2014 ikiz anneleri

çok haklısn.bende bazen diyorum boşuna endişe ediyosun fluuu.çocukların doğacakları ve yaşayacakları saniye bile belli.
ama yine de takıyorum herşeye
Serviks boyundan sonra içtiğin suyuda kıskandım valla:))maşşallah canım iç yarasın

yerim seni ben.bir taşla 3 kuş
 

canım bir de sende de iki göğsünün alt orta kısmında deride uyuşukluk gibi birşey var mı?
 
herkese iyi uykular şeker anneler.siz ve bebeklerinizi kocamannn öpüyorum ve allaha emanet ediyorum.bye
 
ben 27.haftaya yeni girdim.seminer döneminde 7.gün heyet raporu aldım ve birdaha çalışmadım.
30.hafta izne ayrılıcam.
Canım yaa sana yine soru sorcam ama ikiz gebelikte 30. Haftadan daha geç doğum izinine ayrılamıyoruz dimi ben de heyet raporluyum o yüzden doğum öncesini doğum sonrasına aktaramıyoruz sanırım.ben senden 5 hafta gerideyim ama nefes ve burun tıkanıklığı çok yaşıyorum deniz suyu ile temizliyorum ama açılmıyor ( yemeklerimi bile ayakta yiyorum gerçi sürekli gezindiğim için kilo almıyorum))
 

tamam canım öyle yapayım haftaya kadın doğuma gideyim
 
Ben de 20. Haftadayım işte ve son bir haftada inanılmaz büyüdü karnım, aynen canım hergün şükrediyorum ben de... Bir de sağlıkla aldık mı meleklerimizi kucağımıza bizden mutlusu olmaz artık... Ayyy çok heyecanlı
Kızlar ya ben içtiğim suyun hesabını yapmıyorum hiç.siz ypıyomusunuz??bide bişi sorcam:26:bizim içtiğimiz su bebeklerin suyuyla bağlantılımı?yani belki saçma bi soru oldu ama aklıma geldi.
Direkt olarak bağlantısı yok sanırım ( internette okumuştum) ama bol su içmek önemli hamilelikte, ben çok az içiyorum ne yazık ki
ben anormal su içiyorum kızlar.resmen kuruyorum.4,5-5 lt kesin içiyorum ve tuvalette uyuyup kalıcamm bir gün.
Vawwww süpersin canım, ben 2 litreyi içtiğimde kendimle gurur duyuyorum
Her bölgenin adetleri farklı güzel yurdumbide albasmasın diye yatağın başına erkek kıyafeti koyulur:))
Bak bunu da bilmiyordum, makas falan koyarlar bizde ama nedenini bilmiyorum :)
Serviks boyundan sonra içtiğin suyuda kıskandım valla:))maşşallah canım iç yarasın
Vallahi ben de kıskandım ne yalan söyliyyim
 


Canım benim doktorum 2li ve 3lü testi istedi en azından bize tüyo verir dedi şükür en ufak bi risk bile cıkmadı benim sonuclarımda herşey
normal cıktı.
 
Merhaba kızlar,
gene günlerdir giremedim.Kim ne alemde hiç haberim yok,hastanede olan arkadaşlara hayırlı şifalar diliyorum,inşaallah herkes iyidir.

Ben birkaç gündür evdeyim,raporluyum,dinlenmeye çalışıyorum.Geçen hafta birkaç kez okulda fenalaşınca rapor aldım,şu heyet raporları kolay alınmıyor demi kızlar,dr.a söyledim ama vermedi ya..doğum iznine daha 1 ay var..Nasıl çalışacağım bilmiyorum,çünkü bu hafta evde dinlenirken bile birkaç kez kötü oldum,dr. şekerin düşmüştür,tatlı ye beslenmene dikkat et diyor ama bilemiyorum şeker mi yapıyor bunu,durmadan birşeyler yemeye çalışıyorum çünkü gerçekten de farkettim bazen aç hissettiğimde bazen tokken oluyor bu fenalaşma hissi..

