızlar şu karnın aşağıda yukarda olma durumunu nasıl anlıyorsunuz,standardı ne bunun,bazen bana da çok aşağıda gibi geliyor,bazen de sanki yukardalarmış gibi.


son cümlene aynen katılıyorum,ben de panik yapmam gereken/gerekmeyen durumları ayırt edememekten korkuyorum.



Merhaba,iyi olmana sevindim.
Allah yardımcın olsun,bu haftada hala çalışıyorsun,ben 31 aralığa geldiğimde daha yeni 30a girmiş olucam ve izin hakkım başlayacak,sen demek birkaç hafta daha çalışacaksın,dr.un ne diyor bu duruma? Ben de izin aktarmak istediğimden aslında eğer kaldırabilirsem çalışayım diyorum ama dr izin verir mi bu kez ondan emin değilim,olmadık bir yerde sancılanmaktan-doğum yapmaktan ,hastaneye gecikmekten veya yavrularımı tehlikeye atmaktan korkuyorum.ama izni aktarmaya da çok ihtiyacım var,bana biraz cesaret verdin sağol:)İnşaallah sen de zorlanmaz ve dediğin tarihi görür,iznini alırsın.

Kapı süsü çok arama fırsatım olmadı açıkçası ama ben de bulamadım ikizler için güzel birşey,bazı siteler var ya da hesaplar,hani el emeği özel üretim yapanlar,onlara yaptırabilirsin.Ben harf alıp kapıya muzur/komik/cici şeyler yazsam diyorum şimdilik.bir de isimlerini yine ya kapıya ya yataklarına yapıştırayım diyorum.daha çok eksiğim olduğundan bu mevzuları ben sona bıraktım,alan arkadaşlar yazarsa bize de fikir olur.geçenlerde flufem kapı süsü fotosu koymuştu,malzeme alıp yapacakmış,vaktin ve yeteneğin varsa sen de deneyebilirsin.

Bu arada sende şeker çıkmıştı? ne durumda şimdi? Benim şekerim normal çıktı,100ün biraz üstüydü tam hatırlayamadım,ama birkaç haftadır sık sık şekerim düşüyor,sanırım bebişlerin enerji ihtiyacı arttığından oluyor,dr da sık sık ye hatta tatlı yemeye başla şeker düşerse bebekler için iyi olmaz dedi,e fazla tüketirsem bilmeden,bu da suyu arttırır.ne yapacağımı şaşırdım açıkçası,fenalaşmamak için yiyorum şimdilik,inşaallah bir sıkıntıya sebep olmaz.
 
slm anneler...bugün ense kalınlıklarına baktırdık 0.080 cm diğeride bu değere yakın..kan testi vermedim ikili test için.doğru mu ettim bilmiyorum sizin yorumlarınızla rahat bi şekilde yaptırmıcm dedim.burun kemiklerine baktı gayet iyi dedi.bnm aşılama yada tüp değil, normal yolla kaldım.annem ikizmiş.sadece ailede hasta biri varmı die sordu doktorum.sizce iimi ölçümler...
 
Nektar akışta gördüm ikizlerin mi olacak senin?
sen hep ikiz istiyordun ne kadar güzel olmuş öyle maşallah

Herkes inşallah bebeğini sağlıkla kucağına alır.
evet sirkencim ikizlerim oluyor inşallahhh
dilek de "resmen sipariş verdin bu bebekleri" diyor
okadar çok istiyodum biliyosunuz.
İnşallah herşey yolunda gider :))))
 
Kızlar nasılsınız iyisinizdir inşallah .hastanede yatan adını unuttuğum arkadaşım varsa kırılmasın

Cok sag ol sedefcigim
Forma fazala giremiyorum ama hala dogurmadim dun gece sancilar duzenli olunca sabah aliriz dedi doktor cok sukur sancilarim sabaha dogru yavaslat mayi basardilar doktor Artik eve cikartmiyacak burdayiz her an hersey olabilir sabret dedi doktor dualarinizda email etmeyin
Nacizane tavsiyem kesinlikle 30 . Haftadan sonra sadece tuvelet icin kalkin ev gibisi yok
Ama cok sukur
Orkide durudeniz ayseve digerarkadaslarda rabbim sizede sabir ve guc kuvvet versin
 

Canım çok şükür bak hala minişlerin seninle. hoş, 33 hafta süper bence. gelseler de inşallah çok kalmadan küvözde, gelirler yanına. tabi ne kadar kalsalar orada kar. eve çıkma zaten, napcaksın. ne güzel seninle en ince ayrıntıya kadar ilgileniyolardır orada. hiç evi falan düşünme, stres yapma. yat uyu bol bol. dualarımızdasınız tüm hastanede olan arkadaşlar.
 

Bizleri de haberdar et,inşaallah 2 hafta filan daha içerde tutmayı başarırlar,haftan iyi ama maşallah Allah yar ve yardımcın olsun.
 