Güya vaktim var girebilirdim ama araya başka işler girdi bir de internetten çok uzun saatler araştırma yapmaya çalıştım kendimce,hangi ürün iyidir,ne almalı,elbise baktım,doğum iznini araştırdım vs vs derken buraya uğrayamadım.Çok cahilmişim bebek ürünleri konusunda,yanlışa düşmemek adına araştırıp duruyorum,halbuki alışverişlerini tamamlayan annelere de sorabilirmişim:)

Mesela birkaç gündür biberon konusunda kafam çok karışık,2 bebiş olacağı için lazım olur diye düşünüyorum,dr.brown's,avent,nuby en çok önerilen markalar,siz ne aldınız kızlar,biz biberon almadan gidip eşimle indirimde diye marketten 2 farklı markanın biberon ucunu aldık:) şimdi düşünüyorum her başlık her emziğe uyar mı niye farklı markalar almışım ki.ya da yenidoğan için 150 ml almak yerine şöyle 240-260 ml.lik alıp mesela ilk zamanlar yarısını doldurarak versem bebekte kolik yapar mı,böyle bir mantık doğru olur mu,evi biberonla doldurmak istemiyorum çünkü biberondan çok meme emsinler istiyorum,biberonu emziremeyeceğim gezmelerde,ne bileyim göğüs ucum yara filan olduğunda,sütü ikisine birden yetiştiremediğim acil durumlar için düşündüm.ayy bi biberon hakkında bile çok yazdım farkındayım ama yanlış-işe yaramaz ürünlerle ev dolsun taşsın ya da iyi olmayan ürünler bebeklerime zarar versin istemiyorum kızlar,kusura bakmayın,yorumlarınızı bekliyorum.

Kızlar ya ben içtiğim suyun hesabını yapmıyorum hiç.siz ypıyomusunuz??bide bişi sorcam:26:bizim içtiğimiz su bebeklerin suyuyla bağlantılımı?yani belki saçma bi soru oldu ama aklıma geldi.

Direkt bağlantısı var mı bilmiyorum,ama bayağı etkilediğini duymuştum,bu yüzden kontrol etmek için ben şöyle yapıyorum belki bazılarınıza komik gelebilir ya da hijyenik gelmeyebilir ama benim birkaç cam şişem var 1 litrelik,ben bardak kullanmadan onlardan içiyorum,onlar sadece bana ait,böylece hergün ne kadar içtiğimi kontrol ediyorum,aynı zamanda kalk mutfağa git 1 bardak al bunlar beni üşendiriyor ya:) tabi sık sık yıkıyorum o yüzden dedim hijyenik gelmeyebilir bazılarınıza diye.bardakla hem ölçemiyorum hem de dediğim gibi üşendiğimden boşver kalsın diyebiliyorum,tavsiye ederim.

ben anormal su içiyorum kızlar.resmen kuruyorum.4,5-5 lt kesin içiyorum ve tuvalette uyuyup kalıcamm bir gün.

Maşallah canımkeşke ben de o kadar içebilsem


Canım aynen, ben öğretmenim ve o kadar çok çocuk tanıdım ki bugüne kadar, şimdi de isim bulmakta zorlanıyoum bu yüzden. Her isim birisini canlandırıyor senin gibi :)

ayy aynen,bazı isimleri beğeniyorum ama okuldaki yaramaz ya da terbiyesizce tavırlar içinde olan gençler aklıma gelince isimden tiksiniyorum:)Ya onlar gibi olurlarsa diyorum..

Serviks boyundan sonra içtiğin suyuda kıskandım valla:))maşşallah canım iç yarasın

Çok tatlısın ya,cuk oturan yorum:)


Allah yar ve yardımcınız olsun,moralini yüksek tut,güzel şeyler olacağına inan ve Allah'a sığın,duamdasın..


ya ben geçen gün dr.ma sordum,sanırım hiç ikiz gebe hastası olmamış,32 dedi,sonra yönetmelikte var getirip gösteririm bi ara diyince tamam 30da veririm dedi.peki 30 başlayacak mı bitecek mi dedim,takvime bakıp benim 30+larda olacağım bir tarihi söyledi.forumlardan da çok araştırdım kızlar,herkes farklı birşey söylüyor ama genelinde gördüğüm izin alınacak haftada +ya geçince oluyor.30+ veya tekil gebelikte32+ gibi.Ama birçok hamile arkadaşımız ne yapmış birkaç gün öncesinden almak ya da sonrasından almak istiyorsa dr ile konuşmuş o haftanın ilk günleri gibi göstermiş dr.lar,yani demek istediğim birkaç günü sorun etmeyin,dr biraz önde veya geride gösterebilir sizi,istediğiniz zaman alırsınız,gene de sorun tabi dr.unuza.Bu arada erken doğum olunca kullanılamayan izinler aktarılıyor,2011 torba yasa değişikliğinde var bu,ama aktarma durumu için öncesinde çalışabilir raporu almaya gerek var mı yoksa direkt izne çıkılsa bile aktarılır mı ondan yüzde yüz emin değilim,garantiye almak istiyorum açıkçası,çünkü erken doğum olacak hepimizin,ne diye izinler yansın ki..Ama gerçi benim 2 haftam sömestr yüzünden yanıyor (o zamana kadar Allah'ın izniyle doğum olmazsa,inşaallah olmaz tabi..)sömestr-yaz tatillerine gelen izinler yanıyor öğretmen arkadaşlarım..
benim bugün bir hareket canımı acıttı biraz,ama o an karnıma başka bi ağrı mı girdi,oğluşlar mıydı emin olamadım.

Bu arada kızlar uyuyabiliyor musunuz,inanılmaz sırt ağrısı çekiyorum,2 gündür yatağımda değil köşe koltuğun tam köşe kısmına bi sürü yastık-kırlent sıkıştırıp resmen askercilik oynar gibi barikat örüp uyumaya çalışıyorum,boynum,sırtım,belim karnım desteklensin diye.Çünkü eşimi de uyutmuyorum orda inlemekten:) çözüm önerisi bekliyorum kızlar.

Herkese iyi geceler,yarın uğramaya çalışırım.
 
Bugun saglık Ocağı'na gittim ilk defa ası gunü aldım doktor kan idrar tahlili ver demisti saglık ocağında kan verdim idrarı özelde vericem yarin..Hemsire hanım cok ilgilendi merak ettigin bisi olursa ara dedi numara verdi evine bile gelirim dedi cok mutlu oldum..:)
Canım ya cok tedbirli ol bark madem eve geldin az bi şüphede bile hastaneye git bol bol dinlen ins bisi olmaz..
Kızlar ya ben içtiğim suyun hesabını yapmıyorum hiç.siz ypıyomusunuz??bide bişi sorcam:26:bizim içtiğimiz su bebeklerin suyuyla bağlantılımı?yani belki saçma bi soru oldu ama aklıma geldi.
Tabiki yediğimiz yiyeceklerin bile tadı geciyormuş şuta 3 saatte bir yenileniyormus bide..tuvalette idrarın açık renk olması yeterli su tükettiğimizi koyu renk olması ise içtiğimiz sütun az gelmesi demekmiş...
Evet prenseslerim geliuo Allah'ın izniyle o kadar mutlu oldum ki allahtan baska ne isteyeyim...
 
Kan ölçümlerinde ney degerim yüksek çıkmış %70 sanırım bu bende enfeksiyon var anlamına geliyor bakalım doktor ne diyecek yarın idrar verip ikisinin sonucunu doktora söylerim..esim hasta oldu iki gundur acaba bana da mı geçiyor ki
 

Yaa ne güzel yapmışsınız! benim annem de mesela bebek süsünü yaptı kendisi ama şimdi uzakta olduğu için ve de çalıştığı için uğraşmaya vakti yok. aslında kayınvalidemin de elinden gelir böyle şeyler ama uğraşır mı bilmem. bi çıtlatayım bakalım ne dicek :)))
 
Kizlar biberonlari aldiniz mi?? DR brown iyi die okuorum hep ben avent dusunuodum kararsiz kaldimm

Canım ben de tavsiye üzerine avent aldım hem de indirimde olunca abartıp 6 tane aldım bebişler bi sevmezlerse aventi, yandığımın resmidir. artık yazarım burdan, fazla avent biberon isteyen var mı diye
 

Canııım çok geçmiş olsun, çok dikkat etmen lazım bak gerçekten çok çok dikkat etmen lazım. neden yatmadın hastaneye? hep kontrol altında olurdun. hastanen eve uzak mı? inşallah uzak değildir. araban var mı? hani gitmen gerekir mi diye...
 

benim de öyle yaa son bi haftadır resmen hızla büyüyo..iş yerindekiler,eşim bile günlük büyüdüğünü hissedio :) tekmelerde iki gündür kuwwetlendi :)
 

Canım ben geç kalmışım galiba yaa ne güzel sen erkenden halletmişsin. benim de bi kız bi erkek, 240 bana da iyi gibi geldi. herşey içinde bak. dur sen ben şu siteyi iyice bi inceleyeyim. çok çok saol.
 
benim de öyle yaa son bi haftadır resmen hızla büyüyo..iş yerindekiler,eşim bile günlük büyüdüğünü hissedio :) tekmelerde iki gündür kuwwetlendi :)

Bana da daha az önce dediler hergün büyüyo karnın ya diye ben seviniyorum karnımın büyümesi demek bebişlerin büyümesi demek
 

Ypktun kı kaç gündür...iyi yapıyosun dinlenmekle.calışmaya başlayınca nolcakben biberonlarını chicco aldım canım.birer tane cam,birer tanede plastik aldım...en küçük boyunu aldım bide,150 lik.ama o bile 4,5 ay gider diye düşünüyorum belki daha fazla:)yedek uçlarınıda aldım...biberonların ucu anne göğsüne en yakın uçmuş...step-up diy geçiyo intte bakabilirsin...inş bebeklerde memnun kalır:)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…