Haftan çok gzl canım biliyosun demi..ben diyorum hep ilk hedef 33:)7,5 aylık oldunuz ve ikizlere göre çok gzl.ciğer gelişimleri iyimi be söylüyo doktor?
 

canım o geçmeyen ağrılar yorgunluktan

gitsen bile büyük bir ihtimalle rapor verir

aynı şikayetle gittiğimde dinlen ayaklarının altına yastık koy wc harici kalkma dedi
 
canım o geçmeyen ağrılar yorgunluktan

gitsen bile büyük bir ihtimalle rapor verir

aynı şikayetle gittiğimde dinlen ayaklarının altına yastık koy wc harici kalkma dedi

ayın 14ünde kontrolüm var belki o zaman bir rapor isterim... başka türlü dinlenmemin imkanı yok çünkü
 

merhaba, benim bebeklerim 2. çatlatma iğnesinde oldu. doğal yol olarak düşenebilir miyiz açıkçası bilemiyorum. ama onunla ilgisi yoktur herhalde. hiç düşünmedim, ya da araştırmadım canım. sana yardımcı olamayacağım bu konuda:26: hala çalışma konusuna gelince ; bende bütün gün oturuyorum, sabah 7:30 gibi kalkıyorum, 9 da işbaşı, akşam 7-7,5 arası evde oluyorum. ama rahatım Allaha şükür anlayışlı bir bayan Müdürüm var, yaşadığım yerde de trafik sorunu filan yok, ev iş arası 5 dakika, birde sağolsunlar iş arkadaşlarım filanda el üstünde tutuyorlar beni. bir de tabi eşim de çok yardımcı oluyor. haftasonu daha çok yoruluyorum alışveriş filan derken, hafta içi işe gidince dinleniyorum hatta pek kendimi dinlememeye çalışıyorum. birde işten çıkınca akşam 8,5 gibi muhakkak evde yatay konuma geçmem gerekiyor. örneğin iş çıkışı yemek organizasyonu ya da ne bileyim gece gezmesi filan beni de yoruyor. yani 8,5 gibi bal kabağına dönüşüyorum Allah hepimizin gönlüne göre versin. hayırlısı ile alalım minnoşlarımızı kucağımıza
 
Valla helal olsun canım ya hala çalışıyosun.yorucu değildir inş işin...ben bebek şekeri kapı süslerini aldım canım ama dediğin gibi ikiz olunca pek çeşit olmuyo.yinede çok gzller:)

teşekkür ederim Allahın izni ve verdiği güç ile gidiyoruz bakalım işim yorucu olabiliyor zaman zaman, ama iş arkadaşlarım, yöneticilerim ve çalışma ortamım iyi şükürler olsun.

kapı süsü ve bebek şekeri için bu haftasonu gezeceğiz eşimle ben beğeniyorum O beğenmiyor, O beğeniyor ben beğenmiyorum. ortak bir payda da buluşuruz bu haftasonu inşallah. yoksa normal madlen çikolata ikram edeceğiz gelen eşe dosta :18:
 

Canım benimm çok geçmiş olsun Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah 36. Haftada doğum yapıp küveze girenler var 33. Haftada doğum yapıp küveze gitmeyen arkadaşım var inşallah bebeklerin kiloları iyidir ciğerleri güzel gelişmiştir birde kontrol altında olmak çok daha iyi evde olsan daha panik olurdun burdan güzel haberlerini duycaz inşallah...
 
Nasılsın canım daha sık gelsene topiğe.sende ilk doğuracakların başındasın:)nasılsın ağrın sancın varmı.ben bugn biraz bel kasık ağrısı yaşıyorum


sağol cnm iyiyim şükür daha doğrusu Allah bugünlerimi aratmasın :)) aslında gireceğim topiğe ama her gün yeni bir sıkıntı çıkıyor şu son haftalarda... bi midem yanıyor , tam geçti diyorum gaz sancısı oluyor bu geçtiki diye sevinirken burnum kanıyor yaklaşık 3 hafta kaşıntıyla geçirdim elim ayağım hatır hutur kaşındı ilaçla geçirebildi doktor doğuma kadar kullanıcam ... Bi ara grip oldum o geçti rahimde kasılmalar başladı Yani anlıycağın fıttırmaya azkaldı :) Kasık ağrısı üşüttüysen olur ama bel ağrısı normal milletin 9 aylıkken taşıdığı ağırlığı 6 aylıkken taşımaya başladık nerdeyse ... Biraz minyon olduğumdan sanırım yolda görenlerin bile ağzı açık kalmaya başladı insanların gözüne çok büyük geliyor :)) Neyseki az kaldı yrn kontrolümüz var bakalım ne diyecek doktorumuz gelişmeleri yazarım ... dikkat edin kendinize ... Bi bedende 3 kalp taşımak zormuş gerçekten
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…